Алтернативни методи за избягване на болестите - Page 14 - Форум Екзотик Плантс България
Петък, 09.12.2016, 11:00
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 14 от 21«1212131415162021»
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Алтернативни методи за избягване на болестите (Ще се опитам с тази тема да помогна на вас и близките ви)
Алтернативни методи за избягване на болестите
poj160arДата: Четвъртък, 11.12.2014, 20:11 | Съобщение # 196
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Храни, на които да наблегнем през зимата



Зимата е чудесен сезон, който предлага много забавления и красив зимен пейзаж. Но това е и сезонът, в който е изключително важно да засилим имунната си система. Може да го направим, като ядем тези зимни супер храни - не само ще подобрят защитните сили на организма, но и ще ни помогнат да запазим енергията си през студените месеци.

1. Наровете

Кой не обича вкусния баланс между сладко и кисело в наровете? Нарът е една от най-популярните и здравословни храни, които трябва да включите в хранителният си план. Може да добавите няколко семена към кисело мляко, салата или обикновена вода. Свежият сок от нар също е прекрасен вариант. Пиенето на чаша нар сутрин помага да посрещнете нуждата на организма от калий.
Половин чаша семена от нар съдържа 70 калории, 3,5 грама фибри и 16 грама въглехидрати, както и витамини и фолиева киселина B. Нарът е богат на мощни антиоксиданти, които помагат за предотвратяване на някои видове рак, а също може да помогне за намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. При закупуване на нарове избирайте най-тежките от тях, които са най-сочни и вкусни.

2. Зеле

Това може да не звучи вкусно, но е изключително здравословно. Ако готвите брюкселското или обикновеното зеле правилно, ще имате най-здравословното ястие и най-вкусната храна за зимата! Брюкселското зеле е бързо и лесно за готвене: отнема около 8-10 минути, за да се подготви. Може да се пече, да се приготви на парна баня или соте.
Зелето е богато на фибри, калий, витамин А, С и К. То има противовъзпалително действие, помага за увеличаване нивата на енергия, подобряване на имунната система и предотвратяване на простуда и грип.

3. Цитрусови плодове

Зимната диета не е пълна без цитрусови плодове. Грейпфрути, портокали, мандарини и лимони, толкова е лесно да намерим любимия си цитрус и да наблегнем на него през зимния сезон. Цитрусовите плодове са вкусни и освежаващи и са перфектната здравословна закуска. Те са едни от най-добрите източници на витамин С, калий и фолиева киселина. Цитрусовите плодове са с мощни противоракови свойства поради високото си съдържание на флавоноиди. Но ако приемате някакви лекарства, отпускани с рецепта, избягвайте консумацията на грейпфрути (особено на сок), тъй като може да причини лекарствени взаимодействия и усложнения. Консултирайте се с вашия лекар.

4. Райска ябълка

Райските ябълки са сред най-добрите зимни храни, които трябва да ядете редовно. Те са с високо съдържание на въглехидрати, натрий, диетични фибри, калий, калций, магнезий, манган и желязо и съдържат малко мазнини и протеини. Те също са с изобилие от витамин С и витамин А.

5. Канела

Канелата е популярна подправка по време на зимния сезон, подходяща е за почти всяко ястие и напитка, които приготвяте. Можете да я използвате в бисквитки, пайове, сладкиши, пудинги, шейкове, супи, също така за по-екзотичен вкус може да добавите нотка от канелата в леща и боб, както и в напитки като горещ шоколад, чай и вино. Канелата стимулира имунната ви система, подобрява мозъчната ви функция и е много полезна за здравето на сърцето. Тя съдържа етерични масла, които са с мощни антимикробни и противовъзпалителни свойства. Нещо повече, канелата съдържа калций, манган, фибри, желязо, флаваноли и антиоксиданти.

6. Бобови растения

Тази зима помислете за консумацията на повече бобови растения, за да сте здрави и пълни с енергия. Бобовите растения съдържат основни хранителни вещества като протеини, фибри, желязо, цинк, калций и витамини. Те могат да помогнат за намаляване на риска от развитие на рак и сърдечно-съдови заболявания. Използвайте боба в зимните яхнии и супи. Бобовите растения могат да са добър и здравословен заместител на месото.

7. Картофи

Когато се консумират в умерени количества, сладките картофи са перфектната зимна храна. Те са мощен антиоксидант, съдържат и бета-каротин, който помага за предотвратяване на увреждане на клетките в тялото. Сладките картофи също съдържат въглехидрати, фибри, желязо, калий, витамин В6 и някои други основни хранителни вещества. Сладките картофи може да приготвите както в пай, така и в супа, печени, постни или с месо.

8. Киви

Кивито е много подходящо за ежедневна консумация през зимния сезон. Този плод е отличен източник на витамин А, витамин С и витамин К. Кивито е богато на фибри и калий, а и е нискокалорично (едно малко киви съдържа около 40 калории).
Този плод ще подсили имунната система и сърцето ви.

Източници: vesti.bg и dama.bg
Прикачвания: 6573219.jpg(121Kb) · 0519581.jpg(46Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Четвъртък, 11.12.2014, 20:15
 
poj160arДата: Петък, 12.12.2014, 21:21 | Съобщение # 197
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
3 полезни причини да консумираме мед и лимон



Медът и лимонът са от онези храни, които имат терапевтични свойства. Поради тази причина те се използват в комбинация от много години насам. Как по-конкретно комбинацията на тези две магически за здравето храни помага?

1. Подобрява храносмилането
Лимоновият сок съдържа високо количество витамин C, а медът има редица антибактериални свойства. Тези хранителни вещества действат като антиоксданти, които „отмиват“ вредните токсини от организма.
В допълнение, лимоните стимулират отделянето на жлъчен сок, а медът спомага растежа на „добрите“ бактерии в червата. По този начин се улеснява храносмилането.

2. Облекчава кожни инфекции
В качеството си на природно антисептично средство, медът и лимонът са широко използвани за лечение на малки рани и за предотвратяване на кожни инфекции.
Когато се нанесе на кожата, сместа от мед и лимонов сок облекчава сърбежа и алергиите, вследствие на ухапвания от насекоми. Медът има свойството на антибактериален агент, докато лимонът потиска растежа на бактериите.

3. Спомагат отслабването
Ако желаем да загубим някой и друг излишен килограм, медът и лимонът може да се окажат изключително полезни. Лимоните съдържат високи количества пектин – разтворими фибри, които оставят усещането за ситост.
От друга страна, медът, който е с ниско съдържание на калории, в комбинация с лимонов сок, действа като ефективно домашно средство за отслабване

Източник: www.puls.bg
Прикачвания: 3939198.jpg(24Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 12.12.2014, 21:28 | Съобщение # 198
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Банани, чесън и лимони свалят високото кръвно



Много хора не знаят, че могат да контролират високото кръвно налягане с храни.
Хипертонията е опасен проблем, чиито последици могат да бъдат дори фатални, затова трябва да бъде овладян навреме.
Вижте как сами бихте могли да свалите кръвното си налягане.

1. Най-важният домашен лек за високо кръвно налягане е бананът. За контролиране на високото кръвно налягане трябва да ядете 2 банана дневно. В тях има високо съдържание на калий, който освен за хипертонията, е полезен и за редица други неща.

2. Друг приятел в битката с високото кръвно налягане е чесънът. Всеки път, когато кръвното ви се повиши, хапвайте по 1-2 смачкани скилидки чесън дневно. Освен всичко друго, той е и незаменим помощник в усилването на имунната система.

3. Третият важен домашен лек за високо кръвно налягане е целината. Яденето на целина е много важно за поддържането му в нормални граници. Нещо повече - целината също е много полезна за намаляване на стреса и действа срещу свиването на кръвоносните съдове, водещи до високо кръвно.

4. Последният, но не по значимост важен домашен лек за хипертония, е лимонът. Той поддържа кръвоносните съдове гъвкави и съдържа голямо количество витамин С. Ако сте изправени пред проблема с високо кръвно, пийте всеки ден сок от лимон.

Източник: framar.bg
Прикачвания: 0072922.jpg(28Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Сряда, 17.12.2014, 17:08 | Съобщение # 199
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Учени: Ракът може би ще се лекува с "умно зеле"



Заради своите енергийни, хранителни и лечебни свойства, карфиолът действа много положително срещу болестите, които се появяват като резултат на съвременния начин на живот.
Карфиолът е един от най-полезните зеленчуци, който произхожда от Мала Азия и Средиземноморието. Вече няколко хиляди години се използват различни видове, а сегашният вид на карфиола започва да се използва през 15-ти век. Тъй като карфиолът е получен чрез кръстосване на сортове, а произхожда от групата на зелето - заради полезните съставки в народа е известен като "културно зеле". Той е богат на голямо количество хранителни вещества, докато в същото време има ниско съдържание на калории.
Карфиолът съдържа антиоксиданти, които помагат за предотвратяването на клетъчните мутации, а също така понижават и оксидативния стрес, причинен от свободните радикали.
Един от тези антиокиданти е индол-3-карбинол, който обикновено може да се намери в кръстоцветните зеленчуци като броколи, карфиол, зеле. Той се свързва с понижаване на риска от туморни заболявания на гърдите и засягащи репродуктивните органи при мъжете и жените.
Проучванията, проведени през последните 30 години, сочат, че консумацията на големи количества кръстоцветни зеленчуци се свързва с понижен риск от рак на дебелото черво и белия дроб, пише Puls.bg.
Скорошни проучвания установяват, че съединението сулфорафан, което придава горчивия вкус на карфиола, също има и противоракови свойства. Към момента се изучават качествата на съединението по отношение на забавянето или възпрепятстването на рака.
Учените откриват, че то може да потисне ензима хистон деацетилазата, за който се знае, че е свързан с прогресирането на раковите клетки. Свойството да спре този ензим може да направи храните, съдържащи сулфорафан, потенциална част от лечението на рак в бъдеще.
Холинът е много важно вещество в карфиола, което помага на съня, движението на мускулите, ученето и паметта. Това съединение помага още за поддържане на структурата на клетъчните мембрани, помага в придвижването на нервните импулси, подпомага абсорбирането на мазнините и намалява хроничните възпаления.

Източник: dnesplus.bg
Прикачвания: 1503802.jpg(83Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 19.12.2014, 21:11 | Съобщение # 200
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Китайският лимонник действа тонизиращо и стимулиращо



Известен от древни времена, китайският лимонник има уникален химичен състав и това се отнася до почти всички части на растението-едногодишни клонки и кората им, листа и корени и преди всичко, разбира се – плодове и семена. Не случайно този вид е включен в списъка на десетте най-ценни растения в света. Китайските лекари и тибетските лами отнасяли лимонника към лекарствените растения от първа категория.
Обобщените изследвания показват, че лимонника има широк спектър на въздействие върху организма на човека, но преди всичко като природен адаптоген и стимулатор на централната нервна система. Препаратите, получени главно от семената, премахват умората, сънливостта, лошото настроение, помагат при депресивни състояния; повишават работоспособността и не само физическата, а преди всичко активират дейността на мозъчните клетки; подобряват познавателните способности, като подпомагат усвояването на сложни знания; при възрастни хора поддържат паметта в активно състояние.
Тонизиращото, освежаващо и стимулиращо действие на лимонника е особенно ясно изразено при напрегната умствена работа или такава, която изисква максимално съсредоточаване на вниманието и бързо вземане на важни решения. В тези случай много важно е, че неговото тонизиращо действие не е съпроводено с изтощаване на нервните клетки.
Установено е положителното влияние на препаратите от шизандра върху работата на сърцето и сърдечно –съдовата система, върху обмяната на веществата и състава на кръвта в тази посока се действа за удължаване на живота , главно чрез задържане процесите не стареене.Засилват тонуса на сърцето и сърдечните съкращения, като увеличават амплитудата им. Препаратите от лимонника имат защитен ефект върху тъканите на сърцето, увредени от продължително приемане на лекарства. Препоръчват се също и като стимулиращо средство при сърдечни заболявания от функционален характер и отслабено дишане.
Особен интерес предствлява способността на плодовете да усилват чувствителноста на периферното и централното зрение, ускоряват привикването на очите към тъмнина, подобряват нощното зрение. Помагат и на хора с късогледство. Препоръчват се за профилактика при зрителна умора следствие продължителна
работа пред екрани или при работа изискваща постоянно различаване на цветовете.

Източник: news359.bg
Прикачвания: 6019883.jpg(50Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 19.12.2014, 21:14 | Съобщение # 201
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Растението Фо-ти благоприятства функцията на сърдечно-съдовата система



Фо-ти, известно с латинското наименование Polygonum cuspidatum, е голямо, тревисто многогодишно растение, което произхожда от Китай, Япония и Корея. Растението се развива успешно в Европа и САЩ, като в много страни се счита за плевел, който се развива бързо и потиска растежа на останалите растения.
Стъблата на растението са здрави, подобни на захарна тръстика или бамбук, кухи между отделните възли. На цвят са червеникаво-кафяви и достигат на височина от 1.5 до 2.5 метра. Те са силно разклонени. Листата са плътни и груби на пипане, с къси дръжки. По форма наподобяват пика. Цветовете са малки, млечнобели до зеленикаво- бели и растат в изправени гроздове, разположени към върха на клоните. Плодовете на растението са триделни, черни и лъскави на цвят.
За лечебни цели се използват корените на фо-ти. Растението се приема основно под формата на чайове,тинктури и капсули екстракт от корени на растението. В традиционната китайска медицина, в зависимост от приготвянето на корените от фо-ти, се различават бял и червен фо-ти. Белият фо-ти представлява необработен корен от растението, докато червеният се вари в специална течност, приготвена от черен боб и се счита за по-висок клас. Според китайската медицина, необработеният корен от фо-ти се прилага за успокояване на храносмилателната система и пречистване на кръвта, а преработеният – за тонизиране на организма и стимулиране на функцията на черния дроб и бъбреците.
Фо-ти е китайско растение, което се прилага от векове в китайската народна медицина.Коренът на Фо-ти се прилага за лечение на широк спектър от заболявания, включително туберкулоза, която е обханала и лимфните възли, възпалителни заболявания на простатата(простатити), запек, злокачествени заболявания. Растението се прилага още и като средство за тонизиране на черния дроб и бъбреците, като тоник за подсилване на кръвотворенето и повишаване на енергийните нива в организма, както и за повишаване на здравината на костите, сухожилията и мускулите. Фо-ти се прилага също и при повишен холестерол, нарушения в съня, болка и оток на коленните стави и гърба, преждевременно побеляване на косата, косопад, замаяност и шум в ушите (тинитус).
Фо-ти притежава и действие, благоприятстващо функцията на сърдечно-съдовата система. Редица изследвания потвърждават, че приемът на растението води до понижаване на стойностите на кръвното налягане и понижаване на нивата на холестерола в кръвта. Един от механизмите, по които фо-ти понижава серумния холестерол, е чрез намаляване на абсорбцията на холестерол в стомашно-чревния тракт. При клинично проучване в Китай, над 80% от пациентите с повишен холестерол са показали подобряване на нивата на липидите в кръвта, след прием на фо-ти. Корените от растението спомагат и за намаляване на риска от образуване на атеросклеротични плаки по стените на кръвоносните съдове, като по този начин понижават риска от възникване на сърдечно-съдови заболявания. Тези положителни ефекти се дължат отчасти на лецитина, който се съдържа във фо-ти.

Източник: news359.bg
Прикачвания: 3584701.jpg(21Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Неделя, 21.12.2014, 20:25 | Съобщение # 202
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Боровинките намаляват последиците от нездравословната диета



Шепа боровинки на ден може да ви помогне да намалите вредното въздействия на богатата на калории и мазнини диета, пише БГНЕС.
Консумацията на малкия син плод намалява вредните последици от нездравословния ви режи. За първи път отглежданите в северна Англия кисели плодове, включени в скандинавската диета, показали благоприятния си ефект върху кръвното налягане и различни видове възпаления.
Изследователите са на мнение, че доброто здравословно въздействие на боровинките се дължи на високите нива на полифеноли.
При затлъстелите хора нивата на възпаление са много по-големи, което е свързано с болести като диабет, сърдечни заболявания, инсулт и високо кръвно налягане. Специалистите изследвали и нивата на цитокина, произвеждат от белите кръвни клетки като имунен отговор на организма.
Наблюдавани били и равнищата на глюкоза в кръвта, кръвното налягане и теглото. Всички тези фактори увеличават риска от заболявания, свързани със затлъстяването, което било характерно при всички гризачи на мазна диета. Но боровинките намаляват възпалителните процеси, ефект на вредната храна.
Полифоенолите в тях могат да намалят броя на мастните клетки в тялото със 73% при големи дози и 27% при малки дози.

Източник: novanews.bg
Прикачвания: 3965417.jpg(421Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
OrdonezДата: Петък, 26.12.2014, 14:26 | Съобщение # 203
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
Намалете риска от болест на сърцето с киви: Изследвания 10/07/2013 новини, плодове, полезно Киви (NaturalNews) Изследвания показват, че яденето на само 2-3 кивита на ден може значително да намали риска от сърдечно-съдови заболявания. Въпреки, че името им ги свързва с Нова Зеландия, плодовете киви (или „киви“) произхождат всъщност от Китай. Те са малки овални плодове с мъхеста кафява обвивка и месеста вътрешност (обикновено зелена), изпълнена с черни семена. Макар че обикновено се ядат белени, целият плод е годен за консумация. Обвивката е малко по-корава, а вътрешноста е сладка и кремообразна. Едно от най-скорошните изследвания за ползите за сърцето от киви е проведено от изследователи на Медицинския Университет в Тайпей Тайван и публикувано в Международно Списание по Хранителни Науки и Хранене през 2009 година. Изследователите назначават 30 жени и 13 мъже, които страдат от висок холестерол (хиперлипидемия) да ядат две кивита на ден в продължение на осем седмици. На база на тестовете, проведени в началото и в края на проучването, изследователите са открили, че консумацията на киви увеличава значително нивата на витамин С, витамин Е и HDL („добрия“) холестерол, като същевременно намалява LDL („лошия“) холестерол към HDL холестерола и общия холестерол в съотношения с HDL холестерола. Изследователите заключават, че при пациенти с висок холестерол, редовната консумация на киви може значително да подобри антиоксидантното състояние и намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. Тези резултати подкрепят тези от по-ранно проучване, проведено от норвежки учени и публикувано през 2004 година. В това проучване изследователите са открили, че хора, които ядат 2-3 кивита на ден намаляват нивата си на триглицериди с 15 процента, а техните нива агрегация на тромбоцитите с 18 на сто. Високи нива на триглицеридите са значими рискови фактори за сърдечно-съдови заболявания, а нивата агрегация на тромбоцитите измерва колко е лепкава кръвта и високи нива могат да доведат до прекомерно слепване на кръвта и да увеличат риска от сърдечно-съдови инциденти. Редовна употреба на аспирин предотвратява инфаркти, заради способноста на аспирина да намалява тромбоцитната агрегация. Изследователите също така откриват, че консумацията на киви предотвратява натрупването на плака по стените на артериите. Препълнени с антиоксиданти Изследователите смятат, че насърчаващите здравето свойства на кивито може да се дължат до голяма степен на високата концентрация на антиоксиданти, включително витамин С и Е. С премахването на свободните радикали от кръвта, антиоксидантите помагат за предотвратяване на увреждане на клетките, което е свързано със сърдечно-съдови заболявания, рак, деменция и някои симптоми на стареене. Някои от антиоксидантите, намиращи се в кивито, в действителност се свързват с ниски нива на рак и сърдечни заболявания. Според проучване, проведено от изследователи от Детски Хранителен Център в Литъл Рок, Арканзас на Министерство на Земеделието на САЩ, и публикувано в Списание на Американски Колеж по Хранене през 2008 г., тялото всъщност абсорбира антиоксидантите по-ефективно от киви, отколкото от други, богати на антиоксиданти плодове като горски плодове и нарове. Не всички ползи за здравето на кивито идват от антиоксидантите. Плодът е с високо съдържание на калий, който може да помогне за намаляване на кръвното налягане, както и диетични фибри, което също е добре за сърцето. Кивитата също са богати на витамин А. Изследвания също така свързват кивито с други ползи за здравето, включително за подобряване на дихателното и имунно здраве. От проучване, проведено на шест и седем-годишни деца, живеещи в северна и централна Италия, се открива, че яденето на повече киви е свързано с по-ниски нива на респираторни заболявания, затруднено дишане, задух, хрипове и нощни кашлици. Изследване, публикувано в Проучване за Хранене през 2008 установява, че сортът, известен като златно киви, повишава функцията на имунната система и подобрява реакцията на организма към инфекции. Обединявайки тези резултати, през 2012 г. проучване в Британско Списание за Хранене, показва че златното киви понижава както тежестта, така и продължителността на горните дихателни инфекции при възрастни хора.

Връзка към публикацията: Намалете риска от болест на сърцето с киви: Изследвания | Био Поглед


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Петък, 26.12.2014, 14:56 | Съобщение # 204
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Актинидия - Северная сестра киви:

https://www.youtube.com/watch?v=IWUtrNIyVQ8


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Петък, 26.12.2014, 14:56
 
poj160arДата: Четвъртък, 08.01.2015, 20:31 | Съобщение # 205
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Напитка с авокадо топи мазнините на корема



След празничното обилно похапване е време да обърнем внимание на хранителния режим и да подновим тренировките в залата за спорт. Това, от което се нуждаем е балансирано меню, 5 хранения за деня и 20-30 минути физическа активност на ден.

Не бива да забравяме и за зеления чай и обилното количество вода, от които се нуждае организмът ни, за да изхвърли натрупаните токсини и по-лесно да изгорите излишните калории.

Предлагаме ви една рецепта за вкусна и свежа напитка, която може да приемате за сутрешна закуска или между храненията. Важно е след нея да не консумирате никаква храна в продължение на 3 часа.

Запишете си съставките:

половин добре узряло авокадо
половин банан
шепа спанак
1 грейпфрут
1 лимон или лайм (без корите)
1-2 супени лъжици корен от джинджифил, обелен и настърган
няколко листа от мента
вода


Всички съставки се смилат добре в блендер. Напитката има невероятен вкус и ще ви помогне бързо да стопите излишните мастни натрупвания в областта на талията. Въпреки че авокадото е с високо съдържание на мазнини, скорошно проучване доказа, че консумацията на мононенаситени мастни киселини, като тези, намерени в плода, могат да намалят коремните мазнини.
Бананите също са отлични за изгарянето на излишните калории, тъй като са богати на несмилаеми фибри и калий. Те ще ви дадат енергия през целия ден, а калият ще ви помогне да изградите и мускули.
Полезният спанак е с ниско съдържание на калории и високо съдържание на хранителни вещества, което го прави идеален за отслабване и изгаряне на натрупаните излишни мазнини. Той ускорява метаболизма и подпомага детоксикацията на организма.

Цитрусовите плодове нямат нужда от представяне, тъй като всички знаем, че освен богати на витамин С, те се препоръчват във всяка една диета.

Джинджифилът и ментата имат магическо действие при изгарянето на калории. Ароматните подправки възпрепятстват покачването на кръвната захар и подобряват метаболизма.
Едно авокадо на ден може да намали нивата на лошия холестерол дори при хора с наднормено тегло, стига да са здрави, съобщи Ройтерс.

Източник: az-jenata.bg Е, аз съм мъж, но ми попадна статията случайно ... и реших да я кача тук, та и колегите с килцата отгоре като мен да се възползват ... smile wink
Прикачвания: 0128926.jpg(127Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Четвъртък, 08.01.2015, 20:32
 
poj160arДата: Петък, 09.01.2015, 21:40 | Съобщение # 206
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Революционен антибиотик преборва устойчиви бактерии



Учени съобщиха за нов суперантибиотик и не предизвиква странични ефекти, създадоха учени от Североизточния университет в американския град Бостън. Той се оказва ефикасен при мишки за третиране на устойчиви бактерии и който може да бъде пуснат в продажба за лечение на хора до пет - шест години, предаде bTV.
Предстоят изпитания върху хора. "Откритието дава голяма надежда за лечението на редица опасни инфекции", обяснява Ким Луис от Североизточния университет, който е част от екипа, направил разработката, съвместно с учени от Германия и Великобритания. Новият антибиотик не е синтетичен, той е открит чрез нов метод за отглеждане на некултивирани бактерии в естествената им среда - в почвата.
"До 5-6 години, ако всичко върви добре, антибиотикът teixobactin може да стане първият член на нов клас антибиотици", каза ученият от Бостънския североизточен университет Ким Люис.
Антибиотикът teixobactin е естествена молекула и д-р Люис и колегите му я откриват при преглед на 10 000 проби от различни бактерии, открити в почвата и култивирани по нов метод на компанията NovoBiotic.
Основните антибиотици са разработени през периода 1940 - 1960 г. от естествени субстанции. От 80-те години обаче учените са се концентрирали предимно върху разработването на синтетични антибиотици.
Резултатите като цяло са разочароващи, тъй като такива изследвания позволяват да се откриват много малко антибиотици, а в същото време устойчивостта към съществуващите продължава да расте застрашително.
Прикачвания: 5753130.jpg(39Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 16.01.2015, 23:34 | Съобщение # 207
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
15 причини да ядем мандарини



Мандарините съдържат най-много витамин С сред всички цитрусови плодове - факт, който е известен на малцина. Освен това те са богати на витамин D (предпазващ децата от рахит) и на витамин К, особено важен за еластичността на кръвоносните съдове.
В мандарините, както и в останалите цитрусови плодове, не може да има нитрати – те не се съвместяват с лимонената киселина.
Не е трудно да се избере най-вкусната мандарина. Вкусът й може да се определи с просто око. Най-киселите (сортът Уншиу) са леко сплескани, със среден размер. Единственият им плюс, който обаче няма отношение към вкуса, е липсата на семки. Огромните и с дебела кора мандарини (Сантра) се белят най-лесно, но на тях също не им достига сладост.
Сайтът здраве.бг предлага 15 причини, заради които си заслужава този плод да стои по-често на масата ви.



1. Мандариновият сок е диетична и лечебна напитка, която е еднакво полезна и за децата (дори за бебетата!) и за възрастните.
2. При висока температура на тялото сокът от мандарини утолява много добре жаждата.
3. Мандарините се използват при лечението на астма и бронхити. Те съдържат голямо количество феноликова аминокиселина (синефрин), която е прекрасно лечебно средство срещу отоци. За прочистване на белите дробове от слузта всяка сутрин се препоръчва да се изпива по чаша мандаринов сок.
4. Отварата от изсушените кори на мандарините смекчава кашлицата и оказва отхрачващо действие при бронхит и трахеит.
5. Пресните мандарини са полезни при заболявания на стомашно-чревния тракт, съпроводени с разстройство.
6. Мандарините повишават апетита и подобряват обменните процеси. За стимулиране на апетита се препоръчва отвара от изсушените кори на мандарините.



7. Редовната употреба на мандаринов сок ще ви избави от хелминтите.
8. Мандарините са ценен диетичен продукт, който през зимата насища организма с витамини.
9. Мандарините се използват като средство за спиране на кръвотечението (особено при обилни кръвотечения през климактериума).
10. Етеричното масло, добито от плода, повишава настроението.
11. Отварата от корите спомага за намаляване нивото на захарта в кръвта. Кората от 3 мандарини се сварява за 10 минути в литър вода. Отварата не трябва да се прецежда. Приема се всеки ден, като остатъкът задължително да се съхранява в хладилник.
12. Благодарение на фитонцидните си свойства мандарините оказват антимикробно действие.
13. Външното прилагане на сока им помага срещу млечница.
14. И сокът и плодовете действат ефективно при дизентерия.
15. Мандарините са полезни и при кожни заболявания – пресният сок убива някои гъбички (трихофития, микроспория). За да излекувате кожата и ноктите си, поразени от гъбичките, трябва многократно да втривате в тях сок от плодовете или кората на мандарините.

Източник: fakti.bg
Прикачвания: 1959830.jpg(92Kb) · 7252851.jpg(315Kb) · 1715073.jpg(28Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Понеделник, 19.01.2015, 11:37 | Съобщение # 208
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Защо е важно да пием лимонова вода сутрин?



Пиенето на топла вода с лимон сутрин дава на организма ни много ползи за здравето, перфектен имуностимулатор е за зимата и идващата пролет. След като пробвахме и сами се убедихме в това, от екипа на Dama.bg решихме да ви запознаем с някои благоприятни за нашите тяло и здраве неща, свързани с пиенето на лимонена вода рано сутрин.

1. Лекарство за храносмилателната система

Една чаша топла вода, изпита на гладно рано сутрин, има свойството да стимулира и да прочиства стомашно-чревния тракт, когато попадне в него – перфектна е като диуретик, за лечение на остър или хроничен запек и за прочистване на организма в дни на детоксикация. Комбинацията с лимон е подходяща за черния дроб, благодарение на лимонената киселина максимизираща ензимите, които отговарят за неговото стимулиране и прочистване. Също така помага при проблеми с храносмилателните киселини.

2. Поддържа функцията на имунната система

Цитрусовите плодове като лимона са с високо съдържание на витамин С и аскорбинова киселина. Витамин С е основно средство при борбата с вируси и настинки, а аскорбиновата киселина има голям принос за усвояването на желязо от организма ни и също така играе голяма роля в имунната ни система.
Освен добавянето му в сутрешната чаша вода, можем да измислим много начини, с които да се насладим на лимоните и в същото време да приемем техните витамини дори и да не харесваме киселия вкус: добавяйки мед или захар към лимонови парченца; приготвяйки лимоново желе, като вместо вода използваме лимонов сок и подсладител; към чайове и комбинирани фрешове; използвайки пресен лимонов сок за сиропиране на сладкиши и т.н.



3. Алкализира вашето тяло

Ако тялото ви има хроничен pH дисбаланс, то вие ще бъдете силно податливи на всякакви болести. Въпреки че лимоните са кисели, те са изключително алкализиращи и са чудесен начин да осигурите на тялото си нужното pH. Ще ви подейства добре и при тежка диета, съставена предимно от месо, млечни продукти и алкохол.
За да е добър балансът на вашето тяло, е нужно и правилно дишане от ваша страна. Медицински факт е, че изключително бързото дишане от типа "хипервентилация" може всъщност да причини прекомерна алкализация на кръвта. Но и обратното е вярно – твърде плиткото дишане причинява натрупване на киселини в тялото.
Обяснението на това е, че когато дишате плитко или подсъзнателно задържате дъха си и не успявате да дишате дълбоко, вие не само че не успявате да поемете достатъчно кислород, но и не издишате въздуха напълно. Това означава, че в кръвта ви се акумулира въглероден двуокис. Високите нива на въглеродния двуокис снижават водородния потенциал (pH) и това води до повишаване киселинността на кръвта.
Освен това с правилното дишане се подобрява кръвообращението и храносмилането, облекчава се стреса и помага за пречистването на тялото от токсини.

4. Дава ни енергия!

Много хора твърдят, че с лекота биха заменили дългогодишния навик да пият сутрешно кафе само след няколко дни, започнати с лимонена вода. Комбинацията на водата с лимон помага на кръвта ни да се изпълни с кислород, което от своя страна ни зарежда със здравословна и чиста енергия, оставяйки ни да се чувстваме добре.

5. Поддържа кожата ни красива

Хроничната дехидратация може да накара кожата ни да изглежда изморена и груба, затова е добре да започнем деня си правилно с лимонова вода. Витамин С играе много важна роля в поддържането на кожата ни здрава и красива, а антиоксидантите успешно се борят с факторите причиняващи нейното стареене.

Източник: dama.bg За уточнение - не чета "Дама.бг", а случайно попаднах на статията!!! Държа да го отбележа. smile
Прикачвания: 2515148.jpg(172Kb) · 8083915.jpg(59Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
wrongdreamerДата: Понеделник, 19.01.2015, 22:46 | Съобщение # 209
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 889
Статус: Offline
За уточнение - не чета "Дама.бг", а случайно попаднах на статията!!!
Да бе, да ! Не четеш, а попадаш !
И аз не го чета, ама не попадам.
Защо така ? Иначе, кожата ми одобрява статията и планира / независимо от мен / да се възползва.
Също и повечето ми вътрешни органи. Още утре сутрин ще пийна чаша топла лимонова вода с мед.
Извън шегата - това е отлична идея !


Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.
 
poj160arДата: Вторник, 20.01.2015, 18:38 | Съобщение # 210
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Наистина Митаче случайно попаднах на сайта поради факт, че чета редовно "Радар.БГ" и там видях заглавието и чукнах на линка и хоп, воала та на "дамата" wink smile
А наистина това е много добра и лесна рецепта за човек. biggrin


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Алтернативни методи за избягване на болестите (Ще се опитам с тази тема да помогна на вас и близките ви)
Страница 14 от 21«1212131415162021»
Търси: