Отворено денонощно за скучаещи : - Page 5 - Форум Екзотик Плантс България
Петък, 23.06.2017, 16:57
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 5 от 27«12345672627»
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Отворено денонощно за скучаещи : (Работно време от 8:00 до 17:00 часа)
Отворено денонощно за скучаещи :
OrdonezДата: Сряда, 23.01.2013, 17:46 | Съобщение # 61
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3797
Статус: Offline
Много готино колега , незнаех за тоз код.

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
OllieДата: Сряда, 23.01.2013, 18:38 | Съобщение # 62
Трабант
Група: Блокирани
Съобщения: 110
Статус: Offline
И аз ама викам да пробвам... сега ще мога да ви поздравявам в клюкарника biggrin

Съобщение редактирано от Ollie - Сряда, 23.01.2013, 18:38
 
OrdonezДата: Четвъртък, 24.01.2013, 23:34 | Съобщение # 63
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3797
Статус: Offline
Попаднах на една статия в нета и понеже пишат за баща ми , сметнах че на някой може да му е интересно...

На 10 септември от Марсилия до Пловдив прелетя Димитър Пенчев. Да се видим, да поговорим, да се обадим на Владо Гошев в Куклен…

Съдбата им е удивителна, а приемат всичко някак си делнично, спокойно, с тиха тъга.

Ако трябва да избера личности за бъдещето на страната бих се спрял на хора като двамата политически затворници – разчитащи на себе си, дори в ужасите на безизходицата, успяващи с труд и талант, никога не мрънкащи от съдбата, примирено и твърдо следвайки пътя и идеите си, смели, много смели, вярващи в приятелството, отдадени на семейството, страната, родното село, родовите корени и политическите си убеждения.

Владимир Гошев и Димитър Пенчев - 10.9.2012 г., Куклен


В Куклен запалихме свещица на гробовете на трима велики антикомунисти и земеделци. Бе привечер, а от склоновете на Родопите подухваше същия вятър, който бе завял съидейниците на Владо да копаят землянки над селото, да се въоръжават, да подготвят съпротива, да разпространяват забранената литература на николапетковистите и айна сметка да ги отвее в Старозагорския затвор. А са били млади хора, току прехвърлили 20-те. Било е 1968 г. Чешките събития. И нашите момчета във вихъра на световната политика. Последните горяни…

Водачът им е бил най-отдадения и чист земеделец, който съм срещал в живота си – Бай Тушо или Петър Попиванов, роден в с. Долно Тодораки, Кукушко през 1918 г., преселил се в Куклен с голяма група македонски българи-униати и убедени земеделци-антикомунисти, участник във всички възможни конспирации в Асеновградско, хлебар и дълводелец в затворите. Отиде си през 1999 г. Достойно и тихо, както бе живял. Когато се запознахме през 1989 г. отнесох един шамар зад врата с упрека: „Как е възможно, бе момче?! Да си роднина на Трифон Кунев, да живееш в Пловдив и чак сега да ме търсиш? Че аз бях „съквартирант” на Бай Трифон и Кръстьо Пастухов в Сливенския затвор, а ти да не дойдеш, да се прикажем, аз борбата не съм спирал…”. Можело да направим конспирация. Това чувах за първи път. По-късно научих, че от 1944 г. той все конспирации правил, организирал николапетковистите, събирал оръжие и взривове, пазил знамена и документи, водил си своята битка. През 1968 г. е в Старозагорския затвор с младите братя Гошеви, с Димитър Пенчев, с Петър Бояджиев и Фреди Фосколо /с него са партньори на дърводелския тезгях/, с Георги Заркин, Едуард Генов и още стотици. Давали им по 13 лв. на месец, нещо като затворническа заплата, а Бай Тушо видял, че младока Владо често остава без цигари: „Момче, от днес аз няма да пуша, тези 13 лева са твои. За цигари…”. Такива неща често се случвали зад стените на затвора.

А Бай Тушо ни гледаше от белия мрамор с оня леко насмешлив поглед на препатилия земеделец. Свещиците догаряха със спомените.

После се прекръстихме пред гроба на Петър Гошев – по-големия брат на Владо – мълчалив, красив, неустоимо верен на идеите си, с прекършени младежки стремежи – със счупени таланти по затворите. Владо проронва сълза и се унася в спомени. За миналото, за беднотията и лишенията, в която са живели. За обесения баща. И той тръгнал от рано на въоръжена битка с комунизма – „смърт чрез обесване”. Това била най-честата присъда за асеновградските горяни в края на 40-те години. „Отървали” се някои невръстни като бай Стефан Вълков, та ги „помилвали” с доживотна тюрма.

Накрая се поспряхме със свещици пред гроба на Константин Симеонов. Също от Куклен, също затворнически другар. Почти ослепява там, но остава с непрекършена омраза към всякакво насилие. Преди да ги пуснат ги привикали да подпишат не декларация за сътрудничество, а обещание, че няма да продължават антикомунистическата си дейност в свободния живот, а селянина от Родопите Коста се провикнал: „На вас нищо не подписвам, ако искате още толкова да ме държите в затвора. Никога!”. Имало и такива хора.

Вятърът подухва от планината, свещичките гаснат, а в гробищата е тихо, като в съня им.

По-късно ще попитам Димитър Пенчев „Е, след толкова злощастия, премеждия, битки, как оценяваш пътя си?” и получих спокоен, мислен, може би, отговор: „Аз съм доволен от живота си. Въпреки всичко. Исках реабилитация на Никола Петков и възстановяване на истинския БЗНС. Случи се. Паднаха телените огради около границите. Нещо ме опази от злобата. България е член на ЕС, на НАТО, за което само мечтаехме по затворите. Нещастници са тези от ДС, защото работят за чужди интереси. Никога не го допуснах, нито за миг. Ние, българите, сме исторически обременен народ. Може би ще го преодолеем. Но, приятелю, страхотно щастие е да живееш във време, в което виждаш как системата рухва, как противникът ти върви по твоя път, принуден и унижен. Това е наистина величаво – да си победител в идеологическата битка, когато винаги си бил в привидно слаба позиция! Иначе е ужасно трудно да живееш, изгубил най-близкия приятел – разстрелян до теб на границата/Тук Бате Митко говори за Стефан Тутеков. Историята им съм разказвал другаде - http://toross.blog.bg/politik.....932815 /. И въпреки репресиите, убийствата, мъченията, повсеместния терор, те, комунистите, загубиха битката. Историческата рекапитулация не е в тяхна полза. Аз успях и победих ДС с техните методи още през 1960 г. , не са толкова умни и всемогъщи, не са… Точно това ги вбесява и досега. Как да не съм щастлив човек?!..”

Трудно е да премислиш думите на този човек след смъртна присъда, затвор, мъки в „голямото каре”, както нарича цивилния живот в България, опит за бягство, разстрел на приятеля, пак затвор за 9 г., живот в сливенското лозе, вече семеен с дете, когато започва провалът с преименуването на българските турци през 1985 г. един от 11 българи в Белене, заедно с 450 турци пак е Димитър Пенчев, следва изселване в Бобов дол, заплахи за убийство, после екстрадиране за Франция, след намесата на приятелите Петър Бояджиев и Фреди Фосколо и последна битка с ДС, емигрантски живот… Житейска сага за описване, за филм, за размисъл.

И още нещо запомних от среднощните разговори: „Винаги съм мислел за приятелите, с които съм заедно. Такъв съм, така съм устроен, аз съм отборен играч. Най-свободен се чувствах в Бобов дол, защото тогава бях сам, провеждах битката си индивидуално, по моите правила. И успях.”

Такива хора има в България. За бъдещето ни. Дали го осъзнаваме, дали правим нужното да понаучим за тях повече, да разкажем и запомним фактите от голямата битка с комунизма на онези момчета и момичета?

При всеки такъв разговор си спомням онази сцена в Ямболския съд и подсъдимите Димитър Пенчев, Петко Илиев и Жеко Стоянов. Момчета – с надежди, мечти, момичета, приятели, близки… И майките им с разбрадени ръченици. Бащите с напукани селски ръце и мъжки сълзи. И смъртните присъди.

Колко много има да разказват тези хора, колко малко знаем за тях, за борбата им, за плетениците на съдбата, за българската съпротива…

Удивителни хора са земеделците! В среднощната ни среща Владо Гошев извади стогодишна реликва, завещана му от великия Бай Тушо. Той пък я пазил десетилетия с риск да попадне в затвора само заради нея, после я оставил на младия последовател от Куклен. Знаме. Оранжево. Поизбеляло, поскъсано тук-там, но запазено за 103-те години, в които се е развявало по митинги и събори, крито и мачкано. В средата е извезан Сеяч. Българин. Селянин. На нивата. Небето е синьо с бели облачета, сякаш вее вятър от Родопите. И запазен надпис: „Селска земледелска дружба, с. Куклен, Станимашко” и годината – 1909 г.

Владо и Димитър Пенчев се поклониха, като пред светиня.

Интересни хора има в България.

Личности за бъдещето ни...

Владо Гошев със знамето от 1909 г. Има хора, които пазят паметта на предходниците.С Димитър Пенчев - 10.9.2012 г., КукленНа изпроводяк, Пловдив - 11.9.2012 г.
Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
Блокиран3Дата: Неделя, 03.02.2013, 23:18 | Съобщение # 64
Москвич
Група: Блокирани
Съобщения: 311
Статус: Offline
Попитали радио Ереван:
- Какво е рецесия? Какво е депресия? Кога ще излезе България от кризата?
Радио Ереван отговаря:
- Рецесия е, когато съседът остане без работа. Депресия е, когато вие останете без работа. А кризата ще свърши, когато министър Дянков остане без работа..


София\Горни Лозен/680м.н.в./42.606327°, 23.463299° /
LZ1LPK, A1(Rh-)http://exotic.bg/
 
OrdonezДата: Петък, 19.04.2013, 21:34 | Съобщение # 65
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3797
Статус: Offline
Приятели, някой от вас замислял ли се е сериозно, какво е дала на света Гърция и по конкретно областта около Атина и Пелопонес. Аз лично никога до момента в който случайно ми попадна в полезрението ето този испански видеоклип. Наистина направен с чувство за благодарност, на мен лично ми хареса и ме накара да се замисля.Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Неделя, 21.04.2013, 18:26 | Съобщение # 66
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
biggrin , ха сега де Гога, ми като "не знаем" испаньол как да разберем за какво иде реч .... smile

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
pistoleroДата: Неделя, 21.04.2013, 20:02 | Съобщение # 67
Симсон
Група: Приятели
Съобщения: 49
Статус: Offline
poj160ar, клипа е със субтитри, които могат да се настроят на автоматичен превод на български- цъкаш на "cc" и от translate captions избираш български- натискаш ОК и четеш що годе преведено smile

Съобщение редактирано от pistolero - Неделя, 21.04.2013, 20:03
 
poj160arДата: Неделя, 21.04.2013, 21:51 | Съобщение # 68
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
Благодаря ти драги pistolero, сега ще го цъкна както трябва.

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
OrdonezДата: Понеделник, 22.04.2013, 12:15 | Съобщение # 69
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3797
Статус: Offline
С две думи клипа показва какво е дала древна Елада на света. Историята, медицината, химията, физиката, математиката, драмата, театъра, поезията, философията, етиката, първите библиотеки, нотната таблица и систематизиране на тоновете, великите умове Сократ, Платон, триатлона, декатлона, маратона, олимпиадата, гимнастиката, атлетиката, политиката, демокрацията, Хипократ и медицината, анатомията, бронхоскопията, трахеостомията, патологията, гастрономията, зехтина (исторически там е правен за първи път), Дионисос и виното, Архимед, Питагор, Талес, биологията, археологията, географията, механиката и много други да не изброявам сега. Замислете се приятели, какво е дала древна Елада на света smile .

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Понеделник, 22.04.2013, 21:38 | Съобщение # 70
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
Ееееее, то Гога май нищо не остана от науките, почти всичко изброи освен "космонавтиката", ма тя и в сегашния момент не е развита. biggrin

Добавено (22.04.2013, 21:38)
---------------------------------------------
Ужас, вижте какво правят китайките:
My WebPage


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
OrdonezДата: Събота, 04.05.2013, 21:02 | Съобщение # 71
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3797
Статус: Offline
Великден (Възкресение Христово, Пасха) е денят, в който християните празнуват Възкресението на Сина Божи Иисус Христос.

В християнската религия на Възкресение Христово (Великден) се чества възкръсването на Иисус Христос на третия ден, след като е разпънат на кръст и погребан. Празната гробница е видяна от жените мироносици, посетили гроба. След това Иисус Христос се явява на Мария Магдалена, а после и на апостолите.
Основни събития в живота на Господ Иисус Христос по Евангелията

Рождество
Кръщение Господне (Богоявление)
Изкушение
Служение
Посвещаване на 12-те Апостоли и на Седемдесетте апостоли
Проповед на планината
Чудеса
Преображение Господне
Наставление
Вход Господен в Йерусалим (Цветница)
Изгонване на търговците от храма
Безплодната смоковница
Второ пришествие на Христос
Призвание
Страстите Христови:
Помазване
Умиване на краката
Тайната вечеря
Гетсиманската молитва
Целувката на Юда
Вземане на Иисус под стража
На съд пред Синедриона
Трите отричания на апостол Петър
Иисус пред Пилат
Бичуване на Иисус
Трънният венец
Кръстният път
Разпятие Христово (Разпети петък - Голгота)
Погребение
Снемане от кръста
Празният гроб
Слизане в ада
Възкресение Господне (Великден)
Явяване
Подкупване на стражата от първосвещениците


Богослужение

Подготовката за честването му започва в седмицата преди Великден, наричана Страстна седмица. Празнува се 3 дни. Вечерта преди полунощ в събота се отслужва тържествено богослужение, всички светлини в храма се изгасяват и малко преди полунощ свещеникът изнася запален трисвещник с думите (пеейки) "Приидите, приимите свет, от невечернаго света и прославите Христа, воскресшаго из мертвих". Последованието, свързано със запалването на свещите, е заимствано от подобно, което се извършва в Йерусалим, в храма „Св. Възкресение“, при слизането на Благодатния огън. От трисвещника всички присъстващи палят своите свещи (които по традиция носят по домовете си). При пеене на тропара "Воскресение Твое Христе Спасе" всички излизат от храма. Точно в полунощ и извън храма при биене на камбаните свещеникът обявява Възкресението с думите „Христос Воскресе“. При обявяването на Възкресението се пее празничният тропар и се обикаля кръстопоклонно иконата на Въскресението, положена на специален аналой, след това се чете Евангелие и Апостол. После свещеникът чука на храмовите врата с думите " Подигнете, порти, горнището си, поДигнете се, вечни порти, и ще влезе Царят на славата!", на което подучено лице отвръща "Кой е този Цар Славата?". Хората влизат с песнопения в храма, за да се извърши литургията на празника.

Христос Воскресе! Нека никога да не забравяме, че Господ ни е създал човеци и винаги да носим човещината в себе си.


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Понеделник, 06.05.2013, 18:59 | Съобщение # 72
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
Най-жестоките факти за Космоса:

Ако си мислите, че сексът или миенето на ръцете в Космоса са лесни неща, то дълбоко се лъжете. Това, че през последните години богатите просто се избиват кой пръв да си купи билет за космическо пътешествие, само намигва към това колко невероятна и привлекателна дестинация е Космосът.

Оказва се обаче, че е и пространство, в което ежедневните действия не се извършват така, както би трябвало, пише div.bg.

1. Астронавтите пътуват във времето.

Може би знаете, че космонавтите прекарват по-малко време в Космоса, отколкото ние долу на Земята. Времето горе се забавя. Не можем да ви обясним защо - има си специалисти, каквито ние очевидно не сме.

2. Докато стоим на едно място, всъщност се движим с 1 404 000 км/ч.

3. Космонавтите увеличават ръста си.

Всички, които мислят, че са ниски - марш в Космоса. Но да знаете, че когато се завърнете на Земята, ръстът ви отново ще се върне към нормалните си стойности.

4. Водата си мисли, че е желе.

Астронавтът Крис Хадфийлд преди време ни демонстрира съвсем елементарен научен експеримент. Припомнете си този клип, за да видите какво става, когато се опитате да изстискате мокра хавлия в състояние на безтегловност.

5. Аполо 12 е бил ударен от мълния и този инцидент за малко не проваля мисията.

6. В Космоса пенисите не работят много добре.

Намаляването на кръвното налягане не е добре за сексуалния ви живот. Там горе много неща се променят, включително и сексуалният живот.

7. Понякога от NASA позволяват на астронавтите сами да кръщават корабите, на които летят. Но само понякога.

8. В Космоса мирише на печено месо и метал.

Пък дали е така, само Господ знае ...

Източник: novini.bg


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Понеделник, 06.05.2013, 19:00
 
OrdonezДата: Неделя, 19.05.2013, 17:11 | Съобщение # 73
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3797
Статус: Offline
Няма да отварям отделна тема, само ще отбележа какво се случва в един друг форум, като постна постовете едно към едно..
ПС : Първата колежка е объркала Киро Донов с мен, но по късно друг и обяснява, че е сгрешила , така, че бугитата на 100% не са от мен
Ето и разговора...........

Re: Бугенвилея (Bougainvillea) - 2013

Мнениеот monata » 10 Май 2013, 15:36
Моля за спешна помощ. Получих си бугитата от Куклен, забавиха доставката с уговорката да пораснели растенията, да цъфнели, та да са сигурни и т.н. Нищо подобно - моите са супер малки, без грам цъфтеж. Но не това ми е основният проблем. В пръстта бъка от всякакви лигави пълзящи - червеи, ларви, някакви с много крака и т.н. Листата са изгризани качествено. Какво да правя :wall - да пресаждам ли, да трепя ли и с какво? Спасявайте, че съм бясна. Страх ме е да не плъзнат и по балкона. За мен цялата история се оказа много некоректна, но парен каша...

Re: Бугенвилея (Bougainvillea) - 2013

Мнениеот denima75 » 10 Май 2013, 17:03
Мони,листата са изядени от гол охлюв.Аз открих в почвата като ги пресаждах и от онези с многото крака намерих,но само едно.Огледах хубаво,но и не посмях да ровя корените.Имах моспилан и полях с него пък дано няма повече гадини.

Re: Бугенвилея (Bougainvillea) - 2013

Мнениеот Fresi » 10 Май 2013, 17:18

monata написа:Моля за спешна помощ. Получих си бугитата от Куклен...

Не са ли от Асеновград-Пловдив,Палм Център?
И аз исках,но нямаше с какво да отида.Добре,че не давах зор
:thumbsdown:

Re: Бугенвилея (Bougainvillea) - 2013

Мнениеот malina7712 » 10 Май 2013, 20:04
Здравейте, и аз си ги получих днеска и от всякъде бъкат гадинки и голи охлюви, листата на едната са изгризани и не са цъфнали.

Re: Бугенвилея (Bougainvillea) - 2013

Мнениеот KLEN » 10 Май 2013, 20:08
От моите три поръчани,нито едно няма цвят.Общо взето са като това третото ,кето е показала angelova. За бога хора,пресаждайте веднага,защото са пълни с тлъсти дебели червеи ,стоножки и разни други гадости.


........
Аз разбира се доста късно видях разговора и не изпуснах времето и мястото да се намеся с искане за извинение от колежката
Целия разговор можете да проследите ето от тук


http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=7&t=12994&start=150


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Неделя, 19.05.2013, 22:04 | Съобщение # 74
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
Гого, не се ядосвай, ние знаем за специалиста агроном ... сещаш се. Проверявай добре новите членове, че сигурно има "тайни агенти на "П .... ц ... р" на К.Д.

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
wrongdreamerДата: Сряда, 11.06.2014, 07:31 | Съобщение # 75
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 902
Статус: Offline
Попитали Далай Лама кое е най-изумителното нещо за човечеството, а той отговорил:
"Човекът, защото жертва здравето си, за да печели пари. После жертва парите, за да си върне здравето.
След това толкова го безпокои бъдещето, че забравя да се радва на настоящето.
Резултатът е, че не живее нито в настоящето, нито в бъдещето.
Живее, сякаш никога няма да умре.
Накрая умира без никога да е живял."


Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.

Съобщение редактирано от wrongdreamer - Сряда, 11.06.2014, 07:32
 
Форум Екзотик Плантс България » ФОРУМЕН ОФТОПИК » Отворено денонощно за скучаещи : » Отворено денонощно за скучаещи : (Работно време от 8:00 до 17:00 часа)
Страница 5 от 27«12345672627»
Търси: