Щамбови рози Nostalgie - Форум Екзотик Плантс България
Събота, 22.07.2017, 05:47
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум Екзотик Плантс България » НЕПЛОДОДАВАЩИ - ТРОПИК , СУБТРОПИК И УМЕРЕН КЛИМАТ » Градински - многогодишни » Щамбови рози Nostalgie (Носталгия)
Щамбови рози Nostalgie
OrdonezДата: Сряда, 01.05.2013, 00:37 | Съобщение # 1
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3803
Статус: Offline
Когато поръчвате щамбова роза "Nostalgie", първото нещо което трябва да знаете, че този вид се характеризира с изискването си да бъде засаден на открито в ОГ. Там се чувства най добре. Изкопавате голяма дупка и подобрявате почвата с органична тор от ЕРД, обожава това мероприятие. След което садите на определената от контейнера дълбочина и затрупвате. Основата на стъблото може да бъде 5 см под повърхността на почвата. Един вид застраховка. Садете на слънчево место ако искате обилен цъфтеж. Това този вид го може и то много добре.
Nostalgie e представител на чаените - силно ароматни сортове. Ароматът е интензивен като на Папа Мейланд, но не е толкова мускусен и рязък, при него силно се открояват нюансите на ароматен маслен крем.Силната жега и директното слънце не и влияят по никакъв начин, устойчива е на дъждовете, листата и са лъскави и наситено зелени. Цветовете са огромни, по размери, толкова колкото на Папа Мейланд.
Цветът е кремаво бял с черешоео червени нюанси. Характеризира се с факта , че оцелява дълго време откъснат във ваза, но за целта е добре да бъде отрязан с по дълго стъбло.
Торете обилно, но в нормите.
Подрязва се през месец март, като оставяте 5-те най силни клонки, останалите премахвате, като оставяте по 3 до 5 спящи пъпки. Винаги режете под ъгъл.
Розите , които ще получите от нас са подрязани през пролетта в интензивна предцъфтежна фаза за този момент към днешна дата.
Прикачвания: 3130425.jpg(150Kb) · 1791034.jpg(203Kb)


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
Форум Екзотик Плантс България » НЕПЛОДОДАВАЩИ - ТРОПИК , СУБТРОПИК И УМЕРЕН КЛИМАТ » Градински - многогодишни » Щамбови рози Nostalgie (Носталгия)
Страница 1 от 11
Търси: