Навойни /новини/ - Page 7 - Форум Екзотик Плантс България
Петък, 23.06.2017, 16:42
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 7 от 23«12567892223»
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Навойни /новини/ (съвременна версия в тълкуването на думата"новини")
Навойни /новини/
poj160arДата: Четвъртък, 31.10.2013, 11:54 | Съобщение # 91
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
Изоставена къща се превръща в „био-изба“ за градско земеделие в Кливланд

Изоставен имот се превърна в „био-изба“ в Кливланд – един устойчив проект за „градско“ селско стопанство, който съчетава градинарство, архитектура и биологията в едно. Построен върху зидарията, която е била основата на една изоставена къща, пасивният парник е чудесен пример за това как един проект за градско обновяване може да осигури прясна и свежа храна в „хранителната пустиня“ на градската среда.В Източнен Кливланд един на всеки пет имота е изоставен. За да се справи с предизвикателството на зарязаните жилища, местният дизайнер Жан Лориа предложи идеята за „био-изба“ – решение, което превръща изоставения имот в място за активно градско земеделие. Комбинирайки на концепцията за съчетаване на изба с оранжерия, „био-избата“ използва повторно една от най-ценните части на старата сграда – нейната основа, която става основа за новата оранжерия.
Архитектът Роб Доналдсън и ръководителят на проекта Мансфийлд Фрейзър се надяват, че „био-избата“ с целогодишно умерен климат ще бъде идеална за отглеждане на различни плодове и зеленчуци – от ягоди до специални „гурме“ гъби. Те обмислят и възможността за местна ферма за риба тилапия.В допълнение към поддържането целогодишно умерения климат устойчивият парник ще се захранва със слънчева енергия и ще се напоява с грижливо събирана дъждовна вода. Буийни градини ще бъдат построени наоколо, за да се предотврати обезводняването на почвита наоколо, а излишъкът от енергия, произведена от слънчевите панели, ще се продадава към електрическата мрежа на града.
Предвижда се съоръжението да се използва за образователни демонстрации и за общностна употреба. Очаква се „био-избата“ да заработи през март 2014.

Добавено (31.10.2013, 11:54)
---------------------------------------------
Словашки аеромобил направи първия си полет (ВИДЕО)

Според създателите на Aeromobil – това ще са автомобилите на бъдещето

My WebPage

Разработката на Aeromobil 1.0 започва в Словакия през 1990 от Стефан Клейн. Двадесет години по-късно версия 2.5 на летящата кола направи първия си полет.
Крилата на необичайното превозно средство се прибират в задната му част, а теглото му е едва 450 килограма. Рамката на купето е направена от стомана, а панелите са изцяло излети от карбонови влакна.
За да успее да се издигне във въздуха, Aeromobil има втори двигател с перка тип Rotax 912. С негова помощ той може да развие до 180 километра в час по време на полет, а на земята максималната му скорост достига 150 километра в час.
Според Клейн с пълен резервоар би трябвало да можете да прелетите до 660 километра, а по земя пробегът е ограничен до 500 километра.
Скоро Aeromobil ще се сдобие и с ново поколение, носещо поредния номер 3.0. То ще е още по-иновативно и ще предлага много подобрения в системите за полет.

Източник: cars.bg

Прикачвания: 5752508.jpg(166Kb) · 6381703.jpg(138Kb) · 4828990.jpg(124Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 15.11.2013, 12:05 | Съобщение # 92
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
Видео: Как е изглеждал Марс преди 4 милиарда години

Как би изглеждал един обитаем и пълен с вода Марс? Преди 4 милиарда години, сухата и прашна планета е имала достатъчно атмосфера, за да поддържа водата на повърхността си в течно състояние. Може би тя е изглеждала точно както е представане на тази анимация, генерирана в лабораториите на NASA.

От космическата агенция споделят, че това е най-детайлната и сложна интерпретация, която някога е правена. По този компютърно симулиран модел на древния Марс са работили учени от предстоящата мисия MAVEN, която ще цели да научи как се е променил климата на планетата, изследвайки газовете в горните слоеве на атмосферата и.

My WebPage

Безспорно клипчето, което NASA е сглобила, е впечатляващо – то показва еволюцията на водния Марс, изпълнен с облаци и доста красиво, подобно на земното небе, до сухата червена пустиня, която днес наблюдаваме. За съжаление не можем да екстраполираме растителните и животински видове, които вероятно са населявали Марс преди 4 милиарда години, поне на този етап.
Прикачвания: 3300522.jpg(16Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
OrdonezДата: Петък, 15.11.2013, 14:20 | Съобщение # 93
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3797
Статус: Offline
Супер информация, последните два поста , браво Иво.

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Петък, 15.11.2013, 14:26 | Съобщение # 94
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
Ordonez, smile

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Неделя, 17.11.2013, 20:10 | Съобщение # 95
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
Моля, осиновете рис! Рисът има нужда от вас!През последните години рисът се завръща в България след десетилетия отсъствие. Той обитава просторни гори в планините и има нужда от най-малко 30 кв. км, за да може да се храни и размножава спокойно. Изсичането на старите гори, прокарването на пътища през тях и бракониерството застрашават не само неговия дом, но и водят до намаляване на храната му.
Нужни са спешни и крайно необходими мерки, за да опазим риса и спасим неговия дом.
Важно е да действаме сега и да спрем опустошаването на българската гора!
Рисът е важна част от българската природа! Само благодарение на вас ние ще успеем да го опазим и задържим в България!

МОЛЯ, ПОГЛЕДНЕТЕ ТУК:
https://spasetedivatapriroda.bg/ris-L_HT_00_01_00_151113
Прикачвания: 5852995.jpg(27Kb) · 1237240.jpg(31Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Неделя, 17.11.2013, 20:11
 
poj160arДата: Неделя, 17.11.2013, 20:31 | Съобщение # 96
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
Небесно зрелище ни очаква тази нощ

Необичайно и вълнуващо небесно зрелище ни очаква тази нощ - 17 срещу 18 ноември. В нощното небе, дори и без телескоп, ще може да се наблюдава метеоритният дъжд. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян директорът на Националната астрономическа обсерватория „Рожен” – Никола Петров. „Луната тогава ще е около фаза на пълнолуние и ще могат да се наблюдават само най-ярките звезди, но между 02.00 и 04.00 часа сутринта, а и следващата вечер – срещу 19 ноември, те ще могат да се наблюдават. Този метеорен поток се наблюдава всяка година”, каза астрономът и допълни, че неговият радиант или частиците, метеорите, продължението му излизат от съзвездие „Лъв”, затова е наречен „Леониди”. Очакваното число на леонидите е между 40 и 50 на час.
По думите на Петров, това не е метеорен дъжд, но въпреки това ако времето позволи, хората ще могат да се радват на красиви метеори на небето. „В двата дни – 18 и 19 ноември е пикът, но един-два дни преди и след това, има отново падащи звезди, но с много по-малко число и по-рядко във времето”, уточни още астрономът.
Падащите звезди идват от опашката на кометата Темпъл-Тътъл. Най-малките от тях имат размер на песъчинка и изгарят в земната атмосфера, образувайки звезден дъжд.
Прикачвания: 5935820.jpg(12Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
OrdonezДата: Понеделник, 18.11.2013, 17:15 | Съобщение # 97
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3797
Статус: Offline
По повод Риса, един бивш, член на форума се хвалеше, че застрелял доста едър рис. Това не е безумие, ами абсолютна липса на елементарна култура що се касае до опазването на този така красив и изключително рядък вид.

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Понеделник, 18.11.2013, 19:56 | Съобщение # 98
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
Да Гого, този е пълен идиот и безумец sad surprised

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Понеделник, 18.11.2013, 23:56 | Съобщение # 99
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
Нов процес рециклира редкоземните елементи от отпадъчните води!!!

Редки земни елементи са неразделна част от много от електронни устройства днес,. Те служат като магнити, катализатори и свръхпроводници. За съжаление, тези минерали са наистина редки, а затова са и много скъпи. Добивът на някои от тях е почти монопол на определени страни, което пък води до злоупотреби с господстващо положение, а това се отразява на крайната цена на потребителските електронни стоки.
Наскоро обаче учени са открили, че някои от редкоземните елементи могат да бъдат прихванати от промишлени отпадъчни води, а не да се добиват от земята.

Изследователи от Китайската академия на науките решили да изпробват наноматериал, известен като нано-магнезиев хидроксид (нано- Mg(OH)2), известен с това, че може да премахне някои метали и багрила от отпадъчни води. Също така е известно, че редкоземните елементи в отпадъчните води са много силно разреден и по този начин е доста трудно да се отстранят по практичен, евтин начин.
След изучаване на начина, по който нано-Mg(OH)2 се държи, учените успели да създадат специални нано-частици от материала, наподобяващи формата на цвете. В лабораторни тестове, репликиращи реални условия, тези частици се оказали в състояние да уловят над 85 на сто от редкоземните елементи, разредени във водни проби. Впоследствие, чрез регулиране на киселинността на водата се оказало възможно да се разделят уловените минерали от нано-Mg (OH)2.
„Рециклирането на редкоземните елементи от отпадъчни води не само спестява редки земни ресурси и предпазва околната среда, но също така носи значителни икономически ползи“, посочва екипът в доклад за изследването, публикуван наскоро в списанието ACS Приложни материали и интерфейси.
Прикачвания: 8915132.jpg(93Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Сряда, 20.11.2013, 22:10 | Съобщение # 100
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
Прекомерният прием на желязо води до глаукома

Високото ниво на желязо, което си набавяме чрез хранителните добавки и витамини, може да доведе до развитие на глаукома.

"Същата опасност крие и прекалената употреба на калций", предупреждават учени от Университета в Калифорния.

В същото време учените забелязали, че когато желязото и калция се консумират не чрез добавките, а с храната, рискът от глаукома намалява. Това ги навежда на мисълта, че организмът има различни механизми на абсорбация.

В изследването са участвали 6316 участници на възраст над 40 години, които били тествани в рамките на три години. При оценката на данните изследователите са взели предвид възрастта, пола и расата на участниците, както и някои съпътстващи заболявания. По време на проучването се установило, че 422 от участниците били с диагноза глаукома. Заболяването се е развило, заради включено в диетата им високо съдържание на желязо и калций. Методите на анализ, които използват учените, показват, че рискът от глаукома идва главно при употребата на хранителни добавки.
Авторите на изследването предполагат, че приемът на калций и желязо в големи дози, е потенциален фактор стрес за организма и на фона на вече съществуващия дисбаланс на макро- и микроелементи може да доведе до повреда на трабекуларната мрежа, като по този начин допринася за развитието на глаукома.
Учените обаче подчертават, че въз основа само на тези резултати, е невъзможно да се правят окончателни заключения или препоръки на балансиран режим на хранене, и настояват за възможността да се извърши в тази насока по-голямо и задълбочено проучване.
Още за: Прекомерният прием на желязо води до глаукома

Източник: framar.bg
Прикачвания: 0850743.jpg(48Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Вторник, 26.11.2013, 19:33 | Съобщение # 101
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
Домът ни е пълен с космически прах

Когато почиствате дома си, често с прахосмукачката събирате космически прах. Това е същият прах, който някога е бил част от комети и астероиди, пише "МегаВселена", позовавайки се на РИА Новости и The Conversation.Забелязвате този прах в слабите проблясъци, които той помага да се създадат преди изгрева на Слънцето и след неговия залез.
Всяка година около 40 000 тона космически прах попадат на Земята. Докато този факт очевидно не подлежи на съмнение, съществуват доста противоречиви мнения за това откъде се взема този прах.
Известно ни е, че голяма част от него се спуска на нашата планета по низходяща спирала от междупланетния прахов облак – широка ивица прах с дискообразна форма, формираща се около Слънцето. Но къде именно се образува този прахов облак? Както показват проведените в последно време изследвания, повече от 10% от този прах идват от астероидите, докато голяма част се образува на комети от семейството на Юпитер.
Вероятно те влизат във вътрешната част на Слънчевата система в резултат на сблъсъци с други комети в пояса на Кайпер – най-значителния кометен пояс, разположен зад орбитата на Нептун. Когато космическият прах падне на Земята, той може да стане причина за метеорен дъжд (падащи звезди), чието образуване зависи от размера и общото количество, пише БЛИЦ.
Всъщност Персеидите и Леонидите – тези годишни метеорни потоци, се образуват при влизане на Земята в ивицата от прах, оставена от кометите Суифт-Тътъл и Темпъл-Тътъл. Космическият прах се движи с висока скорост, която понякога надвишава 150 000 километра в час. Той намалява в резултат на въздействието на земната атмосфера, но напрежението, образуващо се върху големите му части, е достатъчно голямо, за да изгорят, образувайки светлинни искри.
По-малките частици прах имат повече късмет. Те са способни да се справят с внезапната промяна на налягането при влизане в атмосферата на Земята и достигат нейната повърхност. НАСА постоянно използва специалния летателен апарат ER2, който е изследователска версия на шпионския самолет U2, за събиране на космически прах на стратосферни височини (около 20 километра, тоест около два пъти повече от обичайната височина на полетите).
Техниката по събиране на прах не е особено сложна. В стратосферата пилотът отваря специални отсеци под крилата – така наречените лепкави панели, които събират космически прах. А вече на Земята специалистите на НАСА извличат в лаборатория космическия прах от колекторите и го предават за изследване на учените. Подобни изследвания са съсредоточени именно около тези частици прах, тъй като те могат да предоставят великолепна възможност за изучаването на кометите.
Друг метод се състои в пускането към кометата на специален космически апарат, който трябва да се върне на Земята след преминаването на състоящата се от частици лед и прах опашка на кометата или дори след кацането на нейната повърхност. Засега е осъществена само една подобна мисия – проектът на НАСА Star Dust.
Полетите към Слънцето, независимо от високата им стойност, представят възможността за събиране на най-чистите образци от Слънчевата система сред тези, които някога можем да изследваме. В този случай космическият апарат влиза в ролята на пашкул, защитаващ взетите образци по време на полет в космическото пространство, а също от изключително високите температури при влизане в земната атмосфера, докато при отсъствие на подобна защита в събраните образци може да настъпят необратими изменения.
Кометите съдържат първичен прах, от който се е образувала нашата Слънчева система, и тъй като през цялото си съществуване тези частици са оставали на много далечно разстояние от Слънцето, те създават ефект на дълбоко замразяване, съхранявайки по този начин праха, чиято възраст е милиони години. Изучавайки подобен прах, ние получаваме възможност да извършим пътешествие назад във времето към началото на образуването на Слънчевата система.
Прикачвания: 4589238.jpg(67Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Вторник, 26.11.2013, 19:35 | Съобщение # 102
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
Мръсният въздух помпа бюста - Хм, cool интересно, но факт... biggrin


Замърсената околна среда и ранното полово съзряване оказват влияние върху размера на женските гърди. До този извод достигнаха австралийски учени от университета Монаш.
След продължително наблюдение на представителки на нежния пол експертите установиха, че млечните жлези постоянно се уголемяват.
По време на изследването са анализирани данни за набъбващите гръдни обиколки през последните 50 години. Учените отчитат, че средната големина на гърдите е нараснала от чашка В до чашка DD.
Основната причина за тази промяна е приемането на хормонални препарати и лошата екологична обстановка, отсичат изследователите.
Според тях веществата, които се съдържат в замърсения въздух, оказват благоприятно непосредствено влияние върху размера на гърдите.
Прикачвания: 6509510.jpg(49Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Вторник, 26.11.2013, 19:38 | Съобщение # 103
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
Невероятен филм за Сатурн, сглобен от милион снимки

Сатурн винаги е бил перлата на Слънчевата система и неизменно е запазена марка на всичко свързано с космическото пространство, основно заради прекрасните си пръстени и многобройни луни. Точно върху това акцентира и авангардният филм „В пръстените на Сатурн“, който ще представи планетата както не сте я виждали досега.

In Saturn's Rings, както е оригиналното заглавие на продукцията, е иновативен филм за IMAX, който е направен от над един милион реални фотографии, съединени чрез специална технология, наречена фотоанимация. Филмът ще отведе публиката на пътешествие през и отвъд Слънчевата система, с фокус, разбира се, върху Сатурн, пръстените и луните му.

My WebPage

Изображенията, които са използвани за създаването на филм, са дело на различни космически мисии, включително Касини-Хюйгенс, телескопа Хъбъл, мисиите Аполо, сондите Вояджър 1 и 2, и др. Ако проследите трейлъра, ще видите, че се е получило нещо наистина много красиво.

По материали на sploid
Прикачвания: 4551804.jpg(11Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 29.11.2013, 12:21 | Съобщение # 104
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
Учен: Хората вече са живели на Луната

Интервю на известния американски изследовател Ричард Хоугланд, бивш сътрудник на НАСА, за руския сайт “Ехото на планетата”. Ричард Хоугланд е автор на бестселъра “Тъмна мисия: тайната история на НАСА". От 30 години той изучава въпросите, свързани с присъствието на разумен живот в космоса. Особено го интересува наличието на изкуствени съоръжения и образувания на другите планети. Събрал е огромно количество информация по този въпрос.
Космонавтиката, в това число пилотираната, вече изпълни своята историческа мисия за получаване на маса сведения за следи на древни цивилизации на Луната и на Марс. Колкото и парадоксално да звучи, но снимки, на които се виждат руини на извънземни постройки, в различно време са публикували самите космически агенции на САЩ, СССР и Европа. А сега така постъпват и в руската Федерална космическа агенция. С обнародване на сензационни фотографии нелегално се занимават сътрудници на тези учреждения, на които чисто и просто са им омръзнали лъжите на ръководството. Така на официалните сайтове на НАСА могат да се открият много интересни изображения, например на “въздушни замъци”, намиращи се на Луната. На снимките ясно се виждат дори детайли на удивителните конструкции, които са изпълнени от прозрачен материал, приличащ на стъкло. В средата на 90-те години на миналия век и после през 2007 г. Ричард Хоугланд и негови колеги организират пресконференции в Националния прес-клуб на САЩ, където на всеослушание заявяват, че НАСА скрива множество тайни за НЛО и за фантастични постройки, намиращи се на различни планети. Сега Ричард Хоугланд оглавява центъра Enterprise Mission в щата Ню Мексико, който се занимава с наблюдаване на дейността на НАСА.
Стараят се да изяснят кое от откритото от НАСА в Слънчевата система през последните десетилетия е било скрито от американския народ и от целия свят. Хоугланд споменава името на руския изследовател Владимир Авински, с името на когото са свързани първите гръмки открития.
Авински е специалист по Сидония – област на Марс, където има очевидни признаци на съществен разумен живот. За пръв път геометричен анализ на Авински за този регион е публикуван още през 1984 г. Първата книга на Хоугланд се нарича “Строителни съоръжения на Марс. Град на границите на вечността". Освен това неговият център изучава законите на хиперпространството конкретно за руините в района на марсианската Сидония. Според него откриването на нови закони на физиката може да ознаменува нова ера в живота на човечеството. Споменава, че изучават "завихряния" на пространството около пирамидите в Централна Америка. В тази връзка са получили изумителни данни! Според Хоугланд американските астронавти от мисиите “Аполо” са запечатали на фотографии хиляди, ако не и стотици хиляди изкуствени аномалии на Луната.
Такива аномалии са били фиксирани и по-рано от безпилотните космически апарати на САЩ и СССР. “Находките” представляват полуразрушени “стъклени” конструкции, съставени сякаш от отломки, при това с ясни геометрични форми. Те пречупват и разсейват слънчевата светлина над цялата повърхност на Луната. Образно казано, на Луната има множество огромни стъклени кули, блестящи руини и разнообразни призми, много от които висят във въздуха.
Най-невероятната лунна находка според Хоугланд е така наречената “глава на робота”, която заснел “Аполо-17” през 1972 г. Този обект, наричан на английски Data's Head невероятно прилича на главата на андроида C3PO от филма "Междузвездни войни". Хоугланд предполага, че астронавтите са донесли този обект в Хюстън, където специалистите са го изучили и може би са извлекли някаква информация.
Вероятно лунната надпревара се обяснява точно със стремежа за "трофеи", подобни на "главата на робота".
Изведнъж всички са се забързали да отидат на Луната - и руснаците, и китайците, и японците, и индусите. Хоугланд смята, че сега на Луната и на Марс няма живот, има само руини. Според него мисиите “Аполо” са потвърдили, че на Луната някога е съществувала удивителна цивилизация, при това от човешки произход! Тя е била основана от наши много далечни предци. Находките на НАСА свидетелстват, че някога хората са населявали цялата Слънчева система. Високо развитата наука на изчезналата мегацивилизация е позволявала да се пътешества от Земята на Луната и да се строят там съоръжения от материал, наподобяващ стъкло.
Освен това сега знаем, че са им помагали високотехнологични роботи-андроиди. Данните от Марс също потвърждават тези невероятни истории. Съдейки по снимките на марсоходите, на тази планета се е случила ужасна катастрофа, унищожила всичко живо. Марсианските градове са погребани под дебел слой застинала кал и прах. Отлична картинка за назидание на земляните! Според Хоугланд ние сме на прага на грандиозни събития. И многобройните мисии, които различни страни ще изпратят на Луната, просто няма да могат да скрият всичко, което ще открият там!

Източник: novini.bg
Прикачвания: 2399645.jpg(69Kb) · 7579457.gif(32Kb) · 0202651.jpg(96Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 29.11.2013, 21:06 | Съобщение # 105
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
„Ноевият ковчег“ – устойчив плаващ град за един пост-апокалиптичен свят

Вдъхновени от Ной, който спасил всички растения и животни от всемирния потоп, Александър Йоксимович и Йелена Николич са проектирали модерен и устойчив „ковчег“, способен да спаси живота на планетата в случай на мащабно природно бедствие. Иновативният „воден свят“ ще поддържа живота чрез терасовидни полета, самостоятелно отглеждане на храна, събиране на дъждовна вода, генериране на собствена електроенергия. Островът е проектиран да издържа на всички форми на водни бедствия.

Александър Йоксимович и Йелена Николич са от Сърбия и са проектирали „Ноевия ковчег“ – устойчив плаващ град – за конкурса eVolo Skyscraper 2012. Тяхната надежда е да се изработи безопасен и самоподдържащ се свят, който може да спаси хората в случай , че природни бедствия или други глобални катастрофи унищожат домовете ни. Премествайки живота насред океана, дуото представя един пост-апокалиптичен начин на живот на човешката раса. „Ноевият ковчег“ е поредица от терасовидни пръстени с дълбоки подводни кули, които действат като баласти за увеличаване на стабилността. Множество „ноеви ковчези“ също могат да бъдат свързани един към друг в мрежа чрез подводни кабели.

Слънчева, вятърна и океанска енергия ще се трансформират в електричество, за да захранват дейностите на плаващия град. Дъждовна вода ще се събира от всички повърхности, за да се използва в ежедневието. Подводни турбини биха могли да улавят приливна енергия. Всички подводни повърхности ще бъдат обхванати в изкуствен коралов слой, да се насърчи морският живот.
Страните на тези изкуствени острови ще са достатъчно високи, за да се предпазят домовете от силни бури или цунами. В случай на голяма буря или бедствие жителите могат да се оттеглят в изпълнени с въздух „мехурчета“ вътре в дълбините на островите. Всеки „ковчег“ разполага жилища, офиси, земеделска земя, животински резервати, възможности за производство на енергия, както и развлекателни площи.Източник: GreenTech.bg
Прикачвания: 2174855.jpg(85Kb) · 8504981.jpg(31Kb) · 8258885.jpg(62Kb) · 8216215.jpg(85Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Навойни /новини/ (съвременна версия в тълкуването на думата"новини")
Страница 7 от 23«12567892223»
Търси: