Стимуланти, растежни регулатори, торове - микроелементи и др - Page 2 - Форум Екзотик Плантс България
Петък, 21.07.2017, 17:45
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 2 от 6«123456»
Форум Екзотик Плантс България » Млад Градинар » Техники в градината (присаждане, торене, лечение, резитби) » Стимуланти, растежни регулатори, торове - микроелементи и др (В помощ на всички нас)
Стимуланти, растежни регулатори, торове - микроелементи и др
poj160arДата: Понеделник, 10.06.2013, 23:05 | Съобщение # 16
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
smile Привет Гога, попитай твоя познат Христо дали може да намери от тора Сисол. Искам да пробвам с него.

Добавено (10.06.2013, 23:05)
---------------------------------------------
ето инфо за тора Osmocote® Classic 14-14-14

My WebPage
My WebPage


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Понеделник, 10.06.2013, 23:06
 
gydjДата: Четвъртък, 13.06.2013, 02:18 | Съобщение # 17
Симсон
Група: Проверени
Съобщения: 22
Статус: Offline
Днес звъннах на вносителите на Сисол, които са от Добрич.
Работят само на едро и продават в 5 и 20 литрови туби. 0,500 л. разфасовки ги дават само на кашон от 12 броя. Казаха и , че не работят с пловдивски агроаптеки или складове.
Остава агромагазин сайта, където продават бутилката за 15лв плюс доставката.
 
OrdonezДата: Четвъртък, 13.06.2013, 11:53 | Съобщение # 18
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3801
Статус: Offline
Добре де колега gydj, един кашон е 12 бутилки, аз искам два броя, Иво и той сигурно ще вземе два броя , бързо ще го унищожим този кашон, мисля че имаше колеги от Добрич или колежки които да направят този жест за нас и да ни разпратят бутилките. Наистина си заслужава мероприятието, 10 лева за истинско австралийско качество !!! Като знам земеделието на Австралия и Нова Зеландия в какъв етап се намира в момента въобще не се и замислям. Замислям се обаче да им правим реклама, а те съответно да ни възнаградят за това. Идейка само smile

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
OrdonezДата: Четвъртък, 13.06.2013, 13:46 | Съобщение # 19
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3801
Статус: Offline
Препаратът "Байкал EМ1" – производство на фирмата „ЕМ – кооперация”, гр. Москва, Русия е един от най-добрите микробиологични препарати предлагани на пазара. Отличието му от другитe подобни препарати е в неговата многокомпонентност /съдържа повече от 90 yама/, универсалност и голяма ефективност в растениевъдството, екологията, животновъдството и бита. Препаратът е многопрофилен и с разностранно действие. Показателен е фактът, че се използва не само в Русия / фирмата има 45 регионални представителства от Сочи до Камчатка в т. ч и в Сибир/, но и в страните на ОНД /особено в Прибалтика/, Латинска Америка и Европа.

Байкал EМ1
Препаратът представлява течност /от светло-жълта до тъмно-кафява/, годна за употреба, разфасована в пластмасови бутилки 0,1 л, 0,250 л, 0,5 л, и 1,0 л . Препаратът може да се получи и в домашни условия от конценрата „Байкал ЕМ1”. В повечето случаи се използва като се разрежда с нехлорирана вода в различни концентрации. Безвреден е за почвата, растенията, въздуха, животните и хората. Съдържа комплекс специално подбрани природни микроорганизми: млечнокисели, фотосинтезиращи, азотофиксиращи бактерии, дрожди и продукти от тяхната жизнедеятелност. При взаимодействие в почвата те преработват органиката в леснодостъпни и лесноусвояеми вещества, при което се отделят множество ферменти, аминокиселини и др.
физиологически активни вещества, които положително влияят на растенията, премахват гниенето на органиката и ускоряват преработката и в екологията

В растениевъдството препаратът се използва за есенна и пролетна подготовка на почвата, предпосевна обработка на семената, поливането на разсада, коренно и извънкоренно подхранване на зеленчуци, зърнени култури, ягоди, малини, плодови дървета, декоративни храсти и цветя.

Препаратът дава възможност в растениевъдството да се:

-увеличат добивите до 3-4 пъти

-повиши „издръжливостта” на растенията при екстремални условия-студ, градушка, засушаване и др.

-ускори узряването на продукцията с 1-2 седмици

-увеличат сроковете за съхранение на събраните продукти в естествени условия

-намали рязко съдържанието на токсични елементи и нитрати в продукцията.

-възстанови естественото продородие на почвата и хумуса, като се обработва само горния слой на дълбочина 6-10 смПрепаратът дава възможност в екологията да се:

-ускори преработката на растителните отпадъци в почвата – корени, стърнища, трева, листа, стебла и др.

-ускорено да се получи компост / 1-2 месеца/ от растителни отпадъци /трева, листа, слама и др./, и кухненски отпадъци в дома и вилата.

-да се обезмирисват обори, помещения за птици и животни и да се прави промишлено производство на компост от отпадъците в тях.

-премахне миризмата от септични ями, външни тоалетни, канализация, сметища и др.

-ускори разлагането на сламата в стърнищата и тя бързо да се превърне в органична тор

- възстанови плодородието на ерозирали почви, да се възстановят почви от кариери и рудници, сметища и др. и станат годни за използване.

"Байкал ЕМ1" е икономичен при използване защото се разрежда с нехлорирана вода. Икономичността може да се подобри десетократно, ако с помощта на препарата и ситно нарязана трева или кухненски отпадъци се подготвят екстракти, които имат същото действие като основния препарат, но са с по-малък срок на годност.

Добрият препарат има приятната, леко кисела миризма. Ако се появи ципа или плесен те не са вредни.
При появата на неприятна миризма на амоняк, метан, сероводород и др. препаратът е негоден и трябва да се изхвърли. Преди употреба леко да се разклаща.


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Четвъртък, 13.06.2013, 16:59 | Съобщение # 20
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Ordonez, smile Привет Гого. Пиши и мене за две бутилки сисол. Ще ми го пратиш с 1 брой Vitis Labrusca var. Boskoop Glory. Впрочем поръчах гроздето от е-шопа, скатай едно от най-добре развитите де /ще почерпя/ в някое ъгълче у Вас и ще ми ги изпратиш в Ботевград заедно със двете бутилки Сисол.Номерът на поръчката за Vitis Labrusca var. Boskoop Glory е 00472.

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Четвъртък, 13.06.2013, 17:07
 
OrdonezДата: Четвъртък, 13.06.2013, 18:10 | Съобщение # 21
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3801
Статус: Offline
Иво, нека първо да се появи някой от Добрич да закупи и да ни изпрати по адресите, ако изпрати на мен и после аз на вас, ще се оскъпи крайната цена двойно, няма никакъв смисъл от това. Идеята е някой от Добрич да ги вземе от вносителя и да ни изпрати с куриер по адресите на всички желаещи. С две думи да си поделим един кашон. Аз не поемам никаква отговорност по това мероприятие. Въпросът е добрата воля на добруджанците. Ако се обадят разбира се. Насила хубост не става smile

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Неделя, 16.06.2013, 21:47 | Съобщение # 22
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
А да разбира се, хайде някой буден съфорумник от добричко да ни помогне, плииийз . Значи пускай тогава гроздето Vitis Labrusca var. Boskoop Glory за Ботевград.

Добавено (16.06.2013, 21:44)
---------------------------------------------
Тук попаднах на една интересна информация за приложението и дозировките на много растения включително и овощните видове чрез листното торене със българските суспензирани торове Лактофол /може би един от най-добрите торове за листно приложение в България/:

My WebPage

Дистрибутори в цялата страна - където можем да намерим и да си закупим най-близко без излишни средства по евентуална доставка:

My WebPage

Добавено (16.06.2013, 21:47)
---------------------------------------------
Лесна рецепта за градинари и цветари с употребата на пресен биотор от животни:

За подхранване може да се използват и торове от животните - говеда, коне, овце, кози, магарета, птици и други. Те се използват като пресни разредени с вода. В една кофа се поставя една лопата от пресния тор и се допълва с вода. Престоява 2-3 дни като отвреме на време се разбърква за по-добро разтваряне на биотора. След това един литър течност от говеждият тор се разрежда с 5 л вода, конският, магарешкият, овчият и козият - със 7-8, а птичият с 10-12 . При големи площи може в началото на градината да се изкопае малък басейн, в него да се поставя пресният органичен тор и водата като минава край него го разтваря и разнася по браздите. За малките дворни стопанства тора се разтваря в подходящи съдове - бидони, варели и др. С разтвора се поливат растенията, като се внимава да не попадне върху листата им, защото ще ги изгори и ще изсъхнат. Ако това се случи, веднага се отмива цалата листна маса на растението обилно с чиста вода с лейка с решетка.

Практически подхранването се извършва с 0,5 до 2 л разтвор на растение според нуждата и възрастта. Особено подходящо е след градушка.


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Неделя, 16.06.2013, 21:51
 
OrdonezДата: Неделя, 16.06.2013, 21:49 | Съобщение # 23
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3801
Статус: Offline
Само да вметна, аз лично не съм постигал някакви сериозни резултати с Лактофол, а преди години ги тествах. Че са водещи в България от Бг производството спор няма, но уви не постигнах резултати, може би не съм ги тествал при определени култури, но... факт.

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Сряда, 26.06.2013, 00:46 | Съобщение # 24
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Ordonez, Гога може да си сбъркал с вида на тора - да е бил за някаква друга растителна култура, а не за конкретния вид. Не ги хваля, нито ги рекламирам. Виж в сайта им различните видове торове за подхранка. И на мен ми се е случвало на няколко пъти за това все питам, чета и се информирам за конкретното приложение на даден тор, независимо от коя марка е. пък вече в последствие като се разбере кой вид най - добре влияе на даден вид растение слагам само от него - хвърчи ли, та хвърчи. biggrin

Послепис: И много ти благодаря за лозичката от сорта "Vitis", веднага я насадих и обогатих обилно почвата около нея. Сега ще чакам развитието й. biggrin

Добавено (26.06.2013, 00:46)
---------------------------------------------
sad Хайде бе, колеги! Няма ли някой хубавец от Добричко и да ни свърши работа на всички. Плиийз, този "Сисол" хвърля в разцвет и развитие всяко растение. Отпрочетох си в чичко Гугъл за него и да Ви кажа, че не намерих отрицателни мнения, където и да било ... така, че моля някой съфорумец/ка да се отзове и да си помогнем взаимно в развитието на нашите растения взаимно ... smile


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Неделя, 16.06.2013, 21:58
 
OrdonezДата: Сряда, 26.06.2013, 09:14 | Съобщение # 25
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3801
Статус: Offline
Както казах имаме доста добруджанци тук, може би трябва да пишем в чата, там по ще забележат smile

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Сряда, 26.06.2013, 09:42 | Съобщение # 26
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Ами ще пишем в чата, дано някой види пък там. sad

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
gydjДата: Сряда, 26.06.2013, 14:41 | Съобщение # 27
Симсон
Група: Проверени
Съобщения: 22
Статус: Offline
Днес се обадих отново на вносителите на Сисол и разговарях с управителката. Много разбрана излезе и каза, че могат да пратят по еконт с наложен платеж, пратка с няколко броя сисол, цената е 8,50лв или там някъде.
Доставката ще оскъпи може би с 1 лев на брой и ще излезе към 10лв бутилката.
 
OrdonezДата: Сряда, 26.06.2013, 14:49 | Съобщение # 28
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3801
Статус: Offline
gydj, Ти си златен приятелю, златен си. Чакаме довечера и Иво да се включи да видим как ще процедираме.

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Сряда, 26.06.2013, 20:39 | Съобщение # 29
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Ordonez, Гого, значи заявявам 2 бутилки от Сисола, които ще се оправим с теб след морето. Тогава ще ми изпратиш с тора и двете американски черни боровинки, които те помолих да ги скатаеш за след почивката. Ще разчитам приятелю и аз благодаря на dyjd за информацията. smile

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Сряда, 26.06.2013, 20:41
 
OrdonezДата: Четвъртък, 27.06.2013, 21:06 | Съобщение # 30
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3801
Статус: Offline
gydj, ако искаш изпрати ми телефона за връзка на добруджанците и да поръчам един кашон, но ако ти си говорил с тях и са ти казали по добра оферта , ако искаш поръчай го ти, а с теб ще се видим , за да го разпределим на желаещите, предполагам и ти си от Пловдив , така , че няма проблеми. Но както прецениш, че е най добре. За мен няма значение .

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
Форум Екзотик Плантс България » Млад Градинар » Техники в градината (присаждане, торене, лечение, резитби) » Стимуланти, растежни регулатори, торове - микроелементи и др (В помощ на всички нас)
Страница 2 от 6«123456»
Търси: