Стимулатор за Коренов Растеж - Форум Екзотик Плантс България
Четвъртък, 29.06.2017, 01:44
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 1 от 212»
Форум Екзотик Плантс България » Въпроси и отговори / Questions and Answers » Въпроси отнасящи се до растенията » Стимулатор за Коренов Растеж
Стимулатор за Коренов Растеж
RossindaДата: Четвъртък, 07.02.2013, 01:12 | Съобщение # 1
Симсон
Група: Блокирани
Съобщения: 22
Статус: Offline
Лабимар 10 С

Лабимар е произведена от екстракти от водорасли, макро и микро елементи, с хелатиран бор, който е много активен биостимулатор и активатор на вегетативния растеж.

Общо описание:

Лабимар е тъмно кафява течност, произведена от екстракти от водорасли, макро и микро елементи, с хелатиран бор, който е много активен биостимулатор и активатор на вегетативния растеж. Високото му съдържание на цитокинини и други фитохормони прави продукта изключително ефективен като стимулатор на вкореняването. Стимулира общия и кореновия растеж.

Гарантиран състав:
- 35 % органично вещество:
- 10 % екстракт от водорасли
- 25 % РНСН
- 2.3 % хелатиран бор
алгининова киселина, цитокинини, витамини, фитохормони
Не съдържа хлор и тежки метали.
рН 8

Опаковки:
1 литър и 5 литра

Дози и начин на приложение:

Листно приложение:150 мл/дка, с поне 100 л вода.
Препоръчва се да се прилага през период от 15 дни при необходимост по време на стадия на вегетативен растеж.
Почвено приложение: 500 мл/дка, разреден с поливната вода.
Импрегниране на кореновата система: За увеличаване капацитета на корена. Намокрете корените, когато разсаждате във 1 % разтвор.

Смесимост:
Този продукт е смесим с повечето продукти за растителна защита.

Основни култури, при които се ползва:
Овощни дървета, градински култури, лозя и др.

Продуктът e регистриран в ЕС за екологично/органично земеделие.


цената е 11,70 лв без ДДС

[b]Добавено
(07.02.2013, 01:12)
---------------------------------------------
Както вече написах в чата, това, което ползвам аз от 10 г е почти или съвсем същото като състав, ако вече не се внася в БГ, като свърши продължавам с Лабимар. Използвам го още при залагането на семената за покълване, навлажнявам с три процентов разтвор фин субстрат за семена , сея ги и кълнямостта ми почти винаги е на 100%. Докато станат за пикиране, пулверизирам с хладък единпроцентов разтвор, след това пикирам и още три поливки с еднопроцентов, след това минавам на торене. Когато трябва да засадя дръвче или роза (преди две години в средата на август си купих рози при 40 градуса пек и ги посях , на корен полях по около 5 литра 2%-тов разтвор, от 30 рози ми се хванаха 30 . Тази есен ноември(при нас ноември си е вече зима и студ) си орязах розите , резници по две пъпки, киснах ги около час в 5% разтвор и ги забодох директно в земята едната пъпка вътре едната вън, полях отново но вече с един процентов и завих с найлонови тунелчета, вчера напече малко и отворих тунелчетата да полея , всичките са живи и изкарали листа(над 300бр), други резници също , първо кисна и после в кофички с торф овлажнен с разтвор , вкореняването , даже при ниски температури е 95-100% в зависимост от резниците ,щото някога по габровски слагам и сочни зелени връхчета , дето знам че нямат шанс, ама ей така, да съм си ги сложила аз и тях smile Това е накратко, ако някой иска да пита нещо, да не се срамува... biggrin [/b]


Съобщение редактирано от Rossinda - Четвъртък, 07.02.2013, 01:02
 
miroslav_raykovДата: Четвъртък, 07.02.2013, 01:13 | Съобщение # 2
Балканче
Група: Блокирани
Съобщения: 9
Статус: Offline
колежке би ли пояснила ти как точно процедираш с този стимулатор относно зеленчуците,по точно домати и краставици и пипер
 
RossindaДата: Неделя, 10.02.2013, 00:51 | Съобщение # 3
Симсон
Група: Блокирани
Съобщения: 22
Статус: Offline
Ами аз в предният пост написах, почвам първо от семената, това, което съм описала важи на макс и за зеленчуците
Използвам го още при залагането на семената за покълване, навлажнявам с три процентов разтвор фин субстрат за семена , сея ги и кълнямостта ми почти винаги е на 100%. Докато станат за пикиране, пулверизирам с хладък единпроцентов разтвор, след това пикирам и още три поливки с еднопроцентов, след това минавам на торене.

аз си правя всички разсади, не купувам готови. Вземам субстрат, поливам го с разтвор и размесвам с ръце , докато стане достатъчно влажен, но не и да подгизне, слагам от него в съответен съд , нареждам семената, покривам леко със субстрат, и пулверизирам добре отгоре с разтвор, както съм описала, затварям с найлон и поникът е два пъти по бърз и на сто процента, като махна найлона след поника, не поливам, със шише или каквото, само пулверизирам отгоре със еднопроцентов разтвор, и така, докато кръстосат и станат за пикиране, пикирам във по-едър субстрат, овлажнен пак с три процентов разтвор(1мл стимулатор на 1 литър вода е еднопроцентов, дву или три е два или три мл на литър вода) пикирам и после като дойде време за поливане поливам с еднопроцентов и така поне три пъти може и 4 или пет, след това вече почвам да подхранвам , цветята с кристалон, а зеленчуковите разсади със разтворен във вода и разредена после оборски тор, това е .

Добавено (10.02.2013, 00:51)
---------------------------------------------
Ще споделя и още нещо с днешна дата biggrin
Семена от Ипомея(грамофонче) , които обикновено се нуждаят и от стратификация след топлия период, накиснати за 24 часа в 3% стимулатор и засяти в овлажнен със 1% стимулатор торф, поставени на температура 18градуса поникнаха за 24 часа(това е просто уникално). Същите семена, поставени на стратификация под снега и вкарани после при същите 18 градуса, но без грам стимулатор, трета седмица - ни вопъл ни стон!

Съобщение редактирано от Rossinda - Четвъртък, 07.02.2013, 01:18
 
OrdonezДата: Четвъртък, 01.10.2015, 23:57 | Съобщение # 4
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3797
Статус: Offline
Дайте мнения за нови и качествени коренови стимулатори, защото мисля да тествам други, различни от тези които ползвам с цел да достигна до най доброто

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
wrongdreamerДата: Петък, 02.10.2015, 15:17 | Съобщение # 5
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 902
Статус: Offline
Ето какво ползвам аз. Безплатно и достъпно, при това е "ЕКО".
Напролет, като се отворят върбите, обелвам кората на клони около 5см в диаметър и ги нарязвам по дължина на 20см ленти. Поставям в съд около 80 литров и пълня с вода. Корите са около 3 касетки от 10кг, пълни с ленти.
Варела е на слънце, там където ще садя зеленчуците / или до разсадника /.
24 часа по късно започвам да поливам с водата всичко живо. После добавям още вода и ояе кори. И така - до средата на юни.
Кората съдържа ауксин, а на пролет е изобилно.Над водата се образуват "мазни петролни петна" и аз ги обитам с една отрязана кратуна с която поливам.
Калемите ги държа 24 часа в тази вода преди да ги поставя в контейнер за вкореняване. Забравих - като ги извадя от водата им опреснявам краищата с по 1см така, че имайте го предвид когато ги режете за калеми.
Това, обаче не е тор а само коренов стимулатор. За подхранване си правете сметката.
Аз също подхранвам с промивка от овча тор.
Ако повечко хора публикуват мнения, ще имаме всички избор.
Аз ползвам 3 пъти през вегетацията и "Seasol" за листно подхранване на лозя и овошки в пропорция - 60млл на 15 л пръскачка. Ефекта е видим - листата потъмняват игроздето подранява защото наедрява. Е, трябва повечко да се колтучи и просветлява, но...


Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.

Съобщение редактирано от wrongdreamer - Петък, 02.10.2015, 15:35
 
poj160arДата: Петък, 02.10.2015, 21:47 | Съобщение # 6
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
wrongdreamer, аз също ползвам най-редовно "Сисол" и съм много доволен. Торенето на растенията го правя с добре размит овчи тор, като редувам и с размит кокоши тор, но много внимавам с него, че знаеш има много азот. Напролет се чудя дали да не пробвам със сложния тор на "Осмокот" на всички растения.
Тази пролет когато отидохме с теб на гости на Гого си взех няколко килограма за подхранка на младите растения, които в последствие засадих в земята, като тях повече не съм повече торил, защото знаеш ефекта на сложния тор. cool
Пръсках листово с растежния стимулатор "Атоник" и съм много доволен от него, както и по кивитата само с "Алиет Флаш" на Баер както ни научи Гого. wink


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Петък, 02.10.2015, 21:50
 
OrdonezДата: Петък, 02.10.2015, 22:45 | Съобщение # 7
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3797
Статус: Offline
Това което описвате е добре разбира се колеги, но на мен ми трябва различен от този който ползвам , келпак на байер , искам да тествам и друг за да сравня и да си направя изводи. В момента се занимавам с кореново деление на един вид растителност, та целта е да стимулирам корените и разбира се да видя различките. Иво аз Сисола съм го забравил, верно, ама ти тества ли го с друг за да имаш база за сравнение ?

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Събота, 03.10.2015, 00:40 | Съобщение # 8
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
Гого, в сравнение с продуктите на Лактофол Сисола е 100 пъти по-добър.
Виж това от Сайди Кундев и какво пише за продукта и тестовете:

ЦЪК

Ефективни микроорганизми на фирма МИКРОВЕДА Германия биологична млечна кисела тор с 15 микроорганизми необходими за правилно и пълно развитие на растението.Тествайте върху 2 еднакви растения като 1то поливате през около 20 дни със раствор 10 мл. на 1 л. вода а другото с какъвто искате тор и след кратко време ще прецените разликата.Пръскайте листно за свежи и зелени листа веднъж на 2 седмици.ЦЕНА за 5 литра 22.50 лв.За повече информация виж те в гугъл mikroveda farming bg.От личен опит стигнах до извода че това е един от най-добрите препарати на всяка опаковка има упътване за начин на употреба на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.
Прикачвания: 2779906.jpg(47Kb)


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Събота, 03.10.2015, 00:58
 
OrdonezДата: Събота, 03.10.2015, 22:01 | Съобщение # 9
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3797
Статус: Offline
Сайди не ми вдига телефона по незнайни причини, но аз се досещам защо, явно се чувства гузен, но това не е мой проблем, аз в продължение на 3-4 години съм му изпратил всичко което имам , за да може да го размножи, а в крайна сметка, за някои неща не постъпи правилно, но аз не се сърдя, все пак всеки има право да прави каквото си иска, стига да не засяга другата страна . Ще го послушам и ще ползвам този препарат, благодаря ти Иво.

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
OrdonezДата: Събота, 03.10.2015, 22:06 | Съобщение # 10
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3797
Статус: Offline
Иво, ама тези смески ние трянва да си ги приготвяме така ли да разбирам от прочетеното в сайта им ?

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Неделя, 04.10.2015, 18:31 | Съобщение # 11
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2148
Статус: Offline
Гого, Сайди го продава готово и бутилирано в еднолитрови бутилки. Написал е как се приготвя процентно разтвора за литър в неговата обява. Пише, че има и 5 литрови съдове с тези микроорганизми. Нали видя телефоните в сайта на "Биоинженеринг". Звънни и ги питай. Предполагам, че ще ти обяснят подробно. Някъде четох в сайта им за цена от 5 лв./л., а Сайди го дава за 6 лв., което разбира се не е проблем. та, нали и той трябва да печели по някакъв начин. cool

Ето това пише в сайта на раздел продукти:
Фарминг активиран
"Ефективни микроорганизми - Микроведа - фарминг е активиран препарат и трябва да има приятен сладко кисел мирис, киселинност от 3,2 до 4,0 pH. Цвета е червено кафяво с жълти отенъци. След употреба се изтисква въздуха от съда в който е налят(туба,шише) и се завива силно капачката ,така че да не прониква кислород. Държи се на хладно и тъмно място от +8 до +20С.
Когато е приготвен от вас е хубаво да се употреби до 2 седмици след приготвянето му,след това спада активността. Приготвен от нас по нашата технология срока на годност е поне от 3 до 6 месеца."

Цени

Ефективни Микроорганизми Фарминг концентрат майка:
1 литър – 54 лв. с ддс.
10 литра – 414 лв. с ддс.
Фарминг Активиран 5 лв с ДДС за Литър.


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Неделя, 04.10.2015, 18:35
 
peterstamovДата: Неделя, 04.10.2015, 21:24 | Съобщение # 12
Москвич
Група: Приятели
Съобщения: 254
Статус: Offline
Аз тук ви бях питал за този препарат преди година и wrongdreamer ми писа че го е пробвал.......

Въпреки всичко взех и ползвах активиран разтвор. Нямам никакви впечатления, защото не виждам промяна....

Писал съм в кафето....
Съдържа микроорганизми от рода на дрождите за вино, маята за хляб, кисело и прясно мляко, слюнка, ваг**а, от пещера ли беше едното и т.н.

Миналата година след като токнах виното джиброка го изсипах в ОГ. Точно там пръстта беше станала много рохка и така стоя през цялата година!


May the Force be with you

Съобщение редактирано от peterstamov - Неделя, 04.10.2015, 21:24
 
OrdonezДата: Понеделник, 05.10.2015, 00:00 | Съобщение # 13
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3797
Статус: Offline
е аз това с джибрите съм го пробвал , работи, ок , щом няма видим ефект , не ми трябва, значи нещо подобно на Байкал е, ем че то Байкала си е супер

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
тераДата: Четвъртък, 10.12.2015, 21:05 | Съобщение # 14
Балканче
Група: Проверени
Съобщения: 2
Статус: Offline
Ordonez, ROOTIT Gel 4 plugs(Руут Ит Гел -резниците се вкореняват за 3-4 дни без увяхване и другия е CLONEX ,NATURAL CLONE и двата са перфектни .Торовете и добавките на Bio Bizz са перфектни (Fish Mix-стимулатор на почвени микроорганизми Bio Grow-растеж ,ALG-A-MIC-органичен фитоефектор -жизненост и издръжливост по добър от Келпак и Сисол,Bio Bloom-цъфтеж,BIO HEAVEN-стимулатор за бърз и здрав растеж.Изпробвано!!!!
 
wrongdreamerДата: Четвъртък, 10.12.2015, 22:11 | Съобщение # 15
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 902
Статус: Offline
Super info !!!!
Браво, сега остава и да отпочне един мощен внос....
Аз предпочитам наготово, но оценявам високо когато някой помага на всички.
Благогаря на госпожата от Шумен.
angel


Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.
 
Форум Екзотик Плантс България » Въпроси и отговори / Questions and Answers » Въпроси отнасящи се до растенията » Стимулатор за Коренов Растеж
Страница 1 от 212»
Търси: