Алтернативни методи за избягване на болестите - Page 16 - Форум Екзотик Плантс България
Понеделник, 05.12.2016, 07:30
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 16 от 21«1214151617182021»
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Алтернативни методи за избягване на болестите (Ще се опитам с тази тема да помогна на вас и близките ви)
Алтернативни методи за избягване на болестите
OrdonezДата: Събота, 21.03.2015, 00:35 | Съобщение # 226
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
Това за твърдите кайсии не го знаех , е вече го знам smile

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Понеделник, 23.03.2015, 14:14 | Съобщение # 227
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Как да се справим с пролетната умора?



Пролетта вече дойде, а с нея и пролетната умора. Някои хора чувстват отпадналост още с прехода между зимата и пролетта.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите с пролетната умора:

Пълноценна почивка, разходки на слънце, повече плодове и зеленчуци в дневното меню, са част от ключовете, с които ще избягате от физическо неразположение.
Недостигът на слънчеви лъчи през зимата ни влияе, освен това дните са по-къси и това се отразява неблагоприятно върху състоянието ни.

Повече почивка

Трябва да отделяме по няколко часа за почивка през деня, да се храним пълноценно поне по три пъти на ден. Не е достатъчно да закусим обилно сутрин. Специалисти съветват да ограничим причинителите на стрес, да внимаваме с цигарите, кафето и алкохола.
Много от нас работят по 8 часа на ден и понякога не могат да станат от компютъра доста дълго. Хубаво е да правим кратки почивки на работното място, по време на които да хапнем някой плод, да излезем на чист въздух и да се раздвижим поне малко.

Повече сън

Много често причина за умората е недоспиване. Проблемите със съня не трябва да се подценяват. Честите пробуждания също ни правят отпаднали през деня. Може да изпиете чаша мляко преди сън, съветват лекари. Хубаво е да не си лягате преяли или употребили кола и сладки неща, защото няма да заспите лесно.

Стимулираща храна и витамини

Цяла зима си повтаряме, че трябва да ядем повече плодове и зеленчуци, богати на витамини. В началото на пролетта започват да се продават спанак, салати и други храни, известни с ценните си вещества за подсилване на организма.

Хубаво е да не преяждате, ако искате да преборите пролетната умора. Претоварвате ли храносмилателната си система, нарушавате функциите на организма ви, най-вече защитните.Почувствате ли рязък пристъп на глад между храненията, не похапвайте шоколад или сладкиши, а изяжте един плод. Пийте повече сокове, богати на витамини, за предпочитане е те да са домашно приготвени.

Приемайте витамини за подсилване на организма.

Витамин C e добър стимулант за организма. Той намалява умората, тревогата, стреса и депресивните състояния.

Източник: standartnews.com
Прикачвания: 3938070.jpg(65Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Сряда, 15.04.2015, 13:05 | Съобщение # 228
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Галангалът притежава добри противовъзпалителни свойства



Галангал е изключително популярна подправка в цяла Югоизточна Азия. Особено характерна е за любимата на мнозинатайландска кухня. Родината на галангала е остров Хайнанъ в Китай. Отглежда се в Тайланд, Южен Китай и остров Ява – Индонезия.
Галангалът има много добри противовъзпалителни свойства, консумацията му е много полезна при артрит. Той помага за облекчаване на дискомфорта, причинен в резултат на възпалителен процес в стомаха и язви.
Галангалът съдържа високо количество антиоксиданти, които помагат да се сведат до минимум щетите, причинени от свободните радикали и други токсини в организма.
За да подобрите процесите на кръвообращение в тялото, включете галангал във вашето меню. Няколко резена галангал успокояват разстроен стомах.
Той успокоява гадене и симптоми на морска болест. Консумацията на галангал предотвратява грипни заболявания, облекчава възпалено гърло, кашлица, бронхит. Използва се за подобряване работата на жлъчката и черния дроб.

Източник: news359.bg
Прикачвания: 4318195.jpg(13Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
wrongdreamerДата: Сряда, 15.04.2015, 14:08 | Съобщение # 229
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 889
Статус: Offline
Добре би било да го имам под ръка, ама.......
Правят една разядка с галангал , джинджифил и листна мурая - само за ценители на азиатска кухня. Готвят и едни Виетнамски кокошки - дребни и черни, с галангал и лимони. Става лютичко, ама пие 2 литра бира. Той си е доста лют.
Сушат го стрит. Руснаците пият чай от него. Там си е търсена стока.


Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.
 
poj160arДата: Сряда, 15.04.2015, 14:24 | Съобщение # 230
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
cool Галангала (Alpinia Galanga )е много популярна подправка в цяла Югоизточна Азия и е особено типична за тайландската кухня. Широко се използва в Малайзия, Индия, Индонезия, Камбоджа, Виетнам и Южен Китай – влиза в състава на китайската смес „five spice powder”. Използват се корените на многогодишно тревисто растение от семейството на джинджифила. Има три разновидности: Alpinia officinalis ( малък корен ), Alpinia Galanga (голям корен) и Alpinia chinensis (китайски корен ).
Родината му е о-в Хайнань (Китай). Отглежда се в Южен Китай, Тайланд, на о-в Ява(Индонезия). Галагана е подправка ботанически близка с джинджифила, но не може да се приеме за негов заместител в кулинарията.
Названието му произлиза от арабското Khalanjan и китайското Liang-tiang('mild ginger'). Латинското наименование е дадено в чест на Просперо Алпини (Prospero Alpini - 1553-1617), италиански ботаник, категоризирал и описал екзотичното растение.Европейците се Imageзапознават с галангала чрез гърците у римляните, които я получавали от арабските търговци. Коренът на галангала се е ценял не по малко от този на джинджифила. В средните векове е бил широко известен като лечебно средство. Отварата се е препоръчвала за укрепване на стомаха, срещу колики и за възбуждане на апетита .
За да се приготви подправката корените на растението се обелват от външната кора, режат се на правоъгълни парчета с дължина 5-8 сантиметра и след това се сушат на слънце. ImageИзсушените корени са с кафеникав цвят отвън и червено оранжеви във вътрешността, благодарение на което лесно се различава от джинджифила.
Галангала може да се използва в пресен вид или сушен Пресния галангал има силен и свеж аромат и умерено пикантен вкус. В Тайландската кухня често се добавя, нарязан на парченца в супи ( tom khaa ) в съчетание с кокосово мляко. Нарязан на ситно се използва ястията приготвени чрез бързо запържване (stir-fries). Смлян, влиза в състава на много видове къри пасти. Подобно на джинджифила аромата му се съчетава много добре с този на чесън, куркума, канела, кокосово мляко.
Сушения и смлян галангал е доста по-пикантен от пресния и вкуса му се доближава до този на джинджифила. Освен смлян, сушения се продава и на парченца, които след накисване в гореща вода се доближават до вкуса на пресния.
Съхранява се в херметически затворени съдове .

Източник: http://hamhum.net


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
pepeДата: Сряда, 15.04.2015, 16:15 | Съобщение # 231
Москвич
Група: Проверени
Съобщения: 349
Статус: Offline
Аз имам разсад от джинджър ама къде има такова чудо галангал!
 
georgiДата: Сряда, 15.04.2015, 16:29 | Съобщение # 232
Трабант
Група: Проверени
Съобщения: 135
Статус: Offline
Дръжте се за нашенските подправки! Една наша баба бе казала - Аз знам, че кърито е създадено за индийците, а чубрицата за българите. Но днес светът се разбърка!
 
poj160arДата: Сряда, 15.04.2015, 22:05 | Съобщение # 233
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
georgi,
Но, днес светът се разбърка ненормално,
, ама от всякъде... Днес каквото искаш ..., го имаш в рамките на 2-5 дена според дестинацията ...! За мен, в днешно време е нормално да пробваме, макар с известен страх от нарушение във природата. Е, не за всички видове де и не навсякъде, но мисля, че е добре да се опитва всичко в рамките на разумното ... cool


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
pepeДата: Четвъртък, 16.04.2015, 10:33 | Съобщение # 234
Москвич
Група: Проверени
Съобщения: 349
Статус: Offline
Индийците в Ганг правят всичко и не се разболяват .Отдават го на генетична обусловеност към мръсотията .Дръндрън!
От подправките е .Я като влезе европеец да се изкъпе и почват да го лекуват от най малко три болести смъртоносни.
Така ,че какво пречи да сложиш и чубрица в индийската смес и да ги изумиш сите 4 милиарда роми biggrin
 
wrongdreamerДата: Четвъртък, 16.04.2015, 10:42 | Съобщение # 235
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 889
Статус: Offline
Деца, ако отидете в Индия , каква храна ще ядете ? Индийска, нали ?
В нея ще има и къри, и други знайни и незнайни подправки.
Моят организъм е точно като на индийците - т.е. мога да ям каквото и те.
Има обаче билки, които са лечебни или пък предпазват от заболявания, но не растат тук.
Ето това е идеята !

Добавено (16.04.2015, 10:45


Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.

Съобщение редактирано от wrongdreamer - Четвъртък, 16.04.2015, 15:45
 
poj160arДата: Понеделник, 27.04.2015, 13:05 | Съобщение # 236
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Убиецът на рака е малината



Малината унищожава раковите клетки, установиха специалисти от американският Университет Клемсън след изследвания с животни.

Учените давали на животните извлек от малина и в резултат 90% от клетките на тумора измирали.

Отдавна се знае, че малината притежава антиоксидантни свойства. Изследователите обаче от университета в щата Южна Каролина са убедени, че в малината има и особен противораков компонент. Според специалистите нито един от известните антиоксиданти не е способен за разруши на 90% раковите клетки. Освен това очевидно ракът е ликвидиран от определено съчетание на вещества, съдържащи се в малината.
Доскоро учените предполагаха, че само някои сортове малини могат да убиват рака – примерно черната малина. Но изследователите доказаха, че това не е така. С тумора се справят всеки сорт малина.
Този плод притежава и други полезни свойства. В него има много витамин С, който е важен за мъжката плодовитост, и магнезий, който участва в производството на тестостерон.

Източник: shum.bg
Прикачвания: 8610036.jpg(51Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Понеделник, 04.05.2015, 00:00 | Съобщение # 237
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Тайната на здравословното хранене



Факт е, че всички искаме да живеем и да се храним здравословно. Има изписани хиляди статии и хиляди направени изследвания за това, какво се разбира под здравословно хранене и как да се храним здравословно.
Според д-р Стенли Бас, който дълги години се занимава с изследвания в тази посока, тайната на здравословното хранене е правилната последователност.
Той обяснява, че различните ястия в стомаха ни не се смесват - те стоят на отделни слоеве. Освен това храните, които сме приели, се храносмилат последователно - според реда на приемане.
Тоест, ако сме изяли една трудносмилаема храна в началото на храненето, а след това хапнем нещо по-лесно смилаемо, това ще доведе до газове, подуване и дискомфорт. Защото и двете храни ще се задържат по-дълго в стомаха.
Според него трябва да се хапват първо лесносмилаемите храни, а след това другите.
Интересен факт, който той открива, е, че децата всъщност се хранят най-правилно. Ако са оставени сами да избират последователността на храната си, те го правят по най-правилния начин.
Те следват инстинктите си и започват с най-лесно смилаемите продукти, минават към по-трудно смилаема храна и чак накрая ядат протеинови храни, които се задържат най-трудно в храносмилателния канал.
Само ако храните се приемат в правилната последователност, могат да бъдат усвоени пълноценно и храненето да бъде здравословно.
Според д-р Бас не трябва да се ядат плодове за десерт и то най-вече пъпеш, тъй като те се смилат най-трудно. Ако пъпешът се приеме на празен стомах, ще се смели след 30 минути.
Ако обаче преди това сме хапнали нещо друго, храносмилането ще отнеме много повече време, като в този период ще се образуват киселини и алкохоли в стомаха.
Основното правило - колкото по-голямо е съдържанието на вода в една храна, толкова по-напред трябва да стои в храносмилателната редица.
Тоест, ако искате да ядете месо, ориз, салата, сирене и плодове, те трябва да бъдат подредени така:

1. Плодове
2. Салата
3. Ориз
4. Сирене
5. Месо

Правилното хранене ще допринесе и за лекота в стомаха. Ако обикновено след вечеря ви става тежко, това се дължи на трудното храносмилане на изядените неща, но ако ги хапвате в правилната последователност, умората след хранене ще изчезне.
Най-големите грешки, които допускаме по време на хранене:
- пиенето на вода по време на хранене
- хапването на плодове за десерт
- смесването на плодове или ядки с подсладител (зърнени закуски или мюсли)
- смесването на плодове или ядки с киселиносъдържащи продукти
- яденето на плодове или ядки заедно със или след протеини

Правилната последователност според д-р Бас:
- напитките се приемат 30-60 минути преди хранене
- плодовете се ядат на празен стомах, в никакъв случай за десерт или заедно с други храни
- пъпешът се яде преди всички останали плодове, след това по-кисели плодове - цитруси, ананас, къпини и накрая сладките - круши, ябълки, банани
- зеленчуците трябва да се приемат преди храни, съдържащи нишесте. Тоест, салатата се хапва преди основното, а не заедно с него
- въглехидратите трябва да се приемат преди протеините
- най-важно е да се има предвид времето, за което се смила дадена храна. Това, което се смила най-лесно, се яде първо, а това, което изисква повече време - последно.
Ето и ориентировъчно време за храносмилане на някои продукти:
Диня и зеленчукови сокове: 15-20 минути
Смесени салати: 20-30 минути
Пъпеш, портокал и грейпфрут: 30 минути
Други свежи плодове: 40 минути
Зелена салата: 30-40 минути
Задушени или сварени зеленчуци: 40-50 минути
Зеленчyци със съдържание на нишесте: 60 минути
Житни, бобови растения и леща: 90 минути
Семена: 2 часа
Ядки: 2,5 – 3 часа
Обезмаслено прясно мляко или нискомаслено свежо сирене: 90 минути
Бяло пълномаслено сирене: 2 часа
Твърдо сирене (пармезан): 4-5 часа
Белтъци: 30 минути
Цяло яйце: 45 минути
Лека риба: 30 минути
Мазна риба: 45-60 минути
Пиле без кожа: 1,5 – 2 часа
Телешко или агнешко: 3-4 часа
Свинско: 4,5 – 5 часа

Източник: kulinar.bg
Прикачвания: 0372230.jpg(76Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Четвъртък, 07.05.2015, 22:08 | Съобщение # 238
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Консумацията на плодове ни кара да се чувстваме по-гладни



Консумацията на плодове ни кара да се чувстваме по-гладни, защото съдържащите се в тях захари подсилват апетита ни, пише в. „Дейли мейл”, позовавайки се на американско проучване.
Съдържащата се в плодовете фруктоза, която откриваме също в меда, подсладителите и газираните напитки, отключва сигналите за глад и апетит за вкусна храна. Екипът от университета в Южна Калифорния препоръчва да намалим приема на фруктоза и силно да ограничим подсладителите.
Диетолозите посочват като здравословно храненето пет пъти дневно, като в менюто ни трябва да преобладават плодовете и зеленчуците. Но екипът на проф.Катлийн Пейдж от Медицинския институт „Кек” към университета в Южна Калифорния предупреждава, че трябва много да внимаваме със съдържащата се в плодовете фруктоза. Специалистите изследвали как глюкозата и фруктозата влияят на човешкия мозък.
Медът, добавките към салатите и много от газираните напитки в САЩ съдържат големи количества фруктоза. Според проф. Катлийн Пейдж това вещество не може да стимулира хормоните, от рода на инсулина, които ни помагат да се чувстваме сити. Фруктозата, в сравнение с глюкозата, по-силно стимулира центровете за възнаграждение в мозъка, предизвиква по-силно чувство за глад и желание за допълнителна храна.
Дори когато участниците в експериментите получавали парични награди, за да преодолеят апетита си за вкусна, висококалорична храна, те ги пренебрегвали.

Източник: БТА
Прикачвания: 7238143.jpg(8Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Четвъртък, 21.05.2015, 21:39 | Съобщение # 239
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Ефективна напитка за отслабване



Няма какво повече да умуваме - лятото идва, трябва да се вталяваме.
Естествено има безумно много диети и предложения за хранителни режими. Не всички обаче могат да се подлагат на строги диети, а и това не е препоръчително.
Все пак гладът причинява стрес на организма и не води до нищо хубаво. По-добре не подлагайте тялото си на такива панически изпитания.
Диетите също могат малко или много да навредят на организма ви. Трябва да сме абсолютно здрави, за да се подложим на диета.
Както знаем, обаче, има определени продукти, които е задължително да ограничим, ако искаме да се вталим - сладкишите, мазните храни и много пълномаслените изделия.
За наше щастие има и такива продукти, чийто прием, ако увеличим, това ще окаже благоприятно въздействие на организма, а и на килограмите ни.
Искаме да ви представим една напитка, която води до ефективно отслабване. Най-хубавото е, че в нея няма нищо изкуствено .
Освен това не трябва да се гладува, нито по какъвто и да е начин да се стресира организма.
Напитката, която се приготвя само от 4 прости съставки, се приема два пъти на ден преди хранене. НЕ вместо хранене!
И кои са тези продукти - грейпфрут, краставица, лимон и мед.
Всъщност изобщо не бива да се учудваме, че с тези продукти можем да отслабнем.
Както и друг път сме ви казвали, водата с лимон сутрин също може да има подобен ефект върху организма ни.
Грейпфрутът със всичките му полезни свойства също няма как да ни учуди - вижте още един метод за отслабване с грейпфрут.
И медът, разбира се. Той има толкова благоприятно въздействие върху организма ни, че трябва да се почерпваме с лъжица от него всеки ден. Комбинацията с канела пък може да излекува почти всичко, а освен това и да ни направи по-слаби.
И все пак какво да правим с тези 4 вълшебни продукта.
1 Грейпфрут, 1 краставица и 1 лимон трябва да се изцедят в сокоизстисквачка до последната капка. Колкото повече сок имаме от тях, толкова по-добре.
След това към тях добавяме 1 с.л. мед и разбъркваме. Най-добре е да се сдобиете с домашен мед.
Към тази смес добавяме половин литър вода и оставяме в хладилника. Вълшебната напитка се разделя на две и се пие два пъти на ден преди хранене.
Колкото повече я приемате, толкова ефектът става по-видим.
Хубавото е, че продуктите са натурални и по никакъв начин не могат да навредят, а напротив. Могат само да помагат, тъй като всички те имат и други ползи освен отслабването.
Ако ограничите вредните и мазните храни (не да гладувате, а само да намалите приема на храната), правите леки упражнения или пък просто започнете да ходите повече пеша и по стълбите вместо с асансьора, ефектът ще е забележителен.
Ефективната напитка може да ви докара до 5-6 кг надолу само за броени дни.
Ако имате да сваляте повече от 10 килограма, това може би е най-правилният метод за вас. "Диетата" с тази напитка е подходяща за такива, които имат да отслабват от 3 до 6 килограма и то за няколко дни.

Източник: Симона Иванова, kulinar.bg
Прикачвания: 7792936.jpg(17Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Четвъртък, 21.05.2015, 21:39
 
poj160arДата: Понеделник, 25.05.2015, 11:04 | Съобщение # 240
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
10 причини да обичаме черешите



Има един израз, с който на съвремен език изразяваме най-доброто от живота - „черешката на тортата“. Защо именно черешката се е превърнала в символ на последния щрих, необходим за определянето на нещо като „съвършено“, е трудно да се проследи.
Има обаче много съвсем буквални причини да отдадем на този сочен, ароматен плод, дължимото уважение. Според редица изследвания, черешите подобряват апетита, укрепват съдовете и извеждат вредните вещества от организма. Това показват съвременните проучвания върху техните свойства.
А в древността те са били наречени “птичи вишни”, защото хората са забелязали, че птиците ги предпочитат. Лекарите от Изтока са ценили плода, защото той се усвоява много добре от организма, а ние ви предлагаме 10 причини, поради които трябва да си хапваме череши в изобилие.

1. Черешите са богати на провитамин А, витамини от група В, витамин С и Р, желязо, калий, натрий, магнезий, калций и фосфор. Те активизират обменните процеси, подобряват апетита и работата на мозъка и оказват общо укрепващо действие на организма.
2. Благодарение на биологично активните вещества в тях – кумарини и оксикумарини - се нормализира съсирването на кръвта. Те оказват и общо укрепващо действие на организма.
3. Тъмночервените сортови съдържат много антоцианини и каротиноиди – флавоноиди, които укрепват стените на кръвоносните съдове. Затова черешите се смятат за добра профилактика на синините и намаляване на кръвното налягане при хипертония.
4. Черешите помагат и при анемия, тъй като обогатяват организма с желязо.
5. Те са полезни още при артрит, подагра, ревматизъм, защото съдържащата се в тях салицилова киселина притежава обезболяващо действие.
6. В черешите има много целулоза, която помага при дисбактериоза на червата. Плодът подобрява перисталтиката и е ефективен при запек.
7. Черешите помагат при кашлица – за по-доброто отхрачване. За тази цел е най-добре да са сварят на компот (без захар!), който да се пие, докато е горещ.
8. В черешите се съдържат повече въглехидрати, отколкото във вишните. Те са богати на фруктоза, която бавно се разгражда в кръвта и затова е особено “лека” за задстомашната жлеза. Благодарение на това те са полезни за хората със захарен диабет.
9. Черешите са препоръчителни и за хората със сърдечни заболявания, тъй като попълват недостига от калий, необходим за нормалната работа на сърцето.
10. Те активизират също работата на бъбреците и черния дроб, които започват по-ефективно да извеждат шлаката. Черешите оказват положително влияние на кожата и помагат при различни кожни заболявания (екзема, псориазис). Маската от череши почиства и свива порите, премахва мъртвите клетки. За мазна кожа са особено подходящи киселите сортове.
Сокът от череши също е полезен - при запек, анемия и нарушения в храносмилането. При подобни проблеми той трябва да се пие по половин чаша няколко пъти дневно. При атония на червата и колит пък е добре да се изпива по 1 с.л. 3 пъти дневно.
Когато избирате череши, обръщайте внимание на дръжката: тя трябва да бъде зелена. Жълтите дръжки означават, че черешите вече са презрели.
Плодът трябва да се яде на малки порции (до 300 г) по няколко пъти дневно. Те трябва да се сдъвкват внимателно за да се избегне подуване на стомаха.
От черешите трябва да се въздържат само хората, които са с нарушена проходимост на червата.

Източник: dnesplus.bg
Прикачвания: 7145599.jpg(68Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Понеделник, 25.05.2015, 11:05
 
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Алтернативни методи за избягване на болестите (Ще се опитам с тази тема да помогна на вас и близките ви)
Страница 16 от 21«1214151617182021»
Търси: