Фремонтодендрон ( Fremontodendron californicum ) - Форум Екзотик Плантс България
Петък, 21.07.2017, 17:41
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум Екзотик Плантс България » НЕПЛОДОДАВАЩИ - ТРОПИК , СУБТРОПИК И УМЕРЕН КЛИМАТ » Градински - многогодишни » Фремонтодендрон ( Fremontodendron californicum ) (Свободно растящо растение в Калифорния, което е като плевел)
Фремонтодендрон ( Fremontodendron californicum )
poj160arДата: Вторник, 09.07.2013, 22:29 | Съобщение # 1
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Това растение си расте на воля като плевел по пътища и поляни в Калифорния и Аризона. Издържа ужасни засушавания и няма естествени вредители.
Основно се внимава при поливането, да е рядко, но обилно за да не загниват корените. Цъфти целогодишно и няма срециални изисквания и грижи.
Едно ненаситно на цъфтеж растение, което е храст или лиана в зависимост от подържането му.
Тя е описана от американския ботаник Фридрих Vernon Ковил (1867-1937).
Добре известни са два вида. Растението fremontodendron California (Fremontodendron californicum) вирее отлично върху варовикови почви.
Издържа на кратко замръзване без никакви проблеми. През лятото растението може да се сложи на слънчево място, но не насянка и изисква изобилие от поливане и торене с торове седмично. През зимата, за разлика, съдържанието на растението изисква студен (5-10 ° С) и умерено поливане. По това време fremontodendron-а губи част от листата си. това не проблем, защото през пролетта младите филизи растат бързо. През март, растенията се присаждат в добре пропусклива, богата на вар почва. В този случай, за да се стимулират по-изобилни разклонения снеблото се съкращава леко. През пролетта като се изнесе на чист въздух цъфти до есента.

Възпроизвеждане: Разрезът на все още не напълно вдървесени издънки апикални резници се вкореняват лесно във влажен пясък. След вкореняването се пресаждат в нормална субстрат.

Прикачвания: 8925592.jpg(32Kb) · 5491719.jpg(22Kb) · 6728939.jpg(156Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
Форум Екзотик Плантс България » НЕПЛОДОДАВАЩИ - ТРОПИК , СУБТРОПИК И УМЕРЕН КЛИМАТ » Градински - многогодишни » Фремонтодендрон ( Fremontodendron californicum ) (Свободно растящо растение в Калифорния, което е като плевел)
Страница 1 от 11
Търси: