Алтернативни методи за избягване на болестите - Page 15 - Форум Екзотик Плантс България
Петък, 09.12.2016, 16:38
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 15 от 21«1213141516172021»
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Алтернативни методи за избягване на болестите (Ще се опитам с тази тема да помогна на вас и близките ви)
Алтернативни методи за избягване на болестите
poj160arДата: Вторник, 20.01.2015, 19:11 | Съобщение # 211
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Народна медицина! Как да премахнем зъбен камък без да ходим на стоматолог



Най-добре е зъбният камък да бъде премахнат от професионалист- стоматолог, но ако решите да пробвате да почистите зъбния камък у дома ето няколко народни рецепти за отстраняване на зъбен камък:

1. Трийсет грама кора от орех се заливат с вода и се варят на слаб огън в продължение на петнайсет минути.

Напоявате четката си за зъби с разтвора и миете зъбите си в продължение на пет минути. Процедурата се прави три пъти на ден.

2. Четири супени лъжици липов цвят и четири супени лъжици слънчоглед се заливат с един литър вода и се варят в продължение на половин час. Устата се измива с разтвора след всяко хранене.

3. Трийсет грама хвощ се заливат с вода и се варят на тих огън в продължение на 10-15 минути. Два пъти на ден в продължение на двайсет дни се пие по 1/3 чаша от отварата.

4. Смесват се една чаена лъжичка бобови шушулки и една чаена лъжичка корени от репей и се заливат с една чаша вряща вода. Разтворът престоява на тъмно в продължение на дванайсет часа, след което се прецежда. Взема се три пъти на ден по равни порции.

Ябълков оцет

В народните рецепти за отстраняване на зъбен камък присъства и ябълковият оцет. Той се използва веднъж седмично за търкане с четка за зъби. След това устата се изплаква с чиста вода, за да не се увреди зъбният емайл.

Източник: dnesplus.bg
Прикачвания: 9290625.jpg(44Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 23.01.2015, 14:50 | Съобщение # 212
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Сок от цвекло намалява кръвното налягане и риска от сърдечни болести



Една чаша сок от цвекло дневно е достатъчна за значително намаляване на кръвното налягане при пациенти с хипертония, сочи ново проучване.

Според изследването, проведено в Университета Куин Мери в Лондон, една чаша сок от цвекло може да понижи кръвното налягане при хипертоници, дори когато високото кръвно налягане не се контролира от лекарствено лечение.
Цвеклото съдържа високи нива на неорганични нитрати. Други листни зеленчуци, като например марули и зеле, също имат високи нива на съединението, което те заемат от почвата чрез корените.

В човешкото тяло, неорганичният нитрат се превръща в азотен оксид, който отпуска и разширява кръвоносните съдове.

В изследването участват 64 пациенти на възраст от 18 до 85 години. Едната група консумира ежедневно чаша от около 250 милилитра сок от цвекло, а другата група приема плацебо (без сок от цвекло).
Пациентите консумират сок всеки ден в продължение на 4 седмици. Те също са били наблюдавани в продължение на 2 седмици преди и след проучването, с което общият период става 8 седмици.
Проучването е сляпо, което означава, че пациентите не знаят дали пият сок от червено цвекло, или плацебо.
Оказва се, че пациентите, приемали сока, понижаават кръвното си налягане средно с 8.4 ммХг.
Две седмици след като преустановяват приема на сок, кръвното налягане на пациентите се връща в предишните високи нива.
Пациентите, приемали добавката от сока, също се радват на подобрение с 20% при разширяване на кръвоносните съдове, а сковаността на артериите намалява с около 10%. Проучванията показват, че такива промени са свързани с намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания.
При хората, приемали плацебо, не е имало промени в кръвното налягане, функцията на кръвоносните съдове или сковаността на артериите.

Източник: framar.bg
Прикачвания: 7572411.jpg(42Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Понеделник, 02.02.2015, 18:56 | Съобщение # 213
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
7 храни, които убиват естествено чревните паразити



Много хора имат в организма си паразити, без изобщо да подозират за тях.
Те идват в много форми и размери и влияят на здравето ни.
Паразитите са микроскопични и най-често се разпространяват чрез вода и храна, причинявяйки различни поражения на организма.
Веднъж попаднали в червата, те се хранят и увеличават бройката си и могат да доведат до опасни инфекции.

Вижте кои храни могат да ни осигурят спокойствие, правейки тялото ви по-малко привлекателен домакин за множество опасни паразити.

1. Чесън.

Може би най-универсалната храна, която мощно защитава организма от набезите на всякакви бактерии. Той е особено полезен за прочистване от паразити като Giardia и кръгли червеи.

2. Лук.

Лукът съдържа серни съединения, които са антипаразитни. Сок от лук е много ефективен срещу глисти, особено тения. Пийте два пъти на ден по 2 чаени лъжици сок от лук в продължение на 2 седмици.

3. Кокосово масло.

Кокосът е храна, богата на хранителни вещества и полезни мазнини. Маслото от кокос детоксикира вашата система и предотвратява развитието на метили и Giardia. Много хора смесват маслото в шейкове или други напитки, но може да се използва в различни рецепти.

4. Тиквени семки.

Изследванията показват, че семената от тиква имат естествено противоглистно действие върху храносмилателната система, което означава, че могат да лекуват чревни паразити. Те не убиват червеите, но помагат на тялото да ги изхвърли по-бързо. Паразитите са парализирани от съединенията в семената и не могат да се придържат, поради което се изхвърлят с храносмилането.

5. Семена от папая.

Според някои изследвания семената от папая помагат да се отървем от чревни паразити. В едно от проучванията се установява, че хората, приемали мед и семена от папая, изхвърлили паразитите с изпражненията си в 23 от 30 случая.

6. Ананас.

Този вкусен плод съдържа храносмилателния ензим бромелаин, който помага за отстраняване на някои паразитни инфекции като глисти.

7. Бадеми.

Според специалистите бадемите имат антипаразитен ефект, който помага за успокояване на чревното раздразнение и спира паразитния растеж. Този ефект може да се дължи на високата концентрация на мастни киселини в ядките.

Източник: framar.bg
Прикачвания: 2251265.jpg(45Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 13.02.2015, 18:38 | Съобщение # 214
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Трите плода, които връщат силите за една нощ! smile



Комбинацията е особено успешна за възстановяване при спортистите

Тази рецепта идва от древността – предавала се от поколение на поколение. В наши дни, от нейната доказана полза се възползват спортисти и хора на физическия труд. Три плода съхраняват тайната за бързо възстановяване на силите и облекчават напрежението и болките в гърба след интензивно натоварване. Това са сушени плодове ­- синя слива, смокиня и кайсия. Продължителност на курса – 1 месец и половина. Оптимално съотношение на пропорциите – 1 голяма смокиня, 5 бр. кайсии, 1 синя слива.
В какво се състои тайната на тройната витаминозна бомба? Всички тези сушени плодове съдържат вещества, способстващи възстановяването на меките тъкани на междупрешлените дискове. Редовната им консумация позволява да се подобри устойчивостта и гъвкавостта на гръбначния стълб, без болезнени манипулации и медикаменти. Важно е да се знае, че отделните качества на трите плода нямат същата лечебна сила, която притежават заедно в комплект. Затова само правилното им пропорционално разпределение дава търсения здравословен ефект. Не на последно място, тази плодова комбинация влияе благоприятно на мъжката полова мощ и женското либидо. wacko smile В какво се състои силата на всеки един от тези плодове:



СМОКИНЯ

Това е най­-древното културно растение, чиято консумация има доказан ефект при лечение на старческите заболявания ­ Авицена вярвал, че смокинята е плодът на дълголетието. Смокините подпомагат нормалната функция на червата, което се дължи на високите нива на фибри в тях. Те са използвани в традиционната медицина за понижаване нивото на холестерола, лечение на диабет, запек и кожни проблеми като витилиго, псориазис и екзема.Има антибактериални свойства, стимулира храносмилането, съдържа много минерали и витамини. По съдържание на калий, който е важен за сърдечно- съдовата и нервната система, смокинята отстъпва само на орехите. По количеството на желязо този плод превъзхожда дори ябълката. Ензимите в плода на смокинята намаляват съсирването на кръвта и така предпазват от съдови тромбози. В наше време, смокинята се използва като профилактично средство против онкологични заболявания. Тя подобрява и работата на щитовидната жлеза. Смокинята съдържа 70% захар, затова е противопоказна за консумация от диабетици.



КАЙСИЯ

Сушената кайсия е незаменим нормализатор на работата на сърдечно-съдовата система. Кайсията съдържа множество ценни витамини ­ K, P, Fe, Ca, витамин B5 и каротин. Желязото е важен елемент в борбата с анемията. Сушените кайсии съдържат и мед, който помага на желязото да се абсорбира от тялото. Ежедневното приемане на сушени кайсии помага за производството на хемоглобин, който може да бъде полезен за жените при проблеми с месечния цикъл. Сушените кайсии са богати на фито­химикали, които помагат за предотвратяване на сърдечно­съдови заболявания, намаляване нивата на лошия холестерол и защита от ракови заболявания. Кайсиите съдържат витамин А, който подобрява зрението.



СИНЯ СЛИВА

Настойката от сушени сливи е изключително полезна за бъбреците и черния дроб. Те са ефективни при лечение на ревматизъм и атеросклероза. Високото съдържание на витамин К, благоприятства укрепването на кръвоносните съдове, нормализира работата на сърдечния мускул, влияе положително на нервната система. Сушените сини сливи са добър източник на диетични фибри и сорбитол, което ги прави отличен лек срещу запек и хемороиди. Последните изследвания при жени в постменопауза показват, че консумацията на сушени сливи е свързана с увеличаване на костната минерална плътност, което е добра профилактика против развитието на остеопороза.

Източник: fithacker
Прикачвания: 6248603.jpg(99Kb) · 0456996.jpg(23Kb) · 0616666.jpg(22Kb) · 1573330.jpg(68Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Неделя, 15.02.2015, 19:08 | Съобщение # 215
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Портокалова диета - за перфектна фигура през зимата



Всички знаем колко е полезно от време на време да правим пречистващи дни за организма. Защо в студените дни да не направим прочистваща диета с портокал, която помага за отслабването, изчиства токсините и е богата на витамини.

Портокалът съдържа много витамин С, което го прави чудесен антиоксидант. Освен това има много фибри, които подпомагат отслабването.

Съвети за диета с портокали:

- Трябва да се прави 2 или 3 пъти в годината. Диетата продължава две седмици.
- Препоръчително е да извършвате физическа активност.
- Сокът от изцеден портокал трябва да се консумира в рамките на 30 минути, след като е приготвен. В противен случай, можете да изгубите витамин С.
- Задължително е да закусвате портокали или да пиете прясно изцеден сок.
- Ако огладнеете между храненията, изяжте 1-2 портокала.
- Не трябва да ядете след 20:00 часа.
- Пийте минимум 2,5-3 л вода.

Диетата е прочистваща, а витамините ще засилят имунната ви система точно в сезона на вирусите.



Първи ден:

Всяка сутрин на закуска се изяжда 1 портокал и един сухар с чай или ако сте от хората, които нямат навика да закусват, можете да изпиете един фреш от портокал, който ще зареди организма ви с нужната доза витамини и захари.

За обяд – 1 портокал, 1 варено яйце, 2 сухара и 2 чаши айран.

За вечеря - 2 домата или салата от зеле и моркови. Да не забравяме, че сега е сезона на зелето и неговият вкус в тази част от годината е най-истински. Към зелевата салата можете да прибавите 2 сварени яйца с лимонов сок по желание.

Важно е да знаете, че яйцата се консумират само в първия ден от диетата.

През втория и третия ден ден яйцата се заменят с малко количество месо - като може да избирате между пилешко и телешко. Най-добре е то да е на скара или варено, като в приготвянето му не трябва да участват никакви видове мазнини. Към него можете да добавите салата от домати и краставици или от зеле.

През четвъртия и петия ден вместо месо и яйца се консумира нискомаслена извара, към нея отново можете да добавите салата по ваш избор.

През шестия ден заложете на риба. Рибата съдържа пълноценни белтъци с балансиран аминокиселинен състав, мазнини и комплекс от минерални вещества. Наличието на витамини формира благоприятната изграждаща, физико-химична и медико-биологична характеристика на този вид месо. Повечето риби са богати на протеин и ЕМК (есенциални мастни киселини) и бедно на наситени масти и холестерол. Освен това то практически не съдържа въглехидрати, което прави рибата чудесна храна за консумиране през втората половина на деня.

През седмия ден отново консумирайте същата храна, която сте консумирали през първият ден.

И целият цикъл се повтаря отново. След диетата ще се чувствате леки и красиви. smile
Прикачвания: 3509642.jpg(114Kb) · 3313537.jpg(27Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Понеделник, 23.02.2015, 12:13 | Съобщение # 216
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Съставка в зехтина унищожава ракови клетки за минути



Съставка в зехтина екстра върджин е в състояние да унищожи за минути разнообразие от ракови клетки, без да засяга здравите, съобщава сайтът Гизмаг, позовавайки се на резултатите от американско изследване.
Учените знаят, че съставката олеокантал има свойството да унищожава ракови клетки, като същевременно не засяга здравите, но досега не са били наясно как точно протича процесът.
Авторите на настоящото проучване от университета Рътгърс в САЩ са допускали, че съединението се прицелва в ключов протеин в раковите клетки, който предизвиква програмирана клетъчна смърт, известна като апоптоза, и са решили да тестват хипотезата си.
Прилагайки олеокантал върху ракови клетки, учените с изненада са установили колко бързо ги унищожава съединението - за 30 до 60 минути. За сравнение - ефектът от програмираната клетъчна смърт се проявава след 16 до 24 часа. Откритието накарало специалистите да допуснат, че и други фактори играят роля в разрушаването и смъртта на раковите клетки.
Изследователите са установили, че собствените ензими на клетките ги убиват. Оказало се, че олеоканталът пробива секреторните мехурчета на раковите клетки - контейнерите, складиращи клетъчните отпадъци. В резултат на пробива се изливат ензими, които причиняват клетъчната смърт. "Това е все едно да отприщиш ада", казва Пол Бреслин от изследователския екип.
Същевременно съединението не вреди на здравите клетки, само ги "приспива" временно като спира за около 24 часа жизнените им цикли.
Следващата цел на специалистите ще бъде да тестват ефекта от олеокантала върху ракови клетки в живи организми. Изследователите искат да разберат също защо раковите клетки са по-чувствителни към съединението от нормалните клетки.

Вести.бг
Прикачвания: 1735135.jpg(40Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Понеделник, 23.02.2015, 12:18 | Съобщение # 217
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Личи лекува болести, кората се прави на чай



Използван в кулинарията, медицината, консумиран в сурово състояние или под формата на напитка, екзотичният плод личи е познат още от 2000 години пр.н.е. Родината му е Китай и според легендите е бил на почит в императорския двор. Приема се като символ на любовта и според вярванията хапне ли човек от него, със сигурност ще се влюби скоро.
Личи е плод на вечнозелено дърво с тънки и дълги листа, височината му е между 10 и 20 метра. От Китай е пренесен в Индия, Мадагаскар, Виетнам, Пакистан, Филипините, Тайланд, Тайван, Южна Африка, някои страни в Латинска Америка. Отглеждат го включително във Флорида и Калифорния, за него е важно климатът да е топъл, отрицателните температури му влияят пагубно.
Самият плод е бял, месест и има много приятен сладко-кисел, изключително ароматен вкус. Заради едрата и кафява семка на личи китайците го наричат “окото на дракона”. Плодът е с тънка, твърда и грапава обвивка, която се бели внимателно с нож или директно с ръка. По света се отглеждат много разновидности, вариантът, който се внася у нас, е с размер и форма на средно голяма ягода.
Популярността на личи се дължи на ценните му съставки и широката употреба, въпреки че в суров вид е най-вкусен за консумация. В него има калий, магнезий, желязо, фосфор, калций, цинк, високо съдържание на витамин С и В. Богат е на фибри и е с ниски калорийни стойности. Влияе добре на черния дроб, бъбреците, белите дробове, има антиоксидантни и противовирусни свойства. Твърди се, че спомага за предотвратяването на инсулти и инфаркти, както и срещу развитието на атеросклероза. Личи се препоръчва за употреба от хора с анемия. Всъщност на този дребен плод му приписват почти чудотворни свойства и може да лекува в общи линии всичко. Включително в китайската медицина го добавят като съставка за лечение на онкологични заболявания и стабилизиране на нивата на кръвната захар при диабет. Семките също влизат в употреба. В Азия се препоръчват като аналгетик, а заради стягащия им ефект се приемат стрити при чревни смущения.
Кората на личи се прави на чай, който, освен че става много ароматен, лекува стомашно разстройство и намалява зъбобола.
Когато се добавя към други билки, не бива да се прекалява с количеството, защото отварата започва леко да нагарча.
Личи трябва да се съхранява в хладилника, където може да издържи около месец. Извън него обаче, сложен на стайна температура, плодът се разваля много бързо, след два-три дни вече ще е изгнил. Когато купувате личи, оглеждайте кората. Видите ли, че е светлорозова, плодът не е узрял добре, тя трябва да е оцветена в по-тъмно - до червено и леко кафеникаво. След като отделите семките, може даже да замразите плодовете, за да ги запазите за дълъг период от време.
В различните части по света личи намира приложение във вино, ликьор, мартини, сок, сладолед и коктейли. Добавят го като декорация или съставка за приготвяне на торти и сладкиши.
Имайте предвид, че като украса върху десерта е по-добре да сложите плода, след като сте отстранили семката. Вярно, че има опасност да се разтече, но ако сервирате сладкиша на гости, които не са опитвали личи, може да си счупят зъб в твърдата и доста голяма семка.
Странно за нашия вкус, но много популярно в азиатската кухня е използването на личи при приготвянето на различни меса. Върви с пилешко и патешко, както и с морски дарове. Плодът се слага в марината за скара, в супи и сосове за зеленчуци. Личи може също и да се консервира, но тогава губи част от специфичния си и приятен аромат.

Източник: 24chasa.bg
Прикачвания: 3333399.jpg(175Kb) · 1792588.jpg(68Kb) · 9475545.jpg(84Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 27.02.2015, 19:14 | Съобщение # 218
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Черен боб – полезен при диабет



Черният боб, като типичен представител на бобовите култури, е изключително ценен, поради високото си съдържание на протеини и фибри. Културата съдържа и други ключови витамини и минерали, важни за поддържане на добро здравословно състояние.
Количеството от една чаша черен боб съдържа около 312 калории, 8 г протеин, 0,5 г мазнини, 0 г холестерол, 20 г въглехидрати 8 г диетични фибри.
Същото количество осигурява 10% от ежедневната нужда от желязо, 14% тиамин, 32% желязо, 15% магнезий, 12% фосфор, 9% калий, 6% мед и 19% от необходимия за деня магнезий.
Черният боб съдържа и голямо разнообразие от фитонутриенти като сапонини, антоцианини, кемпферол и кверцетин. Всички те притежават антиоксидантни свойства.
Съдържанието на желязо, фосфор, калций, магнезий, мед и цинк в черния боб допринася за изграждането и поддържането на структурата и здравината на костите. Калцият и фосфорът са важни за костната структура, докато желязото и цинкът имат основна роля по отношение на силата и еластичността на костите и ставите.
Ниските нива на натрий са от съществено значение за понижаване нивата на кръвното налягане, а в черния боб той далеч не е в изобилие. Бобовата култура е богата на елементи като калий, магнезий, калций, които естествено понижават нивата на кръвното налягане.
От данните на проучване се установява, че консумацията на фибри е полезна за хората, които страдат от диабет. При засегнатите от тип 1 се наблюдава понижаване на кръвната захар, а при страдащи от тип 2 се отчита още и подобряване в нивата на инсулина и липидите.
Количеството от една чаша сготвен черен боб съдържа 15 г фибри.

Източник: puls.bg
Прикачвания: 5465037.jpg(25Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 27.02.2015, 19:18 | Съобщение # 219
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Билки и подправки срещу високо кръвно налягане



Високото кръвно налягане е често срещан проблем. За съжаление, все по-стремително пада възрастовата граница на засегнатите. За българина днес е ясно, че сърдечносъдовите заболявания са проблем, с който му се налага да се бори, имайки предвид неприятната статистика, че за около 60 % от населението ни те са фаталн
Контролът на високото кръвно налягане е труден, което налага промяна на цялостния стил на живот. В този смисъл всички мерки, които доказано биха могли да помогнат на терапията, са от полза за здравето.
Предлагаме ви няколко утвърдени билки, които биха могли, не да заместят терапията, но да бъдат част от програмата за контрола на високото кръвно налягане. Приемът им има смисъл и за останалите, като профилактична мярка срещу неприятното състояние.
Не би било проблем те да се приемат ежедневно под формата на чай или като подправка към храната. Употребата им обаче под формата на отвари, тинктури или хранителни добавки е повече от препоръчително да се обсъди с лекуващия лекар. Все пак не бива да се подминава фактът, че билките също носят някои нежелани странични ефекти, а и могат да компрометират изписаната от специалиста терапия, когато приемът им не е съобразен.
И не забравяйте, за да е ефективен контролът на високото кръвно, е необходимо да се придържате към подходящия за вас хранителен режим, да се движите повече и да създадете умения за управление на стреса...

1. Семена от целина

В Китайската традиционна медицина целината се третира като билка, с която може да се повлияе кръвното налягане. Ефектът й е потвърден от съвременни научни изследвания. За целта трябва да се използват семената й или сок от цялото растение. Действа диуретично, което и обяснява ефекта й да намалява кръвното.

2. Кардамон

Изследователи са открили, че при ежедневен прием на тази типично индийска подправка кръвното налягане се повлиява. За да се отчете понижаващ ефект, тя трябва да се приема ежедневно минимум в продължение на 7 месеца.
Семената на кардамона могат да се включат в състава на шарена сол, в супи, яхнии и тестени изделия.

3. Канела

Към ползите на канелата се добавя и този да влияе на кръвното налягане, приемана ежедневно, дори при хора с диабет. Може да се използва като подправка към различни десерти, мюсли, плодови салати, домашни безалкохолни напитки, дори варива и ястия в комбинация с други подправки.

4. Лавандула

Лавандулата е не само растение, което успокоява с аромата си, но и билка, която понижава кръвното. Цветовете и листата й могат да се прилагат при приготвянето на различни кулинарни изкушения на фурна. Казват, че е добър заместител на розмарина.

5. Босилек

Възприемаме го по-скоро като подправка, той придава специфичен приятен аромат на ястията, но може и да помогне на терапията срещу високо кръвно налягане. Има научни данни, че екстракт от билката допринася за намаляване на систолното и диастолното кръвно налягане. Ефектът на билката се проявява бързо, но е кратък. Дължи се на евгенола, който блокира калциевите канали.
За да се прояви ефектът, босилекът трябва да се усвоява в суров вариант, например като се добавя към храната свеж, без да се подлага на термична обработка.
Подходящ вкус придава на супи, салати, яхнии, спагети, други месни ястия.

6. Глог

Глогът присъства в българската народна медицина. От хиляди години се използва и в китайската заради ползите за сърдечносъдовото здраве, в това число и понижаване на кръвното налягане, подобряване на кръвообращението и срещу образуване на плаки в кръвоносните съдове. Пазарът днес предлага богат избор от форми – може да се приема под формата на чай, тинктури, хранителни добавки...

7. Котешки нокът

Билката се използва традиционно в Китайската народна медицина за контрол на кръвното налягане и неврологични проблеми. Има научни данни, че влияе чрез блокиране на калциевите канали. У нас може да се намери под формата на хранителни добавки.

Източник: puls.bg
Прикачвания: 4731678.jpg(25Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Сряда, 04.03.2015, 19:41 | Съобщение # 220
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Сироп от чесън – чудо срещу рака! Дело е на наша Наташа



Българка патентова лек срещу рака. Продуктът вече е преминал през тестове върху пациенти в Националната онкологична болница в София. Изследванията показват, че след употребата му при пациентите се наблюдава намаляване на раковите клетки в организма, както и отстраняване на негативния ефект от химио- и лъчетерапията, съобщи БНТ.
Става дума за изцяло натурален продукт. Основната му съставка е спиртен извлек от суров чесън. Към него са добавени маточина, джоджен, босилек, мащерка и живовляк. Естрактът не преминава през химична или термична обработка – по този начин се запазват всички полезни съставки на продуктите.
Изследванията показват, че сиропът от чесън помага в борбата с рака, като повишава количеството на лимфоцитите – естествените клетки-убийци на онкологичните заболявания.
Наташа Вълкова – изобретател на лека срещу раковите заболявания: “Чесънът е вълшебно растение, той просто е даден от природата, за да покаже на човека, че има нещо малко нещо неугледно, което притежава огромна сила”.
За изработката на 100 мл. сироп са необходими повече от половин килограм суров чесън.
Продуктът вече се произвежда в малка фабрика край Радомир с капацитет около 1000 шишенца месечно.
Всичко за Наташа Вълкова за нея започва през 2002 година, когато й поставят диагнозата саркома или злокачествен рак на мускулите. Лекарите й дават не повече от 2 години живот, въпреки това й назначават химио- и лъчетерапия. Споделя, че лечението изсмуква жизнените й сили и рядко става от леглото.
„Изпаднах в шок, определено не ми се умираше, започнах да чета денонощно, да търся някакви алтернативни начини и така случайно попаднах на редица научни изследвания, че суровият чесън успешно лекува много видове рак”.
Тъй като Наташа е доктор на науките и дълги години е изучавала микробиология, решава да прави експерименти с чесъна за собствена употреба. След десетки опити създава еликсира на живота. Започва да пие по 100 милилитра от екстракта, а резултатите не закъсняват.
“Използвах го по време на цялата лъчетерапия и на химиотерапията, даже по време на лъчетерапията прекъснах болничния си лист и се върнах на работа, а в обедната почивка ходех да ми правят лъчетерапията”.
Наташа смята, че под влиянието на сока от чесън, метастазите в организма й спират да се размножават. А през следващите 2 години разсейките на рака изчезват напълно – това показват медицинските й изследвания. Тогава онкологът на Наташа й предлага да помогне и на други хора с изобретението си, като започне да го произвежда за масова употреба.
“Прецизирахме възможностите за промишлено производство, прецизирахме рецептите, дозировките, така че да може продуктът да се произвежда”. Бизнесът започва с кредит, за да купи специални машини от Китай за белене и трошене на скилидките чесън.
За място на производство избира спокойното село Дебели лаг. Там в момента работят само тя и дъщеря й, като лекът е разпространен в повечето аптеки, а цената му е под 10 лева.
Доказано е, че екстрактът от чесън предпазва още и от инфаркт, склероза, подобрява зрението, лекува главоболието, повишава имунната защита на организма и предпазва от настинки и грипни заболявания.

Източник: infosi.bg
Прикачвания: 9542832.jpg(90Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
peterstamovДата: Сряда, 04.03.2015, 20:59 | Съобщение # 221
Москвич
Група: Приятели
Съобщения: 248
Статус: Offline
Quote poj160ar ()
Сироп от чесън – чудо срещу рака! Дело е на наша Наташа

Тази рецепта съм я правил пред години - етака за здраве - наистина е добра!

В нета фигурира под името "ТИБЕТСКА РЕЦЕПТА ЗА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ", като не се знае, кой и от къде я е донесъл преди повече от 10 години!
Тънкия момент е кой ще я патентова!

Рецептата е открита през 1971 година от експедиция на ЮНЕСКО в тибетски манастир. Написана е на глинена плочка и досега е преведена на много световни езици.

и т.н.


May the Force be with you

Съобщение редактирано от peterstamov - Сряда, 04.03.2015, 21:11
 
poj160arДата: Четвъртък, 05.03.2015, 00:15 | Съобщение # 222
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
peterstamov, wacko applause , "НО" тази рецепта повечето я знаем, аз лично към този "елексир" на Наташа Вълкова нямам абсолютно нищо общо, та в него се включват още подправките "джоджен" и няколоко други съставки (не си ги спомням понеже бях на "трапезно мероприятие" wacko ), но гледахме с компанията клипа или предаване ли беше, не помня по телевизията преди няколко дни и там обясниха нагледно за съставките и патента, както и самото производство ... cool
Явно за да патентова това "чудо" жената действително е приложила подробни изследвания, проби, тестове, документи, характеристики и свойства на веществата и продуктите и т.н.т. cool

А дано пък и ние в БГ и извън страната се прославим в последно време с нещо полезно и много важно за хората по света, а не само с лошото управление, корупция, безхаберие, алчност, кражби в особенно големи размери, престъпност, глад и сиромашия за народа и др. sad sad cry


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Вторник, 10.03.2015, 23:57 | Съобщение # 223
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Боровинки – за здраво сърце и лице без бръчки



Боровинките са едни от най-богатите храни на биоактивни съставки според индекса за общата концентрация на хранителните вещества – ANDI (Aggregate Nutrient Density Index). Флавоноидите, витамините и минералите имат силен антиоксидантен потенциал, а същевременно са нискокалорични и притежаващи приятен и уникален вкус.
Боровинките съдържат флавоноида антоцианин, който освен че придава специфичния им наситен цвят, има своята антиоксидантна тежест. Освен антоцианините в тях се намират и други полифеноли със същия ефект като кверцетин, каемферол, мирицетин и хлорогенна киселина.
За своите 84 калории и 21 грама въглехидрати 100 грама боровинки осигурява 24% от дневните нужди витамин С и 36% от дневните нужди витамин К, което ги прави специална храна за подпомагане на сърдечносъдовото здраве.
В боровинките се намират още витамин В6, желязо, калций, калий, магнезий, фосфор, натрий, манган, цинк, мед, фолиева киселина, бета-каротин, фолат, холин, витамин А и витамин Е, които също носят ползотворен ефект за сърдечносъдовата система, но и за нормалното функциониране на имунната система и здравината на костите и ставите, по-специално.
Не на последно място със 100 грама боровинки се покриват 14% от дневните нужди на диетични фибри (3,6 г), които са от полза основно за добрата перисталтика на червата и борбата със запека. С тяхна помощ може да се изпитва ситост за по-дълго потиснем и съответно, да се запази фигурата в добра форма.
Фибрите имат и друга полза – с тяхна помощ може да се поддържа стабилно нивото на кръвна захар и се повлияват положително нивата на липидите и инсулина в организма, което ги прави подходящи в специалните хранителни режими нза профилактика, но и за контрол на диабета.
Не само с фибрите, но и с калия, витамин С, витамин В6 и фитонутриентите си, боровинките са от полза за контрола на холестерола и намаляване рисковете от сърдечносъдови заболявания. Витамин В6 и фолиевата киселина предотвратяват повишаването на хомоцистеина, който има увреждащ кръвоносните съдове ефект, и предотвратяват последващите от това сърдечносъдови проблеми.
Боровинките можем да ги определим без скрупули за суперхрана за здраво сърце. Калият, по принцип, е необходим за поддържането на кръвно налягане в норма. В тази насока помагат и калцият и магнезият. И трите микроелемента се съдържат в боровинките. За сърцето помагат и антоцианините. Според изследване на Харвардския университет и Университета на Източна Англия тези полезни вещества намаляват риска от сърдечни пристъпи до 32% при жени в репродуктивна възраст. За целта е достатъчно да се консумират поне 250 г боровинки седмично.
Заради специфичните си фитонутриенти, витамин С и витамин А, боровинките предпазват клетките от израждане и потискат възпалителните процеси в организма и дори туморния растеж. Има данни, че те предпазват особено от някои видове рак като рак на устата и гърлото, хронопровода, белите дробове, панкреаса, дебелото черво, простата и матката.
По принцип, фолиевата киселина подпомага правилната репликация и синтез на ДНК, което предотвратява възникването на мутации и израждане на клетките, така че това свойство на тръпчивия дребен плод не бива да учудва.
Има данни за ползата на боровинките и в превенцията срещу невродегенеративни заболявания като болест на Паркинсон. Те са полезни не само, защото намаляват риска от когнитивен упадък, но и защото подобряват краткосрочната памет и моторната координация.
Не е за пренебрегване и фактът, че заради съдържанието си на витамин С, боровинките помагат процеса на образуване на колаген и с това поддържат младостта й. С тяхната консумация се предотвратяват процеси в кожата от излагането й на ултравиолетовите лъчи, замърсяванията и други фактори, заради които се получава нейното преждевременно състаряване и образуването на бръчки. Ако страдате от целулит, в този аспект, боровинките пак е необходимо да се включат в седмичното меню.
С количествата консумирани боровинки обаче трябва и да се внимава, в случай на патологично кръвосъсирване и терапия с антикоагуланти. Тогава могат да се хапват, но не в порции повече от 75 грама наведнъж и повече от 200 г.

Източник: dnesplus.bg
Прикачвания: 1761906.jpg(94Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Вторник, 17.03.2015, 20:35 | Съобщение # 224
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Бадемово мляко – спомага отслабването



Бадемовото мляко е подходяща напитка за тези, които страдат от непоносимост към лактозата или са вегани. То съдържа същото количество важни минерали, както и пълномасленото и обезмаслено мляко. Продуктът е и чудесна добавка към хранителния режим, който цели намаляване на теглото. Ето защо...

1. Съдържа по-малко калории
За ефективната загуба на килограми от основно значение е да се приемат по-малко калории, в сравнение с изразходваните. Количеството от една чаша неподсладено бадемово мляко съдържа само 43 калории. Това е половината от калорийното съдържание в същото количество обезмаслено мляко.

2. Богато е на полезни мазнини
Бадемовото мляко е с по-мазнини, в сравнение с кравето. В една чаша неподсладено бадемово мляко има едва 3,5 г мазнини. Възможно е да съдържа по-голям процент от обезмасленото краве мляко, но тези мазнини са ненаситени.
Храните, които са богати на наситени мазнини, могат да повишат мастните натрупвания около жизненоважни органи. Бадемовото мляко е и с ниско съдържание на холестерол.

3. Съдържа малко въглехидрати
Нисковъглехидратният хранителен режим е препоръчителен за намаляване на теглото. Бадемовото мляко съдържа едва 2 г въглехидрати в количеството от една чаша. За сравнение – в същото количество обезмаслено мляко се откриват 12 г въглехидрати.
Благодарение на това, консумацията на продукта може да повиши липопротеините с висока плътност или нивата на „добрия“ холестерол в организма.

4. С изобилие от витамини
Голяма част от продуктите, които се намират на пазара, са обогатени с витамините A, D и B12. Витамин B12 е от основно значение за метаболизма, а A и D са много важни за физиологичните функции и също така спомагат за развитието на централната нервна система.

Източник: puls.bg
Прикачвания: 0042902.jpg(24Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 20.03.2015, 21:39 | Съобщение # 225
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
25-те най-полезните храни: една възможна класация



Още един списък на най-здравословните храни ни предлага в новия си брой американското популярно списание Health. Своеобразната класация е съставена на основата на най-новите научни изследвания за всеки от продуктите. Според изричното уточнение на авторите, храните не са подредени според своята полза.

1. Кайсии

В състава им има много бета-каротин, който не позволява на свободните радикали да разрушават вътрешните структури на клетката. Особено полезни са за очите.
В организма бета-каротинът с преработва до витамин А, за който се смята, че намалява риска от някои видове рак. Един плод съдържа 17 калории, 1 г въглехидрати и никакви мазнини.
Съвет: Купувайте твърди кайсии – когато омекнат те губят част от хранителните си вещества.

2. Авокадо

Олеиновата киселина и ненаситените мазнини в него понижават нивото на холестерола и увеличават количеството на липопротеините с висока плътност (т.нар. добър холестерол - HDL). В авокадото има и много целулоза. Едно парче съдържа 81 калории, 8 г мазнини и 3 г въглехидрати.
Съвет: Опитайте да замените майонезата в сандвичите и салатите с няколко парченца авокадо.

3. Малини

Те са богати на киселини, за които нови изследвания показват, че прекратяват растежа на раковите клетки, витамин С, който понижава нивото на холестерола в кръвта и намалява вероятността от сърдечно-съдови заболявания, както и голямо количество целулоза.
Една чаша малини съдържа 60 калории, 1 г мазнини и 8 г въглехидрати.

4. Диня

Витамин С и бета-каротинът, съдържащи се в нея, са сред най-силните антиоксиданти, които предпазват клетките от вредните свободни радикали.
В половин диня се съдържат и 853 мг калий, който способства за намаляване на кръвното, 97 калории, 1 г мазнини и 2 г въглехидрати.

5. Манго

Един плод със среден размер съдържа 57 мг витамин С. Мангото спомага за предотвратяване на артрита и зарастването на раните, а освен това укрепва имунната система. То съдържа и големи количества витамин А. В един плод има 135 калории, 1 г мазнини и 4 г въглехидрати.

6. Домат

Ликопенът в тях доказано е един от най-силните каротиноиди, който действа като антиоксидант. Доматите намаляват риска от заболявания на пикочния мехур, стомаха и понижават с до 50% риска от рак на дебелото черво.
Един среден домат съдържа 26 калории, 1 г въглехидрати и няма никакви мазнини.
Съвет: Добавяйте към салатата от домати зехтин – ликопенът се усвоява по-добре с малко количество мазнини.

7. Стафиди

Те са основен източник на желязо, което способства за пренасянето на кислорода към тъканите.
Половин чаша стафиди съдържа 218 калории, 3 грама въглехидрати и никаква мазнини.
Съвет: Добавяйте стафиди към овесените ядки.

8. Смокини

Те са сред основните естествени източници на калий и въглехидрати. Освен това съдържат голямо количество витамин В6, който отговаря за производството на серотонин (хормона на удоволствието) и за понижаването на холестерола.
Една смокиня има 37-48 калории, 2 г въглехидрати и никакви мазнини.

9. Лимон

Той е богат на витамин С – безспорно най-популярния антиоксидант. Съдържа много малко калории и няма никакви мазнини и въглехидрати.
Съвет: Добавяйте лимонов сок или парченца лимон към салатите.

10. Лук

Някои изследвания сочат, че той намалява риска от рак, тъй като съдържа голямо количество флавоноиди.
Една чашка нарязан лук съдържа 61 калории, 3 г въглехидрати и никакви мазнини.
Съвет: Освен на салата, можете да го задушите в зехтин, да го сервирате с ориз или различни зеленчуци.

11. Джинджифил

Той спомага за намаляване на тежестта в стомаха и гаденето. 1 ч..л. пресен джинджифил съдържа 1 калория, 0 мазнини и 0 целулоза.
Съвет: Обелете твърдата кафява кора, нарежете го на парченца и го запържете в кипящо масло.

12. Броколи

Съдържащите се в него индол 3 метанол и сурфорафан намаляват риска от рак на гърдата. Броколите са богати и на витамин С и бета-каротин. Една чашка съдържа 25 калории, 0 мазнини и 3 г целулоза.
Съвет: Добавете към задушените броколи лимонов сок.

13. Спанак

Лутеинът, зеаксантинът и изобщо каротиноидите възпрепятстват дистрофията на ретината, която е главна причина за влошаването на зрението в по-напреднала възраст.
Една порция спанак съдържа 7 калории, 1 г въглехидрати и 0 мазнини.
Съвет: Добавяйте спанак, подправен със зехтин и чесън като гарнитура към различните ястия.

14. Китайско зеле

То е богато на брасинин, за който също се твърди, че предпазва от рак на гърдата. За това допринасят и голямото съдържание на индоли и изоциоцинати (които понижават нивото на естрогена).
Една порция зеле съдържа 158 г калций (чието нормално съдържание в организма намалява риска от остеопороза), 20 калории, 3 г въглехидрати и 0 мазнини.
Съвет: Нарежете белите сочни стъбла на зелето и ги добавете към пържолите или кюфтетата непосредствено преди тяхното сервиране на масата. Можете да ги консумирате и подправени със зехтин и чесън.

15. Тиква

Всички растения от семейство Тиквени съдържат голямо количество витамин С и бета-каротин.
В една порция има 80 калории, 6 г въглехидрати и 1 г мазнини.

16. Чесън

Сярата, влизаща в състава на продукта и придаваща му специфичния аромат, намалява количеството на вредния холестерол, понижава кръвното и риска от рак на стомаха и дебелото черво.
Една глава чесън съдържа 4 калории и никакви мазнини и въглехидрати.

17. Лапад

В половин чаша има 5 г белтъчини, желязо, рибофлавин (витамин В2) и магнезий.
Съвет: Добавяйте лапад в супите, за да увеличите количеството на белтъчините, но не забравяйте преди това да изплакнете добре листата.

18. Пшеничен зародиш

1 с. л. съдържа приблизително 7% от необходимото за деня количество магнезий, който има пряко роля за нормалната сърдечна дейност и предотвратява появата на мускулни спазми. Пшеницата е и добър източник на витамин Е. В 1 с. л. се съдържат 27 калории, 1 г въглехидрати и мазнини.
Съвет: Добавяйте пшеничен зародиш към млякото и плодовете.

19. Леща

Тя е богата на целулоза, която способства за здравето на сърцето, на изофлавони, които предпазват от рак на гърдата и съдържа внушителните 9 г белтъчини в половин порция. В нея има още 115 калории и 0 мазнини.
Изофлавоните се запазват и след термична обработка, т.е. можете да купувате лещата в изсушен, консервиран вид или на супа.
Съвет: Лещата е особено подходяща за един богат на протеини обяд.

20. Орехи

Те съдържат само ненаситени (“добри”) мазнини и затова понижават с до 20% риска от сърдечни заболявания. В 30 г се съдържат 166 калории, 17 г мазнини и 2 г целулоза.
Съвет: шепа орехи за идеално средство за преодоляване на глада между основните хранения за деня без да се консумират мазнини, но пък с много калории.

21. Шарен боб

Половин порция от него съдържа над 25% от препоръчителната дневна доза фолати (фолиева киселина), които спомагат за намаляване на риска от сърдечни заболявания и вродени дефекти.
В половин порция боб се съдържат 103 калории, 1 г мазнини и 6 г целулоза.

22. Мляко с ниско съдържание на мазнини

Бактериите в млякото предотвратяват развитието на различни заболявания, а калцият укрепва костите.
Една порция съдържа 155 калории, 4 г мазнини и 0 целулоза.

23. Обезмаслено мляко

То съдържа рибофлавин (витамин В2), който е необходим за доброто зрение, витамин А, който предотвратява възникването на рани и алергии, калций и витамин D.
Една порция съдържа 86 калории, 0 мазнини и 0 целулоза.

24. Морски дарове

Всички ракообразни (мекотели, миди) са богати на витамин В12, който поддържа функциите на нервите и умствените способности, желязо, минерали (магнезий и калий).
100 г съдържат 126-146 калории, 2-4 грама мазнини и 0 целулоза.
Раците са основен източник на витамин В12 и цинк. 100 г съдържат 84 калории, 1 г мазнини и 0 целулоза.
Съвет: Раците в суши всъщност всъщност се правят от риба - затова по-добре си купувайте замразени или консервирани раци.

25. Сьомга

Рибите в студените морета (сьомга, тон, скумрия) са основен източник на омега-3 мастни киселини, които намаляват риска от заболявания на сърцето.
100 г съдържат 127 калории, 4 г мазнини и 0 целулоза.

Източник: zdrave.bg
Прикачвания: 4352474.jpg(16Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Алтернативни методи за избягване на болестите (Ще се опитам с тази тема да помогна на вас и близките ви)
Страница 15 от 21«1213141516172021»
Търси: