Алтернативни методи за избягване на болестите - Page 13 - Форум Екзотик Плантс България
Понеделник, 05.12.2016, 07:29
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 13 от 21«1211121314152021»
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Алтернативни методи за избягване на болестите (Ще се опитам с тази тема да помогна на вас и близките ви)
Алтернативни методи за избягване на болестите
OrdonezДата: Понеделник, 03.11.2014, 20:57 | Съобщение # 181
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
още нещо интересно, което не знаех до преди малко

Пъпките на дървото, листата, младите клонки и кората брезата – всички те са насочени към подобряване на човешкото здраве. Но брезовия сок – той е истински еликсир на живота, даден ни от природата. Той е силата на самата земя.

Затова:

1 . Отидете в гората, далеч от магистралите.
2 . Вземете един малъл свредел ( в никакъв случай не брадва!) Пробийте дупка в кората дърво.
3 . Втъкнете в дупката сламка или подходящо средство, по което ще се стича сока и поставете в другия край контейнер за събиране на брезов сок.
4 . От едно дърво може да изтекат до три литра брезов сок, но най-добре е да отделим само един литър, за да има равновесие в природата.
5 . Не забравяйте да запушите дупката, от която е текло брезов сок, като за целта ще ви свърши работа малко дръвче или сноп трева.

Предимствата на брезовия сок са заради неговото високо съдържание на полезни за здравето вещества като витамини, микро и макро елементи, фитонциди, протеини, аминокиселини, глюкоза и фруктоза, танини. Пиенето на брезов сок преди хранене ( 200 мл е достатъчно на ден) може да ви спаси от сезонно бери-бери и умора.

Да не говорим, че брезовия е безценен, защото много добре се справя с язвените поражения на стомаха и червата, прочистване на бъбреците, което е особено ценно при пиелонефрит и удивителното свойство да възстанови тъканта на черния дроб. Освен това, брезов сок се използва за профилактика и лечение на затлъстяване в различна степен, туберкулоза, пневмония, скорбут и мигрена .

В допълнение към тези функции, той участва в кръвообразуването и за кратко време смекчава вътрешните възпалителни заболявания. Известно е използването на брезов сок при лечението на рак, болести на ставите и червата. С брезов сок ще придадете на кожата здрав младежки вид, ако се използва външно.

С брезов сок може да се борите и с косопада, и с упорития пърхот. Замразен и оставен във фризера, брезовия сок няма да загуби нито част от полезните си свойства.


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
OrdonezДата: Понеделник, 10.11.2014, 23:08 | Съобщение # 182
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
Днес жена ми ми съобщи че консумирала в Цюрих кисело мляко с кефир ( оригинал ) и реших да проверя какво е това чудо. Ето , че намерих темичка за кефиреното мляко. Да ви е сладко

Дълго пазена тайна на здравето в Кавказ: Киселото мляко - кефир
Кавказ, кисело мляко, здраве и дълголетие
Кефир: кавказка напитка за здраве и дълголетие

Важно е да се отбележи, че промишлено произвежданото кисело мляко - кефир не се получава с помощта на "гъбата на кефира", а от хмел и култури на бактерии, които дават на напитката същия вкус, но не и качество. По тази причина кисело мляко е добре да се приготви в домашни условия.

Кисело мляко - кефир е пробиотичен млечен продукт, който от древни времена е известен на жителите на Кавказ

Според преданията закваската и инструкциите за неговата подготовка местните жители получили директно от пророка Мохамед, заедно със заповед за съхранение на тайната.
Кефирът е еликсир на младостта, живота и дълголетието

Историята на киселото мляко - кефир

Жителите на Кавказ, за ​​които се смята, че жизнеността и дълголетието си дължат именно на ежедневното ползване на тази лечебна напитка, с векове ревниво запазили тайната за приготвянето на кефир. Всъщност, до момента, когато в историята се вплела любовта.

За съжаление, злополучна любов - поне за единия участник в историята, принц Beg - Mirza Barchorov. В началото на 20-ти век прелестната рускиня Ирина Сакхарова решила да посети Кисловодск, град на север от Кавказ, с идеята да съблазни и да вземе с измама от принца няколко скъпоценни клетки за приготвяне на кефир. Първата част от плана изцяло успяла, но не и втората, защото влюбеният принц, опасявайки се от наказание за нарушаване на религиозния закон, отказал да изпълни желанието на Ирина, след което разочарованата красавица с недовършена работа се върнала обратно.

Но принцът не искал да позволи на красавицата да си замине, така в унисон с местния обичай, наредил отвличането на булката. Ирина уведомила царя за скандалните цели на принца. Огорчен от действията на принца, царят наредил обидата, нанесена на Ирина да се поправи като и подарят чаша с клетки за приготвяне на кефир.

И така започнало.
Кефирът постепенно се разпространил по целия свят и много хора се уверили в неговите лечебни свойства

От кефира не се пълнее. В 100 грама с масленост от 3,5 грама има 63 калории. Кефирът има и способността да регулира храносмилателната система. Използват го хората, които имат смущения в храносмилателната система, както и тези, които имат проблеми с костите, защото бактериите, които ги има в кефира, помагат за тяхното укрепване.

Също така, има и т.н воден кефир, известен като японски кристали. Той е вид кефирна гъба. Има подобни свойства с комбухата, но е много по-лесно за поддръжка (нещо като млечния кефир). Много помага за нормализиране на кръвното налягане, холестерола, нивото на захар в кръвта, повишава имунитета и намалява рисковете за ракови заболявания.

Кефирът съдържа много пробиотици или т.н добри бактерии, които са много важни за храносмилателния тракт, като например: Lactobacillus Caucasus, Leuconostoc, Streptococcus, Acetobacterи няколко благотворни дрожди като Saccharomyces и Torula kefir.
Редовна консумация на кисело мляко - кефир е полезна за здравето:

- засилва имунитета

- чисти организма от токсини

- помага за поддържане на нормално кръвно налягане

- намалява нивото на холестерола

- помага при заболявания на стомаха.

Приготвяне на кефир

Гъба кефир, за здраве и дълголетие

Необходими са само мляко и гъби , т.е. клетки от кефир. Традиционно за приготвяне на кефир не се използват метални съдове и лъжици, защото може да се унищожи лековитото действие на напитката.
За половин литър кефир са необходими две супени лъжици от гъбата и всякакво мляко (краве, овче, козе ). Млякото може да бъде варено или не, но не бива да бъде горещо. Препоръчва се млякото да не съдържа по-малко от 2,8% мазнини. Колкото съдържанието на мазнини в млякото е по-голямо, кефирът е по-добър .

Млякото се поставя в стъклен или пластмасов съд и се добавят гъбите от кефир. Оставя се на стайна температура 24 часа. Температурата в помещението не трябва да бъде по-висока от 30 градуса. За 24 часа течността се сгъстява. Може от време на време да се разклати, за да се провери гъстотата. След това трябва да се прецеди (препоръчва се да се използва пластмасова цедка ), да се сипе в бутилка и да се съхранява в хладилник.
Гъбата на кефира трябва да се измие със студена или хладка вода и ден - два (до следващата употреба) да се остави в хладилник, в студена вода или мляко. Клетките от кефира много бързо ще се размножат, което ще позволи получаването на по-голямо количество напитка. Количеството мляко за приготвяне на кефир се увеличава пропорционално на количеството клетки.
Кефирът за поддържане на здравето и жизнеността може да пиете всеки ден
Препоръчително е да се започне с 100 мл и постепенно да се увеличава количеството. За терапевтични цели пийте един литър кефир дневно.
От къде да получим гъбата на кефира



За съжаление гъбата не можете да купите от търговската мрежа. Може да я получим от някой, който вече я има. Тя бързо се размножава, така че не е проблем да се разпространява и да се ползва от много хора.


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Вторник, 11.11.2014, 00:06 | Съобщение # 183
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Абе, братлета аз го пиех като малък в продължение на около 9 години и то, благодарение на леля ми от София. Казвам, Ви братя това си е "ЖИВ" елексир за тялото и отпечатък за вкусовите рецептори в устата... smile Това е зланото чудо на Кавказ и Тибет!!! surprised Но, не е ставало на въпрос тук за момента. Да Ви кажа честно когато го пиех, макар дете и в последствие, като тинейджър, както е модерно да му казват хората сега, а аз си бях "ЮНОША", си го "смърках" с кеф кефирчето и си свирках - хем, приятно, хем, вкусно. Чувствах си се прекалено "ЖИВ". Колко игра падаше и търчане подир това на село, на повечето приятели, Ви е бедна фантазията... wacko Много труд, за малко ползотворие..., но пък ми беше добре... и се чувствах здрав като "бик". smile

Напоследък се позабрави тази чудна кавказка напитка (първото и разнасяне идва от Тибетските райони), която се развива благодарение на "чудната тибетска" гъба (тъй-наречените кефирни зърна)...

То, кефирчето при Вас се оказа като "чуфа-та" при мен - оттърсих си от клубенчетата и няма и това е... cool Даже и Ицката - семепроизводителя, и той ги е изчерпал... (брех, викам си - втасах я - "ша" поръчам от братята руснаци), ми то братлета се оказа, мне оказалось, что один "ЧЕЛОВЕК" у нас есть в определенном количестве и обещал мне, чтобы дать мне ... smile

Който е мераклия, разбира се и ако между нас в момента няма притежател на гъбата, то спокойно можете да си я вземете от "Продавалника"... cool

В нета има много писано за нея и приложението й... surprised


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Вторник, 11.11.2014, 00:33
 
wrongdreamerДата: Вторник, 11.11.2014, 17:36 | Съобщение # 184
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 889
Статус: Offline
Има я безплатно от една жена от София. Потърсете из форумите. Записваш се при нея и чакаш E-mail. Трябва ти твой буркан и...забравих вече.

Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.
 
poj160arДата: Сряда, 19.11.2014, 21:32 | Съобщение # 185
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
7 +1 важни причини да ядем по ябълка на ден

Помните ли израза: "Една ябълка на ден и докторът ще е далеч от мен"? Оказва се, че това е напълно вярно, пише сайтът "Уоманайтли".
Ябълките са богати на витамини и минерали, а и са отличен източник на фибри. Плодът лесно може да се включи в почти всяка диета.

Ето няколко важни причини да похапвате по ябълка всеки ден.

1. Ябълките съдържат мощни антиоксиданти

Въпреки че повечето плодове и зеленчуци съдържат антиоксиданти, в ябълките се среща един от най-мощните антиоксиданти – кверцетин, който стимулира силно имунната система и може да предотврати различни видове болести.
Можете да изядете дневната си ябълка за закуска сутрин или пък да я изпиете под формата на прясно изцеден сок.

2. Ябълките помагат и за доброто зрение

Тъй като имат високо съдържание на антиоксиданти, ябълките помагат и за доброто здраве на вашите очи, ако консумирате поне по една на ден. Редовната им консумация може да ви предпази от катаракта или т.нар. перде. Това е патологично състояние, при което настъпва помътняване на лещата, в резултат на което се нарушава зрението. Много проучвания са доказали, че при хората, които приемат повече плодове, богати на антиоксиданти, има по-малък риск от развитие на това заболяване.



3. Ябълките са богати на фибри

Този плод е отличен източник на фибри и помага за регулирането на обмена на веществата в организма и цялостното състояние на храносмилателната система. Фибрите намаляват и чувството на глад, което прави ябълката идеална за консумация между основните хранения през деня.

4. Ябълките са полезни и за черния дроб

Много хора говорят за детоксикиращи диети, но те не трябва да се спазват, ако не сте се посъветвали със специалист. Оказва се обаче, че ябълките, които лесно може да включите в ежедневното си меню, помагат и за доброто здраве на черния дроб. Ако черният дроб е здрав, той лесно се справя с вредните токсини в организма.

5. Ябълките са полезни за сърцето

Една от основните причини да похапвате редовно ябълки е, че помагат за доброто здраве на вашето сърце. Фибрите, които (както вече знаем) се съдържат в този плод, намаляват нивата на холестерола и риска от развитие на сърдечно заболяване. Ябълките помагат и срещу натрупването на плака в артериите, което намалява риска от инфаркт.

6. Ябълките повишават издръжливостта

Ако искате да сте по-издръжливи, консумирайте по една ябълка преди тренировка. Ябълката помага за по-доброто усвояване на кислорода в белите дробове, а това може да направи тренировката ви по-лека и по-дълга.

7. Ябълките помагат в битката с излишните килограми

Със сигурност сте чували, че ако искате да отслабнете, трябва да похапвате по няколко малки порции дневно, но по-често. Ябълката със сигурност трябва да присъства в такъв хранителен режим – особено рано сутринта. Този плод не е много калоричен и помага за потискането на апетита. Когато се почувствате гладни, по-добре хапнете една ябълка, вместо да се нахвърлите на пакетче чипс или солети.

Ако не сте големи фенове на ябълката, можете да се опитате да я консумирате и под друга форма – като прясно изцеден сок, в салата, пай и т.н.

8. От ябълките става много хубава ябълкова ракия, която има чудесен аромат и вкус -"Мек мехлем за гърлото, радост за сърцето и щурост за "тиквето""
Прикачвания: 4872507.jpg(28Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Сряда, 19.11.2014, 21:32
 
OrdonezДата: Сряда, 19.11.2014, 21:34 | Съобщение # 186
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
днес минах през кауфланд , за да си купя кожен калъф за таблета, понеже имало на прИмоция на само 15 лв, ммда, много са готини наистина, та както и да е. Ведбага на рафтовете забелязах Фуджитата и напълних торбата, е няма такъв вкус, с малки изключения. Вива Фуджи smile

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Сряда, 19.11.2014, 21:34 | Съобщение # 187
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Цитрусови плодове – врагове на възпаленията



Предимството на цитрусовите плодове е, че съдържат няколко различни антиоксиданта, които могат да помогнат за редица проблеми, свързани със здравето – от сърдечносъдови заболявания и рак до увреждания на кожата, вследствие на слънчевите лъчи.
Различните видове цитрусови плодове имат подобни хранителни вещества в различни количества. В допълнение към фибрите и витамин C, тези плодове набавят на организма калций, калий, фолиева киселина и витамин А.
Количеството от един малък портокал, половин грейпфрут или голяма мандарина е около 100 г. За да си осигурим същото количество хранителни вещества от лимоните, трябва да консумираме два малки.
Порцията от 100 г портокал, грейпфрут или мандарини съдържа около 32 – 53 калории, около 8 – 13 г въглехидрати и приблизително 7 – 11 г захар. Портокалите и грейпфрутът имат нисък гликемичен индекс, което означава, че захарта, която съдържат, не води до голям скок в нивата на кръвната захар.
Консумацията на цитрусов плод е сигурен начин да си набавим диетични фибри, въпреки че портокалът съдържа два пъти повече, в сравнение с грейпфрута. Около 60 – 70% от общото количество фибри в портокала или грейпфрута са от разтворимия вид.
Те намаляват нивата на холестерола в кръвта и предпазват от „скокове“ в тези на кръвната захар. Останалата част са неразтворими фибри, които спомагат храносмилането и предотвратяват запека.
Витамин C помага за произвеждането на колаген, който е ценен за структурата и еластичността на кожата и сухожилията. Той също така е и антиоксидант и като такъв неутрализира вредното действие на свободните радикали, преди те да са увредили здравите клетки. Витамин C предотвратява възпаленията, които могат да доведат до хронични заболявания.
От един малък портокал може да си набавим 53 мг витамин C, от половин грейпфрут – 34 мг и 27 мг от една голяма мандарина.

Източник: puls.bg
Прикачвания: 8730087.jpg(27Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
OrdonezДата: Сряда, 19.11.2014, 21:38 | Съобщение # 188
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
колеги , за протокола имаше и израелско оробланко на 1,29 лв за кило ( Израелският му вариант jaffa суити е в продажба от 1984 година. Той е хибрит между грейпфрут от вида Марш и помело. Най-големите площи, на които се отглежда плодът, са в САЩ и Австралия. )

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
lucky288Дата: Петък, 21.11.2014, 18:48 | Съобщение # 189
Трабант
Група: Проверени
Съобщения: 175
Статус: Offline
За Кауфланд ли пишеш, че има оробланко?
 
poj160arДата: Неделя, 23.11.2014, 16:28 | Съобщение # 190
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Защо трябва да ядем резене?



Резенето се свързва с редица здравословни привилегии. Използвало се е от векове в алттернативната медицина. В Индия, например, семената му са се използвали за освежаване на устната кухина. Цялото растение е ядивно и има способността да овкусява другите храни, до които се докасва в ястието.

Сред основните здравословни привилегии, приписвани на резенето са:

-превенция на някои видове рак и намаляването на вече създали се туморни образувания – селенът в него омага за добрата ензимна функция на черния дроб и освен това резенето е богато на много витамини;
-подобрява сърдечносъдовата дейност, намалявайки нивата на лошия холестерол;
-заздравява костната структура – съдържа магнезий, цинк, витамин К, калций, желязо;
-може да помогне при контролиране на метаболизма и промяната на килограмите към желаната посока, поради високото съдържание на витамин В6;
-здравето и добрия облик на кожата на лицето може да се повлияе с хапването на резене, тъй като помага за предпазване от вредните влияния на времето върху кожата;
-резенето е натурален източник на естроген – важен за възпроизвеждането при дамит.
Прикачвания: 9156283.jpg(36Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Неделя, 23.11.2014, 16:32
 
poj160arДата: Неделя, 30.11.2014, 16:43 | Съобщение # 191
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Разработват хапче, което ще удължи живота ни до 120 години



Руски учени разработват хапче с новооткрит антиоксидант, който ще удължи живота ни до 120 години, пише в. "Московски комсомолец".
Разработката е дело на екипа на акад. Максим Скулачев от Московския държавен университет. В момента тя е тествана върху плъхове, мишки, риби и кучета и дава отлични резултати.
Новооткритият антиоксидант въздейства върху митохондриите. Това са частите на клетките, отговорни за производството на енергия. Именно те предизвикват процесите на стареене.
С митохондриите се свързват случаите на инфаркт, на болестта на Алцхаймер и на Паркинсон. Според д-р Скулачев новото хапче ще може "да отложи старостта" и това вече е технически изпълнимо.

Източник: БТА
Прикачвания: 0064628.jpg(54Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Вторник, 02.12.2014, 14:05 | Съобщение # 192
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Най-добрите естествени виагри



За повишаването на сексуалното желание и поддържането на добро сексуално здраве могат да помогнат много полезни храни, които можем да консумираме всекидневно.

Хрупкавите аспержи и сладкият нар са само част от групата на храните-виагра, които увеличават либидото и имат положителен ефект при проблеми като еректилна дисфункция.

Диня
Според изследванията динята е една от най-ефективните храни, които действат като виагра. Сочният летен плод е богат на аминокиселина наречена L-цитрулин, която се преработва в друга аминокиселина – L-аргинин.
Всичко това, доказано повишава сексуалното желание при мъжете, насърчава ерекцията и подобрява притока на кръв както към останалите органи, така и към половите.

Кардамон
Неслучайно кардамонът присъства в началото на списъка с храните-виагра. Той съдържа ключово съединение наречено цинеол, което подобрява притока на кръв към половите органи. Затова добавяйте по-често от него към ястията.

Орехи
Орехите винаги са били сочени за една от най-полезната храна, особено за проблеми с ерекцията. Ядките са богати на омега-3 мастни киселини и витамин B3, които подобряват качеството на спермата и увеличават притока на кръв към половите органи.

Яйца
Ако искате да повишите либидото си, хапвайте по-често яйца. Те са богати на витамини D, B5 и B6, протеини, калций, магнезий и други. Всичко това спомага за повишаване на сексуалното желание и за отпускане на кръвоносните съдове в тялото.

Спанак
Спанакът е чудесен зеленчук, който не само помага да намалим риска от дефицит на желязо, но се грижи и за сексуалното здраве. Богатият му витаминен и минерален състав и по-специално желязото, магнезият и витамин Е, го превръщат в естествена виагра.

Черен шоколад
Шоколадът в с високо съдържание на какао има редица ползи за здравето. Освен че помага да останем в добра форма, подобрява настроението, черният шоколад намалява стреса и засилва чувствеността.
А хубавият секс изисква голяма доза чувственост. Затова, ако днес сте хапнали малко повече от шоколадовото изкушение, няма причина да се чувствате гузни.

Банани
Бананите съдържат ензима бромелаин, за който е известно, че по естествен път стимулира сексуално желание. Бананите са богати и на много други хранителни вещества, включително калий и магнезий, които имат други впечатляващи ползи, освен повишаване на сексуалното желание.

Авокадо

Екзотичният плод съдържа много здравословни мазнини, витамин B6, както и други хранителни вещества. Освен че ви дава повече енергия, засилва сексуалното желание. Честата му консумация спомага за увеличаване на производството на сперматозоиди.

Източник: dnesplus.bg
Прикачвания: 2088102.jpg(43Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Събота, 06.12.2014, 14:11 | Съобщение # 193
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Как да се разкрасим с авокадо



Учените са категорични, че авокадото е един от най-добрите приятели на женската красота. Те са установили, че този плод се бори по-добре от всички други със стареенето и бръчките. Освен това, авокадото предпазва от сърдечни заболявания и има свойството да превръща храната, която консумираме в енергия.
Маслото от авокадо има много благоприятен ефект, защото за разлика от останалите плодове и зеленчуци, в него се съдържа съставка, която възпрепятства пътя на вредните свободни радикали. Тези свободни радикали могат да се образуват в големи количества заради фактори като тютюнев дим, прах, замърсена околна среда и прочие. А всички знаем, че това са и основните виновници за преждевременното стареене на кожата.
Учените твърдят още, че маслото от авокадо помага на клетките да оцелеят след излагането на високи концентрации на желязо - елемент, който произвежда огромни количества свободни радикали.
Благодарение на благоприятното за кожата и косата въздействие, авокадо може да бъде отлично козметично и разкрасително средство.
Този плод е мощен антиоксидант и има антибактериално действие, богат е на протеини и полиненаситени мазнини, съдържа витамини А, С, Е и К.
Авокадото може да придаде меко излъчване и незабавен блясък на кожата. Освен това е идеална естествена съставка за подхранване на косата, която става мека и еластична, благодарение на етерични мазнини, които имат овлажняващо действие.
Как можем да ползваме разкрасителните свойства на авокадото?

За сияйна коса

Пригответе маска, съдържаща 1 авокадо, половин чаена лъжичка зехтин и един жълтък. Нанесете на мокра или влажна коса и изчакайте 30 минути. Измийте с топла вода и шампоан.

За чиста, гладка и нежна кожа на лицето

Авокадото можем да приложим и при почистване на лицето. За суха кожа се добавя една чаена лъжичка мед към направения на каша плод, а за нормална и мазна кожа се прибавя една чаена лъжичка лимонов сок. Нанася се върху лицето и шията и след 15 минути се изплаква с топла вода.
Прикачвания: 8449733.jpg(17Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Вторник, 09.12.2014, 19:45 | Съобщение # 194
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Портокалите предпазват от рак и сърдечносъдови заболявания
Количеството на антиоксидантите в цитрусовия плод е било подценено, смятат испански учени




Портокаловият сок има по-голяма от очакваната мощ за предотвратяването на рак и сърдечносъдови заболявания, сочи испанско изследване, предаде БТА.
Авторите му от университета на Гранада отбелязват, че досега количеството на антиоксидантите в цитрусовия плод е било подценено.
Изследването, цитирано от „Дейли експрес”, показва, че портокалите съдържат 10 пъти повече антиоксиданти, отколкото се е смятало.
Досега са правени лабораторни изчисления на базата на фибри от плода, абсорбирани от тънкото черво. Оказва се обаче, че фибрите се абсорбират и в дебелото черво, което води до повишаване на нивата на антиоксидантите - вещества със свойството да неутрализират увреждащите клетките свободни радикали.

„Антиоксидантните свойства на хранителните продукти трябва да бъдат ревизирани", казва Хосе Енарес от изследователския екип.

Източник: novanews.bg
Прикачвания: 1262697.jpg(426Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Вторник, 09.12.2014, 19:46 | Съобщение # 195
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Райска ябълка за стройно тяло



Ароматното плодово изкушение не само радва сетивата и на най-капризните, но се оказва, че помага успешно в борбата с килограмите. Богата на витамин С, витамини от В групата, магнезий, калций, желязо, калий и фосфор, райската ябълка е изключително полезен плод. Но заради съдържанието си на пектин и фибри, става отлично средство за отслабване.
Любителите на монодиетите могат да опитат 5-дневен режим с по 2 кг. райска ябълка на ден. Очакванията са минус 3-5 килограма. Но тъй като тези драстични диети не се нравят на всеки, а и ако прекалим с продължителността, стават опасни, специалистите дават друго по-лесно предложение, което също ще има бърз ефект.
Нека в продължение на 2 месеца едно от дневните хранения да бъде с райска ябълка. Като препоръчителната схема е: 1-ви ден да е на закуска, 2-ри ден да е на обяд, 3-ти ден да е на вечеря. И така редуваме до края. Очакванията са смели – за два месеца можем да свалим между 5 и 15 кг!
На това му казваме лесно, но и вкусно отслабване!

Източник: beu.bg
Прикачвания: 9792969.jpg(14Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Алтернативни методи за избягване на болестите (Ще се опитам с тази тема да помогна на вас и близките ви)
Страница 13 от 21«1211121314152021»
Търси: