Алтернативни методи за избягване на болестите - Page 12 - Форум Екзотик Плантс България
Понеделник, 05.12.2016, 07:29
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 12 от 21«1210111213142021»
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Алтернативни методи за избягване на болестите (Ще се опитам с тази тема да помогна на вас и близките ви)
Алтернативни методи за избягване на болестите
poj160arДата: Петък, 26.09.2014, 13:32 | Съобщение # 166
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Нарът премахва нуждата от пластичен хирург

Ползите от консумацията и козметичната употреба на нара



Блестящата, вечно млада и гладка кожа е блян за всяка жена. На никоя от нас не й се иска да остарее. Склонни сме да правим какво ли не, само и само да забавим процесите на стареене и да направим кожата си красива и магнетична.
Нарът е прекрасен помощник в тази област. Той е мощна суперхрана, свръхбогата на витамини Е, С и А, както и фолиева киселина. В допълнение на това трябва да се отбележи, че нарът е изключителен източник на антиоксиданти, които са основните съпротивителни агенти срещу процесите на стареене, причинени от естествените фактори и свободните радикали, навлизащи в организма от средата.
Но нарът не е полезен само за кожата, той е истинска витаминна бомба за целия организъм. Известен е със своите антибактериални, противовъзпалителни и антистареещи свойства. Тъй като красотата е свързана с общото здраве на организма, неминуемо и външния ви вид се повлиява положително от консумацията на нар.

Кои са основните полезни свойства на нара за кожата?

Защита от слънцето

Нарът, както и семената му, имат слънцезащитни съставки, които помагат на кожата да се пребори със свободните радикали и вредните UV-лъчи. Това свойство е пряко свързано и с предотвратяването на появата на рак на кожата.

Анти-стареене

Тъй като нарът предпазва кожата от вредното влияние на слънчевите лъчи, естествено това има и анти-ейджинг ефект. Консумацията на нар, както и прилагането му под формата на маски за лице, улеснява защитните механизми на кожата, които предотвратяват поява на бръчки, фини линии, старчески петна и пигментация.

Лекува белези

Нарът и сокът му съдържат хранителни вещества, които стимулират регенерацията на клетките в епидермалните и дермалните слоеве на кожата.
Това свойство не само помага в защитата на кожата, но и помага в лечението на белези и рани.

Помага на кожата да блесне

Можете да си направите маска за блестяща и сияйна кожа с помощта на зелена папая, масло от гроздови семки, екстракт от гроздови семена и сок от нар. Прилагайте тази маска за лице в продължение на 1 час 3 пъти в седмицата и ще забележите здравословния ефект – кожата ви ще заблести и дори няма да има нужда от грим.

Запазва младостта

Нарът стимулира производството на колаген и еластин в кожата. Това помага да се запази младостта и свежестта й за по-дълго време.
Прикачвания: 8011790.jpg(193Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Вторник, 30.09.2014, 22:47 | Съобщение # 167
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Консумацията на круши благоприятства добре за сърцето и бъбреците



Освен много вкусна, крушата е и много полезна. Крушата може да се използва в профилактичните режими срещу диабет тип 2, основно заради съдържанието на три групи флавоноиди, които имат свойството да подобряват чувствителността на клетките към инсулина. Това са: 1. флавоноли, включително изорамнетин, кверцетин и каемпферол; 2. фалаван-3-оли и по-специално епицатекин; и 3. антоцианини, на които са богати сортовете с червена коричка.
Интересното е, че фибрите на крушата се свързват не просто със стероидните киселини, но и с вторичните стероидни киселини, които по принцип повишават риска от рак на дебелото и на правото черво, освен че носят и други чревни проблеми.
Зелените круши съдържат веществото сорбит, което при процеса на зреене преминава в глюкоза и пектин. Това от своя страна води до промяна в плътността на плодовете и те стават значително по-меки. Ето защо крушите имат по-малка трайност от ябълките. Пресните круши представляват своеобразен здравословен коктейл. Особено богати са на органични киселини (яблъчна, лимонена и оксалова) и полезни микроелементи - фосфор, магнезий, желязо, мед, цинк. Крушите съдържат и йод, който може да задоволи минималните нужди на човека от този микроелемент. Стипчивият вкус на плода се дължи на дъбилните вещества, които се намират в кората му. А специфичният аромат и вкус се определя от етеричните масла, намиращи се в месестата част на крушата.
· Крушите повлияват особено добре лечението на болести на сърдечно-съдовата система и бъбреците.
Пресните плодове подобряват функцията начерния дроб и щитовидната жлеза.
Фактът, че плодовете са богати на захари, пектин, минерални соли и витамини, ги прави изключително полезни в процесите на отделяне на пикочна киселина от организма.
Доказано е и положителното им въздействие при ревматични болки.
Компотът от круши е с изразено разхлабващо действие, което го прави подходящ при продължителен запек.

Източник: news359
Прикачвания: 1396555.jpg(17Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Вторник, 30.09.2014, 22:49 | Съобщение # 168
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Нони е мощен антиоксидант и има болкоуспокояващо действие



Нони е малък вечнозелен храст или дърво, обикновено по-малко от 10 метра височина. Има силно преплетени клони, вечно зелени меки листа с къса дръжка и сиво-кафява до жълтеникаво-кафява кора. Растението цъфти и произвежда плодове през цялата година.
Нони е известен с болкоуспокояващото си действие. Има болкуспокояващият ефект на морфина, но няма вредните му странични действия.
Нони е и мощен антиоксиант, укрепва имунната система, понижава кръвното налягане, подобрява сърдечно съдовата система и сексуалния живот, нормализира инсулина и нивото на захарта, стимулира способността за концентрация.
Нони подобрява храносмилането и се препоръчва се в подкрепа на диетичния режим при възпаления, алергии, бактериални и вирусни инфекции и тумори.
Нони има антибактериални и антисептични свойства, затова се използва при наранявания и изгаряния, ухапвания от насекоми, просиазис, кожни проблеми и възпаления.
Обикновено няма странични ефекти.
Съдържа желязо, магнезий, калий, калций, аминокиселини, масти, ксеронин, дамнакантал, витамини от група B, аскорбинова киселина, проксеронин, скополетин и др.

Източник:News359
Прикачвания: 9883488.jpg(27Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
OrdonezДата: Вторник, 30.09.2014, 23:09 | Съобщение # 169
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
Имаме и тема за мориндата smile ТУК

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Вторник, 30.09.2014, 23:23 | Съобщение # 170
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Гого biggrin applause good

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Четвъртък, 02.10.2014, 11:14 | Съобщение # 171
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Екзотичният плод манго е богато на витамин C и витамин А



Манго е род тропически двусемеделни растения от семейство Смрадликови, произличащи от Индия и Югоизточна Азия.
Преди хиляди години плодовете на манговото дърво са били доста по-дребни и малки. Вкусът им е бил като на борови иглички. Отглеждали ги само в някои части на Азия, като Индия и Мианмар. Днес мангото расте в повечето тропически държави. Манговите дървета са високи от 10 до 15 метра. Плодовете са му гладки и с плътна месеста част. В южната част на САЩ има специални ферми за манго.
Мангото е с богато съдържание на натрий, бета каротин, витамини от групата на B и витамин E. Съдържа калций, желязо, калий, магнезий и мед. Без наситени мазнини и холестерол.
Ето какви ползи има при редовна консумация на маного:
• Имат статут на суперхрана, осигуряват по малко от почти всичко нужно на тялото, за да функционира добре;
• Манго плодовете съдържат в малки дози от почти всички витамини. Богати са на витамин С и провитамин А;
• Съдържат ниски порции от широк кръг минерали: преобладават калий и мед;
• Имат умерен гликемичен индекс (56) и нисък индекс на гликемично зареждане (5);
• Манго плодовете са богати на фитохимикали с висок антиоксидантен потенциал: каротиноиди (алфа и бета-каротин, лутеин), полифеноли (кверцетин), флавоноиди (кемпферол), галиева киселина, танини, кетахини, кафеена киселина. Уникален за мангото е ксантоновият дериват мангиферин.

Източник: news359
Прикачвания: 0646440.jpg(44Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 03.10.2014, 11:17 | Съобщение # 172
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Бадемите са безценни по време на диета



Бадемите са перфектната закуска по време на диета, разкриха специалисти по храненето.
Тези ядки съдържат много протеини и потискат апетита, а в същото време са и много полезни за сърцето.
Съдържащите се в тях полезни мазнини и витамин Е предпазват от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи и болестта на Алцхаймер.
При хората с риск от диабет или за диабетиците, бадемите регулират нивото на кръвната захар.
Тези ядки са богат източник на минерали, които са полезни за костите. Магнезият е важен за мускулите, нервите и кръвното налягане.
При едно от изследванията, проведено от Университета в Луизиана, е установено, че редовната консумация на бадеми води до подобряване на психическото състояние. При умерен прием на ядките не се стига до затлъстяване, въпреки наличието на голямо количество мазнини в тях.
След 6-седмична диета, в която са включени бадеми, се забелязва намаляване на обиколката на талията и стопяване на мазнините в организма.

Източник: framar.bg
Прикачвания: 5450458.jpg(45Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Сряда, 08.10.2014, 15:17 | Съобщение # 173
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Топ 10 на най-полезните червени храни

Които е абсолютно задължително да похапваме всеки ден!



Ок, знаем приказката "една ябълка на ден държи доктора далеч от мен". Но искаме да ви признаем, че това важи и за ягодите, малините, червените боровинки, доматите, червените чушки и цвеклото. Да, тези плодове и зеленчуци имат абсолютно същото полезно действие.
А забелязахте ли какво ги обединява? Червеният цвят, разбира се. Оказва се, че плодовете и зеленчуците с червени краски носят широк спектър от здравословни ползи за организма ни. Може би най-важния позитив на тези плодове е това, че съдържат изключително много антиоксиданти, като антоцианини и ликопен, които се борят с рака на простатата, сърдечно съдовите заболявания и предпазват от инсулт.

Запознайте се с Топ 10 на най-важните червени храни, които трябва да присъстват ежедневно в менюто ни.

Червени боровинки
Проучванията показват, че червените боровинки убиват раковите клетки. Също така, всички сме чували, че сокът от червени боровинки помага при инфекция на пикочните пътища. И това наистина е така! Този сок може да попречи на бактериите, които причиняват язва на стомаха. Така че, наравно с фреша от портокал, защо не започнете да пиете и прясно изстискан боровинков сок?

Череши
Люспите на черешите са с високо съдържание на калий и витамин С. Това води до понижаване на високото кръвно налягане. Ако не може да откриете пресни череши, което е напълно нормално през този сезон, не се притеснявайте и си похапвайте сушени.

Ягоди
Ягодите са богати на фолиева киселина, която помага на сърцето, както и намалява възможността от вродени дефекти при бебетата. Ягодите са много влиятелни, когато става дума за антиоксиданти и витамин С.

Домати
Доматите са растението, което задължително трябва да се яде, за да се избегне ракът на простатата. Това е така, защото те са пълни с ликопен. Доматите са полезни и за сърцето, тъй като са с високо съдържание на калий и витамин С.

Малини
Малините са с много високо съдържание на фибри и намаляват нивата на лошия холестерол.

Диня
Динята е плод, голям източник на ликопен, което означава, че е полезна за сърцето и може да намали риска от някои видове рак. Тя може също така да подобри функцията на кръвоносните съдове и намалява риска от инсулт.

Червен грейпфрут
Въпреки че този грейпфрут всъщност е розов, а не точно червен, това не го изключва от категорията на червените здравословни храни. Много хора, които не обичат грейпфрутите заради горчивия им вкус, ще почувстват розовия грейпфрут с приятна изненада. Той има много високи нива на антиоксиданти и е чудесен източник на пектин, който намалява нивата на холестерола.

Червени чушки
Червените чушки са изключителен източник на витамин А, който прави велики неща за нашите кости, зъби, коса и кожа. Много хора не гледат на чушките, като на зеленчук, пълен с витамин C. Но това наистна е така.

Цвекло
Цвеклото е зеленчук, източник на ликопен, фолиева киселина и антоцианини, които са много мощни антиоксиданти.

Червено грозде
Червеното грозде е чудесно, защото е богато на витамин К, витамин С и витамин В6, който ни дарява със здрави коса и кожа. Гроздето съдържа мощни антиоксиданти, наречени полифеноли. Те допринасят за понижаване на холестерола, кръвното налягане и риска от развитие на кръвни съсиреци и сърдечно-съдови заболявания.

Източник: http://kulinar.bg
Прикачвания: 0868007.jpg(85Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
OrdonezДата: Сряда, 08.10.2014, 19:37 | Съобщение # 174
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
внимавайте с грейпфрута, аз лично не бих го препоръчал за хипертоници в никакъв случай, просто бъдете предпазливи, защото е доста опасен. Как ??? Предполагам в нета трябва да има описание.

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Четвъртък, 09.10.2014, 18:52 | Съобщение # 175
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
За "нехипертониците"....! smile smile smile

Сокът от грейпфрут топи излишните килограми



Учени от университета Бъркли в щата Калифорния установиха, че е много полезно за здравето пиенето на сок от грейпфрут, когато консумираме тлъсти храни. Той ни помага да топим излишните килограми, пише в. "Дейли мейл".
Изследователите открили също, че включването на този цитрусов плод в менюто на диабетиците може да държи под контрол нивото на кръвната им захар, без да използват лекарства. Екипът на д-р Джоузеф Наполи провел тестове с опитни мишки. При лабораторните опити, когато на гризачите давали сок от грейпфрут в продължение на три месеца, те затлъстявали с 18 процента по-малко при консумиране на тлъсти храни.
Грейпфрутната диета, също наричана Холивудска диета, е известна още от 30-те години на миналия век. Към нея и до днес се придържат куп знаменитости, сред които и Кайли Миноуг. При този режим на всяко хранене се изпива и чаша сок от грейпфрут. По този начин, освен че се свалят килограми, се поддържат по-ниски нива на кръвната захар и на инсулина.

Източник: БТА
Прикачвания: 3485492.jpg(7Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Четвъртък, 09.10.2014, 18:53
 
poj160arДата: Четвъртък, 09.10.2014, 18:55 | Съобщение # 176
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Лимони – за да се предпазите от болести



Лимоните са сред плодовете, които рядко се консумират самостоятелно поради силно киселия им вкус. От друга страна обаче, са много популярни в малки количества като добавка към различни комбинации с билки, подправки, храни.

Каква е хранителната стойност на плода?

Един суров лимон, без кората, съдържа 17 калории, 0,6 г протеин, 0,2 г мазнини, 5,4 г въглехидрати, включително 1,6 г фибри и 1,5 г захар. Консумацията на един лимон осигурява още 51% от ежедневната нужда на организма от витамин C, както и пантотенова киселина, магнезий, фосфор, калий, мед и манган в по-малки количества.
А ако предпочитате да консумирате сока му, той ще осигури 6 калории, 0,1 г протеини, 0,1 г мазнини, 2,1 г въглехидрати, включително 0,1 г фибри и 0,1 г захар. Набавят се 23% от дневната нужда от витамин C.
Има редица проучвания, посветени на ползите за здравето, които лимоните носят. Установено е, че те помагат в борбата с рака, а също така могат да предотвратят и развитието на астма.
Консумацията на лимони спомага и усвояването на желязото, а неговият дефицит може да доведе до анемия.
Поради високото си съдържание на витамин C, лимонът се смята за силен стимулатор на имунна система. В този смисъл, консумацията му е особено препоръчителна в сезона на грипа и настинката.
Като цяло, консумацията на всякакви плодове и зеленчуци се свързва с понижен риск от развитие на сериозни заболявания и състояния като затлъстяване, диабет, сърдечни заболявания. Подпомага се поддържането на здравословно тегло.

Източник: http://www.puls.bg
Прикачвания: 1840011.jpg(19Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Вторник, 28.10.2014, 21:40 | Съобщение # 177
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Чай от черница топи мазнините



Вероятно сте чували за качествата на черницата, но знаете ли за всички ползи, които този плод може да предложи на вашето здраве?

Малките плодчета, чиито цветове варират според сорта, са богати на витамини и минерали, източник на желязо, витамин С и калций. Те също така съдържат антоцианини и антиоксиданти, които могат да предотвратят щетите, причинени от свободните радикали в клетките.

Листата, които се използват за чая, също са изключително полезни и съдържат висока концентрация на магнезий, фосфор, калий и калций и витамини като С и Е.

Чаят от черница е изучаван в Япония и неговата ефикасност е тествана и одобрена от Министерството на здравеопазването на страната.

Той има витализиращ ефект, подобрява издръжливостта, дава енергия и повишава имунитета. Успешно бори диабета, тъй като спомага за естественото отделяне на инсулин.
Подобрява функционирането на черния дроб и бъбреците и възпрепятства натрупването на мазнини и холестерол в тези органи.
Чаят от черница е и съюзник в битката с остеопорозата, тъй като има 22 пъти повече калций от млякото.
Освен това подобрява и кръвообращението, защото намалява холестерола и мазнините в кръвта.
Облекчават се и симптомите на хипертония и менопауза, а според някои проучвания листата на черницата имат свойства, предотвратяващи появата на рак.

За да се уверите в лечебните свойства на черницата, пригответе си бърз и лесен чай от изсушените й листа, без да го подслаждате.
Свалянето на килограми е индивидуално, но според специалисти, ако го пиете редовно, можете да свалите около 1,5 кг на седмица.

Източник: framar.bg
Прикачвания: 1339128.jpg(31Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Неделя, 02.11.2014, 18:39 | Съобщение # 178
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Дюлята - есенното чудо



Освен интересния си вкус, дюлята притежава много положителни свойства за здравето ни...
Дюлята е един от най-вкусните есенни плодове. Освен безспорните си вкусови качества, тя притежава и някои ползи за здравето ни.

При проблеми със стомаха

От една страна дюлите са изключително полезни за стомаха и храносмилането. Дюлевият мармалад и дюлевият компот действат благотворно при болки в стомаха и помага при проблеми с храносмилането.
В натурален вид и като отвара дюлята се прилага при наличие на стомашно разстройство, като народната медицина я препоръчва като запичащо средство.

При проблеми с дихателните пътища

Особено полезни са семките на дюлята. Те съдържат специално слузно вещество, което има благотворно действие при възпалените лигавици на дихателните пътища и храносмилателния тракт. Извлекът от дюлеви семена е добро натурално средство при борба с гастрити, гастроентероколити бронхити, трахеити и упорита кашлица.
Самият плод е богат на витамини. Дюлята съдържа провитамин А, както и витамините С, Е, В1, В2, В6, РР. Това я прави изключително полезна за повишаването на имунитета.
реди това обаче ще кажем няколко думи за полезните свойства на този "пухкав" есенен плод, който малцина харесват в суров вариант, а тези, които са го опитвали сготвен, развиват особено обожание към продукта. Природата си знае работата като фокусира зреенето на дюли именно в периода на късна есен, когато тялото има нужда от витамин С, за да повиши имунитета си през предстоящите студове. Под месестата космата кора се крият още витамините А, В1, В6 и В12, К, РР и Е и то в перфектен баланс помежду си, защото взаимно стимулират тялото да ги преработи и усвои напълно. Освен това организмът ви след консумацията на дюли се радва на микроелементите калий и магнезий. Дюлята съдържа пектини почти толкова, колкото ябълковата кора, затова е перфектна грижа за здравината на стомаха и правилното перисталтно функциониране. В допълнение към вашата диета е добре да знаете, че в 100 грама от плода се съдържат само 40 калории.

Предвид, че днес дюлята е властелин в почти всеки плод-зеленчук, няма да ви е трудно да си набавите 1-2 пухкави топчици за избраната рецепта. А ето и какво можете да си сготвите с дюли:

РЕЦЕПТИ ЗА СОЛЕНИ ЯСТИЯ С ДЮЛИ:

Любителите на крехкото телешко могат да се насладят на уникално домашно ястие, съчетало в себе си телешко, моркови и дюли, което образува апетитен сос, достоен за всяко хлебче. Тази манджичка съдържа нотка профирност, за разлика от следващата подобна, която е за любителите на онези гозби, които намирисват на зима. Става въпрос за свински гювеч с цвекло и дюли. Точно за времето си - късна есен и открит ловен сезон - е тази рецепта за сърнешко месо с дюли, стига да имате познат авджия, който да ви набави животинския продукт. Любителите на нетрадиционните комбинации могат да се насладят и на вкусни пилешки гърди с дюли, но тук плодът не се слага в прясно състояние, а вече е направен на мармалад. Тези от вас, които са на диета, предпочитат здравословните и нискокалоричните храни и искат да впрегнат дюлята в солена рецепа, получават оферта за една диетична и вкусна салата с цвекло и дюли.

РЕЦЕПТИ ЗА СЛАДКИШИ И ДЕСЕРТИ С ДЮЛИ:

Тук най-големи фенове са децата, независимо пораснали или не. Няма как да обичате захарни иделия и да останете разочаровани от панираните карамелизирани дюли с канела. Онези домакини, на които наистина им се приготвя нещо засукано и десертно могат да опитат есенния пай с дюли или пък да взаимстват идеи от чаровните водещи на Бон апети Лора и Стоян, които преди време направиха тестен сладкиш с дюли и карамел. Ако пък сте от онези практици, които не обичат да губят време в направата на сложни ястия със съмнителна полезнаст - то и за вас има точно попадение - печени дюли на фурна.
Прикачвания: 4541732.jpg(118Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
OrdonezДата: Понеделник, 03.11.2014, 20:36 | Съобщение # 179
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
От няколко дни се тъпча с кленов сироп, та се сетих да метна едно клипче, как да си го направим в домашни условия



Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
OrdonezДата: Понеделник, 03.11.2014, 20:48 | Съобщение # 180
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline

Диета с кленов сироп и лимон
Диета с кленов сироп

lemon-detox

Произхода на диета с лимон и кленов сироп

Диета, която ще опишем по-долу, вече успешно доказала способността си да избавя тялото ни от различни замърсявания и да му помага да се възстанови.
Лимоните или лайм са най-богатия от известните на човека източници на витамини и минерали, който е достъпен целогодишно. По тази причина изложената диета може да се прилага по всяко време на годината и, по принцип, на всяко място на земното кълбо. Нейната универсална примамливост е достъпност за всеки ù позволяват да бъде и проста, и приятна.
Тази диета с кленов сироп за първи път е показала ефективността си при лечение на язвената болест преди повече от четиридесет години.

ЗАБЕЛЕЖКА

Следващата диета с кленов сироп се привежда тук преди всичко като препоръка. Всеки, който реши да я прилага, прави това по своя собствена воля. Но доколкото всеки човек, разбира се, реагира по различен начин на лечението, то всеки трябва сам да си състави лично мнение за нейното използуване.

ЦЕЛИ

-) да се разложат и изведат от организма токсините и другите замърсители на различни части на тялото;
-) да се очистят бъбреците и храносмилателната система;
-) да се прочистят жлезите и клетките на цялото тяло;
-) да се изнесат от ставите и мускулите всички натрупани там ненужни отпадъци и затвърдели вещества;
-) да се намали налягането и раздразнението в нервите, артериите и кръвоносните съдове
-) да се осигури приток на здрава кръв
-) да бъдете млади и енергични на всяка възраст

КОГА ДА СЕ ИЗПОЛЗУВА?
-) когато се появяват болестите; това подхожда и за остри и за хронични заболявания;
-) когато храносмилателната система се нуждае от почивка и прочистване;
-) когато се появи наднормено тегло;
-) когато е нужно по-добро усвояване на веществата и изграждане на тъканите на тялото.

КОЛКО ЧЕСТО ДА СЕ ПРИЛАГА?
Спазвайте тази диета с кленов сироп минимум 10 дни. При особено тежки болести тя може да се прилага безопасно дори 40 и повече дни. Диетата Ви осигурява всички необходими хранителни вещества. Прилагайте я три-четири пъти годишно и Вашето тяло по един чудесен начин ще остава винаги здраво. При сериозни нарушения диетата може да се прилага и по-често.

КАК ДА СЕ ПРИГОТВИ ТЯ?
-) 2 супени лъжици лимонов сок или сок от лайм (приблизително 1/2 лимон);
-) 2 супени лъжици кленов сироп „BERNARD“ (не подсладен или захарен сироп със вкус на кленов сироп!);
-) 1/10 чаена лъжичка лют червен пипер, или според вкуса Ви;
-) топла вода (или изворна, или добре очистена).
ingredients

Смесете сока, кленов сироп „BERNARD“, и пипера в чаша за 10 унции (приблизително 300 мл – заб. на преводача), и долейте чашата с топла вода. (Може да се използува и студена вода, ако така повече Ви харесва).
Използувайте само свежи лимони или лайм, и никога не добавяйте нито сок от купени пакети, нито замразен сок или лимонада. Ако е възможно използувайте органически отглеждани лимони.
Трябва да се прилага само истински кленов сироп, който е добре балансирана форма от позитивни и негативни захари, а не някакъв заместител. Кленов сироп „BERNARD“ одобрен от U.S.D.A. (съкратено от United States Department Of Agriculture).
В кленов сироп се съдържа огромно количество минерали и витамини. Разбира се, че набора от минералите и витамините ще се различава в зависимост от местата, където растат дърветата, както и от наситеността на почвата с минерали, но ако говорим за средно съдържание то в кленовия сироп се съдържат следните съставки: натрий, калий, калций, магнезий, манган, желязо, мед, фосфор, сяра и силиций. В сиропа има още и витамини: А, В1, В2, В6, С и пантотенова киселина (В5).
(Забележка: кората на редица лимони специално боядисват в жълт цвят, и ако не можете да си купите органически отглеждани лимони, то тогава обезателно обелете горния слой на кората. Лимоновата коричка има също така свойството да спира кръвотечението и да пречи за образуването на тромби. Обаче не се вълнувайте излишно, защото това не се отнася за менструалния период, който ще си протича нормално.)
Добавянето на червения пипер е съвършено необходимо, защото той разлага слузестите секрети и загрява; освен това той снабдява и с витамини В и С.
По време на диета с кленов сироп може понякога да се пие и ментов чай. Той е приятна напитка и също ще помогне за очистването. Съдържащият се в него хлорофил помага за очистването, както и за неутрализацията на неприятния мирис на устата и на телесните миризми, които се появяват в процеса на очистването.
Колко много трябва да пием? Ами, пийте от шест до дванадесет чаши лимонада на ден. Щом усетите глад и изпивате поредната чаша. НО ПО ВРЕМЕ НА ЦЕЛИЯ ПЕРИОД НА ДИЕТАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА НИКАКВА ДРУГА ХРАНА!
Тъй като лимонадата съдържа оптимален набор от минерали и витамини, то човек не страда от глад; не приемайте никакви други витамини.
Всяка твърда храна се превръща в течност, и после се разнася чрез кръвта до клетките на тялото. Тази лимонада е тъкмо храната, и то вече в течна форма.
Хората с наднормено тегло трябва да пият по-малко лимонада. Но ако Вие сте твърде слаб, то пийте повече. Хората с тегло под нормата биха могли да се развълнуват, дали няма да отслабнат още. ЗАПОМНЕТЕ, по време на диетата Вие ще се избавите само от слузта и от другите секрети, както и от болестите. Здрави тъкани няма да загубите; даже мнозина, на които им е трябвало малко да повишат теглото си, действително са го подобрило към края на диетата.
Никога не променяйте количеството на лимоновия сок в чаша от лимонадата. За тези, които искат да отслабнат, е съвсем достатъчно да пият по шест чаши на ден. А ако искате пийте още и вода.
Помагайки за очистването се препоръчва всяка вечер да се пие и слабителен чай, а след това сутрин да се извършва промивка. Ако сутрин нямате възможност да си правите промивки, то пийте слабителен чай и сутрин и вечер.

А трябва ли да се приемат още някакви средства или витамини?

Някои хора искат по време на диета с кленов сироп да вземат още витамини и хранителни добавки, и по редица причини това често пречи за постигане на желания резултат. Когато лимфните жлези се замърсят, те повече не могат да усвояват и преработват даже най-добрата храна. Очиствайки тялото си и освобождавайки нашите клетки и жлези от отровите, които го замърсяват и пречат на процеса на усвояване на храната, ние помагаме на различни органи и процеси в организма си да работят правилно. Всички необходими витамини и минерали се съдържат в лимонадата, и поради това в повечето случаи нищо повече не ни е нужно.

Лимонът способствува за освобождаване на вредните вещества и отстраняването им от организма, но в него има и много хранителни съставки. Ценните вещества в лимона в съчетание с кленовия сироп позволяват да се постигне желания резултат.
Той съдържа:
-) 49% калий, който засилва имунната енергия на сърцето, и още стимулира и поддържа бъбреците и надбъбречните жлези;
-) кислород, който е необходим за дейността на целия организъм;
-) въглерод;
-) водород, който активизира чувствителността на нервната система;
-) калций, който засилва и поддържа белите дробове;
-) фосфор, който съединява костите, стимулира и изгражда мозъчни клетки, и способствува за яснотата на мисълта;
-) натрий, който способствува за образуване на тъканите;
-) магнезий, който алкализира кръвта;
-) желязо, което участвува при формирането на червените кръвни телца, и това помага да се справим с най-разпространените форми на анемията;
-) хлор, който очиства кръвната плазма;
-) силиций, който помага на щитовидната жлеза.
Естественото желязо, медта, калция, въглерода и водорода в сладкия кленов сироп помагат още повече да се подхранва и прочиства тялото ни. Това е една наистина съвършена комбинация за целите на очистването, отстраняването на вредните вещества, лечението и поддържането на организма. По този причина по време на диетата не е необходимо приемането на никакви допълнителни средства, които могат, в действителност, да попречат на процеса на очистването.

Как да се излезе от диетата /захранването/

Много е важно да се приключи правилно диета с кленов сироп и да се излезе от нея, затова, моля, спазвайте строго изложените по-долу указания. Прекарвайки много години в страни с горещ тропически климат аз видях, че все повече хора започват да провеждат диета от сурови плодове, зеленчуци, и орехи. Ето някои указания за такива хора, следващи тази естествена вегетарианска диета.

ПЪРВИ И ВТОРИ ДЕН СЛЕД ДИЕТАТА:
Няколко чаши (от 200 мл) прясно изстискан портокалов сок през деня, по желание. Портокаловият сок подготвя храносмилателната система за правилното усвояване на нормална храна. Пийте сока бавно. Ако при Вас изведнъж възникнат сложности с храносмилането, то тогава вместо сока пийте вода.
ТРЕТИ ДЕН:
Портокалов сок сутрин, пресни плодове на обяд, плодове и прясна зеленчукова салата за вечеря. След това Вие вече сте готови за нормално хранене.

За тези, които все още се хранят неестествено, т.е.се хранят с месо, млечни продукти, рафинирана и вредна храна, можем да ги посъветваме постепенно да преминат на вегетарианска диета, като долната.
ПЪРВИ ДЕН:
Няколко чаши прясно изстискан портокалов сок през деня, по желание; пийте го бавно.
ВТОРИ ДЕН:
Няколко чаши портокалов сок през деня и, ако е нужно, разреден с вода. За обяд може да се приготви супа по следната рецепта:
РЕЦЕПТА ЗА ВЕГЕТАРИАНСКА СУПА
Вземете няколко вида зеленчуци: бобови, картофи, целина, морков, зелени стръкове растения, лук, и т.н. За вкус добавете и малко сушени плодове и подправки за зеленчукови супи. Може да добавите също така и малко прясна бамя??7, или стрита на прах такава, чили, къри, лют червен пипер, домати, зелени чушки и малко тиквичка. Не пречи да се сложи и малко кафяв ориз, но никакви меса или месни бульони. Може са се добавят и други подправки, но не прекалено много. Солете едва-едва, защото човек се нуждае от съвсем малко сол. Учете се да харесвате естествения вкус на зеленчуците. Колкото по-малко готвите, толкова по-добре.
Вечерта яжте пак от тази супа, но е по-добре да пиете основно бульона и да хапнете съвсем малко от зеленчуците. Със супата може да хапнете и ръжено хлебче, но не и друг хляб.
ТРЕТИ ДЕН:
Сутринта пийте портокалов сок. През деня супа, която може да приготвите и вечерта на предишния ден и да сложите в хладилника. Вечерта може да ядете всякакви зеленчуци, салати, или плодове. Никакво месо, обаче, или риба или яйца, а и никакъв хляб, кифлички, чай, кафе или мляко. Млякото образува в организма много слузести вещества и способствува за интоксикацията. (Известно е че млякото, тъй като се подлага на обработка, създава различни проблеми за стомаха и червата. Калцият който се съдържа в млякото се усвоява трудно и спомага за появата на ревматична треска, артрити, неврити и бурсити??8. Този калций, който лошо е усвоен, после попада в кръвта в свободна форма и се пренася в тъканите, клетките, и ставите, с което ни причинява различни болки и страдания.)
ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Можете отново да се храните нормално, но Вие ще оставате по-дълго време здрав, ако започнете да пиете сутрин от нашата лимонада или пък плодов сок; е, и разбира се, трябва да се храните само с плодове, зеленчуци, семки, орехи или плодове. Ако почувствате неразположение, или се появят газове, то Ви съветвам да продължите диета с кленов сироп, докато организма Ви не се подготви за приемане на обичайна храна.

„Откъс от книгата но Stanley Burroughs „The master Cleanser“


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Алтернативни методи за избягване на болестите (Ще се опитам с тази тема да помогна на вас и близките ви)
Страница 12 от 21«1210111213142021»
Търси: