Навойни /новини/ - Page 16 - Форум Екзотик Плантс България
Четвъртък, 27.07.2017, 07:38
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 16 от 23«1214151617182223»
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Навойни /новини/ (съвременна версия в тълкуването на думата"новини")
Навойни /новини/
poj160arДата: Четвъртък, 20.03.2014, 19:52 | Съобщение # 226
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Ееееее, Митаче направо ни разби с тези мисли ха-ха-ха wacko smile

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Събота, 22.03.2014, 22:45 | Съобщение # 227
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Миризмата на плодове отваря апетита ни за здравословна храна

Френски учени смятат, че мирисът на ябълка, круша или друг плод преди да изберем основното си меню, помага на мозъка да избере здравословния вариант за ядене.
Психолози считат, че тяхното изследване подчертава значимостта на аромата на дадено ястие и това до каква степен той влияе на избора ни.
В съвременните френски ресторанти изборът на ястия е огромен, но изследователите отбелязват тенденция към приготвянето на все по-здравословно меню за клиентите, които следят теглото си. Тяхната логика е, че желанието на клиента се подбужда не от вида на храната, а от нейния аромат, което означава, че една фруктиера поставена на масата преди вечеря ще спомогне за здравословното предпочитание.

Според учените, това изследване е доказателство за силата на мозъка и влиянието на аромата, а не на количеството или вида храна, пише БГНЕС.
Прикачвания: 4986921.jpg(84Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Неделя, 30.03.2014, 20:49 | Съобщение # 228
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
НАСА откри обитаема планета извън Слънчевата системаСериозен пробив бе направен в търсенео на извънземни форми на живот, след като учени откриха обитаема планета с почти същия размер, като Земята, съобщава "Дейли Мейл".
Астрономът Томас Баркли от Изследователския център на НАСА в Калифорния е направил откритието, използвайки данни, събрани от космическия телескоп "Кеплер".
Планетата, която все още няма име, е открита в орбита на неидентифицирана звезда в т.нар. Златокоса зона - район около звездата, който излъчва достатъчно енергия, светлина и топлина, за да може на планетата да има вода.
Господин Баркли съобщи за откритието си по време на конференция в Аризона, посветена на търсенето на живот извън Слънчевата система. Използвайки снимките, направени от телескопа "Кеплер", Баркли вярва, че е открил нова звездна система, състояща се от пет планети, които обикалят около звезда-джудже M1.
М джуджетата са звезди, които са много по-малки и по-слаби от земното слънце и не са достатъчно ярки, за да бъдат забелязани с просто око. Познати още като червени джуджета, тези звезди представляват 70% от звездите в Галактиката.
За сравнение, нашето слънце се нарича G джудже, като от този тип джуджета са само 5% от звездите във Вселената.
Предполага се, че най-външната планета в звездната система на Баркли е 1,1 пъти по-голяма по размер от Земята и е наречена Златокоса планета, защото обикаля в обитаемата зона на джуджето M1.
Въпреки, че и преди са откривани планети, подобни на Земята, безименната Златокоса планета на Баркли е най-близката по размер до нашата планета.
Други подробности около откритието на Томас Баркли не се съобщават и се очаква официалните заключения около откритието му да бъдат обявени публично по-късно тази година.
Космическия телескоп "Кеплер" на НАСА до момена е открил почти 3000 кандидат планети извън нашата Слънчева система, като за една пета от тях се смята, че са "супер - Земи", между 1,25 и 2 пъти по-големи от Земята.

vesti.bg
Прикачвания: 2061611.jpg(34Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Неделя, 30.03.2014, 20:49
 
poj160arДата: Неделя, 30.03.2014, 20:50 | Съобщение # 229
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
11 вегански лъжи

Веганите са хора, които не ядат нищо с животински произход. Не само месо, но и животински продукти като яйца и мляко, например. Много често обаче те твърдят, че имат неоспорими доказателства за това, че техния избор на хранителен режим е единственият правилен.

Екипът на Dama.bg подбра 11 от най-разпространените твърдения, които всъщност са подвеждащи и не съвсем верни.1. Веганските диети са по-здравословни, заради изключването на животински продукти
Всъщност здравословното във веганските диети идва не от изключването на животинските продукти, а от това, че заедно с тях се изключват и редица други вредни за организма вещества като рафинирана захар и трансмазнини.

2. Наситените мазнини и холестерола са много вредни
Твърдението, че животинските мазнини предизвикват сърдечни заболявания е мит, според редица научни изследвания. Наситените мазнини и холестеролът всъщност повишават основно т.нар "добър" холестерол, което предпазва от сърдечни заболявания.

3. Само веганската диета води до подобрение при сърдечни заболявания
Това твърдение е правено основно от двама лекари - д-р Дийн Орниш и д-р Колдуел Еселстин. Но всъщност заедно с веганската диета, пациентите на д-р Орниш са отказали тютюнопушенето, подобрили значително физическата си активност и дори започнали да медитират.

Също така хранителния режим бил по-скоро ниско мазнинна вегетарианска диета. Пациентите на д-р Еселстин (22 участващи в изследването, без наличие на контролна група) пък приемали и високи дози статин, който също е влияел на болестта им.

Така че не можем да приемем твърдението за 100% вярно, тъй като изследванията са твърде оскъдни и включват редица други фактори, влияещи на здравословното състояние, освен диетата.

4. Китайското проучване
Това е един от най-силните аргументи на всеки веган. "Китайското проучване" е книга, написана от биохимика Т.Колин Кемпбъл, в която се твърди, че всички храни от животински произход са основната причина за редица смъртоносни болести. В последствие обаче са направени много други изследвания, опровергаващи твърденията в книгата, като някои дори посочват откровени противоречия дори в резултатите на Кемпбъл.

5. Животинските протеини са вредни
Веганите често го споменават, но научните изследвания сочат тъкмо обратното - полезни са, стига да не се прекалява с тях. Те спомагат да се преборим с наднорменото тегло, заздравяват костите, регулират кръвното и понижават симптомите на диабет.

6. Хората не са устроени да се хранят с месо
Много често срещаме и твърдението, че човешкият организъм е устроен да усвоява само храни от растителен произход. Но всъщност хората се хранят с месо от милиони години, дори и в началото да сме били растителноядни, то през годините организмът е еволюирал и адаптирал към месото и животинските продукти.

7. Месото причинява сърдечно-съдови болести, диабет и рак
Според проучванията необработените месни продукти не носят риск от сърдечно-съдови заболявания и диабет. Наблюдава се съвсем малка взаимовръзка между рака и консумацията на месо при мъжете и никаква при жените. Приема се, че не месото е причина за рак, а начинът по който е приготвено - например при пържене се отделят много канцерогенни вещества.

Екипът на Dama.bg ви моли да правите разлика между обработени необработени месни продукти, тъй като научните факти изложени по-горе се отнасят само за необработените.

8. Веганите и вегетарианците живеят по-дълго и шансът да се разболеят от смъртоносно заболяване е по-малък
Наистина има редица изследвания, които потвърждават това, но има и нещо друго, на което не се обръща чак такова внимание. Като цяло вегетарианците и веганите са по-загрижени за здравословното си състояние и водят по-здравословен начин на живот от много "всеядни" хора. Но ако човек се грижи за здравето си, храни се здравословно, което включва и месо и животински продукти и не прекалява с вредните храни, има всички шансове да живее дълго и да се предпази от опасни заболявания.

9. Ниско-въглехидратната диета ще ви убие
Едно от най-мащабните изследвания, наречено "А до Я" сравнява резултати от ефекта на нисковъглехидратната диета на Аткинс и нискомазниннгата вегетарианска диета на Орниш при група заткъстели жени в пред-критическа възраст за период от 1 година.

Групата, подложена на диетата на Аткинс, свалила повече килограми от тази на Орниш. Този резултат обаче се оказал статистически незначим след 12 месеца. Също така се наблюдавало и значително понижаване на кръвното налягане и триглицеридите, както и увеличение на "добрия" холестерол.
Е, резултатите са очевидни - нисковъглехидратната диета е по-здравословна от нискомазнинната вегетарианска диета.

10. Има много доказателства за предимствата на веганския хранителен режим
Обикновено веганите изопачават нещата, твърдейки, че има много научни изследвания, които доказват колко по-полезен е техният хранителен режим. Всъщност има само едно изследване, в което веганският режим е самостоятелна променлива и бива сравнен с хранителния режим, одобрен и препоръчван а диабетиците в Америка. Всички участници са диагностицирани с диабет тип 2 и са наблюдавани в продължение на 74 седмици.
Важно е да уточним, че и двамата лекари провеждащи изследването са вегани. Оказва се, че веганският хранителен режим има съвсем малки предимства пред този препоръчван за диабетици, който включва месо и животински продукти.

11. Веганството осигурява на организма всички необходими вещества
Много вегани си мислят, че храната, която приемат, може да им осигури всички необходими вещества, но това всъщност не е точно така. Оказва се, че 83% от веганите страдат от дефицит на витамин В12. При тях се наблюдават и занижени нива на Витамин Д, желязо и омега-3 мастни киселини, в сравнение със здравословно хранещите се "всеядни". Очевидно, както всяка диета, която изключва цели групи храни, и тук имаме липса на важни за организма вещества, които могат лесно да се набавят, чрез храната.

Екипът на Dama.bg не цели да подчертае предимствата на един хранителен режим пред друг, защото според нас това е въпрос на личен избор, а просто представя научно установени факти. Храненето определено влияе на здравословното ни състояние, затова е важно да се отнасяме към него с необходимото внимание. Както месото и животинските продукти, така и зеленчуците и останалите растителни продукти носят своите ползи за организма.
Прикачвания: 3791677.jpg(53Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Понеделник, 31.03.2014, 20:19 | Съобщение # 230
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Сърцето е здраво, когато консумираме ядкиЯдките имат репутацията на високо калорична храна, с високо съдържание на мазнини. Редовната им консумация обаче може да бъде полезна за сърцето. Редица проучвания установяват, че те намаляват риска от развитие на сърдечносъдово заболяване.
Според едно от тях при хората, които консумират ядки пет пъти седмично, или повече, рискът намалява с 35%. Друго сочи, че мъжете, консумиращи ядки най-малко два пъти в седмицата, имат с 47% по-малък риск от внезапен летален изход, свързан със сърдечни проблеми.
Изследователите обясняват, че хранителният режим с умерено съдържание на мазнини включва около 30 г ядки, особено бадеми, орехи или фъстъци, и понижава общия холестерол с 2 – 16%, а „лошия“ LDL – с 2 – 19%. За умерено съдържание се счита, когато 35% от калориите се набавят от мазнини.
Холестерол понижаващият ефект на ядките до голяма степен се дължи на ненаситените мазнини в тях, както и на други съставки, като фибри, витамин Е, аминокиселината аргинин, фитонутриенти, включително растителни стероли. Всички те могат да бъдат полезни за поддържане нивата на холестерола.
Според Администрацията по храните и лекарствата в САЩ, консумацията на около 15 г ядки като част от хранителния режим, понижава нивата на наситените мазнини и холестерола и може да понижи риска от сърдечно заболяване.
Ядки като макадамия, бразилски орех и кашу съдържат по-големи количества наситени мазнини, в сравнение с другите видове ядки. Въпреки това те също съдържат полезни вещества. Бразилските ядки например са богати на селен, който е мощен антиоксидант.
Важно е да се знае, че всички ядки са с високо съдържание на мазнини, дори и те да са здравословни за сърцето, а така могат да се добавят допълнителни калории. Едно решение на този проблем за хората, които не желаят да трупат излишни килограми, е да се замести някоя закуска, която съдържа захар, с ядки.

Добавено (31.03.2014, 19:19)
---------------------------------------------
Пет бързи трика да прикриете махмурлука

Ако прекалите с чашките, а на сутринта сте на работа, не се притеснявайте – със следващите няколко съвета ще скриете махмурлука от лицето си.
Тъй като алкохолът дехидратира, пийте много течности. Те ще хидратират организма ви и това ще бъде видимо на лицето. Вместо да бъде суха и сива, кожата ви ще блести.
Преди нанасяне на грим, ако сте от женски пол разбира се, задължително сложете хидратиращ крем. Той ще подхрани кожата ви и ще я подготви за лекия грим, пише БГНЕС.
Ако очите ви са подпухнали поради липсата на сън, най-добрият лек са пакетчетата чай от лайка или друг зелен чай на клепачите. Студените торбички са препоръчителни, както и резенчета краставици или дори охладени във фризера лъжици. Те ще намалят подпухналия вид на лицето и отново ще изглеждате свежи.
При гримиране ако сте жена избягвайте тежките тонове. За препоръчване са блестящите сенки, ружа и гланца за устни.

Прикачвания: 8095925.jpg(22Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Вторник, 01.04.2014, 22:25 | Съобщение # 231
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Основно морковите, биозеленчуците, плодовете, цитрусите, ядките и рибните меса наистина помагат на очите

Каротеноидите са в помощ на доброто зрение (викате, е че то какво остана - ми не от боба, лещата, месото и т.н.т. smile wink и тях, разбира се както се описва по долу)В днешно време хората с проблемно зрение са все повече и това не е никак изненадващо. Кога за последно излязохте от къщи без смартфона си или заспахте без "помощта" на лаптопа/телевизора?
Като прибавим и безспорния факт, че повечето от нас по цял ден са заковани пред монитора, картинката става все по-ясна. В случая на зрението обаче – все по-замъглена.
Но няма да си говорим метафорично, а съвсем реалистично. Какви са начините да подобрим зрението си?
Съвсем логично, зрението е обвързано със здравето на целия организъм, така че като фактор предвид се взимат не само уморените очи.

Пречистване на черния дроб
Според традиционната китайска медицина, съществува силна връзка между черния дроб и здравето на очите. Подобряването на здравния статут на първия може да предотврати проблеми с вторите.
Черният дроб е основният "детоксификатор" и филтър за кръвообращението. Всички токсини, които поглъщаме, в някакъв момент пристигат именно в черния дроб, където трябва да бъдат "разбити" и изхвърлени от организма. Колкото по-добър е черният дроб в пречиствателната си функция, толкова по-малко токсини има в тялото.
Когато обаче черният дроб не работи както трябва, се увеличава количеството на токсини. Това довежда до свободното кръжене на свободните радикали и до увреждане на органи и тъкани. Ретината и макулата на окото са много чувствителни и лесно се засягат от свободните радикали. И ето, че стигаме до една доста честа причина за лошото зрение.
Друга такава е малкият приток на кръв до важния орган, довеждаща до замъглено зрение и сухота в очите.
Едно от основните правила на здравословния живот е хапването на пресни и сурови зеленчуци, богати на антиоксиданти, т.е. оцветяващите ги в определени цветове пигменти (например каротеноидите). Последните са много важни за доброто зрение. Така че оная приказка, дето баба я разказваше за морковите и виждането надалеч, си е съвсем вярна.
За да бъдем по-акуратни в това, което казваме, ще допълним, че лутеинът и зеаксантинът, два от най-важните каротеноиди, се откриват eстествено в големи количества около вътреочната леща и ретината на околото.
Именно те се грижат за намаляването на риска от дегенерация на макулата.
В тази връзка, предоставяме ви малък списък на храните, най-богати на каротеноиди: моркови, сладки картофи, тиква, спанак, броколи, годжи бери, пъпеш, кайсии, цитруси
Ключовият витамин, който търсим в тази група храни е витамин С както казахме. Можете да го откриете също в портокалите, прасковите, ягодите, доматите и червените чушки. Витаминът спомага за поддържането на кръвоносните съдове в очите и намалява риска от перде на очите.
От ядките взимаме ценния витамин Е. Фъстъците са добър източник, както и бадемите, слънчогледовото семе и лешниците. Витамин Е е известен със защитата срещу свободни радикали, както и възпрепятства развитието на перде на очите и мускулна дегенерация в зряла възраст.Зелените зеленчуци са важни за зрението, поради съдържанието на два мощни антиоксиданта – лутеин и зеаксантин. Те защитават ретината от увреди и поддържат очните мускули в добро здраве. Пролетта е чудесен повод да подхраните очите със спанак, марули, броколи.Ново изследване установява, че диета с нисък гликемичен индекс намалява риска от проблеми с очните мускули с почти 8%. Най-лесният начин да преминете към такава диета е да консумирате предимно нерафинирани пълнозърнести продукти, които са богати на фибри – киноа, кафяв ориз, цели овесени ядки, пълнозърнеста паста и хляб.Очите ви обичат купа с боб. Защо? Заради цинка, който е жизненоважен за очите. Помага на витамин А да стигне от черния дроб до ретината, за да произведе защитния меланин. Добър източник на цинк са раци, миди тиквените семки, зърнени храни.Бета-каротен е картеноид, който тялото превръща във витамин А. Изследвания сочат, че каротенът помага на нощното виждане и вероятно има превантивен ефект срещу перде на очите. Освен в познатите моркови, можем да го намерим в кайсиите, сладкия картоф, тиквата, пъпеша.Рибеното масло вече има потвърдено положително въздействие върху зрението. Изследване от 2010 година разкрива, че хора, които консимурат повече риба, богата на въпросната омега 3 мастна киселина, имат значително по-малка вероятност да развият проблеми с очните мускули в зряла възраст. Скумрия, пъстърва, херинга, тон, сьомга са петте най-богати на омега 3 риби, които ви препоръчваме да включите в менюто си.
Прикачвания: 8624089.jpg(18Kb) · 8687953.jpg(285Kb) · 0059769.jpg(252Kb) · 7721216.jpg(26Kb) · 2686408.jpg(25Kb) · 9394803.jpg(19Kb) · 2911655.jpg(151Kb) · 1195906.jpg(255Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Вторник, 01.04.2014, 22:29
 
pepeДата: Неделя, 06.04.2014, 11:26 | Съобщение # 232
Москвич
Група: Проверени
Съобщения: 353
Статус: Offline
http://www.epochtimes-bg.com/index.htm това е нещо което отваря очи
 
poj160arДата: Неделя, 06.04.2014, 13:13 | Съобщение # 233
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
pepe, отваря се цяла страница с няколко новини, за кое имаш в предвид и ей от това ще ти се отворят очите, няма начин! cool wink smileЗнаете ли как да се предпазите и да Ви се размине нежеланата среща с мечка? Ето как:

"Значи, когато си правите разходка в гората и срещнете случайно мечка, за да не Ви подуши и докопа се мажете с ако! Е да, ще попитате откъде ако - е, как откъде - ще имаааа, ще имааа ..., за това няма да се притеснявате, след което ще Ви отмине с гаранция" wink smile
Прикачвания: 1223029.jpg(95Kb) · 2296222.jpg(24Kb) · 9018621.jpg(84Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Неделя, 06.04.2014, 13:19
 
lucky288Дата: Неделя, 06.04.2014, 13:14 | Съобщение # 234
Трабант
Група: Проверени
Съобщения: 176
Статус: Offline
pepe, коя статия имаш в предвид? че при мен се отваря направо цялата страница.
 
wrongdreamerДата: Неделя, 06.04.2014, 16:18 | Съобщение # 235
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 904
Статус: Offline
Екскурзовод обяснява на туристи, че в гората има гризли-людоед и е много опасна. Трябва да си купят сребърни звънчета от агенцията, та като ги срещне мечката да започнат да звънят.
Турист попитал - А от къде знаете че мечката е все още в района ?
-Ами по звънчетата в изпражненията.


Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.

Съобщение редактирано от wrongdreamer - Неделя, 06.04.2014, 16:20
 
poj160arДата: Неделя, 06.04.2014, 16:33 | Съобщение # 236
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
wrongdreamer, Митаче, направо утрепа коня с този виц! cool wink smile

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
pepeДата: Понеделник, 07.04.2014, 10:32 | Съобщение # 237
Москвич
Група: Проверени
Съобщения: 353
Статус: Offline
Тя се отваря страницата и започвате да дълбаете в дясно примерно открития и четете статиите или живот и т.н.

Добавено (07.04.2014, 09:32)
---------------------------------------------
Тя се отваря страницата и започвате да дълбаете в дясно примерно открития и четете статиите или живот и т.н.

 
poj160arДата: Вторник, 08.04.2014, 23:39 | Съобщение # 238
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Иде мор по бананите

Стотици милиони разчитат на бананите за прехраната си.

Задава се Бананагедон (смесено понятие от банан и Армагедон), пише британският в. „Индипендънт“.
Милиони хора са изправени пред глад, защото смъртоносна болест унищожава банановите плантации, посочва изданието, като се позовава на предупреждение на Организацията по прехрана и земеделие към ООН.
Гъбичката е наречена Панамска болест от тропически вид и е известна като TR4. Заплахата от нея нарасна в последните седмици, когато стана ясно, че болестта е опустошила разсадите за износ в Мозамбик и Йордания.
Има риск гъбата, за която засега няма ефикасно лечение, да е достигнала и най-големите плантации за банани в Латинска Америка, където може да унищожи големи насаждения.
Смята се, че в света 410 милиона души разчитат на бананите, за да си осигурят една трета от дневния прием на калории. Според една от оценките на експерти новата болест може да унищожи до 85% от бананите по света.
Прикачвания: 5791231.jpg(53Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
wrongdreamerДата: Сряда, 09.04.2014, 08:20 | Съобщение # 239
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 904
Статус: Offline
"Има риск гъбата, за която засега няма ефикасно лечение"
Няма гъба която не може да бъде унищожена.
Най лесно се лекуват гъбичните заболявания. Виж - с инсектицидите сме до никъде, но фунгицидите / от fungus - гъба / са толкова напреднали, че е пълно дори с биопрепарати.
Мисля, че е пушек !


Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.
 
pepeДата: Сряда, 09.04.2014, 09:01 | Съобщение # 240
Москвич
Група: Проверени
Съобщения: 353
Статус: Offline
Пушек е очаквайте да измислят да ни ваксинират пак заради тоз мор happy
 
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Навойни /новини/ (съвременна версия в тълкуването на думата"новини")
Страница 16 от 23«1214151617182223»
Търси: