Навойни /новини/ - Page 3 - Форум Екзотик Плантс България
Четвъртък, 29.06.2017, 01:45
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 3 от 23«123452223»
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Навойни /новини/ (съвременна версия в тълкуването на думата"новини")
Навойни /новини/
poj160arДата: Четвъртък, 06.06.2013, 12:00 | Съобщение # 31
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
Най-древният родственик на човека е бил висок 7 см.:В Китай са открити останки от примат на възраст 55 млн. години. Съществото се явява най-древният родственик на човека, предаде БГНЕС.
Archicebus achilles, открит в провинция Хубей, е бил с размерите на приказната Палечка - с ръст от едва 7 см приматът би могъл да се побере в шепата на съвременния човек. Тялото му е било покрито с козина. За да не замръзне поради малките си размери, дребосъкът е трябвало да бъде непрекъснато в движение, отбелязва Кристофър Беърд от Музея по естествена история "Карнеги" в Питсбърг, Пенсилвания.
"Archicebus achilles е коренно различен от всички примати - и съществуващи, и изчезнали. Имал е стъпала на малка маймуна, ръце, крака и зъби на примитивен лемур и малки очи", смята ученият. Откритието може да пренапише историята на еволюцията на маймуните, а също и на човека. Archicebus achilles е в подкрепа на теорията, че човешкият род може да не се е появил първо в Африка, а в Азия.
Прикачвания: 1051464.jpg(45Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Четвъртък, 06.06.2013, 12:30 | Съобщение # 32
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
Откриха край Пазарджик най-стария хладилник в света

Кои са новите чудеса на България, които може да направят страната ни атракция за милиони туристи. "Стандарт" стартира кампанията си за най-значимо археологическо откритие на новото хилядолетие. Можете да предлагате археологически обекти, части от тях или значими находки, разкрити в периода 2000-2012 г. Критериите са обектите да имат висока научна стойност, да предизвикват широк обществен интерес у нас и в чужбина и да са от значение на развитието на културно-историческия туризъм в съответния регион. Националният електронен вот ще започне в началото на юли и по традиция ще е на два етапа. Днес предлагаме една от находките, които имат шанс да бъде хит в класацията.

Протоград е бил по-древен от Микена. Кораби са стигали по Марица и Тополница до древното селище.

Пазарджик е на път да стане световна туристическа атракция с откритото наблизо древно поселище. Според учените Протоград може да претендира, че е най-старият град в Европа.
Още по-сензационната новина е, че е бил и пристанище. Това разкри пред "Стандарт" ръководителят на разкопките на древната могила край село Юнаците доц. д-р Явор Бояджиев. Неговият екип е разкрил част от истински търговски кораб. Става дума за предната част на голям плавателен съд, което потвърждава, че тогава реките Тополница и Марица са били плавателни. А това е създавало условия за оживена търговия и друга стопанска дейност, което на свой ред е благоприятствало за развитието на изкуствата и религиозните култове. Край село Юнаците археолозите от българо-гръцкия екип досега са открили градски стени, порта на голямо селище, както и ров със защитна стена. До нея е намерен скелет на човек на над 6000 години, който най-вероятно е загинал при отбраната на древния град. Интересно е, че е погребан с едната ръка под гърба, а другата - до тялото. "Касае се за цивилизация от каменно-медната епоха на 6800 години", обясни доц. д-р Явор Бояджиев. Доскоро се смяташе, че микенска Гърция е най-старата цивилизация в Европа - отпреди 26 века. Артефактите и находките, които накараха учените на висок глас да заключат, че това е най-древният град в Европа, бяха открити миналата година. "Най-напред се доближихме до крепостната стена, открита преди
три години. Тя е била много масивна, с височина 5 метра и същата ширина", обясни екипът археолози. Доскоро изследванията обхващаха само могилата край село Юнаците. Оказва се обаче, че Протоград се е разпростирал на още 100 дка извън крепостните стени. Там са живеели земеделците и скотовъдците, а вътре в просторни сгради, украсени с червена и бяла боя, се е ширела висшата класа.
"През последните два дни разкопавахме в центъра на Протоград в дълбочина и на ширина. Оказа се, че има цял район до жилищните сгради, който е бил индустриална зона", твърди археологът. Там били открити пещи и цехове, подобни на части от съвременните фабрики. Открити са оръдия на труда, а цялата система дава чертите на един изключително цивилизован град. Другото уникално е, че в този град са намерени е първите хладилници в света. Дълбоко под земята са намерени помещения, които са запазвали месото студено. Такова нещо не е срещано досега, твърдят учените.
Именно на тази площ археологът и екипът му се натъкнали на корабостроителница. Засега са открити счупени първообрази на кораб и малки лодки, още дори не сме ги снимали, а ги пазим тези дни, за да ги отнесем до музея в Пазарджик, обясни доц. Бояджиев. В ниши на 6700 години също така за първи път открихме общо 11 средиземноморски гривни, които са били изключително ценни за хората и са направени от морски раковини, допълни новината доц. Бояджиев. Уникалното е, че накитите са намерени в концентрация само на 10 метра. Новината, че на мястото е намерена и първата книга в света, все повече се доказва, тъй като сега открихме плочки и дъна на уреди с фрагменти и комбинация от протописменост, обяви археологът, който работи само с още четирима члена в екипа си.
В момента община Пазарджик очаква предвиденото финансиране за проучване на обекта в размер на 30 000 лева. Плановете на общинарите и археолозите са в Протоград да се изгради съответната туристическа инфраструктура, за да стане той достъпен за посетителите.
Прикачвания: 1663947.jpg(27Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Четвъртък, 06.06.2013, 21:01 | Съобщение # 33
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
Вижте страховитата мумия на истинска русалка

Мумията е намерена през 40-те години на XX век и оттогава се съхранява в музея:Русалките отново изплуваха на повърхността след появата на филма на Animal Planet, посветен на тях.
В лондонския British Museum се пази обаче една прелюбопитна мумия на подобно същество, което впечатлява със своята външност, която е на нещо средно между човек и риба. Дължината на мумията е около 40-60 сантиметра с опъната опашка, а в главата съществото прилича по-скоро на страшен елф, защото има същите заострени уши и ужасна усмивка, от която стърчат големи зъби.
Интересното е, че позата, в която е застинало съществото, е с вдигнати ръце (като в картината "Вик" на Едвард Мунк). Тази поза е подобна на позите на други мумии, които се пазят в шинтоистки храмове в Япония.
Отблизо може да се забележат ситните косъмчета, които покриват ръцете на мумията, а по опашката ясно се виждат и дребни люспи, които към торса на съществото изчезват.
Лицето на мумията също е покрито със ситни косъмчета и определено не навяват мисълта, че ако тази мумия е била жива някога, се е отличавала с особена красота, дори напротив. Без значение дали е мистификация, или не, това определено е грозно същество, което приживе е изглеждало също толкова ужасяващо, както и като мумия.
Според информацията в сайта на Британския музей мумията е намерена през 40-те години на XX век и оттогава се съхранява в музея. Във Великобритания има и други подобни мумии, за една от които със сигурност може да се каже, че е мистификация, тъй като е направена рентгенова снимка, от която ясно се вижда, че е "сглобена" от човешки кости и рибешка опашка.
Мумии на русалки от шинтоистки храмове в Япония
В някои шинтоистки храмове и до днес се пазят мумии на подобни същества, които са известни сред местните като "морски принцеси”. В Азия съществува поверие, че месото на тези същества може да направи хората почти безсмъртни.
В храма Карукаядо се пази подобна мумия с размер 50 см. Тя има големи кучешки зъби, които се подават от широко отворената уста, двете ръце са вдигнати над главата. Долната част на тялото е покрита с люспи, а на гърба има израстъци, наподобяващи плавници.
Прикачвания: 6607928.jpg(14Kb) · 6879502.jpg(11Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Четвъртък, 06.06.2013, 21:02
 
poj160arДата: Петък, 07.06.2013, 12:29 | Съобщение # 34
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
Цветните водопади на Флората: smile
вижте тази красота и черпете идеи, приятели - приказни аранжировки от жив цвят спират дъха в 30-ото юбилейно издание на "Флора Бургас", което беше открито през пролетта на 2013г., което за съжаление аз лично изпуснах. Дано колеги тук от форума от района на Бургас да са ходили на изложението и да качат още материали. Аранжираната продукция е била на над 50 фирми, сред които е имало чуждестранни представители от Гърция, Турция, Холандия и др. По време на откриването на "Флора Бургас" кметът Николов е съобщил, че е готов проектът за изграждане на целогодишен експозиционен център, където занапред ще се провежда не само цветното, но и други атрактивни изложения. Вижте снимките, качени от Фотографката Славея Стоянова:

Прикачвания: 9658958.jpg(70Kb) · 2170205.jpg(73Kb) · 2121659.jpg(73Kb) · 1045209.jpg(60Kb) · 9517194.jpg(68Kb) · 8502263.jpg(25Kb) · 6307564.jpg(49Kb) · 1945207.jpg(64Kb) · 3591710.jpg(61Kb) · 9977948.jpg(66Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Петък, 07.06.2013, 12:37
 
poj160arДата: Петък, 07.06.2013, 12:31 | Съобщение # 35
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
...
Прикачвания: 1683311.jpg(56Kb) · 0093101.jpg(80Kb) · 3665554.jpg(78Kb) · 6757435.jpg(61Kb) · 8059201.jpg(53Kb) · 4129039.jpg(59Kb) · 0189007.jpg(64Kb) · 1672630.jpg(61Kb) · 5282798.jpg(68Kb) · 3184373.jpg(76Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 07.06.2013, 12:33 | Съобщение # 36
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
...
Прикачвания: 9123357.jpg(78Kb) · 7638611.jpg(51Kb) · 1232555.jpg(83Kb) · 0130588.jpg(81Kb) · 5115584.jpg(83Kb) · 0489015.jpg(75Kb) · 1149351.jpg(82Kb) · 4229224.jpg(96Kb) · 4906943.jpg(68Kb) · 4622873.jpg(72Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 07.06.2013, 12:36 | Съобщение # 37
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
и последни снимки:
Прикачвания: 6327870.jpg(77Kb) · 4645286.jpg(68Kb) · 5085112.jpg(81Kb) · 3761539.jpg(68Kb) · 8243937.jpg(68Kb) · 6198967.jpg(90Kb) · 3457879.jpg(61Kb) · 0295106.jpg(76Kb) · 1850034.jpg(64Kb) · 8663654.jpg(52Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Неделя, 09.06.2013, 20:47 | Съобщение # 38
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
Откриха най-старата птица в историята:Останките на най-древната птица в историята бяха открити в Китай. Това твърдят палеонтолзи от местен музей, подкрепени от западни учени. Скелетът е от юрската епоха, когато по света са бродели най-големите динозаври.
Освен костите учените открили и добре запазени останки от пера. Много палеонтолози твърдят, че поне част от динозаврите са имали оперение като днешните птици. Учените не са на едно мнение кога точно праисторическите влечуги са еволюирали, за да се превърнат в съвременните пернати. Съществуват множество междинни стадии и откритият в Китай вид вероятно е един от тях. Животното не е можело да лети, но структурата на костите му значително напомня тази на днешните птици.
Предните му крайници все пак са му позволявали да скача от дърво на дърво по подобие на днешните летящи катерици. Съществото е живяло в средата на юрската епоха - преди 150 милиона години, и от човката до опашката е било дълго половин метър. Предшественикът на птиците е имал и доста остри зъби.
Прикачвания: 2609393.jpg(114Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Вторник, 11.06.2013, 19:35 | Съобщение # 39
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
И незрящите вече ще виждат:Австралийски учени от университета "Монаш" изработиха бионично око за незрящи. Системата "Монаш вижън" позволява на хората с нарушено зрение да забелязват обекти с помощта на мозъчен имплант, съобщи новинарският сайт Upi.com.
Имплантът е свързан безжично с камера, която може да бъде вградена в рамката на очила или да се постави на върха на пръста на ръката.
С помощта на процесор заснетите образи се изпращат до специален чип, имплантиран в задната част на главата. Мозъкът може да тълкува форми и цветовете на образите чрез електроди, които стимулират визуалния кортекс, предаде БТА.
Идентифицирането на хората става чрез софтуер за лицево разпознаване, друга програма пък помага за разпознаването и изкачването на стълби.
Очаква се прототип на системата да е готов през първата половина на 2014 г.
"Системата позволява да се разпознаят обекти и цветове. Това означава, че човек може да отиде на среща и да разбере кой е там, колко са присъстващите", заяви ръководителят на проекта Артър Лауъри.

Добавено (11.06.2013, 19:35)
---------------------------------------------
Арабските шейхове полудяха по каравана за 3 млн. долара

Най-скъпият мобилен дом вече се продава в Дубай на цена 3.1 млн. долара. Каравана eleMMent Palazzo от австрийската компания Marchi Mobile е покрита със злато и има куп луксозни екстри като 40-инчов плазмен телевизор, коктейл бар, камина, подово отопление. Возилото е хит сред арабските шейхове. Вижте как изглежда то: Това е eleMMent Palazzo в бяло. Има и версия за 3 млн. долара, която е цялата покрита със злато.

Хайде сега Гого вземай Стеллката и бегайте спокойно с това "скромно и "ефффтино" хавтомобилче за стока в Гръцко, Италията, Испанията, Холандията, че даже и в Хамериката за обмяна на опит с университета в Кентъки и Джорджия за асимините ... smile

Прикачвания: 4635692.jpg(16Kb) · 8396235.jpg(56Kb) · 4050247.jpg(64Kb) · 6530172.png(588Kb) · 6809255.png(557Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Вторник, 11.06.2013, 19:41
 
poj160arДата: Вторник, 11.06.2013, 19:42 | Съобщение # 40
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
...
Прикачвания: 1747238.png(488Kb) · 3674210.png(531Kb) · 6194560.png(761Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Вторник, 11.06.2013, 19:44 | Съобщение # 41
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
...
че даже и тераса с каквато гледка ще имаш, където искаш да си спреш за отдих и релакс. biggrin
Прикачвания: 1970366.png(242Kb) · 2688905.jpg(30Kb) · 8105576.jpg(31Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
OrdonezДата: Вторник, 11.06.2013, 19:58 | Съобщение # 42
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3797
Статус: Offline
Хахах , аз ако имах 3 милиона долара, щях за 2 милиона да си купя къща на Сейшелите а с останалите да си живея до края на дните си , потънал във вечнозелената си градина в размисли и страсти. А тез номади , дубайците , като им секне петрола, ще ми е чудно, така ли ще харчат , както сега .

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Вторник, 11.06.2013, 20:46 | Съобщение # 43
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
biggrin Ха, много си прав приятелю, но нали пък с нещо да се занимаваме. Знаеш, че когато един кон си яде редовно зобта, а не се спряга да работи ежедневно, то започва да мисли за щуротии - почва да хапе, рита и ... търси ж ... материал! biggrin :D biggrin

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Вторник, 11.06.2013, 20:46
 
poj160arДата: Четвъртък, 13.06.2013, 18:52 | Съобщение # 44
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
Домът на слънцето – величествени кадри от ХалеакалаMy WebPage
Прикачвания: 3701081.jpg(162Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Четвъртък, 13.06.2013, 18:53
 
poj160arДата: Петък, 14.06.2013, 18:07 | Съобщение # 45
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
Учените създадоха микроорганизъм, убиващ ракаКанадски медици създадоха особен математически модел, който предсказва успешността на „атаката” на раковите клетки, това им позволило да създадат няколко щама ефективни „вируси убийци”.
Обикновените онкологични вируси атакуват само определени видове ракови клетки, което намалява ефективността на вируса убиец, тъй като клетките в едно туморно образувание могат много да се различават, разказаха специалистите.
Засега уникалната методика е приложима само при рак на бъбреците, но учените смятат, че методът скоро ще може да бъде прилаган и при лекуване на други видове рак.
Прикачвания: 4796124.jpg(124Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Навойни /новини/ (съвременна версия в тълкуването на думата"новини")
Страница 3 от 23«123452223»
Търси: