Алтернативни методи за избягване на болестите - Page 18 - Форум Екзотик Плантс България
Петък, 09.12.2016, 16:35
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 18 от 21«12161718192021»
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Алтернативни методи за избягване на болестите (Ще се опитам с тази тема да помогна на вас и близките ви)
Алтернативни методи за избягване на болестите
poj160arДата: Неделя, 14.06.2015, 20:49 | Съобщение # 256
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
5 неща, които може би не знаете за динята



Лято, море, слънце и... парче студена и свежа диня. Освен че е вкусна, динята се оказва и изключително полезна за здравето, пише „Хелт“. Динята е богата на витамин С и витамин А, а купичка от този червен плод съдържа едва 46 калории.

Вижте още 5 неща, които може би не знаете за този плод.

Съдържа повече ликопен, отколкото доматите

Този прекрасен летен плод съдържа 91,5% вода, но е и много богат на ликопен – антиоксидант, който се открива в червените плодове и зеленчуци и влияе отлично на здравето ни.
Оказва се, че една купичка диня съдържа 1,5 пъти повече ликопен, отколкото свежите домати. Този антиоксидант помага за борбата със свободните радикали и съответно подобрява имунната система.
Според някои специалисти ликопенът може да има превантивна функция срещу развитие на сърдечни заболявания и някои видове рак.
Експертите съветват да съхраняваме динята на стайна температура, за да можем да се възползваме от всичките ѝ здравни ползи.



Сокът от диня може да облекчи мускулни болки

Испански учени установиха, че консумацията на сок от диня може да действа успокояващо на мускулите след интензивна тренировка. Според тяхното проучване спортистите, които пиели чаша сок от диня час преди тренировка, имали по-малко мускулни болки и умерен пулс на следващия ден.
Това може да се дължи на съдържащата се в динята аминокиселина, наречена L-цитрулин, която организмът преработва в L-аргинин - аминокиселина, която помага за отпускане на кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението.

Динята е и плод, и зеленчук

Динята е сладка като повечето плодове, но е от семейство тиквови – в него се класифицират зеленчукови култури като диня, краставица, пъпеш, тиква, тиквичка. И тъй като динята е и зеленчук, кората ѝ също е ядлива, пише още „Хелт“.

В динята се съдържа много вода

Динята съдържа 91,5% вода и е изключителен съюзник в битката с дехидратацията през горещите месеци (вижте още: как да останем хидратирани през лятото). Недостатъчният прием на течности вреди на здравето. Според проучване, публикувано в The Journal of Nutrition, жените, които са дори леко дехидратирани, страдат от главоболие, имат проблеми с концентрацията, чувство на умора и лошо настроение. Ето защо през топлите месеци е хубаво да включим и диня в ежедневното си меню.

Златна диня

Знаехте ли, че съществува и жълт сорт диня?

Може да ви е трудно за вярване, но съществува сорт диня, който не е розова отвътре, а жълта. Кората на жълтата диня е като тази на червената, но цветът и вкусът на сърцевината са различни.
Имайте предвид, че няма информация за хранителните стойности на динята. Повечето си изследвания учените са провеждали върху розовия сорт диня, допълва „Хелт“.

Източник: vesti.bg
Прикачвания: 4178130.jpg(64Kb) · 0936780.jpg(53Kb) · 7834560.jpg(32Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Неделя, 14.06.2015, 20:50
 
poj160arДата: Неделя, 21.06.2015, 19:07 | Съобщение # 257
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Защо гроздето и дребните безкостилкови плодове са полезни за тялото?



Американски учени са установили, че гроздето и дребните безкостилкови плодове като ягоди, малини, къпини и боровинки помагат за преобразуването на излишната бяла мазнина в изгарящата калории бежова мазнина, съобщава сайтът Медикъл експрес.
Проучването на специалисти от Вашингтонския университет дава нови насоки за предпазване и лечение на затлъстяване.
За целите на изследването учените са подложили мишки на богата на мазнини диета. В менюто на част от гризачите е бил включен ресвератрол в количество, равняващо се на 340 грама плодове за човек. Изследователите са установили, че мишките, към чиято храна е бил добавен полифенолът, са натрупали 40% по-малко тегло в сравнение с останалите.
Оказало се, че ресвератролът, срещан в най-голямо количество в гроздето и дребните безкостилкови плодове, допринася за преобразуването на излишната бяла мазнина в активната и изгаряща калории бежова мазнина.
Специалистите обясняват, че полифенолите като ресвератрола увеличават генната експресия, която подобрява окисляването на мазнините, така че тялото да не се претоварва, да поддържа баланса си и да противодейства на затлъстяване и метаболитни нарушения.
Изследователите са установили също, че ензим, известен като AMPK, който регулира енергийния метаболизъм на тялото, стимулира превръщането на бялата в бежова мазнина.

Източник: dariknews.bg
Прикачвания: 3996745.jpg(29Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Неделя, 21.06.2015, 19:08
 
poj160arДата: Неделя, 28.06.2015, 21:50 | Съобщение # 258
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Манго (Mangifera)



Мангото (Mangifera) е род двусемеделни тропически растения от семейство Смрадликови. Произходът му е от Индия и Югоизточна Азия.
Мангото е дърво, достигащо до 40 метра височина, а радиусът на короната може да достигне до 10 метра. Плодът узрява бавно, от 3 до 6 месеца.
Цветът на плода варира от червен до жълт, вкусът е стипчив. Плодът може да тежи до 3 килограма.
Най-известните и разпространени видове манго са "Алфонсо", "Кондо" и "Томи Аткинс".

Хранителен състав на 100гр сурово манго:
- вода 80%
- мазнини 0.3гр
- белтъчини 0.5гр
- захари 14гр
- фибри 1.8гр
- 65 ккал
- въглехидрати (смилаеми) 15.2гр

Мангото е особено богато на витамини, като основните са витамин С и провитамин А (бета-каротин).
Богато е на калций, желязо, магнезий, мед и калий.
Плодът не съдържа наситени мазнини и холестерол. Мангото е естествен антиоксидант.
Мангото спокойно може да се приеме за супер храна благодарение на съдържанието си на почти всичко нужно за организма.

Ползи:
Доказано е, че мангото подобрява функцията на стомашно-чревния тракт и бъбреците.
Защитава кожата от външни вредни въздействия и я поддържа свежа и мека.
Консумирането на манго ни предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

Няма вреда от мангото, но трябва да се внимава с консумацията му при страдащи от диабет, дисперсия и затлъстяване хора.

Източник: pharmacy-bg.com/
Прикачвания: 7652681.jpg(10Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Сряда, 08.07.2015, 22:20 | Съобщение # 259
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Чаша сок от грейпфрут дневно - за здраво сърце



Консумацията само на една чаша сок от грейпфрут дневно може да предостави защита от развитие на сърдечни болести, се посочва в данни на проучване.
Количеството от около 340 мл е достатъчно, за да се подобри кръвообращението. Според експертите полезните химикали, познати като флавоноли, които естествено се намират в цитрусовите плодове, са отговорни за безценните ползи.
Изследователите твърдят, че редовната консумация на сок от грейпфрут може да изиграе много важна роля за ограничаване на развитието на сърдечните болести – една от водещите причини за летален изход в световен мащаб.
Според данни на Министерството на здравеопазването в България при всеки 3 фатални случая, 2 са вследствие на сърдечносъдови заболявания.
Най-добрата защита от тях е консумацията на здравословен хранителен режим, богат на полезни вещества.
Френски изследователи наемат 48 жени в добро здраве, чиято възраст е между 50 и 65 години. Тази възрастова група е с най-висок риск от развитие на сърдечно заболяване.
Всеки ден половината от участничките получават по 340 мл сок от грейпфрут, а на останалата част от тях се дава същото количество напитка, която наподобява плодовия сок, но не съдържа флавоноли. След два месеца напитките на двете групи участници се сменяват. Проучването продължава за период от шест месеца.
От анализа на данните става ясно, че след редовната консумация на напитката, съдържаща флавоноли, се наблюдава значително подобрение на здравето на кръвоносните съдове. При консумация на алтернативната напитка, се наблюдава малка или никаква промяна в това отношение.
Изследователите отбелязват, че редовната консумация на сок от грейпфрут може да помогне на здравите жени на средна възраст и в периода на менопаузата, тъй като е полезна при артериална ригидност.
Данните от своето проучване изследователите публикуват в American Journal of Clinical Nutrition.

Източник: puls.bg
Прикачвания: 8720689.jpg(17Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Сряда, 08.07.2015, 22:23 | Съобщение # 260
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Патладжанът подпомага мозъка и сърцето



В количеството от една чаша нарязан патладжан се съдържат 20 калории, 0,8 г протеини, 4,82 г въглехидрати, 0,15 г мазнини и 2,5 г диетични фибри. Осигуряват се 10% от небходимата дневна нужда от фибри, 5% от от необходимия калий, 3% витамин C, 5% витамин B6, 1% желязо и 2% магнезий.
В патладжана могат да се открият флавоноидите антоцианини. Те се съдържат в много растителни храни и, освен че носят ползи за здравето, допринасят и за специфичния цвят на много плодове и зеленчуци. В този случай антоцианините са водоразтворими пигменти, които придават на патладжана характерното му лилаво оцветяване.
Много от ползите от консумацията на зеленчука се дължат на кожата му. Тя е богата на фибри, калий, магнезий и антиоксиданти.
Фибрите, калият, витамините C и B6, заедно с фитонутриентите, са полезни за здравето на сърцето. Според данни на American Journal of Clinical Nutrition консумацията на храни, които съдържат флавоноиди, се свързва с понижен риск от фатален изход, вследствие на сърдечно заболяване. Приемът дори на малки количества флавоноиди подпомага сърцето.
От лабораторни анализи на фенолните съединения в патладжана става ясно, че той съдържа значителни количества хлорогенова киселина, която е сред най-мощните унищожители на свободни радикали, намиращи се в растенията.
Има данни, че хлорогеновата киселина намалява нивата на „лошия холестерол“ и има антимикробни, антивирусни и противоракови свойства.
В данните от различни анализи се посочва, че антоцианинът, съдържащ се в кожата на патладжана, действа като мощен антиоксидант, който защитава мозъчните клетки от увреждане, вследствие на свободните радикали.
Установено е още, че това съединение подпомага транспортирането на хранителни вещества към клетките, както и процеса по извеждане на отпадъчните вещества.

Източник: puls.bg
Прикачвания: 1604106.jpg(25Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Сряда, 08.07.2015, 22:28 | Съобщение # 261
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Динята предпазва от запек



Динята е горещо препоръчван плод през летните жеги, не само заради високото ѝ водно съдържание, но и заради други нужни на организма вещества, които съдържа.
В количеството от една чаша нарязана диня – около 150 г, могат да се открият 43 калории, 0 г мазнини, 2 г калий, 11 г въглехидрати, включително 9 г захар, и 1 г фибри. Същото количество осигурява 17% от дневната нужда от витамин А, 21% от необходимия за деня витамин C, 2% желязо и 1% калций. Водното съдържание на динята е цели 92%.
Сочният плод съдържа още тиамин, рибофлавин, ниацин, витамин B6, фолиева киселина, магнезий, фосфор, калий, цинк, мед, манган, селен, холин, ликопен, пантотенова киселина и бетаин. Всъщност експерти твърдят, че в динята може да се намери повече ликопен от който и да е друг плод или зеленчук. Хранителният режим богат на това вещество, може да защити от развитие на сърдечно заболяване.
Според данни от проучвания рискът от развитие на астма сред хората, които консумират високи количества от определени вещества, е по-малък. Сред тях е изключително важният витамин C, който може да се намери в немалки количества в динята.
Витамин C е и антиоксидант, който защитава организма от развитието на рак, тъй като унищожава свободните радикали, за които се знае, че са причина за онкологичните заболявания. Няколко проучвания в областта приписват и на ликопена противоракови свойства.
Благодарение на високото водно съдържание, в комбинация с фибрите, консумацията на диня може да предпази и от констипация.
И, разбира се, динята е сред препоръчителните междинни закуски през лятото, която освежава и предотвратява организма от дехидратация.

Източник: puls.bg
Прикачвания: 7629556.jpg(25Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
georgiДата: Четвъртък, 09.07.2015, 11:24 | Съобщение # 262
Трабант
Група: Проверени
Съобщения: 135
Статус: Offline
Quote poj160ar ()
Знаехте ли, че съществува и жълт сорт диня?

Като дете гостувах на една наша леля в селце край р.Огоста. в т.н. "Златия" край реката тя отглеждаше цяла колекция местни сортове. Ама какви дини! И жълтата беше царицата на дините!
 
poj160arДата: Четвъртък, 09.07.2015, 11:59 | Съобщение # 263
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
georgi, привет. Да, разбира се, аз лично съм си хапвал на няколко пъти от жълтите дини. Просто са невероятни на вкус, особенно "домашното" производство, което няма нищо общо с купешките насилствено отглеждани дини. biggrin То, разбира се всичко що е домашно е много по-вкусно и здравословно от купешките храни. cool dry

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Неделя, 12.07.2015, 21:43 | Съобщение # 264
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Джинджифилът е мощен антиоксидант и има множество ползи



Значението на корена от джинджифил е било добре познато още на древната арабска, китайска и индийска култури.
Джинджифилът е мощен антиоксидант, който се използва често при различни типове възпаления, включително при ревматоиден артрит. Корените му съдържат джинджероли, които играят важна роля при лечението на остеоартрит и ревматоиден артрит. Наблюденията показват, че хората, които приемат джинджифил продължително време, усещат намаляването на болката и подобряването на движенията в ставите.
Джинджифилът е ефективен и при лечението на редица гастроинтестинални проблеми, най-вече за предотвратяване на гаденето и повръщането, включително при химиотерапия. Помага и за успокояването на различни по произход разстройства на стомаха и червата.
Химичните съставки, които придават на джинджифила лечебната му стойност, са летливите масла и фенолите. Лютите съставки – джинджеролите и шогаолите, са причина за ефекта му върху гаденето, повръщането и храносмилането. Тези компоненти стимулират метаболизма и тонизират мускулите на червата, което води до по-малко раздразване на стените на червата и по-лесно транспортиране на веществата през храносмилателната система.

Източник: news359.bg
Прикачвания: 4056097.jpg(25Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Петък, 17.07.2015, 12:26 | Съобщение # 265
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Сена (Майчин лист)

Сена, или още позната като майчин лист, е билка със силно очистително действие, чиято родина е Африка и Индия. Ето как и за какво лечение да прилагате билката майчин лист.



Сена е висок около метър храст с жълти цветове и кожести кафеникави шушулки за плодове. Освен цветовете и плодовете с лечебна цел се използват и листата на билката.

Какво се лекува с билката майчин лист?

Сена е силно слабително средство и се използва предимно за лечение на упорит запек. Билката стимулира чревната перисталтика, възпрепятства абсорбирането на течности от дебелото черво, което води до втвърдяване на изпражненията, подобрява работата на черния дроб, помага при хемороиди и фисури.



В древността пък смачкани корени от билката са се използвали като лапи за лечение и бързо зарастване на рани.
Сена се използва още при кожни възпаления, очни заболявания, анемия, атеросклероза, жълтеница.

Как да прилагате билката майчин лист с лечебна цел?

Заради слабата си токсичност не се препоръчва направата на запарка от билката сена, тъй като по този начин се извличат голяма част от токсичните вещества на растението (предимно концентрирани в листата) и съответно чаят от сена предизвиква колики.

Най-добре прилагайте билката с лечебна цел под формата на студен извлек или запарка.

Една супена лъжица се залива с 250 мл вода със стайна температура и се оставя да престои през нощта. Пие се наведнъж на гладно или преди лягане. Слабителното действие обикновено настъпва след 5 до 10 часа.

Важно:

Билката не трябва да се използва от бременни, кърмачки и малки деца.
Продължителната употреба на сена може да доведе до отслабване и залиняване на чревните мускули, сърдечни проблеми като аритмия и хипотония, гадене, диария, дехидратация, метеоризъм.

Източник: Ели Йорданова/zdrave.rozali.com
Прикачвания: 1301152.jpg(30Kb) · 1130339.jpg(49Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Неделя, 23.08.2015, 22:28 | Съобщение # 266
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Круши – важен източник на фибри



Редовната консумация на круши може да помогне за загуба на излишните килограми, да намали риска от развитие на рак, хипертония, диабет и сърдечни заболявания.
В една средно голяма круша (приблизително 178 г) се съдържат 101 калории, 0 г мазнини, 27 г въглехидрати, включително 17 г захар и 6 г фибри, и 1 г протеин.
Консумацията на една средно голяма круша може да осигури 12% от дневната нужда от витамин C, както и 10% от необходимия за деня витамин K. Тя доставя още 6% от нужния калий и по-малки количества желязо, магнезий, рибофлавин, витамин B-6 и фолиева киселина.
Крушите също така съдържат и картеноиди, флавоноиди и антицианини – при тези, които имат червен цвят. Според данни на проучвания крушите и ябълките са сред основните източници на флавоноиди в хранителния режим.
Консумацията на една средно голяма круша осигурява 6 г фибри. По данни на експерти препоръчителното количество фибри за мъже под 50-годишна възраст, е 38 г на ден, а за жените в същата възрастова група е 25 г.
За хората, които са над тази възраст, е препоръчително да консумират 30 г фибри – за мъжете, и 21 г за жените. Статистически данни сочат, че повечето хора не си набавят и половината от нужното количество фибри.

Консумацията на фибри се свързва с понижаване на кръвното налягане и нивата на „лошия“ холестерол. Според данни на проучвания диетичните фибри могат да играят роля в регулирането на имунната система и възпалителните процеси, като постепенно се понижава и риска от състояния, свързани с възпалението. Такива са сърдечносъдовите болести, диабет, рак и затлъстяване.

Източник: puls.bg
Прикачвания: 3771759.jpg(25Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
OrdonezДата: Понеделник, 24.08.2015, 20:39 | Съобщение # 267
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
Добра информация , харесва ми smile , абе всичко е полезно е в това съм се убедил, всички плодове и зеленчуци са полезни по един или друг начин

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Вторник, 25.08.2015, 12:10 | Съобщение # 268
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Къпини – богата доза витамин C без мазнини



Къпините са горски плод, който е с богато съдържание на съединения, подпомагащи здравето. Те могат да се консумират самостоятелно или като добавка към плодови салати, кисело мляко.
В къпините могат да се намерят малки количества калории и мазнини, което ги прави подходяща храна за тези, чиято цел е да отслабнат или да поддържат здравословно тегло. В количеството от една чаша къпини може да се открият едва 62 калории и по-малко от един грам мазнини. Консумацията на тези горски плодове е чудесен начин да се задоволи жаждата за нещо сладко, без да се добавят излишни калории и мазнини към менюто.
Жените, които са на възраст до 50 години, трябва да консумират по 25 г фибри ежедневно. Количеството за мъжете в същата възрастова група е 38 г. Храните, които имат богато съдържание на фибри, оставят чувството на ситост и могат да понижат нивата на холестерола в кръвта. В къпините се съдържат повече фибри, в сравнение с много други пресни плодове. В количеството от една чаша могат да се намерят 7,6 г фибри.
Пресните къпини са богати и на витамин C – 30,2 мг за споменатото количество от плодовете. Това е повече от 40% от препоръчителната дневна доза за жени и около 33% от дневните нужди на мъжете от важния витамин.
Витамин C не може да се съхранява в организма, затова е важно да се набавят достатъчни количества от хранителния режим или под формата на добавки.
В черните плодове могат да се открият и високи нива на антиоксиданти, които ограничават уврежданията, причинени от свободните радикали. Установено е също така, че къпините притежават антибактериални свойства.

Източник:puls.bg
Прикачвания: 7608851.jpg(32Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Сряда, 09.09.2015, 14:37 | Съобщение # 269
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
9 причини, заради които боровинките са безценни за здравето ви



Освен, че са вкусна добавка към апетитни сладкиши, боровинките също са пълни с витамини и минерали, като витамини A, C и E, както и фолиева киселина, рибофлавин ниацин, фибри, калий, магнезий, мед, желязо, манган и цинк.
Благодарение на всичките си полезни вещества боровинките са храна, която трябва да включите в менюто си.

Вижте 9 причини да го сторите:

1. Подобряват храносмилането.
Тъй като съдържат високи нива на фибри, боровинките са полезни за храносмилателната система. Това ги прави и идеално допълнение към вашата диета за отслабване. Боровинките са известни и с това, че предотвратяват запек, газове и подуване на корема.

2. Забавят стареенето.
Боровинките съдържат антиоксиданти, известни с това, че борят опасните свободни радикали в организма. Поради това те предотвратяват признаци на преждевременно стареене като бръчки, фини линии, лош тен, както и отпускане на кожата.

3. Борят инфекциите на пикочните пътища.
Антиоксидантите в малките плодчета стимулират имунната система и поддържат здрав пикочния мехур.

4. Контролират кръвната захар.
Според проучване от 2013 г. 2 чаши диви боровинки всеки ден могат да помогнат за предотвратяване на висока кръвна захар, особено при хора, които страдат от диабет тип 2.

5. Полезни за очите и зрението.
Лутеинът в боровинките е супер помощник в поддържането на здрави очи. Те имат също и свойства, предотвратяващи или забавящи появата на свързани с възрастта проблеми с очите като късогледство, катаракта, диабетна ретинопатия и макулна дегенерация.

6. Подобряват мозъчната функция.
Проантоцианидините и антоцианините, съдържащи се в боровинките, имат невропротективни свойства. Малките плодчета помагат при защитата на мозъка, както и за повишаване на неговата ефективност, а това сваля риска от болестта на Паркинсон.

7. Намаляват коремните мазнини.
Проучване от 2009 г. сочи, че боровинките са от полза за загуба на тегло и съдържат много ниско съдържание на мазнини и калории. Също така са богати на манган, който е известен, че подпомага обмяната на веществата.

8. Намаляват риска от рак.
Проучванията показват, че боровинките имат високи нива на витамин С и мед, както и фенолни съединения, които помагат за предотвратяване на различни ракови заболявания. Тези съединения, заедно с фитохимикалите, също помагат в спирането на развитието на раковите клетки в човешкото тяло.

9. Стимулират имунната система.
Високата концентрация на витамин С в боровинките стимулира имунната система на човек и помага на тялото да се бори с болестите, включително обикновени настинки.

Източник: Framar.bg
Прикачвания: 3345895.jpg(28Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
poj160arДата: Сряда, 09.09.2015, 14:39 | Съобщение # 270
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Американски орех – за здрави кости и сърце



Американският орех, известен още като пекан, съдържа голямо количество мазнини – повече от 70%. Тези ядки са богати на полезни хранителни вещества, включително витамини и минерали, които са необходими за здравето на организма.
В количеството от 30 г американски орехи могат да се открият 2,7 г фибри, 1,3 мг манган, 0,3 мг мед, 0,2 мг тиамин, 34,2 мг магнезий, 78,2 мг фосфор, 0,7 мг желязо, 2,6 г протеин, 6,128 г мастни полиненаситени киселини.
Пеканите съдържат още 279 мг от полезните омега-3 мастни киселини и 5,8 г омега-6 мастни киселини. Подобно на останалите ядки, американските орехи носят различни ползи за здравето.
Така например те могат да облекчат запека, тъй като подобрят храносмилането – благоприятно действие, което се дължи на съдържанието на фибри. Те са от основно значение за здравето на дебелото черво и за поддържане на редовен процес на дефекация.
Фибрите, които могат да се намерят в американските орехи, помагат за изчистването на стомашно-чревния тракт, което позволява на дебелото черво да работи с по-голяма ефективност. Други ползи, които фибрите носят за здравето, са понижаване на риска от развитие на колит, рак на дебелото черво и хемороиди.
Здравето на сърцето също е подпомогнато от консумацията на пекани, тъй като в тях се съдържат и полезните мононенаситени мастни киселини като олеинова киселина и фенолни антиоксиданти. Те предпазват от развитието на коронарна артериална болест и инсулт.
Фосфорът е сред най-изобилстващите минерали в организма, предимно в костите и зъбите. Заедно с калцият, фосфорът е от основно значение за здравето на костите и зъбите. В допълнение, минералът е изключително важен и за растежа и възстановяването на клетките и тъканите.

Източник: puls.bg
Прикачвания: 5456062.jpg(30Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Алтернативни методи за избягване на болестите (Ще се опитам с тази тема да помогна на вас и близките ви)
Страница 18 от 21«12161718192021»
Търси: