MONSTERA DELICIOSA - Форум Екзотик Плантс България
Неделя, 23.07.2017, 07:35
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 1 от 11
Модератор на форума: Ordonez 
Форум Екзотик Плантс България » ПЛОДНИ РАСТЕНИЯ - ТРОПИК И СУБТРОПИК » РАЗДЕЛ - ТРОПИК И СУБТРОПИК » MONSTERA DELICIOSA (Неизвестния плод)
MONSTERA DELICIOSA
OrdonezДата: Вторник, 01.05.2012, 15:31 | Съобщение # 1
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3803
Статус: Offline


Родина Мексико и Колумбия, (тропичните гори). Представлява епифит с въздушни корени, потенциал да расте до 20 метра височина, с големи клонести блестящи листа с форма на сърце, дълги от 25 до 90 см, широки от 25 до 75 см .На младите растения листата са различни, нямат дупки и са цели. Но с възрастта листата започват да се нацепват и да приличат на старите.Култивиране :
Основно се отглежда като декоративно растение, най добре се развива между 20-30С обича влагата и сянката. Спира разтежа си под 10С, и температури под 0С го убиват. В Сицилия се култивира на открито без защита. При идеални условия са му необходими 3 години за да цъфне, в стайни условия цъфти по рядко. Може да се размножава чрез резник или чрез въздушен отвод, плодовете са с дължина до 25 см и ширина до 5 см и наподобяват царевичен кочан със зелен цвят. Плодовете често имат иглоподобни структори на калциев оксалат. Плодовете се познават че са узрели когато люспите започнат да падат и отделят приятна миризма. В това положение плода се събира за консумация. Вкуса им е на хлебно дърво и ананас взети заедно. Неузрелите плодове не бива да се консумират за да не предизвикат алергични реакции. Латекса който се съдържа в листата дразни кожата и очите. Това е причината плодовете да се консумират добре узрели.


Продукта можете да намерите в нашия онлайн магазин


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
Форум Екзотик Плантс България » ПЛОДНИ РАСТЕНИЯ - ТРОПИК И СУБТРОПИК » РАЗДЕЛ - ТРОПИК И СУБТРОПИК » MONSTERA DELICIOSA (Неизвестния плод)
Страница 1 от 11
Търси: