Paw Paw - Форум Екзотик Плантс България
Петък, 23.06.2017, 16:54
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум Екзотик Плантс България » ЛЮБОПИТНО ОТ ЕКЗОТИЧНИЯ СВЯТ » Плодове » Paw Paw (Индиански Банан, Пау пау)
Paw Paw
OrdonezДата: Неделя, 15.12.2013, 18:25 | Съобщение # 1
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3797
Статус: Offline
Това е невероятно вкусен плод, лично мое мнение, а и не само мое, но ще наблегна на личните си наблюдения относно съхранението и вкусовите му качества.Не знам дали съм писал по темата, възможно е..., но смятам че трябва да споделя наблюденията си от последните тестове за съхранението на плода при шоково замразяване.
Разполагам с фризер за шоково замразяване, това означава, че плода който е сложен вътре се замразява за около 10 минути.
Температурата която се поддържа вътре е постоянна от -18С до - 22С в зависимост от настройките. Така , няма да изпадам в обяснения за марка и модел, само ще споделя , че е Самсунг, що годе нов 3 годишен модел, който не образува никаква скреж. От 3 години замразявам плодове, предимно череши, част от които вадя за коледните празници, друга част през месеците - януари и февруари. Черешите след като се размразят бавно изглеждат на вид все едно сега са скъсани, с перфектно зелени дръжки, но нека ги оставим тях и да мина по темата.
Днес 15 декември извадих замразен плод Паупау, плодът беше обелен и сложен в пластмасова кутия с капак и по този начин замразен. Размразяването му отне около 20 минути на стайна температура. Вкусът му не бе променен по никакъв начин, както и структурата на плодовото месо. Плодът е събиран на 3-4 септември 2013 година. Четири месеца е бил замразен и никаква промяна във вкуса. Това ме кара догодина да замразя повече плодове за зимата. Тествал съм с портокал и мандарина, не се получава, месото след размразяване е пихтиесто и с нарушена структура. За сега съм тествал череши и пау пау и резултата е повече от отличен.
Забележка : Не губи вкусовите си качества по никакъв начин, не е приел странични миризми характерни за други случаи. Надявам се да съм бил полезен с този експеримент.
Прикачвания: 5192249.jpg(54Kb)


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Сряда, 22.01.2014, 13:04 | Съобщение # 2
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2146
Статус: Offline
Това е много похвално Гого. Значи ако и ние имаме късмет ще се възползваме от тази "екстра"! biggrin

Добавено (22.01.2014, 12:04)
---------------------------------------------
Нещо интересно:
My WebPage


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Неделя, 15.12.2013, 20:15
 
Форум Екзотик Плантс България » ЛЮБОПИТНО ОТ ЕКЗОТИЧНИЯ СВЯТ » Плодове » Paw Paw (Индиански Банан, Пау пау)
Страница 1 от 11
Търси: