Алкохолни напитки, сладка, сиропи и др. от екзотични плодове - Форум Екзотик Плантс България
Петък, 28.07.2017, 07:32
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Алкохолни напитки, сладка, сиропи и др. от екзотични плодове (Рецепти за приготвяне на алкохолни напитки, сиропи, сладка и)
Алкохолни напитки, сладка, сиропи и др. от екзотични плодове
poj160arДата: Сряда, 17.06.2015, 22:57 | Съобщение # 1
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
biggrin Здравейте, приятели. Отварям тази тема, защото ще е полезна за много от нас. Нека всеки, който има някакви рецепти за алкохолни напитки, направата на славка, сиропи, компоти и други благинки да ги сподели на това място. Ето малко и от мен:

Ракия от киви:
За да получите хубава ракия от киви, плодовете трябва да са добре узрели, не много меки и в никакъв случай загнили. Може да са меки, но да няма по тях тъмнокафяви участъци. След като ги измиете добре, обелвате мъхестата обвивка и ги раздробявате на каша. На 50 кг каша се приготвя захарен сироп в пропорция 5 кг захар и 15 л вода. Сиропът се кипи 10-15 мин, като в края на кипенето се добавя 1/2 ч.л. лимонтузу. Вари се още 5 мин и се оставя да изстине до стайна температура. Сипвате така получения сироп в кашата от киви и разбърквате много добре. Към получената смес се добавя и хлебна мая. Около 100 г. мая се размиват в 1 л хладка вода. Извършва се много добро разбъркване.
След около 40 часа в съда, в който сте поставили кашата, ще се появи шапка. Трябва да я обливате 2-3 пъти на ден. Може да се използва подходяща скара от дърво или пластмаса. Ако нямате дървена скара под ръка, сложете пластмасов капак, който да има отвори, непозволяващи на твърдите части да изплават. В никакъв случай не използвайте метал. След около седмица сместта ще е ферментирала. Може да се счита, че този процес е завършил когато кашата се утаи на дъното, а отгоре остане само бистра течност, която се дестилира. Останалото се залива с вода и след 24 часа се прецежда. Първият и вторият сок се смесват и се подлагат на дестилация. Първотокът и патоките се отделят. Ракията трябва да отлежи в дървени съдове не по-малко от 90 дни.

Ракия от мандарини:
За 20 л. В 10 л.гореща вода се разтварят 5 кг.захар.Прибавя св 8 литра сок от цитрусов плод и мая.Оставя се да ферментира в закрит съд.
За 25 л. : 5 кг захар,сока и корите на 20-30 мандарина ,очистени от бялото.То придава силен горчив вкус.Прибавя се мая и се долива до 25 л. с вода.Ферментация при 18-25*С в затворен съд с воден клапан.

Ракия от грейпфрут:
За да си направите ракия от грейпфрут трябва да имате на разположение 0,800 кг сърцевина и 1,2 л двойно дестилирана ракия.
Всеки 8 кг сърцевина се заливат с 12 л двойно дестилирана ракия. Настойването трае 3 дни, след което се провежда дестилация.

Ракия от портокали:
Тук освен ракия и портокали, ще са ви необходими и вино, както и захар.
Особеното тук е, че не е необходима дестилация, защото тази ракия се приготвя чрез настойване. Технологията на настойването е следната: ракия 50-55 неутрална, без цвят и аромат се смесва с 2 л бяло вино, като се добавя 0,5 кг захар.

С така получената смес се заливат 7-8 портокала. Преди да ги залеете трябва да ги обелите от твърдите кори и бялата ципа, така че да остане само вътрешността. Портокалите се начупват на парчета, като се внимава сокът им да не изтече навън. Сместа почива около 3 седмици на сухо, хладно място. След като е готова се прецежда през марля.

Ракия от пъпеши:
На 100 кг добре узрели и здрави пъпеши се отделя семето и кората. Месото се нарязва на малки парчета, които се насипват в каца или бидон. Взимат се и 10 кг обикновена /цвеклова/ захар, слагат се в 30-40 л топла вода, за по-лесно разтопяване. След охлаждане до 25 0 С захарният сироп се налива в бидона /кацата/. За повишаване на киселинноста в сместа се внасят и 1 кофа /8-10 кг/ смачкани зрели джанки
. Бърка се до получаване на каша. Отмерват се 200 г хлебна мая, която се разтопява със сок от кашата. След размесване се поставя в бидона и пак се разбърква цялото количество.
Съдът се покрива с капак или найлоново парче, което се завързва. Ферментацията протича за 2-3 седмици, зависи от времето: ако е студено, съдът се прибира в помещение със стайна температура; ако е горещо и през деня, и през нощта, както се случи лятото на 2007 г, съдът се оставя на слънце и тогава за ферментационния процес са достатъчни и по-малко от две седмици. Първакът и патоките се отделят при втората дестилация. Ракията се коригира до 40 обемни процента алкохол и се налива в дъбово буре за отлежаване. Ако се държи в Дамаджана, слага се треска от черница, дъб или бяла акация за отнемане на метиловия алкохол и за цвят. При пъпеши със силен аромат, тази процедура не се прилага.

Смесена ракия /рецептата важи и за смеси от различни екзотични и други плодове от нашите ширини/:

Най-често се използват плодове, които узряват по едно и също време: круши ябълки, джанки, малини, къпини, дренки. Няма значение диви ли са или културни, важното е да са добре узрели. Събират се /обират, брулят или късат/ отделно, почистват се от ненужни примеси, каквито са листата, клонките, калта или пясъка, отстраняват се и загнилите /плесенясали, мумифицирани/ екземпляри и се подготвят за ферментация, както се подготвя сорта: ябълките и крушите се наситняват; дюлите се сваряват и след изстиване, се пасират или смачкват; на джанките, сливите, прасковите и кайсиите се отстраняват костилките. Едва тогава се изсипват в пластмасов бидон или каца.
Това се прави, когато плодовете зреят едновременно. А когато не зреят едновременно, да се откажем ли от варене на ракия? Има начин да се използва целогодишно плода от овощната градина. Първо зреят черешите. Обират се, смачкват се и се поставят в бидона за ферментация. След ферментацията бидонът се затваря добре с капак или с найлон, който се завързва, за да не влиза въздух при кашата.
Идва ред на милините. Обират се, почистват се и се смачкват. Изсипват се в отделен съд, където самостоятелно да ферментират. След това и този съд се затваря /затулва, затапва/ добре. Щом узреят ябълките, сливите, крушите и къпините, постъпва се по същия начин. През есента кашите се смесват в казана и се получава смесена ракия. По-нататък се постъпва по класическия начин: първакът и патоките се отделят при втората дестилация; ракията се налива в дъбово буре за цвят и отнемане на метиловия алкохол.
По-примитивен начин за получаване на смесена ракия е да оставиш кацата насред градината и в продължение на месец да събираш в нея всеки плод, който узрее. Не го препоръчваме: първите плодове започват да ферментират още на втория или третия ден след като се изсипят в съда; след седмица се добавят пресни плодове, които забавят ферментацията на първите. Така в края на месеца първите ще се ферментирали, а последните - не. Освен това захарта не може да се усвои пълноценно, пак по същите съображение.
Този начин има едно много важно предимство - с един съд се решава проблема за цялата градина. Хората нямат време, пък и навик, да купуват много съдове, достатъчен е един, но колкото може по-голям. Щом се събере всичкият плод на градината, слагат се 10-20 кг захар в бидона, бърка се по-2-3 път на ден по време на ферментацията и накрая идва комшията с ремаркето и хайде на казана - с един куршум няколко заека.

Ракия от рози: /Най - добрата е от щамбовите рози и Абракадабра - днес роза, утре - ракия biggrin - майтапя се бре!!!/
Необходими Продукти:
рози - 1 - 2 кофи листа от ароматни рози
вода - 94 л
захар - 50 л
оцет - 3 бутилки винен
мая - 3 пакетчета за хляб
В голям съд се сипва водата, захарта 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1 - 2 кофи общо. Розовите листа се използват само за аромат и общото им количеството им зависи от личния вкус. бидонът се оставя на слънце за по-бърза ферментация. След ферментацията веднага се извършва дестилация /изваряване на материала до получаването на ракия/.

Ракия от смокини:
Необходими Продукти:
смокини - 30 л смелени
захар - 10 кг
вода - 30 л
лимонтузу - 8 пакетчета
Смелете смокините на пюре и ги сложете в подходящ съд да отлежават при температура над 20 гр.С. Разтворете захарта и лимонтузото във водата и добавете в съда, разбърквате и затваряте с капак, но не плътно. През следващите дни разбърквате кашата по няколко пъти на ден. Ако имате в наличност малко дрожди може да ускорите ферментацията на материала /кашата/. След ферментацията веднага изварявате материала в казана за ракия. По принцип нормата на градуса на "смокиновката" /смокиновата ракия/ трябва да е около 38 градуса, но ние все пак не пиеме както казвам аз "патоци" и е добре да се остави около 42-45 градуса, измерено при средна температура на околната среда 20 гр.С.

Ето и една рецепта за производство на вино от киви, ное необходимо да се преведе по- точно, защото интернет преводачите са неточни и се изменя смисъла на изреченията:
My WebPage

И понеже съм бил винаги мераклия на производството на този "благодат", но в умерени количества де. Ще кача една табличка за разреждане на "душевната отвара" и смазка за гърлото:

My WebPage

My WebPage

My WebPage

My WebPage

Добавено (08.05.2013, 00:11)
---------------------------------------------
Е за сега това е от мен - при мен рецепти "бол" /колкото искаш/, но нали говорим за производства от екзотични плодове. Надявам се, че съм Ви бил полезен скъпи приятели, очакваме и Вашите рецепти ... smile

Послепис: Ако смята за по-добре да премести ако желае тази тема "Ordonez" в раздел "Любопитно от екзотичния свят" - "Плодове".

Добавено (08.05.2013, 22:00)
---------------------------------------------
Tropical storm:
Необходими продукти:
20 гр водка
20 гр бял ром
20 гр златен ром
20 гр кокосов ликьор
60 мл ананасов сок
60 мл портокалов сок
15 мл гренадин
3 кубчета натрошен лед
резенче киви
Начин на приготвяне:
В електрически миксер сложете натрошения лед. Добавете и другите съставки и разбъркайте.Излейте в чаша тип "Лонг дринк". Гарнирайте с резенчето киви или други екзотични плодове.

Мохито (Mojito):
Необходими продукти:
50 мл светъл ром
6-7 четвъртинки от зелен лимон
4-5 листа от мента
2 ч.л. кафява захар
250 мл студена газирана вода
лед
сироп от захар
Начин на приготвяне:
Намачкайте лайма, ментата и захарта на дъното на висока чаша, напълнете с разбит лед, добавете и рома. Разбъркайте добре и добавете малко от сиропа на вкус. Допълнете със сода. Украсете с листа от мента.
Мохито е традиционен кубински коктейл.

Лимончело:
Необходими продукти:
750 мл водка
кората от 6-8 бр. лимони
500 мл вода
210 г захар
Начин на приготвяне:
Обелва се само жълтата част на кората на добре измитите лимони. Заливат се с водката в съд, които се затваря добре (буркан). Престоява на хладно и тъмно място 10-12 дни. От водата и захарта се сварява сироп, които след завирането ври около 3-4 минути. Прецежда се водката и се смесва с напълно изстиналия сироп. Налива се в бутилки и се съхранява в хладилник, тъй като се сервира студено. Лимончело е идеално за ароматизиране на различни сладкиши.

Портокалов ликьор 44 (quarante quatre):
Необходими продукти:
500 мл водка
2 бр. портокали
44 зърна кафе
44 бучки захар
Начин на приготвяне:
Портокалите се измиват. Във всеки портокал се правят по 22 дупчици, в които се слагат зърната кафе. Слагат се в подходящ съд, слагат се и бучките захар, залива се с водката и се затваря добре. Разклаща се много добре всеки ден, в продължение на 44 дни, след което е готов за консумация.

Сангрия (Испанска напитка):
Необходими продукти:
1 бр. портокал
1 бр. лимон
350 мл коняк
4 с.л. захар
750 мл червено вино
2 с.л. лимонен сок
лед на кубчета
300 мл газирана вода
Начин на приготвяне:
Портокалът и лимонът се нарязват напречно на много тънки филии, почистват се от семената и се поставят в широк съд. Насипват се със захарта и се заливат с коняка. Оставя се при стайна температура 4 часа. Преди поднасянето се прибавят виното, газираната вода, лимоненият сок и ледените кубчета. Напитката се разбърква и налива в широки чаши, в които се слагат и от портоколовите и лимонени филии.
От зададените продукти се получават 8-10 чаши.

Сметаново-бадемов ликьор:
Необходими продукти:
2 с.л. кафява захар
400 мл сметана
200 мл прясно мляко
150 г смлени бадеми
1 шушулка ванилия
6 с.л. захар или повече, на вкус
200 мл водка
Начин на приготвяне:
Бадемите се запичат в сух тиган, като се внимава да не изгорят. Кафявата захар се карамелизира и се погасява със сметаната. Бърка се, докато карамелът се разтвори напълно. Добавят се прясното мляко, бадемите, ванилията и захарта. Оставя се да ври тих огън около 10 минути, след това се оставя да изстине. Налива се водката, разбърква се добре и престоява най-малко 1 ден, най-много 3. Прецежда се през марля, налива се в бутилки и се съхранява в хладилник.

Смокинов ликьор Пияни смокини:
Необходими продукти:
500 г смокини - здрави, добре узрели
2 карамфилчета
1 пръчица канела
700 мл коняк или водка
захар по желание
Начин на приготвяне:
Плодовете се измиват добре, подсушават се, слагат се в голям буркан (1 л), добавят се канелата и карамфила, по желание и захар, доливат се с алкохола и трябва да престоят поне 1 месец. Прецежда се ликьорът и се съхранява в бутилка.
Плодовете (пияни смокини) се прехвърлят в бурканчета с винт, заливат се с врящ захарен сироп 2:1 (захар:вода) затварят се и се обръщат да изстинат. Ползват се за торти, кремове и др.

Сладко от смокини:
Необходими продукти:
50 бр. смокини
1 кг захар
3 ч.ч. вода
1 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Смокините се почистват от дръжките и се потапят в сиропа, сварен от захарта и водата. Варят се на слаб огън, докато сиропът получи желаната гъстота. Отстраняват се от огъня и се оставят да престоят една нощ в съда. На другия ден отново се слагат на огъня, за да се посгъсти още сиропът. Прибавя се лимонената киселина и след 5 минути сместа се маха от огъня. След като престои 5-6 часа, за да се напои плодът, с нея се пълнят буркани, които се стерилизират за 5 минути.

Сладко от зелени смокини:
Необходими продукти:
130 бр. зелени смокини в млечна зрялост
2 кг захар
10 г лимонтозу
1 с.л. син камък (меден сулфат)
Начин на приготвяне:
Приготвя се само в определен период от годината - 10-24-ти май. Работи се с гумени ръкавици, защото може да сте алергични към сока, който пускат смокините.
Подрязват се чисто дръжчиците и се дупчат смокините на две места с вилица. Варят се 4-5 пъти за по 5 минути. В първата вода се слага 1 с.л. син камък. Той запазва зеления цвят на смокините. След всяко варене се охлаждат със студена вода и се изстискват внимателно до пълно сплескване, но да не се разкъсат. Моя идея - правя го в центрофугата на пералнята на 600 оборота/минута - става перфектно. Накрая остава полуфабрикат - зелени сплескани смокинчета. Сваряваме гъст сироп от захарта и 600-700 мл вода. Изсипвате смокините в сиропа. Те ще се надуят и придобият първоначалната си форма, както и когато ги варите. Когато това стане, проверявате гъстотата на сиропа на суха порцеланова чинийка, че после малко се отпускат. Ако е добре, спирате нагряването и слагате лимонтозуто. Сладкото веднага се насипва в бурканчета (препоръчвам по-широки) - първо смокините, после се долива сиропа. Затваряте с капачките, няма нужда от допълнителна стерилизация. Добре приготвеното сладко има светлозелен прозрачен сироп.

Сироп от смокинови листа:
Необходими продукти:
20 бр. листа от смокиня
1 кг захар
10 г лимонтузу
Начин на приготвяне:
Листата се кипват за 20 минути в 1 л вода. След като изстине, отварата се прецежда и се вари 15 минути с 1 кг захар. Накрая се добавя едно пакетче лимонтозу. Сиропа се налива горещ в бутилки, които се запечатват и се оставят легнали. При сервиране се разрежда с газирана вода.
Сиропът е много ароматен и е подходящ за коктейли, сладкиши, плодови сосове и гарниране на сладоледи.

Кайпириня с водка (Caipirinha):
Необходими продукти:
1 бр. лимон
2 с.л. захар
100 мл водка
ледени кубчета
Начин на приготвяне:
Нарязва се лимонът на 4 и всяка част на 2. Прибавят се захарта и водката и се разтърсва добре в шейкър. Допълва се чашата с много лед.

Коктейл Mai Tai:
Необходими продукти:
40 мл ром
40 мл сок от пресен портокал (фреш)
40 мл сок от пресен лимон (фреш)
20 мл Трипъл Сек
10 мл гренадин (сироп)
Начин на приготвяне:
Всички съставки, без гренадина, се поставят в шейкър пълен до половината с лед. Всичко се разбива за 10 секунди, след което се изсипва в чаша за шейк. Накрая внимателно се поставя гренадинът. Украсява се с две коктейлни черешки и резен портокал.

Ирландско Ъсквебо (Irish Usquebaugh Cordial):
Необходими продукти:
75 г стафиди
50 г сушени смокини
30 г оранжеат (захаросани кори от портокал)
10 капсули кардамом, зелен
4 с.л. семена от фенел
1 с.л. семена анасон
1 с.л. мацис (мускатов цвят)
7 карамфилчета
30 г женско биле
5 листчета шафран
750 мл ирландско уиски или френско бренди
Начин на приготвяне:
Стафидите се измиват с топла вода и се подсушават. Смокините се нарязват на ситно. Оранжеатът се нарязва на ситно при нужда. Кардамомът се разчупва, семената се слагат в чукало заедно с фенелът, анасонът, мацисът и карамфилът, и се счукват грубо. Всичко се слага в голяма бутилка заедно с женското биле. Шафранът се накисва в 2-3 с.л. вода и се излива заедно с водата към подправките. Залива се с уискито, затваря се и се разклаща основно. Престоява 4 седмици на топло и тъмно място (например шкаф в кухнята), като се разклаща от време на време. След престоя се прецежда, а прецедените подправки се изстискват силно. Прелива се още веднъж през филтър. Престоява още 2 месеца на тъмно и хладно място (например килер). Прелива се през филтър в малки бутилчици, за да не губи аромат при отварянето за сервиране.
На това питие се преписват лечебни и витални действия, но преди всичко ароматът му е подкупващ.
Това е един от многото варианти на питието. Говори се, че всеки английски монарх е имал собствена рецепта, а домашните вариации са със сигурност безбройни.

Ликьор Солеро:
Необходими продукти:
1 л сок от маракуйя
125 г захар
250 мл водка
60 мл коняк
400 г кисело мляко
200 мл сметана
Начин на приготвяне:
Всички съставки се смесват и се разбиват с представката за пюриране. Прехвърля се в бутилки и се охлажда силно. Сервира се върху лед (on the rocks). Трайност най-много 1 седмица. Киселото мляко може да е и плодово, с вкус на маракуйа или праскова.

Греяно вино Екзотика:
Необходими продукти:
1 и 1/4 ч.ч. (250 мл) червено вино
1 с.л. (10 г) захар
сокът от 1/2 портокал
кората от 1/2 портокал
сокът от 1/2 лимон
кората от 1/2 лимон
канела
1 зърно карамфил
2 зърна бахар
Начин на приготвяне:
Смесват се всички съставки, слагат се във висока стъклена чаша и се загряват 1 и 1/2 минути при 600 Вт, като се внимава течността да не заври. Прецежда се през цедка и се сервира.

Зомби (Zombie):
Необходими продукти:
30 мл тъмен ром
30 мл бял ром
30 мл кайсиево бренди
30 мл портокалов сок
30 мл сок от ананас
15 мл сок от прясно изцеден лимон
2 кубчета лед
Начин на приготвяне:
Сложете продуктите в шейкър. Разбъркайте ги добре и излейте в чаша тип Гоблит. Гарнирайте с екзотични плодове.

Горящ Гльог:
Необходими продукти:
750 мл червено вино
750 мл водка
10 шушулки кардамом
5 карамфилчета
2 пръчици канела
4 бр. смокини или сушени смокини
1 ч.ч. стафиди
1 ч.ч. бланширани бадеми
2-3 с.л. сушена кора от портокал
230 г захар на кубчета
Начин на приготвяне:
Всички продукти без захарта се слагат в тенджера и се оставят да къкрят докато почти заврят. Сместа се сваля от огъня. Захарта се слага във сито (метално), потапя се в течността, след което се запалва с клечка. Държи се над течността и се оставя да изгори цялата захар. Покрива се за да се спре пламъка и напитката се сервира гореща, като във всяка чаша се слагат по няколко стафиди и бадеми.

Боровинково греяно вино:

Необходими продукти:
1 л сок от боровинки
1 ч.ч. захар
3 пръчици канела
6 карамфилчета
1 бр. ябълка
1 бр. лимон
3.8 л червено вино (бургундско)
Начин на приготвяне:
Ябълката и лимонът се нарязват на едро, всички продукти се смесват в голяма тенджера и се слагат за 1 час на слаб огън без да завират. Прецежда се и се сервира горещо. Може да се съхранява в хладилник и преди сервиране да се загрява отново.

Флиртини:

Необходими продукти:
2 резена пресен ананас
15 мл коантро
15 мл водка
30 мл ананасов сок
90 мл шампанско
Начин на приготвяне:
Парчетата ананас се поставят на дъното на смесителна чаша. Заливат се с коантро и се притискат и разтрошават с вилица. Отгоре се наливат водката, шампанското и ананасовия сок. Чашата се затваря и се разклаща енергично. Съдържанието се прехвърля в стъклена чаша.

Греяно вино "Пушещият Епископ" biggrin wacko
Необходими продукти:
6 карамфилчета
1 бр. голям портокал
щипка канела
750 мл сухо червено вино
1/2 ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Портокалът се набожда с карамфилчетата и се слага в малка тавичка. Пече се във фурна на 180 С докато стане кафяв. Изважда се от фурната и се оставя да изстине, след което се нарязва на 8 парчета и се слага в тенджера. Добавят се канелата, захарта и водата. Сместа се оставя да заври и след това котлона се намалява. Оставя се да къкри за 15 минути. Добавя се виното и се оставя отново да покъкри за малко, но без да завира. Прецежда се и се сервира горещо.

Боле с портокали:
Необходими продукти:
6 бр. портокали
3 с.л. захар
8 бучки захар
1.5 л бяло вино
700 мл шампанско или газирана вода
Начин на приготвяне:
Портокалите се измиват много добре със сапун и вода, след което корите им се трият бучките захар, докато пожълтеят. Захарта се оставя в 1/2 чаша студена вода да се разтопи. Плодовете се обелват, нарязват се на филии, посипват се с кристалната захар и се оставят в съда, в който ще се поднесе болето, да отлежат 1-2 часа. Долива се разтворената захар, много добре изстуденото бяло вино и шампанското. Разбърква се и се поднася веднага.

Греяно вино Негус:
Необходими продукти:
2 и 1/2 ч.ч. вода
1 и 1/4 ч.ч. захар
36 карамфилчета
6 пръчици канела
1 с.л. индийско орехче
3 бр. лимони
2 бр. портокали
2 ч.ч. лимонов сок
3 л червено вино
лимонови резенчета за гарниране
Начин на приготвяне:
Кората на лимоните и портокалите се остъргва, след което се изстискват, като сокът им се добавя към лимоновия сок. В тенджера се слагат водата, захарта, карамфилчетата, канелата, индийското орехче и корите на плодовете. Сместа се слага на котлона и се оставя да ври за 5 минути. Сиропът се изцежда в тенджера и се добавя цитрусовият сок. Добавя се и червеното вино и напитката се загрява, но без да завира. Огънят се намалява на най-слабо и сместа се оставя покрита. Сервира се горещо, гарнирано с лимонови резенчета.

Ликьор от папая:
Необходими продукти:
225 г захар
250 мл вода
3 плода папая, добре узрели
750 мл бял ром
2 с.л. мед
2 ч.л. лимонтозу
Начин на приготвяне:
Водата и захарта се кипват, докато течността се избистри и се оставят да изстинат. Плодовете се обелват, почистват се от семките и се нарязват на тънки резени. Резените се разпределят в два буркана от по 1 л с капачки на винт. Разпределят се и медът, лимонтозуто, сиропът и ромът. Бурканите се затварят плътно и престояват 3-4 седмици. След това всичко се прецежда през ситно сито, плодът се претрива. Престоява още един ден и се филтрира през филтър за кафе или няколко пъти нагънат фин тензух. Налива се в бутилки. Най-добър е, ако престои още 1 месец.

Е това е за сега от мен, чакаме други предложения ... smile

Добавено (17.06.2015, 22:57)
---------------------------------------------
Рецепти за вино от paw paw - асимина трилоба:

ЦЪК и ето го екзотичното пиянение

Прикачвания: 0973397.jpg(105Kb) · 3025827.jpg(22Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Сряда, 08.05.2013, 00:17
 
poj160arДата: Сряда, 17.06.2015, 23:08 | Съобщение # 2
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline


Рецепти за вино от paw paw - асимина трилоба:

ЦЪК и ето го екзотичното опиянение
Прикачвания: 3572309.jpg(10Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
wrongdreamerДата: Четвъртък, 18.06.2015, 09:42 | Съобщение # 3
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 904
Статус: Offline
ВЕЛИКОЛЕПНО !!!!

Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.
 
pistoleroДата: Събота, 11.07.2015, 14:59 | Съобщение # 4
Симсон
Група: Приятели
Съобщения: 49
Статус: Offline
Супер good
 
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Алкохолни напитки, сладка, сиропи и др. от екзотични плодове (Рецепти за приготвяне на алкохолни напитки, сиропи, сладка и)
Страница 1 от 11
Търси: