Навойни /новини/ - Page 13 - Форум Екзотик Плантс България
Четвъртък, 29.06.2017, 01:47
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 13 от 23«1211121314152223»
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Навойни /новини/ (съвременна версия в тълкуването на думата"новини")
Навойни /новини/
OrdonezДата: Петък, 14.02.2014, 00:10 | Съобщение # 181
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3797
Статус: Offline
За 4-5 месеца вече престой в Швейцария, моята Стеланка, намери следните неща. Сони Експерия - почти нов - бял в комплетк със зарядно и протектор на екрана. Непотребно на някой, изхвърлен в кош за боклук пред дома и. Случайно го забелязва, понеже е бил оставен на видно място, на някой ако му трябва да си го ползва. В момента втора ръка в Бг върви същия модел около 200 лв, нов е 500. Ааа забравих, вътре в телефона има и мемори карта 8 гигабайта. Второ - фотоапарат с уникална японска оптика, работещ. Трето. Часовник на американската фирма Polar - на стойност нов около 200 долара. Всичко това се оставя пред домовете на видни места, за да може , ако на някой му трябва да си го вземе и да го ползва. Колеги, иматете ли си идея , колко светлинни години сме назад ?? Аз лично не мога да определя, само знам , че са адски много.

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Петък, 14.02.2014, 10:56 | Съобщение # 182
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
Е това е истината, и в Германия и в Белгия е така. Може би в почти цялата Европа е така, но както казваш тук едва ли ще стане някога. Ак стане, то това ще е поне след 50 - 60 години, но тогава нали пишат според проучванията и сегашния етап на увеличаване прираста на малцинствата (знате кои са), че ще станем ц.......а държава и тогава жална ни майка ще плаче. Ние дали ще сме живи един Господ само знае... Нас ни остави - вече половината живот ни мина и не се знае при този напрегнат, сложен и стресиран живот колко ще изкараме и съдбата какво е отредила на всеки поотделно, но нашите деца (да са живи и здрави) къде ли ще отидат - ще се пръснат по света сигурно, защото тук ще настъпи "страшен ад" ... cool sad surprised

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Петък, 14.02.2014, 10:57
 
wrongdreamerДата: Петък, 14.02.2014, 11:15 | Съобщение # 183
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 902
Статус: Offline
Иво, в природата, популациите се регулират чрез храната. При изобилна храна има бум на популациите. Ако циганите набъбнат още, ще започне регресивен процес и манджата ще намалее. Тогава ще дойде миграцията към по тучни пасбища. Веднъж преместят ли се, няма скоро да се върнат. Поне докато се съвземат местните.
Част от циганската "КУЛТУРА" е мързелуването, кражбите, блудството с малолетни, замърсяването на всичко до което се докоснат, вдигането на зловреден шум с кючеците, паленето на всичко което гори и много други културни дейности.
Трябва толерантност и дълбоко уважение към културата на различните.
Бъди отворен към тези добри хора. Като гледам опосканата България - малко им остава до заминаването.
Имаше една песен на Eruption - One way ticket to the Moon.
bash angel moonw


Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.
 
poj160arДата: Петък, 14.02.2014, 11:22 | Съобщение # 184
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
Е, те не всичките 100% са лоши, но за съжаление по-голямата част е напаст, от която пропищява цяла България. Има една стара приказка че "Ц..... те винаги живеят около хората (българите и другите "културни" народи) за да могат да се хранят чрез тях като паразити и не могат да оцеляват сами в живота..." А, както казваш Мите да се оправят и заминават за където сметнат за добре и хич да не се връщат... cool , че bash Ние се трудим цял живот, а те да живеят на нашия гръб, но както и да е.... спираме тази тема, че е доста болна от доста години насам! surprised sad

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 14.02.2014, 11:40 | Съобщение # 185
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
Вижте това:

Откриха загадъчни удължени черепи в гробница в МексикоПериодично от различни краища на света се появява информация за открити странни скелети на уж човешки на пръв поглед същества, но с нетипични за човешката раса белези. Подобна загадъчна находка имаме и в България – череп, открит в района на Златоград, за който, според някои смели хипотези, се твърди, че принадлежи на извънземно същество. Сега от Мексико идва подобна новина за открити от археолозите не един, а цели 13 черепа със странна, нечовешка форма.
Необичайните находки са намерени в гробница в щата Сонора в северно Мексико. На тях се натъкнали специалисти от института INAH. В гробницата били открити останките на общо 25 души. Учените забелязали нещо странно при 13 от тях – техните черепи били силно удължени, напомняйки главата на извънземното от филма „Пришълецът“. Освен това при пет от тринадесетте необикновени скелета археолозите установили, че зъбите им са били обработвани по странен начин.

Още един интересен факт озадачил доста учените – в общото погребение бил открит само един единствен скелет, принадлежащ на жена. При извършените анализи археолозите установили също, че 17 от скелетите са на деца на възраст от 5 месеца до 16 години. Според изследователите гробницата датира от 900-1200 година преди новата ера.
Учените не твърдят, че скелетите с деформирани черепи са принадлежали на извънземни същества. Те поясняват, че вероятно става дума за интересен обичай, практикуван често на територията на Мезоамерика.
При него черепът се деформирал още в ранна детска възраст, като целта била постигане на подобно издължаване в по-късни години от живота на човек. За целта детският череп бил притискан с помощта на специална преса. В резултат на това с времето той ставал издължен, придобивайки този нетипичен за хомо сапиенс вид.

Издължените черепи символизирали висок статус в обществото, коментират археолозите. Въпреки че процедурата била въпрос на престиж, тя изобщо не била безопасна и много деца намирали смъртта си, докато траело удължаването на черепа им. Подобни трансформирани черепи са откривани неведнъж в различни части на планетата, като особено известни са подобни находки от Египет, Южна Америка, Перу, Тибет и др. Според историческата информация и откритите артефакти, дори самата Нефертити е притежавала подобен издължен череп.

Източник: Актуално.ком
Прикачвания: 5252904.jpg(38Kb) · 3185333.jpg(48Kb) · 9129101.jpg(52Kb) · 5480752.jpg(5Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 21.02.2014, 11:09 | Съобщение # 186
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
Тайната рецепта на Coca-Cola – маркетинг за милиарди

Coca-Cola е абсолютен лидер на пазара на безалкохолни напитки и според мнозина част от успеха е нейният имидж и мистерията около тайната й рецепта. Във вторник компанията публикува доклада си за 2013 година, като отчита 5% спад в нетната печалба до 8.6 млрд. долара, спрямо 9 млрд. долара за 2012 година. Coca-Cola има „предизвикателства“ пред себе си, а именно това, че глобалната консумация на безалкохолни напитки намалява, защото все повече хора се обръщат към по-здравословни варианти като вода и плодови сокове. От тази тенденция страдат и другите производители.

Това е трезорът.
Компанията има огромен бюджет за реклама, а един от козовете в нейния имидж е „тайната рецепта“. Оригиналната рецепта на Coca-Cola е записана през 1919 година, но напитката за първи път е била направена през 1866 година от Джон Пембъртън, аптекар, пристрастен към морфин. Виж още: Най-продаваните безалкохолни напитки в света През 1919 година група инвеститори вземат заем, за да купят компанията и формулата за напитката е трябвало да бъде записана, като част от обезпечението.

От 20-те години на миналия век формулата се пази в сейф на банка в Атланта. Coca-Cola решава да акцентира над потайността около рецептата си и строи специален трезор, за да пази там формулата. Той се намира в музея на компанията в Атланта. Компанията твърди, че само двама от най-висшите служители знаят формулата, но никога не е разкривала имената им. Те казват, че тези двама служители нямат право да пътуват с един и същ самолет. Самият трезор изглежда като изваден от филм – има скенер за отпечатъци и масивна желязна врата. Вътре в трезора има още един трезор, а в него има сейф, в който се държи формулата. Coca-Cola твърди, че това е най-пазената търговска тайна в света.

Джон Пембъртън=

Формулата никога не е била патентована, защото за да я патентова, компанията трябва да наруши тайната. През годините са се появявали много хора, които са твърдели, че знаят рецептата. Повечето от тях са казвали, че са се добили с нея чрез достъп до антични документи. От компанията твърдят, че всички тези формули са неверни. Дори и някой да научи рецептата няма да може да се конкурира с Coca-Cola, считат от компанията. Защо да плащаш повече за друг продукт, който има вкус на Coca-Cola, като можеш да си купиш истинската Coca-Cola и то навсякъде по света, питат те.
Прикачвания: 8036124.jpg(23Kb) · 2895562.jpg(66Kb) · 4699217.jpg(48Kb) · 1443283.jpg(53Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 21.02.2014, 11:10 | Съобщение # 187
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
Косачка буквално се храни с трева

През април компанията EcoMow Technologies обещава да започне продажбите на интересно устройство – роботизирана косачка, която буквално се храни с трева.
Косачката EcoMow използва тревата като гориво. Тя е снабдена със специално устройство, което превръща отрязаната трева в изсушени гранули, които служат като гориво за генератора, изработващ електричество.
За превръщането на тревата в биомаса косачката е снабдена със своеобразна "месомелачка", само че създаваща доста по-голямо налягане и температура. Цялата работа на системата за преобразуване на тревата в гориво е автоматизирана и се управлява от компютър.
"Сърцето" на EcoMow е газов генератор, който изгаря изсушените гранули в хода на пиролиза, тоест разлага биомасата без участие на кислород.
Косачката си осигурява цялата необходима енергия, освен това според замисъла подобни устройства ще могат да служат като източник на енергия в случаи на аварии на електропреносната мрежа или като основен източник на електричество в полеви условия или в развиващите се страни.
Прикачвания: 3414764.jpg(20Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
wrongdreamerДата: Събота, 22.02.2014, 07:00 | Съобщение # 188
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 902
Статус: Offline
Това сигурно не е за тук, но нека Ordonez го намести.
Комарите са напаст, но по някаква причина се привличат от въглеродния двуокис който издишваме. Та ето ви един капан за комари който работи успешно.
Отрязвате бутилка от кола - 2л. в мястото което започва стеснението, изливате сиропа и после обръщате отрязаното и поставяте с конуса надолу /без тапа /, в бутилката. Залепвате отреза с "тиксо" за да не се размести и поставяте на тъмно и влажно място за 2 дни / може в банята /. Ще видите ефекта.
Сироп : 1ч.ч. вода да заври и добавяте
1ч.ч. захар за да се разтвори напълно
2ч.ч. студена вода до около 25'С
1с.л. суха мая /1 пакетче /
Започва веднага да работи. Пригответе го вечер и поставете на подходящо място.
Good Luck !


Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.
 
poj160arДата: Събота, 22.02.2014, 13:23 | Съобщение # 189
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
Мите, това е чудесен саморъчен капан за насекоми. Аз на вилата използвам подобен, но го бях купил за около 2 лева от Джъмбо преди няколко години и върши страхотна работа. И в него се слага сироп разреден с малко вода. Миналата година сума ти стършели се издавиха в него. От къде се взеха миналата година незнам. Пък около пращината за ракия беше направо ад. Баща ми казваше, че е унищожил (издавил де) над 400 стършела. Дано тази година ги няма в такива големи количества. Колегите миналата година в цяла България бяха припищяли от тях да ги трепят, че хората се оплакваха на тел. 112.
А интересно, че миналата година почти нямахме комари на вилата, което естествено беше голямо спокойствие, особенно на вечерните сбирки навън под шатрата с "верни" другари.


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Събота, 22.02.2014, 13:28
 
wrongdreamerДата: Събота, 22.02.2014, 17:41 | Съобщение # 190
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 902
Статус: Offline
Почти всички насекоми живеят циклично, заради влага, температура и размножаване. Да не би да не е имало валежи или пък да е духал вятър.
Ти Иво си отворил нещо като казино "STINGER" с безплатни питиета и те са се почувствали поканени. Баща ти не е знаел за поканата и достойно е защитил честта на семейния бизнес с бухалка в ръка. Аз капана го ползвам за оси, когато узрее гроздето, но не слагам мая, защото правя по 50-60 капана, а оцет и сироп. То няма сериозна опасност, но "страх лоза пази". Иво, днес научих още един репелент - изсушен и стрит розмарин/ имам голям храст на лозето/ се ръси върху кучето и бълхи и кърлежи бягат.


Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.
 
poj160arДата: Събота, 22.02.2014, 17:51 | Съобщение # 191
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
Еййй Мите много благодарско, че всяка пролет давам по 60-70 лева за препарати по кучетата.

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
pistoleroДата: Събота, 22.02.2014, 18:23 | Съобщение # 192
Симсон
Група: Приятели
Съобщения: 49
Статус: Offline
Това с розмарина ми прозвуча, като обещаващо начало на традиционна виетнамска рецепта.
В кръга на майтапа, де biggrin
 
pepeДата: Неделя, 23.02.2014, 08:02 | Съобщение # 193
Москвич
Група: Проверени
Съобщения: 353
Статус: Offline
Ухаааа това с розмарина няма да му се размине на котака ми smile
 
OrdonezДата: Неделя, 23.02.2014, 16:47 | Съобщение # 194
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3797
Статус: Offline
Quote poj160ar ()
А интересно, че миналата година почти нямахме комари на вилата,

Не знам на какво се дължи факта, че никога в Куклен на моя обект не съм срещал комар, поне последните десетина години


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Неделя, 23.02.2014, 18:52 | Съобщение # 195
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
Някой да не се храни с тях - в смисъл насекомоядец като азиатците де ... wacko wink smile Има много болести в тях, както и кръв в наялите се вече и протеини... smile

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Неделя, 23.02.2014, 18:52
 
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Навойни /новини/ (съвременна версия в тълкуването на думата"новини")
Страница 13 от 23«1211121314152223»
Търси: