Коррея ( Correa manii ) - Форум Екзотик Плантс България
Неделя, 23.07.2017, 07:40
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум Екзотик Плантс България » НЕПЛОДОДАВАЩИ - ТРОПИК , СУБТРОПИК И УМЕРЕН КЛИМАТ » Цветя , растения - вътрешен декор » Коррея ( Correa manii ) (Тропически храст, който обитава в Австралия)
Коррея ( Correa manii )
poj160arДата: Вторник, 09.07.2013, 22:58 | Съобщение # 1
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Популярен в Австралия храст. Има много цветови вариации.
Произход: Корреа "Mannii" вероятно е хибрид между Корреа pulchella и C. Reflexa. Смята се, че за първи път разсад в градината si е получил сър Фредерик Ман в Мелбърн, на когото е кръстен. Сортът, е първия получен вид и регистриран през юли 1980 година.

Описание: Този сорт е малък до среден на височина храст, който расте от между 0.6 м до 1.5 м височина , но понякога израства до 2.5 метра вис. и 2 до 3 метра в диаметър на короната. Става много по-разклонен и отворен храст с дълги извити клони и с дълги интервали на междувъзлията, но е по-компактен в отворено положение. Листата са тъмнозелени и голи върху горната повърхност и бледо зелени и почти голи по долната повърхност. По-големите листа са до 3 cм дълги и до 2 см широки. Цветовете са тръбни, до 4 см дължина и 1 см в диаметър и са ярко червени от външната страна и по-светло розови отвътре. Разцветът варира от пролетта до есента. Основният сезон на цъфтежа е в по-хладните месеци, особено от април до юли. В Мелбърн той трае от април до август. Цъфтеж често продължава периодично между основните залпове. В България , както всички знаем хладните месеци са на обратно на тези в Австралия, имайте го това в превдид.

Сортът се различава значително от предполагаемите родители и могат да бъдат разграничени от цвета само Корреа "Mannii", който е бил объркан в миналото с хибрида "Dark Bells" Корреа, но се смята , че родителите са едни и същи.
Култивиране: Има известни разлики между "Mannii" Корреа и "Dark Bells" Корреа, което може да се проследи в родословието им. Раликата помежду им е станала някъде назад във времето, при хибридизациите. Растението навлиза в Еропа и става популярно в началото на 20 век. Но от скоро е изключително популярно и на мо
да на Запад. Обича влажни и леки почви, но това не означава , че не вирее и в тежки. Добре е да се държи на пълно слънце или на частина сянка.

Прикачвания: 0258449.jpg(235Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
Форум Екзотик Плантс България » НЕПЛОДОДАВАЩИ - ТРОПИК , СУБТРОПИК И УМЕРЕН КЛИМАТ » Цветя , растения - вътрешен декор » Коррея ( Correa manii ) (Тропически храст, който обитава в Австралия)
Страница 1 от 11
Търси: