Готварски рецепти - Форум Екзотик Плантс България
Петък, 09.12.2016, 12:42
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Готварски рецепти (Готварски рецепти с екзотични плодове)
Готварски рецепти
poj160arДата: Четвъртък, 09.05.2013, 13:36 | Съобщение # 1
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
smile Здравейте, приятели! Отварям тази тема, защото мисля, че ще е много полезна за всички нас, особено за "нежния" пол.
Ето малко намерено нещо от мен с плодовете на "Киви":

К И В И Р Е Ц Е П Т И:

Плодов мус
Необходимите продукти са:
8 кивита, 2 портокала, 4 супени лъжици захар или мед.
Изстискайте сока от портокалите, обелете кивито и нарежете на парченца. Разбийте плодовете заедно с меда с миксер за около 1 минута.
Изсипете сместа в чаши и поставете на хладно, преди да сервирате. Според сезона към кивито и портокала може да прибавите банани, ягоди, лимони и др.

Увийте го в тестена кора
Необходимите продукти са: 4 кивита, 300 г брашно, 200 г масло, 25 г пудра захар, 1 портокал, 1 яйце.
Измийте портокала, изстискайте сока и кората настържете на дребно. Портокаловата кора и 2 супени лъжици от сока замесете с брашното, маслото и пудрата захар. Поставете готовото тесто в найлонов плик и го оставете да престои за около 30 минути в хладилника. Когато е готово, разточете тестото така, че да получите много тънък лист. Кората разрежете на четири правоъгълника.
Обелете кивитата и всеки от четирите плода увийте в правоъгълните парчета тесто. Затворете краищата добре и направете няколко дупки с вилица върху сладките, за да може да влиза въздух. Подредете сладкишите в тава, която предварително сте намазали с мазнина. Намажете ги с яйцето отгоре и ги поставете във фурната. Печете около 15 минути при 180 градуса.

Екзотичен десерт за ценители
Необходимите продукти за 4 порции са: 2 супени лъжици кокосови стърготини, 2 портокала, 1/2 ананас, 2 кивита, 1 банан, 2 супени лъжици лимонов сок, 200 г сметана, 4 супени лъжици кокосов ликьор.
Запържете леко кокосовите стърготини. Обелете портокала и изцедете сока на плода. Обелете и нарежете на кръгчета кивито, банана и ананаса. Залейте парченцата плод с портокаловия и лимоновия сок. Разбийте сметаната, към която трябва да добавите и ликьора. Получената смес изсипете върху плодовата смес. Десертът с екзотични плодове сервирайте добре охладен.

Десерт "Тънка талия" интернационална кухня / десерти
ПОРЦИИ: 1
ПРОДУКТИ:
1 кофичка Активия Натурална
1 средно голяма кисела ябълка
2 броя киви
2 средно големи портокала
1/2 (или 1 цял) банан
няколко бисквити Ревю с овесени ядки

ПРИГОТВЯНЕ:
Изстудявате всички продукти много добре. Нарязвате ябълката, кивито, единият портокал и банана на кубчета и изсипвате в купа. Изстисквате сока от втория портокал и го разбивате с Активия-та. С полученият сос заливате плодовете и украсявате с бисквитите.
Ако искате да е по-сладко, можете да натрошите бисквити , заедно с плодовете и така да полеете със соса.
Може да не изглежда нищо особено, но е адски вкусно и плюс това особено полезно. Освен витамините от плодовете, овесените ядки и пълнозърнестото брашно на бисквитите, както и Активията действат особено добре на метаболизма.
Just enjoy!!!!

ИЗТОЧНИК: Роси ДОБАВЕНА НА: 08.04.2004

Рецептата е изпратена от читател и не е тествана от екипа на е-Кулинар.

Торта с ягоди и киви
интернационална кухня / десерти

ПОРЦИИ: 20

ПРОДУКТИ:
За един блат: (за тортата са необходими 3 блата)
5 яйца, разделени на жълтъци и белтъци
2 с.л. вода
200 г ситна захар
100 гр. брашно
75 гр. нишесте
1 пакетче ванилия
1 ч.л. бакпулвер
За пълнеж на тортата и декориране:
1,2 л. сладка сметана
2 с.л. пудра захар
2-3 ванилии
750 гр. ягоди
настърган бял шоколад
ягоди и киви

ПРИГОТВЯНЕ:
В единия край на съд с широко дъно разполагаме жълтъците, а в другия смесените предварително брашно+нишесте+ванилия+бакпулвер. Внимавайте само в едно: на този етап да не се допрат помежду си, защото тестото ще стане на бучки, което е непоправимо и ще трябва да го изхвърлите. Сега с миксер разбиваме белтъците с водата на гъст сняг. Когато го получите, при непрекъснато биене, на тънка струйка започнете да прибавяте захарта, докато и тя се поеме. Изсипвате разбитите белтъци в средата на съда с брашната и жълтъците, между тях и с една лъжица леко започнете да смесвате като периодически загребвате ту от жълтъците, ту от брашната. Печете в правоъгълна тавичка с размери около 38х78 см, покрита с намаслена и леко набрашнена пергаментова хартия. Изпичате 3 блата един след друг.
Когато изстинат ги намазвате с крем. За крема разбивате сметаната с ванилията и пудрата захар. Когато се сгъстят добре, отделяме 1/3 от крема, а в останалия прибавяме нарязаните на кубчета здрави ягоди и внимателно размесваме с лъжица. Намазваме блатовете с крема, в който има ягоди. Отгоре и отстрани намазваме тортата с крема без ягоди и наръсваме с настърган бял шоколад и нарязваме на пастички, 20 на брой. Отгоре всяка от тях украсяваме с парченце ягода и киви.
ИЗТОЧНИК: Iskra Hejazi
ДОБАВЕНА НА: 28.03.2004

Плодова салата с киви
Време на приготвяне 25-35 минути
5 порции

Продукти:

1 ананас
1 манго
4 киви
2 портокала
2 круши
сок от 1 лимон
150г захар
Начин на приготвяне:
Разрежете ананаса на две части и издълбайте вътрешността.
Запазете двете половинки.
Обелете и нарежете на кубчета останалите плодове. Сложете в купа.
Варете захарта в 200г вода.
Свалете и прибавете сока от лимона.
Полейте с горещия сироп и оставете на студено.
Сервирайте плодовата салата в двете половинки на ананаса.

Пудинг с киви
Продукти:

4 яйца
500мл прясно мляко
5 бишкоти
150г захар
2 големи праскови от компот
2 плода киви
1 супена лъжица растително масло

Начин на приготвяне:
Натрошавате бишкотите.
Една праскова и едно киви нарязвате на дребно.
Яйцата и захарта разбивате на пухкав крем, добавяте прясното мляко, натрошените бишкоти и нарязаните плодове.
Сместа се оставя докато бишкотите се напоят добре.
Кръгла форма я намазвате с маслото и сипвате сместа в нея.
Формата се оставя на водна баня и пудинга се пече около 45 минути.
След като изстине сладкиша се изважда от формата и се украсява с останалите два плода.

Добавено (09.05.2013, 13:36)
---------------------------------------------
Гуакамоле - малко екзотика в кухнята (зелена мексиканска лютеница с авокадо):

Гакамоле е ястие от мексиканската кухня, което се приготвя много лесно и вкусно. Чудесна добавка към различни ястия. Подходящо е и за похапване с препечен хляб.
Лютеницата е изключително вкусна и полезна добавка към всяко печено ястие, защото авокадото съдържа много полезни вещества: с 35% калий повече от съдържанието на бананите, витамини В,Е и К, омега 3 мастни киселини.
Необходими продукти:
2 броя узряло авокадо, 1 скалидка чесън, малка глава лук, половин лимон, 1 домат, сол на вкус, 2-3 супени лъжици зехтин
Начин приготвяне:
Авокадото трябва да е меко на пипане, тогава се познава, че е добре узряло. Доматът също трябва да е омекнал. Намачква се с помощта на вилица авокадото и домата (може и да се пасира), след което се прибавя ситно нарязания лук, пресования чесън, сол на вкус, сока от половината лимон и зехтина.
Ако харесвате подправките може да сложите и 1-2 щипки кориандър за овкусяване. Ако сте любители на лютите подправки може да сложите и една малка ситно стрита червена люта чушка или ситно нарязана (пасирана с авокадото и домата) прясна зелена чушка.


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Сряда, 17.04.2013, 19:53
 
OrdonezДата: Петък, 10.05.2013, 11:21 | Съобщение # 2
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
Гуакамоле съм опитвал на времето когато живеех зад граница, беше наистина великолепно, тогава не знаех че за направата му се използва авокадо, трябва да се пробваме да го направим в домашни условия, благодаря на Иво за добрата тема.

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Четвъртък, 23.05.2013, 11:25 | Съобщение # 3
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
smile Ок, приятелю, пробвай вечер с мезенце, но освен количка и някаква напитка, пък макар и "екзотична" biggrin tongue

Добавено (23.05.2013, 11:08)
---------------------------------------------
Рецепти с плодове на Асимина Трилоба (пау пау):

*** Пайове ***

Pawpaw Pie 1:
1 чаша захар
1 cчашамляко
1 1 яйце
¼ чаена лъжичка сол
1½ кг. обелени и пасирани плодове на pawpaw
Поставете всички съставки в тигана и се разбърква всичко заедно с температура на котлона над средната топлина, докато се сгъсти. Изсипва се в тава за пай и се пече до получаването на коричка и тогава пая е готов.

Pawpaw Pie 2:

¾ чаша захар
2 чаши брашно или царевично нишесте
2 яйца
2 чаша мляко
1 кг. pawpaw обелени плодове
Комбинирайте захарта и брашното. Добавете жълтъците и млякото. Когато смесите добре добавете плодовете pawpaw. Разбърканата каша се изсипва в тава за пай. Покрива се с целофан и кафяво в умерена фурна докато се получи коричка отгоре.

Pawpaw Cream Pie I:

¾ c. л. захар
1/3 cчаша брашно или ¼ царевично нишесте
3 жълтъка, леко разбити
1 чашамляко
1чаша лек крем
1 кг. пюрирани pawpaw плодове
3 белтъка
3 чашки захар
щипка сол
1 изпечена 9-инчова сладкарска черупка ???????????????
Комбинирайте захарта и брашното или царевичното нишесте. Добавете разбитите жълтъци, млякото и сметана. Разбъркайте добре и добавете кашата от pawpaw. Сместа се разбърква непрекъснато на слаб огън, докато се сгъсти.

Направи меренге, разбивайки на сняг белтъците с 3 супени лъжици. захар и щипка сол. Изсипете яйчения крем в печената за сладкиши черупка и се покрива с целофан. Пече се в умерена фурна (350 о F) в продължение на 12 минути или докато меренгето започне да се зачервява. Порциите са от 6 до 8.

Pawpaw Pie or Parfait:

½ чаша кафява захар
1 пакет желатин неовкусен
½ чаена лъжичка сол
2/3 чаша мляко
3 яйца, разделени жълтъци и белтъци
1 кг. изцедени pawpaw плодове на, разбити на каша
¼ чаша захар
В тенджера, разбъркайте добре кафявата захар, желатина и солта. Разбърква се в млякото и леко разбитите жълтъци. Загрява се и се разбърква, докато сместа идва до бълбукане. Свалете от огъня и разбъркайте добре до получаването на pawpaw каша. Дръжте от 20 до 30 минути в хладилник. Малко преди сместа да е достатъчно готова (втасала), разбиват се добре белтъците, след което постепенно се добавя захар, разбива се продължително. Сгънете частично определена смес pawpaw старателно в белтъка. Изсипете в 9-инчов крекинг Греъм кора или в Парфе и оставете на хладно място. След това заключете входната врата, за да се запазите от съседите навън.

Pawpaw шифон Pie I:

1½чашастудена вода
½ чаша захар, кафява или бяла
½ чаена лъжичка сол
3 жълтъка, разбити
½ чашамляко
1 кг. пюрирани pawpaw плодове
3 белтъка
¼ cчаша бяла захар
1 чаша сметана, бита
1 9-инчова сладкарска тава
Смекчавате желатин в студена вода. Смесвате половината от захарта, солта, яйчения жълтък и млякото в горната част на двойното дъно. Разбърквайте над врящата вода, като разбърквате непрекъснато, докато сместа задържи права лъжицата. Сваля се от огъня и се разбърква в омекотения желатин и pawpaw пюрето. Оставете го в тази форма (около половин час). Разбийте на сняг белтъците с ¼ бяла захар. Сгънете яйчения белтък и половината от сметаната в плънката. Изсипва се в тавата за печена сладкиша. По Ваш избор сложете сметана на върха на пая. Порции от 6 до 8.

Pawpaw Custard Pie:

1 чаша2% мляко
1 чаша сметана
¾ чаша захар
1 кг. пюрирани pawpaw плодове
Смесвате съставките, както вие ги добавите, заедно с млякото, сметаната, яйцата, захарта и pawpaw. Изсипете съдържанието в сладкарска тава и се пече на 450 F о в продължение на 15 минути, след което намалете огъня до 325 о F и се пече още 40 минути или докато ножо се вмъква в близост до центъра на пай и излезе чист от него.

Добавено (23.05.2013, 11:20)
---------------------------------------------
*** Крем карамел ***

Pawpaw Анона:


Комбинирайте крем съставките, както в по-горния пост. Изсипете яйчен крем в 8 крем чаши. На дъното на тавата за печене поставете мокра кърпа, след това поставете крем чашите в нея. Добавете вряща вода в тавата, докато не стане около 2/3 от пътя до върха на чашите. Пече се при 325 о F за 40 до 50 минути. Aко ножа се вмъква в близост до ръба на яйчения крем, той трябва да излезе чист.

Pawpaw Анона 2:

1 кг. pawpaw плодове
2 лъжици настърган кокосов орех
1 1/4 чаена лъжичка ванилия
3 яйца, бити
Една щипка сол
2 лъжици захар (за предпочитане финнна)
кора от портокал (по избор), назъбена
Смесете масата pawpaw с кокос. Изсипете на дъното на намаслена тава за готвене. Изсипете половината в тавата, а другата половина се смесва с ванилията, докато излязат мехурчета. Разбийте яйцата със солта и захарта и продължете да разбърквате. Излейте върху половината, а другата половина много бавно, за да не пресичат яйцата. Добавете оранжев оттенък. Изсипете върху плода и се поставя в тенджера с гореща вода. Пече се в умерена фурна (375 о F) в продължение на 30 минути или докато яйчен крем е готов.

Старах се да направя доколкото мога по-точен БГ превода. Ако има малки разминавания в превеждането много се извинявам, но нямам време да продължа с превода на останалите рецепти. За това качвам линк към останалите рецепти на този изключително ценен и здравословен плод.

Ето всичките популярни рецепти с вкусотии от плодовете на Асимина Трилоба, но е на английски език. Който има повече свободно време, моля да окаже помощ с превода:My WebPage


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Четвъртък, 23.05.2013, 11:28
 
OrdonezДата: Понеделник, 07.10.2013, 17:40 | Съобщение # 4
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
Току що сварих тези два средиземноморски рака.



Какво намерих за тях в нета, но се оказа, че и в Средиземно море ги е имало.
Син крив рак (Callinectes sapidus)

Синият рак може да бъде открит по цялото протежение на източното крайбрежие на САЩ и Мексиканския залив. Тези раци имат стоманеносиво тяло и ярки тюркоазеносини крака и щипки. Живеят по бреговете на Америка и са особено ценени заради бялото им месо. Когато са в период на „преместване” (смяна на черупката) те се превръщат в изискан деликатес. Месото им е крехко, вкусно и кремообразно. Обикновено се продават замразени, тъй като са неиздръжливи и много бързо се развалят. Кулинарните размери на мекочерупчестите раци варират от най-големите, известни като „китове“, до най-малките „медиуми“, с „джъмбо“, „прима“ и „хотел“ между тях. Обикновено един „кит“ или два по-малки рака са достатъчни за една порция.

Сварих ги и сега незнам какво да ги правя, моля дайте съвети.
Прикачвания: 2366158.jpg(241Kb) · 1703500.jpg(221Kb)


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Понеделник, 07.10.2013, 23:14 | Съобщение # 5
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Паста с раци и гъби


Продукти:
за 4 порции:
1/2 кг паста
400 г рачешко месо
100 мл. сметана
2 скилидки чесън
50 г праз лук
2 с.л. лимонов сок
100 г гъби
25 г босилек

Рецепта:

Пастата (1/2 кг) се сварява по указанията на опаковката, така че да почти готова и се измива добре.
През това време се приготвя соса. Ако се използва замразено рачешко месо, то се размразява. Ако се използва закупен сварен рак, месото се отделя от тялото. Ако се използва пресен рак, необходимо е първо да се свари (до получаване на оранжево-червен цвят) и да се почисти.
Рачешкото месо (400 г) за запържва в малко зехтин за 2-3 минути. Добавя се чесън (2 скилидки), праз лук (2 скилидки) и малко лимон (2 с.л.) и се задушава за още 2-3 минути. Залива се със сметаната (100 мл.). Добавя се ситно нарязан босилек (25 г) и гъбки (100 г) и се задушава за няколко минути до леко сгъстяване на соса.
Пастата и сосът се смесват, връщат се на котлона и се готвят още 5-10 минути докато се смесят хубаво ароматите.

Добавено (07.10.2013, 23:12)
---------------------------------------------
Паста с гъби и моцарела

Продукти:
за 6 порции

400 г паста
150 г шиитаке
3 скилидки чесън
5 стръка магданоз
125 г моцарела
3 с.л. зехтин
черен пипер
сол
50 г пармезан

Рецепта:

Пастата (400 г) се сварява във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Изважда се, отцежда се, изплаква се със студена вода и се оставя настрани. Гъбите (150 г) и чесънът (3 скилидки) се нарязват на едро и се задушават под капак в зехтина (3 с.л.). Щом омекнат, към тях се добавя ситно нарязаният магданоз (5 стръка), пастата, подправките и настърганата моцарела (125 г). Всичко се бърка до пълното разтапяне на сиренето. Ястието се сервира горещо и по желание се поръсва с настърган пармезан.
Време за приготвяне:
45 минути

Добавено (07.10.2013, 23:14)
---------------------------------------------
Раците се съчетават добре с чисти вкусове като сок от лайм, кориандър или чили - в подобни комбинации се получават прекрасни летни салати. В САЩ и Азия правят интересни рибни кейкове с месо от раци, като така наречения Мериланд или като тайландския кейк от раци. Стават и чудесни супи, например класическата шотландска partan bree - крем-супа от раци с рибни филета, мляко и ориз.
Без да се вадят от черупката, раците могат да се сварят и поднесат с майонеза, да се приготвят на пара или да се изпекат с джинджифил и пресен лук.
Molecchie fritte (молекие фрите) e венециански специалитет от мекочерупчести раци, които се накисват в разбити яйца и се пържат. Най-обичайният начин за приготвяне на тези раци е да се сотират в масло и олио. Първо оваляйте раците в брашно, подправено със сол, черен пипер и кайенски пипер. После ги сотирайте за около три минути от всяка страна, малко по-дълго за „китовете“. Отстранете раците и сипете в тигана бяло вино, лимонов сок или сок от миди. Други подходящи подправки са каперси, ситно нарязан пресен лук, магданоз или може би малко пресен естрагон.

От г-жа Весела Маринова
Прикачвания: 6989935.jpg(139Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Понеделник, 07.10.2013, 23:15
 
poj160arДата: Понеделник, 07.10.2013, 23:17 | Съобщение # 6
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Спагети с раци и гъби



Необходими продукти:

3 скилидки нарязан чесън
1 голяма глава червен лук, нарязана на ивици
6 бели гъби, нарязани на осминки (или друг вид гъби по избор)
1 чаша настъргано месо от раци
½ чаша сметана
1 чаша мляко (ако искате повече сос, добавете още мляко)
сол
пипер
суха италианска подправка
3 порции спагети
3 листенца босилек

Начин на приготвяне:

1. Сложете във вряща вода спагетите, щипка сол и няколко капки олио. Варете, докато спагетите са готови и ги отцедете от водата.
2. Загрейте тиган за готвене и сложете вътре зехтина. Запържете чесъна, гъбите и лука, докато омекнат и покафенеят.
3. Сложете при тях сметаната и млякото и разбъркайте с останалите съставки. Добавете сол, пипер и италианска подправка на вкус. Оставете всичко да къкри за 5 минути и отстранете от огъня.
4. Сервирайте спагетите в чиния и залейте със сместа. Поставете отгоре листенца босилек за украса.
Прикачвания: 9354423.jpg(101Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Понеделник, 07.10.2013, 23:20 | Съобщение # 7
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Речни раци с чесън и масло

Прекрасна плънка за лазаня и спагети.

Необходими продукти:

500 г речни раци
3 сликидки чесън
1 глава червен лук
100 г масло

Начин на приготвяне:

1. Сложете голяма тенджера със силно подсолена вода да заври и бързо пуснете в нея един по един раците. Ако ги сложите наведнъж, водата ще се охлади.
2. Когато цветът им стане розов, ги извадете от водата. Отстранете главите и задните крачка на по-големите раци и измийте месото, което ще готвите, под течаща студена вода.
3 В голям тиган сгорещете маслото. Нарежете много фино 1 глава червен лук и 3 големи скилидки чесън.
4. Оставете масло да зацвърчи, прибавете лука и чесъна и ги глазирайте. Прибавете рачешкото месо и разбъркайте, докато се покрие хубаво с масло.
5. Гответе докато месото стане с хубав червен цвят и поднесете с резени лимон или лайм. Подхожда също на паста папарделе.
Прикачвания: 9438597.jpg(22Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Понеделник, 07.10.2013, 23:22 | Съобщение # 8
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Раци с паста от боб и домати[color=green]

Блюдо пикантни раци с бобено пюре и доматен сос.

Необходими продукти:

5~6 супени лъжици олио
600 г или 2-3 бр. пресни раци

За пюрето(смляно на едро):


6 супени лъжици бобено пюре (купешко или пък домашно приготвено от варен боб)
4 скилидки чесън
8 глави дребен лук
20 г джинджифил

За соса:

8 супени лъжици доматен сос
2 червени люти чушки, нарязани и без семките
1 супена лъжица захар или по вкус
1 яйце
200 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олио в тиган и добавете бобеното пюре, запържете докато стане ароматно.
2. Добавете доматения сос и червените люти чушки, запържете за около минута, сложете и раците и дръжте още 2-3 минути.
3. Добавете захар на вкус
4. Покрийте уок тигана с капак и намалете огъня. Оставете на котлона за около 10-15 минути, докато рачешкото месо стане от прозрачно на бяло.
5. Изключете котлона и добавете яйцето, за да сгъстите соса. Разбъркайте добре.
вирайте с ориз.
6. Сервирайте с ориз.
Прикачвания: 4691131.jpg(73Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Вторник, 28.10.2014, 22:19 | Съобщение # 9
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Раци с ориз и гъби - друга рецепта

Морската храна е един от сигурните начини да се отдадете на предчувствието за топли дни. Затова Ви предлагаме класическото съчетание от ориз и гъби, допълнено с раци или рачешки рулца и аромат на мащерка.

Необходими продукти за 4 порции

2 с.л. масло
1 глава лук, нарязан на ситно
300 г гъби, нарязани на филийки
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
2 1/2 ч.ч. пилешки бульон
1 ч.ч. ориз
1 ч.ч. гъби
1 ч.л. мащерка
250 г месо от раци или рачешки рулца
сол на вкус
черен пипер на вкус
копър за поръсване

Начин на приготвяне

1. Лукът се задушава в маслото за 3-4 мин., прибавя се чесънът, след 1 мин. се слага оризът и след като се позапържи, се добавят гъбите. След 8 мин. се налива бульонът и се слага мащерката. Всичко се оставя да покъкри, докато оризът се посвари.
2. Слага се месото от раци и всичко се подправя със сол, пипер и лимонов сок. Отново се поставя за 3 мин. на огъня и след това се отстранява.
3. Преди поднасяне се поръсва с пресен копър.

Добавено (14.10.2013, 11:59)
---------------------------------------------
Рецепти с плодовете на Асимина Трилоба - пау пау:

My WebPage

My WebPage

Как да направите хляб Pawpaw

Pawpaws са на разположение на пазарите на фермерите обикновено през есента. Освен други рецепти Pawpaw, можете да направите и хляб Pawpaw.

За целта ще Ви трябва толкова много pawpaws, колкото ще запълни един хартиен плик за обяд. Ако плодовете не са узрели в същото време (те обикновено не са), поставете ги да доузреят в плътно запечатана пластмасова торба в хладилника. Плодовете пау пау са узрели, когато е лесно кората подава при натискане с пръст.
Започнете с подготовката на pawpaws. Това е трудна работа, и не толкова лесно, колкото смесването на банани, но е забавно. Нуждаете се просто от нож. Нарежете ги и ги отворете, изкопайте с малка лъжичка семената, изстържете плодовете в купа.

Маш pawpaws с картофи донжуан или вилица.

Сега можете да загреете фурната на 350 градуса. Ето и рецептата:

2/3 чаена чаша олио (аз използвам рапица)

1/3 чаша мед
(Използвайте 2/3 за тортата като сладост; това дава чудесна сладост)

4 големи яйца или шест малки

Добавете тези съставки с пюре от плодове и разбъркайте много добре.

В друга купа разбърквате добре следните продукти:

3 бр. 1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно за сладкиши

Две кафени лъжички бакпулвер

1 л. сода

1/2 л. сол

Добавете към pawpaw сместа и разбърквайте, докато просто всичко се разбърка добре.
Изсипва се в тави и се пече 45-50 минути, докато клечката за зъби, с която се боцка от време на време излезе чиста. Внимавайте да не прегреете; става суха лесно.
Този хляб има не съвсем вкус на сурови плодове pawpaws - има малък ръб, който се развива по време на готвене.
Препоръчва се ванилов сладолед - и става перфектно.
Прикачвания: 1074231.jpg(19Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Вторник, 28.10.2014, 22:21
 
poj160arДата: Вторник, 28.10.2014, 22:23 | Съобщение # 10
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Подбрани полезни рецепти с гъби



http://www.az-jenata.bg/a....-s-gabi
Прикачвания: 0534980.jpg(319Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Сряда, 03.06.2015, 23:24 | Съобщение # 11
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
13 супер рецепти с авокадо



Приготвяне:
Авокадото е суперхрана. То е със сравнително високо съдържание на мазнини и калории, но те са едни от най-добрите, които можете да приемете чрез храната.
Този прекрасен плод е доставчик на хранителни вещества, полезни за сърдечносъдовото здраве. Авокадото освен това е богато на каротеноиди и по-точно лутеин, който е от огромно значение за очите и поддържането на нормалната им функция.



Също така, авокадото съдържа зеаксантин, алфа-каротин и бета-каротин, както и токоферол (витамин Е).
Авокадото помага и в отслабването, въпреки наличието на мазнини, от които хората се плашат. То снабдява организма с фибри, както водноразтворими, така и воднонеразтворими. Тялото се нуждае и от двата вида.



В полезното авокадо ще откриете още олеинова киселина, която активира център в мозъка, който отговаря за усещането за ситост.

13 рецепти с Авокадо
Прикачвания: 4776536.jpg(47Kb) · 8069659.jpg(115Kb) · 7854109.jpg(137Kb) · 8429889.jpg(210Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Готварски рецепти (Готварски рецепти с екзотични плодове)
Страница 1 от 11
Търси: