Palmier hawaiien - Форум Екзотик Плантс България
Неделя, 23.07.2017, 07:38
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум Екзотик Плантс България » НЕПЛОДОДАВАЩИ - ТРОПИК , СУБТРОПИК И УМЕРЕН КЛИМАТ » Цветя , растения - вътрешен декор » Palmier hawaiien (Brighamia insignis)
Palmier hawaiien
OrdonezДата: Вторник, 11.06.2013, 21:59 | Съобщение # 1
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3803
Статус: Offline
Поддръжката на Хавайската палма е много проста, но има някои неща, които трябва да се знаят за нея. Трябва да се значе , че тя произвежда млади листа на върха и в същото време губи най долните стари листа. Станат ли жълти, лесно се отделят и премахват. Новите листа растат през цялата година, но самия разтеж е импулсен. Когато условията се променят рязко, растението преминава в състояние на стрес, и това води до загубата на листата . Но не се притеснявайте, нови листа се появяват няколко седмици по-късно.

Характеризира се със силен разтеж през зимата и покой през лятото. Факта обаче , че нашите растения се гледат правилно показват разтеж и сега в летния сезон.

Местоположение

През зимата се нуждае от светлина. Поставете я близо до прозорец с южно изложение, ако нямате такава възможност не е фатално, понеже презимуването и с ограничено слънцегреене не е фатален проблем. През лятото я дръжте на шарена сянка, така ще образува повече листна маса. Можете да я засадите в двора , а есента да я извадите и да я прехвърлите внимателно в контейнер. Цъфтежа стартира в началото на септември и трае до октомври а не рядко и до ноември..Напояване и торове

Подобно на кактусите, стъблото и, е резервоар за запаси от вода. Така че може да оцелее шест седмица без поливане, което ви решава проблема при лятната ви ваканция. Не преполивайте, ако не искате да загние стъблото. Веднъж седмично е достатъчно за да се чувства идеално растението. Торенето се отразява положително и това ще ви възнагради с много обилен цъфтеж.

Температура

Оптималната температура за тази палма е между 18 и 25 ° C. Издържа и на много по ниски температури разбира се, но не толерира замръза.Детайли

Стресът е най важното при този вид, тогава губи листната си маса за няколко седмици. Хвърлянето на листата е защитна реакция (отбранителна система) на стъблото, но те се появяват доста бързо след стрес. Така, че това не може да е притеснително.


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
RomeoДата: Неделя, 06.10.2013, 18:32 | Съобщение # 2
Балканче
Група: Проверени
Съобщения: 7
Статус: Offline
Прекрасна е ,кога ще я има в магазина,кога се очаква доставка ,може ли да се абонирам за един брой.
 
OrdonezДата: Неделя, 06.10.2013, 22:19 | Съобщение # 3
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3803
Статус: Offline
Цяло лято ги дондуркахме и най накрая свършиха, преди около две седмици, принципно не са ни приоритет и не мога да обещая нищо в този момент. Евентуално пак зимата, ако се не лъжа , някъде януари месец ни дойдоха.

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
RomeoДата: Вторник, 08.10.2013, 19:42 | Съобщение # 4
Балканче
Група: Проверени
Съобщения: 7
Статус: Offline
Ами ще изчакам,друго нищо не ми остава.Късно открих сайта и сега съм доволен че Ви има,с интерес изчитам всякакви коментари във форума и съм доволен че научавам доста интересни и непознати за мен неща.
 
pistoleroДата: Неделя, 19.01.2014, 23:16 | Съобщение # 5
Симсон
Група: Приятели
Съобщения: 49
Статус: Offline
Снимки на моята хавайка, когато цъфтя през есента на 2012-та.
После върза и плодчета, но от семките нищо не покара, а растението се спомина в края на януари 2013-та.
Прикачвания: 9837905.jpg(30Kb) · 5155008.jpg(33Kb)
 
OrdonezДата: Неделя, 19.01.2014, 23:20 | Съобщение # 6
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3803
Статус: Offline
Листата му изглеждат с перфектен цвят, би ли споделил как точно се спомина ?

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
pistoleroДата: Понеделник, 20.01.2014, 00:26 | Съобщение # 7
Симсон
Група: Приятели
Съобщения: 49
Статус: Offline
Предполагам комбинация от студ и зараза през раничките от окапалите листа.
Около седмица нямаше никой в къщи и макар да беше прибрана навътре, къщната температура е била 5-10 градуса, не бях я поливал сигурно месец преди това, но имам съмнения че фатално е било не толкова захлаждането, колкото раничките от падналите листа. Това растение пуска бял сок, както някои други сукуленти и когато завяхнаха 4-5 от по- долните листа и цветоносите, аз направих грешката да ги махна а явно не е трябвало или е трябвало да изчакам до лятото а латекса им е станал хранителна среда за плесен. Предполагам че именно от раничките е тръгнало някакво гъбно заболяване, гниене и айдее.
Сега имам една по- малка, купих си я тази пролет. Също е прибрана но не съм и махнал ни едно овяхнало листо и си седят по нея- даже си позволявам леко да я полея на месец по веднъж, но сега не е оставала и на под 15 градуса.
По принцип макар да е сукулент си е влаголюбива в хабитата си на Хаваите, но пък там има оптималният климат и температура за това.

А да забравих да споделя- лятото тая новата, дребната я стагнирах здраво, когато пръсках повсеместно с акарициди и инсектициди растенията си, когато имах масивна инвазия... мисля че нея я засегна Носоран-а и и изгоряха всички листа- за около месец се оправи почна да пуща нови на конвейер biggrin


Съобщение редактирано от pistolero - Понеделник, 20.01.2014, 00:32
 
Форум Екзотик Плантс България » НЕПЛОДОДАВАЩИ - ТРОПИК , СУБТРОПИК И УМЕРЕН КЛИМАТ » Цветя , растения - вътрешен декор » Palmier hawaiien (Brighamia insignis)
Страница 1 от 11
Търси: