Отворено денонощно за скучаещи : - Page 25 - Форум Екзотик Плантс България
Понеделник, 24.07.2017, 17:43
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 25 от 27«122324252627»
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Отворено денонощно за скучаещи : (Работно време от 8:00 до 17:00 часа)
Отворено денонощно за скучаещи :
wrongdreamerДата: Четвъртък, 21.04.2016, 12:40 | Съобщение # 361
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 904
Статус: Offline
Аз ще си търся малко люляк от дребния, та ако ви попадне инфо - моля споделете.
Днес видях в магазина да се предлага една ябълка от вида Crab apple tree, като декоративна ябълка. Така е - цвета стои с месеци а плода е по красив и от цвета, но това клоето не знаете е че от плода се прави най добрия сайдер.
Добавя се към червена кисела ябълка, но само защото за много сайдер трябва да садиш десетки дървета.
Споменах ли, че нищо не го напада и винаги си е БИО.
Не падат от дървото след узряване. Абе само плюсове, ако търсите "полезен" ефект.
Някой садил ли е Гуми / Елеагнус мултифлора / ?
Питам дали се опрашва сам или му трябва другарче.


Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.
 
poj160arДата: Четвъртък, 21.04.2016, 19:10 | Съобщение # 362
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline


wrongdreamer, привет, Митаче. Гуми (Elaeagnus Multiflora) може и самичко да се опрашва, но значително повече ще бъде добива от кръстосаното опрашване с други растения. Виж за по-нагледно например най-долните редове в текста тук: ЦЪК
Разбрах, че ти се иска да оградиш градината си с тях за завет, което е много умна идея и добра ограда.
Предполагам знаеш, че толерира сушата и различните видове почви, но да не задържат много вода. Нискостеблен сорт череша ако така мога да се изразя за незнаещите, който може да се използва чрез резитбена формировка като жив плет, а засаден храста поединично или на групи дава красива аранжировка в градината или двора. Плодовете са с размери като например на култивираната синя американска боровинка, стипчиви на вкус, при пълно узряване имат сладко-кисел вкус и добри лечебни свойства. Плодовете се консумират сурови, сушени или на сладка и конфютири. За сведение се консумират много от птиците. Спокойно може да вирее на територията на цяла България.

Послепис: Едно много интересно решение за почистване на тревите и бурените около лозите в масивите и образуване на поливни ямки или внасяне на обработен тор:
ЦЪК
Прикачвания: 0305929.jpg(24Kb) · 4331396.jpg(104Kb) · 3550970.jpg(83Kb) · 6792298.jpg(20Kb) · 7523566.jpg(86Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Четвъртък, 21.04.2016, 19:25
 
goshotanchevДата: Събота, 23.04.2016, 06:31 | Съобщение # 363
Симсон
Група: Проверени
Съобщения: 44
Статус: Offline
Quote Ordonez ()
goshotanchev, утре тръгвам спешно за Гърция, ако не ти е спешно в понеделник ще ти кажа кои да си вземеш, за лозите слагах тези с най силна УВ защита, инак прегарят за няколко месеца и в края на вегетацията оставаш без тях, а един вид държаха пълни две години без проблем, но съм забравил кои ще видя и ще ти пиша, че не им помня цветовете.

Quote Ordonez ()
goshotanchev, утре тръгвам спешно за Гърция, ако не ти е спешно в понеделник ще ти кажа кои да си вземеш, за лозите слагах тези с най силна УВ защита, инак прегарят за няколко месеца и в края на вегетацията оставаш без тях, а един вид държаха пълни две години без проблем, но съм забравил кои ще видя и ще ти пиша, че не им помня цветовете.

Адаш като ти остане време погледни за цвета на привързващите ленти smile
 
poj160arДата: Неделя, 01.05.2016, 10:55 | Съобщение # 364
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Патриаршеско и Синодално Пасхално послание - 2016

„Защо търсите Живия между мъртвите?
Няма Го тука, но възкръсна”
(Лука. 24:5-6)

Възлюбени в Господа чеда на светата ни Църква,
След като и през тази година изминахме заедно дългото и спасително пътуване на Великия пост, след като заедно с Господа отново преживяхме Неговите страдания и кръстна смърт, в утрото на Третия ден всички ние, следвайки жените-мироносици, отново заедно бързаме към празния гроб, за да възвестим на света нечуваната и с нищо несравнима вест: „Христос воскресе!”

Възкръсна Христос, и врагът на нашето спасение бе посрамен! Възкръсна Христос, и властта на смъртта беше унищожена! Възкръсна Христос, и вече няма смърт, а живот се възцари! С тези и още много, извиращи от дълбините на нашите сърца, думи и днес отново славим и възпяваме Жизнодавца Христа, Когото гробът не можа да удържи; Победителя на смъртта, Когото адът не можа да надвие, а стенещ в безсилието и яростта си, викаше: „Христос възкръсна от мъртвите, като със смърт смъртта потъпка, и на тези, които са в гробовете, живот дарува” (Акатист на ВъВъзкресение Христово, ик. 1).

Христос възкръсна, за да имаме ние живот (Йоан. 10:10), за да спаси погубеното и да го върне обратно в дома на Отца (Йоан. 14:2-4). Христос възкръсна, за да положи така началото и на нашето възкресение (1 Кор. 15:20), за да ни освободи от властта на греха и на княза на този свят, като ни даде възможност от чеда на греха да станем чеда Божии и Божии приятели (Йоан. 15:14-15). Христос възкръсна, та чрез Неговото Възкресение Бог да ни открие „тайната на волята Си… що бе отпреди положил в Себе Си, в нареждане изпълнението на времената, за да съедини всичко небесно и земно под един Глава” (Еф. 1:9-10). Заради тези и за още много други неща, в утрото на Третия ден гробът, в който беше положено тялото Му, се оказа празен – защото от този гроб бе възсиял Самият Живот!

Та нима някой друг, освен Самият Бог, приел пълнотата на човешката природа, можеше да ни освободи от оковите на греха и на смъртта? Нима друг, освен Онзи, чрез Когото всичко бе станало, Който Сам бе Творецът и на човека, и на целия свят, можеше да прояви грижа за нас – попадналите в примките на греховността Негови непокорни, но въпреки това, все така любими и непрежалими чеда? Нима друг, освен Богочовекът – нашият Господ и Спасител Иисус Христос, можеше да даде вяра на обезверените, да вдъхне надежда на обезнадеждените, на смъртните да подари живот? „Де ти е, смърте, жилото? Де ти е, аде, победата?” (Ос. 13:14; 1 Кор. 15:55). Така питаме и ние днес, за да отговорим от радостта на цялата ни Църква: „Христос възкръсна и смъртната сянка във вечен живот премина; Христос възкръсна и властта на смъртта вече не може да държи човека” (Акатист на Възкресение Христово, ик. 6).

Така богочовешката история, подпечатана от предивното събитие на Христовото Възкресение, продължава вече две хилядолетия, през които Църквата ревностно и неуморно продължава своето богочовешко дело и спасителната си мисия в света, все така неизменно проповядвайки Христа Иисуса – Разпнатия и Възкръсналия от мъртвите – и все така вярно пазейки всяка Негова дума, всяко повеление и обещание – всичко онова, което представлява същността на Неговия Нов завет с човечеството. А всичко това извира от самата богочовешка природа на Църквата, защото тя е Неговата Църква – „църквата… която Той си придоби със Своята кръв”(Деян. 20:28). В същата тази Църква продължава и днес, на всяко място и при всевъзможни обстоятелства да се проповядва Христовото спасително учение. В същата тази Църква продължава и днес да се преподава в тайнството на светата Евхаристия Самият Иисус Христос. Въпреки всички пречки и препятствия, които богопротивният дух издига пред богочовешката ѝ мисия.

Братя и сестри,

Като чеда на тази Църква, които сме „скъпо купени” (1 Кор. 6:20), за да получим „осиновението” (Гал. 4:5), спасението и вечния живот, и ние сме призвани да сме живи свидетели Христови и проповедници на Неговото преславно Възкресение. Всеки от нас според силите си и обстоятелствата трябва да бъде Христов апостол и благовестител на Евангелието, което „не е човешко”, но ни е дадено „чрез откровение Иисус Христово” (Гал. 1:11-12). Към това особено ни задължава и тежката духовна криза на съвременния свят, която в наши дни се отразява на всички равнища на човешкия живот и човешките взаимоотношения. Във време, когато човечеството отново се лута в търсене на своите изконни духовни корени, ние, православните християни, отново и отново сме призвани да благовестим за Христовото Възкресение и станалото възможно благодарение на него наше спасение. Да благовестим и да проповядваме „благоприятната Господня година” (Ис. 61:2; Лука. 4:19).

На нас не ни е дадено да знаем „времената и годините”, които Бог е положил „в Своя власт” (Деян. 1:7). Ние обаче добре знаем, че „един е Господ, една е вярата, едно е кръщението”. Добре знаем, че „един е Бог и Отец на всички, Който е… във всички нас” (Еф. 4:5-6), както и че Този Бог „не е създал смъртта и не се радва, кога гинат живите” (Прем. Сол. 1:13). И тъкмо затова имаме нашето задължение – като Божии приятели и Негови съработници – всякога да свидетелстваме за Него и за Неговото Възкресение, с което бе положено началото и на нашето спасение!
Като поздравяваме с преславното Христовото Възкресение всички верни чеда на Православната ни църква – в обичната ни Родина и далеч от нея, благопожелаваме на всички вас светла пасхална радост, мир и светлина в душите и в сърцата, крепка вяра и надежда, и по-голямата от всички тях неоскъдяваща Божия любов!
Благодатта и мирът на Възкръсналия от мъртвите наш Господ и Спасител Иисус Христос, и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! Амин!
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СВ. СИНОД
† НЕОФИТ
ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
goshotanchevДата: Понеделник, 02.05.2016, 15:29 | Съобщение # 365
Симсон
Група: Проверени
Съобщения: 44
Статус: Offline
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !!!
 
poj160arДата: Понеделник, 02.05.2016, 15:56 | Съобщение # 366
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Во Истина Воскресе!

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
goshotanchevДата: Петък, 06.05.2016, 13:40 | Съобщение # 367
Симсон
Група: Проверени
Съобщения: 44
Статус: Offline
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ !
НАЗДРАВЕ !
 
wrongdreamerДата: Четвъртък, 02.06.2016, 12:28 | Съобщение # 368
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 904
Статус: Offline
Един от охранителите ни има двор в някакво близко село. Вчера ме попита може ли да си купи семена от палма . Дали ще покълнат. Попитах го каква палма иска да има - на двора или в саксия. Гордо заяви, че си е избрал Трахикарпус "Пловдив". Дори продават вече семена.
Колегите от другия форум имат попадение. Те май имат повече собствени сортове отколкото членове.
Бих им предложил имената : Марица, Долни Воден / не е ли гот Трахикарпус "Долни Воден"/, Чая, Станимака и още, и още...
Георги, много си назад. Измисли нещо поне от любов към спорта и съревнованието. Ето ти идеи - / някой скоро те попита за едроплодна трънка /
Трънка "Кацнал бръмбар", Трахикарпус "Мъката на Долни Воден" / или Горни - който по приляга /, поне една смокиня "Дебелата Горила" и още много други.
Като стигнеш до името - обади се.
Иначе ще слагаш разни клишета и ще ти се смеят много хора.
А моя съвет към охранителя беше - Ако са на една цена - тогава. Иначе, всички са еднакви и не е редно да плащаш повече. Така или иначе, няма пловдивски трахикарпуси.
Аз например имам маслина "Катуница". Много е хубава.
barbarian hippy


Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.
 
grДата: Понеделник, 20.06.2016, 11:42 | Съобщение # 369
Симсон
Група: Проверени
Съобщения: 66
Статус: Offline
"Трима души загинаха при тежък пътен инцидент на пътя Пловдив - Асеновград, в района на КЦМ.
Катастрофата е станала около 05:30 часа тази сутрин.
По първоначални данни лека кола „Бе Ем Ве” с кърджалийска регистрация е навлязла в лентата за насрещно движение в посока Асеновград и се е ударила челно в таксиметров автомобил от Пловдив."

Човек да се страхува да пътува вече! Като излети един такъв срещу тебе какво ще те спаси?
 
poj160arДата: Понеделник, 20.06.2016, 11:52 | Съобщение # 370
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Това беше близо до разсадника на Гого (Ordonez). cry Пожелавам на никой да не се случва!

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Понеделник, 20.06.2016, 11:53
 
wrongdreamerДата: Понеделник, 20.06.2016, 14:53 | Съобщение # 371
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 904
Статус: Offline
Не е редно да обобщаваме, но коли с номера от Хасково и Кърджали, никога не участват в обикновени инциденти. Освен всичко останало, ако не караш БМВ или Мерцедес, ти си втора ръка човек.
Съчувствам на пострадалите, но мисля, че причинителя не заслужава съчувствие.
Хората стават все по неразумни.


Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.
 
OrdonezДата: Вторник, 21.06.2016, 02:19 | Съобщение # 372
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3803
Статус: Offline
Да , катастрофата е на 400 метра от мен, ужас, нямам думи, между другото, колеги, понеже непрекъснато пътувам, трябва да ви кажа, че като българския шофьор по неразумен аз не познавам и по лекомислен, за съжаление това е така, защото им даваха книжки срещу заплащане и куцо и кьораво вече е с книжка... за съжаление

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
goshotanchevДата: Вторник, 26.07.2016, 09:20 | Съобщение # 373
Симсон
Група: Проверени
Съобщения: 44
Статус: Offline
Здравейте колеги!Може ли по тази снимка да се произнесете какъв е сорта на крушаата.Питам понеже недобросъвестен търговец ми продаде фиданката за червена вилямова масловка.
Прикачвания: 4110016.jpg(86Kb)
 
wrongdreamerДата: Вторник, 26.07.2016, 20:39 | Съобщение # 374
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 904
Статус: Offline
Приятелю, Много ми прилиюа на Секел.Рядка е, но много хубава.
Има една класическа рецепта за Секел - обелва се и се вари във вино с малко мед и канела. После се сервира с малко вино, и топка сладолед.
Дребни са, но са хубави. Смущава ме факта, че са много редки. Освен това зреят малко по късно, та не зная какво да ти кажа.
По форма докарва и на Анжу, но и тя е рядка.Малко е по едра от Секел.
По скоро може да е Анжу.Светла е за Секел.Почти съм сигурен, че е зелен Анжу ! Твърда, сочна сладка и ароматна. Това е класика за Америка - Северна и Южна.
Намерих снимка на плода - и да добавя - и те имат червени и зелени.
Прикачвания: 6894516.jpg(0Kb)


Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.

Съобщение редактирано от wrongdreamer - Вторник, 26.07.2016, 20:44
 
goshotanchevДата: Сряда, 27.07.2016, 07:09 | Съобщение # 375
Симсон
Група: Проверени
Съобщения: 44
Статус: Offline
Аромат на мускат има дребни с дебели дръжки са.За сега я кръщавам Анжу. Единствената ми круша която не страда от огнен пригор ЗА СЕГА ДЕ smile
 
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Отворено денонощно за скучаещи : (Работно време от 8:00 до 17:00 часа)
Страница 25 от 27«122324252627»
Търси: