Навойни /новини/ - Page 8 - Форум Екзотик Плантс България
Неделя, 23.07.2017, 03:46
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 8 от 23«126789102223»
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Навойни /новини/ (съвременна версия в тълкуването на думата"новини")
Навойни /новини/
poj160arДата: Неделя, 01.12.2013, 16:07 | Съобщение # 106
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Жените – два пъти по-развратни, отколкото преди 20 години

Британски учени анализираха особеностите на съвременния сексуален живот

Обширно социологическо проучване – National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles (Natsal), са провели учените от Лондонския университетски колеж. 15 000 души (мъже и жени на възраст от 16 до 74 години) отговаряли на многобройни въпроси за особеностите на личния си сексуален живот, пише The Telegraph.
"Подобни допитвания във Великобритания се провеждат на всеки 10 години – пояснява ръководителката на експертната група Ана Джонсън. – Така че ние имахме възможност да сравним резултатите и да разберем какво се е променило в интимната област за изминалите години."
Резултатите показали, че жените постепенно са станали по-разпуснати. В смисъл, че от година на година са увеличавали средния брой на любовниците си. През 90-те години от думите на представителките на нежния пол следвало, че за целия си живот те са имали връзка с около четирима различни партньори, тоест средно 3,7 партньори на една жена.
В периода 1999–2001 г. броят на любовниците нараснал до 6,5, а в днешни дни той е до 7,7. Тоест почти два пъти за 20 години.
При мъжете за отчетния период отначало броят на любовниците се множал – от 8,6 до 12,6. След това спаднал до 11,7, но като цяло за 20 години се наблюдава увеличение. Тенденцията е към изравняване на сексуалните партньори при мъжете и жените.
Хората обаче по-рядко са почнали да правят секс. Броят на половите контакти средно намалява – от 5 на месец, през 4 до сегашните 3 пъти на месец.
Не останала без внимание и нетрадиционната сексуална ориентация, която печели все повече привърженици, особено сред нежния пол. От допитването през 1990–1991 следвало, че на секс със себеподобни поне веднъж в живота са се отдавали първо 4% от жените, после 10%, а сега вече са 16%, което е четири пъти повече, отколкото преди 20 години.
Учудващо мъжете не налитали толкова на собствения си пол. Броят на залитналите към друга сексуална ориентация мъже за отчетния период нараснал едва с 1% – 7 срещу предишните 6, макар че преди 10 години интерес към еднополовата любов проявявали 8% от мъжете.
Експертите смятат, че по-разкрепостеното поведение както на мъжете, така и на жените е свързано с това, че те са престанали да се притесняват от това, че имат няколко полови партньори или че партньорите им са от същия пол.
За 20 години хората са започнали по-рано да водят полов живот и по-късно да излизат от него. Сред днешните деца, без да са достигнали 16-годишна възраст, започват полов живот 31% от момчетата и 29% от момичетата. Тоест почти една трета. Три четвърти от тях практикуват вагинален секс, две трети – орален, една пета – анален.
В пределната за допитването възраст – 74 години, секс продължават да правят 57% от мъжете и 37% от жените, а неговата анална разновидност практикуват съответно 3 и 4 процента.

Ха, драги съфорумци, когато ние се мъчим да работим по нашите "рожби" /растенията/ в нашата градина гледайте тези "калпазанки" какво правят ... wacko biggrin facepalm

То, май ще излезе като вица при ловджиите - Един млад ловец отишъл на лов, след лова седнали да обядват, един от старите казал:
-какво ли правят жените ни?
един друг отговорил:
- ами плетат, а тези които не могат да плетат се е..т (таковат де),
тогава младият ловец станал и започнал да си събира багажа. А другите го попитали къде отива.
А той:
- аааа, тя моята не може да плете, та се прибирам в къщи ... biggrin
Прикачвания: 2101654.jpg(14Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Неделя, 01.12.2013, 16:08
 
poj160arДата: Понеделник, 02.12.2013, 16:07 | Съобщение # 107
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Японска компания предлага Земята да получава ток от "енергиен пояс" на ЛунатаГолямата японска строителна компания "Симизу" е разработила проект, който ще позволи изцяло да се измени представата на човечеството за възможните на алтернативната енергетика.
Компанията предлага да се създаде около екватора на Луната „енергиен пояс” от слънчеви панели, мощността на които би позволил да се обезпечат нуждите от електроенергия на няколко големи държави, предаде ИТАР-ТАСС.
Според плана, електроенергията от пояса ще се предава до Земята чрез специални микровълни или лазерни предаватели.
Една такава лунна електростанция на теория може ежегодно да произвежда над 13 000 теравата ток. За сравнение, в САЩ през 2011 г. са произведени около 4000 теравата електричество. Лесно може да се изчисли, че поясът ще може да захранва цели континенти.
Ефективността на слънчевите панели на Луната ще е няколко стотин пъти по-голяма отколкото на Земята, защото атмосферата на земния спътник е изключително разредена. Осен това на пътя на светлината няма никакви пречки, защото на Луната небето е чисто и безоблачно.
Предвижда се електричеството от „пояса“ да бъде предавано на Земята посредством специални микровълнови или лазерни предаватели.
В лунни условия соларните батерии биха били няколкостотин пъти по-ефективни отколкото на Земята, предвид разредената атмосфера на земния спътник.
Японската компания продължава амбициозната си работа по революционния проект с вероятно начало на строителните работи през 2035 г.
Прикачвания: 7016411.jpg(79Kb) · 1353588.jpg(38Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Неделя, 08.12.2013, 17:28 | Съобщение # 108
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Творчески тактики за успешен живот

Независимо каква е основната цел в живота ви, можете да я постигнете – само трябва да използвате Силата на мисълта, а силата е в развиването и концентрирането на мислите.
Първата стъпка към нов и по-успешен живот е да обърнете внимание на потока на мислите във вашето съзнание и да го насочите правилно. Всичко съществува като възможност – иска се само да го захраните с необходимата енергия и ще постигнете целта. Можете да посадите в съзнанието си всякаква мисъл, идея, вярване и то ще ги възприеме, ако е подадена заедно със съответната емоция и затвърдена чрез повторение. Накарайте ума си да мисли за благосъстояние, щастие, успех и здраве и да избягва негативните емоции като страх и загриженост.
Вътре във вас живее второ съзнание, скрито и мистериозно, и това е подсъзнанието. За да разберете как точно двете съзнания си взаимодействат, трябва да осъзнаете, че нашето подсъзнание надхвърля всякакво въображение. Чрез интуицията, сънищата, чувствата и предчувствията то ни води до идеи, прозрения и решения. Ако искате да промените живота си, трябва да потърсите причината, а причината е в начина, по който използвате подсъзнанието си – начинът, по който мислите и визуализирате.
Силата на ума е практика, не философия. Като отделяте минимум 20 минути на ден за отработване на техниките, формулирани от Джон Кехоу, ще постигнете зашеметяващи резултати в посока на подобряване на собствения ви живот.
„Подсъзнанието може всичко“ е част от система променящи живота принципи, които ще окажат огромен ефект, стига да ги приложите.
• Научете как да елиминирате тревогата, страха, омразата, негативните оценки и всякакви отрицателни мисловни модели.
• Открийте множеството възможности, с които е изпълнен животът, и ги реализирайте.
• Използвайте въображението си и генерирайте идеи за по-добър живот.
• Окуражавайте другите около вас, както и самите себе си.
• Използвайте интуицията си.
• Тренирайте ума си за великолепни резултати.
Прикачвания: 7881645.jpg(87Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Неделя, 08.12.2013, 18:33 | Съобщение # 109
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Нов световен рекорд! Минус 91 градуса сковаха АнтарктидаЯпонски учени измериха в Антарктида температура от минус 91,2 градуса по Целзий, предаде ИТАР-ТАСС. Това е нов световен рекорд за най-ниска температура на повърхността на Земята. Предишният рекорд от минус 89,2 градуса по Целзий е регистриран през 1893 г., отново в Антарктида.
Прикачвания: 9121168.jpg(43Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Неделя, 08.12.2013, 18:34
 
OrdonezДата: Понеделник, 09.12.2013, 14:39 | Съобщение # 110
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3803
Статус: Offline
Най ниската температура падала на моя обект до момента е -2.9С

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Понеделник, 09.12.2013, 18:52 | Съобщение # 111
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
А, при мен най-ниската температура до настоящия момент е от предната седмица, измерена през нощта - 8С

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Понеделник, 09.12.2013, 19:09 | Съобщение # 112
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Гледка невиждана: как се обръщат полюсите на Слънцето (ВИДЕО)

НАСА публикува визуалното изменение на положението на магнитните полюси на Слънцето от 1997 до декември 2013 г. Лилавите линии показват къде полето е отрицателно, а зелените – къде е положително.
Магнитните полюси на Слънцето променят местата си на всеки 11-12 години и определят това, което се нарича слънчев цикъл. Визуализацията показва как всеки набор от линии пълзи към противоположния полюс и прави полярен обрат. След това те преодоляват обратния път, завършвайки магнитния слънчев цикъл.
В разгара на всяко обръщане на полюсите Слънцето преминава през периоди на най-силна активност, по време но които се увеличава броят на изригванията, петната и изхвърлянето на слънчева плазма. Поредното преобръщане, според данните на НАСА, трябва да настъпи в най-скоро време. Възможно е това да стане още до края на годината – през август учените заявиха, че остават не повече от три-четири месеца.
"Днес съществува хипотеза, че причина за смяната на полюсите е динамото, което работи в Слънцето. Там, на дълбочина около 700 000 км, се намира плазмата – силно йонизирано вещество, където се заражда магнитното поле.
Слънцето се върти около своята ос, а в периодите на смяна на полюсите на екватора веществото се движи по-бързо, отколкото на полюсите. Поради тази "странност" движението на магнитните линии започва да се навива, а когато се съберат много "завои", те изплуват на повърхността успоредно на екватора.
От едната страна се формира южният полюс, а от другата – северният. След 11 години полетата изплуват в другата полярност", разказва пред "Российская газета" старши научният сътрудник от Държавния астрономически институт Анатолий Хлистов.

My WebPage
Прикачвания: 3163333.jpg(17Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
OrdonezДата: Неделя, 15.12.2013, 23:55 | Съобщение # 113
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3803
Статус: Offline
Румънци три години точат държавата, като получават земеделски помощи на виртуална ферма във Facebook.

Предприемчиви румънски фенове на популярната игра Farmville успяха в течение на три поредни години да убедят държавата да им отпуска близо 700 хиляди долара или близо 500 хиляди евро за стимулирането на селско стопанство. Мошениците декларирали, че парите са им необходими за развитието на собствена ферма, която обаче се оказала виртуална, а не реална.В молбата фермерите заявили, че са собственици на осем ферми, в които имат 1860 крави. За всяко животно получавали по 163 долара.

Престъпната схема е разкрита след проверка на плащанията. Сега властите разследват по какъв начин тази схема е станала възможна за осъществяване. На практика животните са се взели “от въздуха", а купуването на виртуална крава в Farmville не изисква влагането на големи усилия и средства.

Програмата, в която са участвали престъпниците, е насочена основно за подпомагане на малките и средните ферми и за възстановяването на селското стопанство в Румъния. Интересно е, че мошениците притежавали всички необходими документи за отглеждане на крави.

Въпреки че дотациите били спрени, мошениците изобщо не се отказали от своята идея. В момента те съдят държавата и твърдят, че всичките им действия са били в рамките на закона. Когато в крайна сметка властите пожелали да видят кравите, псевдофермерите отказали с мотива, че по закон не са длъжни да правят това.

Междувременно в Румъния продължават протестите срещу златодобивния проект за разработка на находището Рошия монтана. Вчера петдесет активисти на Грийнпийс от девет държави щурмуваха румънския парламент и започнаха да копаят за злато - в знак на протест.Активистите влязоха в двора на парламента, разпънаха банери “Златодобивен район" и “Румъния, гласувай срещу цианидите" и започнаха да търсят злато. Всички активисти и един журналист към момента са задържани в полицията. Активистите на Грийнпийс са от Канада, Румъния, Австрия, Унгария, Полша, Германия, САЩ, Чехия и Хърватия.

http://www.dunavmost.bg/world/item/1576 ... ebook.html

и още по темата .......13 декември 2013 | 12:54 1414 0 В Румъния изобретателни измамници ощетиха държавата с близо 500 хил. евро. В продължение на три години осем души от градчето Джорджени получавали субсидия за животновъди, а всъщност имали ферма в интернет, съобщи Нова телевизия. Мнимите фермери декларирали, че гледат над 1 800 крави. Държавата им плащала редовно между 100 и 150 евро на крава. Кравите всъщност били отглеждани в популярната игра във Facebook Farmville. Според британски информационен сайт в момента измамниците съдят държавата. Те твърдят, че никъде в закона не пишело, че кравите им трябва да са истински и че държавата неправомерно е спряла субсидията им.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Rumynci-poluchava ... 16676.html


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Понеделник, 16.12.2013, 12:47 | Съобщение # 114
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Ха-ха, егати и измамниците, гледай ти за каква измама са се сетили... biggrin wacko

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Четвъртък, 02.01.2014, 18:40 | Съобщение # 115
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Полезни съвети срещу махмурлукКак да се справим с главоболието, гаденето и всички странични ефекти от прекаляването с чашките:

Силно главоболие, гадене, виене на свят, дехидратация: всеки, който някога е пил прекалено много алкохол много добре познава тези последствия.
Алкохолът е диуретик (причинява засилено отделяне на течности от тялото), затова прекаленото пиене може да доведе до обезводняване. Обезводняването е това, което причинява много от симптомите на махмурлука.
Алкохолът може да разстрои стомахът ви и ще ви донесе лош сън през нощта. Вие все още може да имате известно количество алкохол в системата си на следващата сутрин.
Лековете за махмурлук са мит.
Лековете за махмурлук обикновено са мит. Няма магически лек за махмурлук. Има някои съвети за избягване на махмурлука и за облекчаване на симптомите, ако имате такъв.
Най-добрият начин да се избегне махмурлукът е да не пиете. Ако все пак решите да пиете алкохол, правете го разумно и в рамките на препоръчаните граници.
За да избегнете махмурлука, не пийте повече, отколкото знаете, че вашето тяло може да понесе. Ако не сте сигурни колко е това, тогава бъдете много внимателни.

Знайте своята мярка и граници.

За намаляване на рискът от бъдещи сериозни здравословни проблеми, мъжете не трябва да пият повече от 3-4 единици алкохол на ден. Жените не трябва да пият повече от 2-3 единици алкохол на ден(на колко е равна една единица за различните видове алкохол, можете да прочетете малко по-надолу) .
Тези съвети означават , че не трябва да консумирате толкова алкохол всеки ден или през повечето дни от седмицата за продължителен период от време.
Определянето на препоръчителните единици може да бъде малко трудно в началото, но след като знаете колко единици съдържат различните алкохолни напитки, можете безпроблемно да следите това, което консумирате.
Може да се изненадате, че голяма чаша вино, например, съдържа около 3 единици. В една вечер лесно можете да прекалите ако не внимавате. Ето някои примери:
- кен с бира, съдържа - 1.8 единици
- една халба бира - 2.3 единици
- малка чаша вино (125 ml) - 1.5 единици
- една голяма чаша вино (250 мл) - 3 единици
- мярка за спиртни напитки (25 мл) - 1 единица
Следвайте тези съвети, за да държите махмурлука далеч:
Не пийте на празен стомах. Преди да излезете вечер в която знаете, че ще пиете, консумирайте храна, която включва въглехидрати (като макаронени изделия или ориз) и мазнини. Храната ще забави усвояването на алкохола.
Не пийте тъмно оцветени напитки, ако сте установили, че сте чувствителни към тях. Те съдържат естествени химикали, наречени конгенери (примеси), които дразнят кръвоносните съдове и тъкани в мозъка и може да направят махмурлука по-тежък.
Пийте вода или негазирани безалкохолни напитки между всяко алкохолно питие. Газираните напитки ускоряват усвояването на алкохола в системата ви, като така правят нещата по-тежки за вас, затова ги избягвайте.
Пийте чаша вода, преди да отидете да спите. Дръжте чаша вода до леглото си и отпивайте ако се събудите през нощта, това ще намали дехидратацията причинена от диуретичният ефект на алкохола и ще облекчи вашият махмурлук.
На сутринта след препиването.
Ако се събудите на следващата сутрин и се чувствате ужасно, най-вероятно не следвате горните съвети. Въпреки, че няма реални лекове за махмурлука, има начини за облекчаване на симптомите.
Лечение на махмурлук.
Лечението включва рехидратиране(приемане на достатъчно течности) на тялото, така ще можете да се справите с махмурлука (въпреки че най-доброто време да рехидратиране е преди лягане).
Болкоуспокояващите може да помогнат с главоболието и мускулните спазми. Парацетамол-базирани лекарства обикновено са за предпочитане, като приемането на аспирин може допълнително да дразни стомаха и да увеличи гаденето и повръщането.
Сладките храни може да ви помогнат да се почувствате по-малко зле. В някои случаи, антиациди могат да бъдат необходими за успокояване и облекчаване на стомаха на първо място.
Бульон или супа, е добър източник на витамини и минерали, които могат да допълнят изчерпаните ресурси на вашето тяло. Основното предимство на бульонът и супите е, че са лесно смилаема храна за един отслабен стомах и нуждаещ се организъм(какъвто е организмът след препиване и при махмурлук).
"Да избиете клин с клин" (пиене на повече алкохол) не помага. Пиенето на сутринта е рискован навик, а така вие може просто да забавяте появата на симптомите, докато алкохолът се абсорбира и да влошите нещата.
Ако сте имали тежка сесия с пиене, с махмурлук след това или не, лекарите съветват да изчакате 48 часа преди да пиете повече алкохол, за да дадете на тъканите на тялото си време да се възстановят. Понякога, разбира се, махмурлукът сам помага този съвет да се следва по-лесно като ви изважда от строя за определено време.
Затова бъдете внимателни с консумацията на алкохол и ако го употребявате го правете с мярка.

Източник: zdraventer.blogspot.com
Прикачвания: 4937066.jpg(71Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
OrdonezДата: Четвъртък, 02.01.2014, 19:30 | Съобщение # 116
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3803
Статус: Offline
Изчетох го на един дъх, на нова година си позволих да изпия бутилка Мартини и въпреки, че бях абсолютно трезвен,м на другия ден бях като премазан с валяк. Обяснявам си го със съдържанието на захар.

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Четвъртък, 02.01.2014, 23:47 | Съобщение # 117
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Ordonez, правилно приятелю! Захарта е един от най-големите противници на алкохола, в каквито и форми да е! Преди нея е метила!!!!!!!! Следва неправилната технология ...

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Понеделник, 06.01.2014, 17:58 | Съобщение # 118
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Оранжевите храни намаляват риска от ракОранжевите храни съдържат невероятни свойства, които намаляват риска от рак. Учените представиха и другите предимства, поради които е препоръчително да се храним с повече оранжеви храни.
Редица изследвания показват, че портокалите намаляват холестерола в кръвта и ускоряват изгарянето на мазнините. Морковите са пълни с витамин "А" и забавят процеса на стареене. Папаята поддържа здрава храносмилателната и имунната система, а тиквата е отлична за поддържане на здравето на сърцето. Предимството на тиквата е, че може да се използва и в сладки, и в солени рецепти. Сладките картофи съдържат много витамин "А", имат противовъзпалителни свойства и убиват бактериите, които причиняват акне. Тропическият плод гуава е богат на ликопен, мощен антиоксидант, който се бори срещу рака. Освен това съдържа 63% повече калий, отколкото бананите. /БГНЕС

Източник: БГНЕС
Прикачвания: 5825290.jpg(138Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Четвъртък, 09.01.2014, 21:04 | Съобщение # 119
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Надуваем енергийно ефективен парник реагира на своята среда

Независимо дали са под земята, дали са геодезични или дигитално изработени, парниците са структури, които позволяват развитието на градинарството в по-северните части на планетата, където климатът е суров. Какво би станало обаче, ако оранжерии биха били не статични структури, а такива, които могат да се променят и да отговарят на своята среда?
Новата тропическа оранжерия в Ботаническата градина в Орхус, построена да замени парника от 1969 г., е раработена от датската фирма CF Moller Architekten като куполна парникова система, направена от възглавници от прозрачна пластмаса, които могат да бъдат напомпани или спихнати според текущото осветление и нужда от отопление.Навярно изглежда абсурдно да се използва пластмаса в „зелена архитектура“, но някои видове пластмаси са изненадващо здрави и гъвкави и все повече се използват в контекста на зеленото строителство. Работейки с производителя на мембранни фасади formTL за създаване на тази-ефективна обвивка, CF Moller са изградили купола посредством серия от десет стоманени арки, издигнати върху 18-метрова овална основа, което означава постигането на максимален вътрешен обем с най-малка повърхностна площ. Иначе казано – максимална енергийна ефективност.„Това е „интелигентен“ парник, който стои акто капка роса сред околността, в която е пстроен, и най-вероятно няма да е последният пример за гъвкаво реагираща архитектура…“, казват от CF Moller Architekten.
Прикачвания: 3537494.jpg(255Kb) · 0644418.jpg(108Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Понеделник, 13.01.2014, 19:22 | Съобщение # 120
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Авокадо – плодът на отслабването

Авокадото е уникален плод, богат на множество жизненоважни витамини, минерали, който в същевременно е беден на захар, не съдържа натрий и холестерол. Последното разкритие за него, публикувано в сп. Nutrition Journal, показва, че подпомага процеса на отслабване при подлагане на режим за редуциране на теглото.
Изследователи от Hass Avocado Board споделят, че тези участници в проучването им, които консумират по половин сурово авокадо към обяда си по-рядко изпитват глад и нужда да похапнат три часа по-късно – 40%. При 28% от доброволците подобна липса на апетит се отчита за още по-дълъг период – в продължение на 5 часа.
Интересното, което констатират учените е, че при консумацията на авокадо на обяд въпреки че се повишава калорийния и въглехидратен прием, но не се покачва нивото на кръвна захар след храненето както обичайно се случва. Ясно е, че именно покачването на кръвната захар освобождава твърде много инсулин в кръвта, което пък от своя страна води до бързото й усвояване и поява на вълчи глад.
Прибавянето на авокадо към обяда ежедневно би могло да донесе ползи при контрола на диабета
Прикачвания: 5322390.jpg(16Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Навойни /новини/ (съвременна версия в тълкуването на думата"новини")
Страница 8 от 23«126789102223»
Търси: