Розово Лапачо (Мравчено дърво ) - Форум Екзотик Плантс България
Неделя, 23.07.2017, 03:37
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 1 от 11
Модератор на форума: Ordonez 
Форум Екзотик Плантс България » ПЛОДНИ РАСТЕНИЯ - ТРОПИК И СУБТРОПИК » РАЗДЕЛ - ТРОПИК И СУБТРОПИК » Розово Лапачо (Мравчено дърво ) (Lapacho rosado, Tabebuia impetiginosa)
Розово Лапачо (Мравчено дърво )
Блокиран3Дата: Петък, 15.06.2012, 15:09 | Съобщение # 1
Москвич
Група: Блокирани
Съобщения: 311
Статус: Offline
Кората на лапачо е доказано, че действа срещу:

Диабет, цистит, екзема, гастрит, левкемия, паркинсон, увеличена простата, псориазис, парадонтоза, кожни заболяваноя, язва на стомаха, разширени вени, противогъбично, антивирусно, противовъзпалително, антиоксидантно, антибактериално. В много дрогерии по света се продава във вид на капсули, капки, хапчета, чай във филтър или в натурален вид.
Лапачо е огромно вечнозелено дърво с розови цветове, което достига до трийсе метра височина и два метра в диаметър. Расте в тропическите части на Южна и Латинска Америка в Амазонските гори и Авсрталия. Известни са около сто различни представители на лапачото.София\Горни Лозен/680м.н.в./42.606327°, 23.463299° /
LZ1LPK, A1(Rh-)http://exotic.bg/
 
OrdonezДата: Петък, 15.06.2012, 15:19 | Съобщение # 2
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3803
Статус: Offline
Любо за пореден път доказа че си велик, евала за темата, имам чай (суха) консистенция листа от Лапачо без да преувеличавам платих за 1 кг 49 лв внос от Германия.... та по темата за полезните свойства...

Листа от лапачо – дръвче, което расте във влажните гори на Бразилия, Бахамите и Мексико. Съдържа калций, желязо, магнезий, фосфор, цинк, хром, силиций, манган, калий, натрий, молибден, мед, кобалт, бор, сребро, злато, стронций, барий, никел. и др. Съдържа още много други субстанции, които позволяват то да бъде използвано при ревматизъм, атеросклероза, астма, бронхити, възпаления на дебелото черво, на пикочния мехур, на простатата, разширени вени, кожни проблеми и рани, които трудно заздравяват, терапия срещу рак. Подтиска чувството на глад. Помага за изхвърлянето на токсините и тонизират организма.
Действие: доказано бактерициден ефект, (разрушава или спира развитието на грам положителни и грамотрицателни бактерии), антивирусно (подтиска синтеза на вирусните ДНК и РНК (и антимикотично действие. Използва се като антималарийно средство. В токсични дози - антитуморен ефект.
Исторически данни: Индианците от Централна и Южна Америка използуват Пао Д'арко за лечението на инфекциозни, микотични и паразитни заболявания, малария, вирусни заболявания (Epstein-Barr вирус) сексуално трансмисивни заболявания, инфектирани рани, ракови заболявания. Антимикотичното му действие е съизмеримо с това на Кетоконазола.Тази статия, публикувана преди години, е една от първите от този род, появила се на страниците на американската преса и е посветена на лечебната сила на Пау Д’ Арко. Тя е препечатка от “Спотлайт”, популярно седмично издание излизащо във Вашингтон.Възможно ли лек идващ от южноамериканската народна медицина да лекува различни видове рак? Да, казват лекари и бивши пациенти болни от рак.Т ази тема е нашироко отразявана от години в пресата на Латинска Америка, но не и в САЩ. Южноамериканските лекари успешно използват южноамериканската народна медицина за лечение на различни форми на рак (включително левкемия), както и на други тежки болести, но информацията за това не е стигала досега до североамериканските медии.Съгласно информации, публикувани в различни южноамерикански издания, вътрешната част на кората на две южноамерикански дървета от семейство “Bignoniaceae” се използват успешно при лечението на различни болести, включително рак. Напитка приготвяна от вътрешната част на кората на дърветата от вида Lapacho Colorado (Tabebuia Avellanedae) и Lapacho Morado (Tabebuia Altissima) изглежда, че са в състояние да атакуват причинителя на болестта, според медицинските доклади. Дървото, наричано на испански Lapacho Colorado (или в превод “червено лапачо”), дължи името си на своите алени цветове. То расте в топлите части на Южна Америка: Бразилия, северна Аржентина, Парагвай, Боливия и др. и е било използвано от индианците от племето гуарани и тупи-намбо, дълго преди появата на испанците в Америка.Другото име на лапачо е ipes, название използвано в южна Бразилия, където червеното лапачо бива наричано ipe roxo. Друго широко използвано название на дървото е pau d'arco, като червеното лапачо е наричано pau d'arco roxo. Рau d'arco означава “клонката на дъгата”, тъй като местните индианци са го използвали за направа на лъкове. Червеното лапачо е широко разпространено растение в тропическата зона на Южна Америка. Lapacho morado или лилавото лапачо предпочита студения климат - например този на Андите. То също е разпространено в Южна Америка и неговото разпространение там не е рядко. Червеното лапачо става известно на лекарите от бялата раса преди около 20 години, като това се случва в Американа (предградие на Сао Паоло, Бразилия).


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
OrdonezДата: Понеделник, 27.08.2012, 18:46 | Съобщение # 3
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3803
Статус: Offline
Сеитба

2 части пясък , една част торф, 1 част перлит.

Засаждане:
Взимате сместта , навлажнявате я леко, поставяме индивидуално семената на растояние едно от друго (изчистени от шушулката). Покриват се с 5-6 милиметра от сместта , да не е много дебел слоя. Основната грешка при саденето е че се покриват с много почва.
Поливане : Навлажнете почвата с пулверизатор покрийте с буркан или найлонче (микропарник) и го сложете на шарена сянка. Полейте когато повърхността изсъхне. Семенаците не изискват никакво торене. Може да се използва единствено слаб разтвор (торен).

Заболявания : Подсичане, висока влажност и ниски температури.

Повечето семена ще поникнат между 7 и 14 дни.


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
Форум Екзотик Плантс България » ПЛОДНИ РАСТЕНИЯ - ТРОПИК И СУБТРОПИК » РАЗДЕЛ - ТРОПИК И СУБТРОПИК » Розово Лапачо (Мравчено дърво ) (Lapacho rosado, Tabebuia impetiginosa)
Страница 1 от 11
Търси: