Asimina Triloba (Pawpaws) - Page 15 - Форум Екзотик Плантс България
Неделя, 04.12.2016, 04:56
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 15 от 35«1213141516173435»
Форум Екзотик Плантс България » ПЛОДНИ РАСТЕНИЯ - СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ И УМЕРЕН КЛИМАТ » УМЕРЕН КЛИМАТ - ПЛОДНИ ДЪРВЕТА И ХРАСТИ » Asimina Triloba (Pawpaws) (Индиански Банан, Пау пау)
Asimina Triloba (Pawpaws)
OrdonezДата: Петък, 10.01.2014, 06:12 | Съобщение # 211
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline



Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
OrdonezДата: Петък, 10.01.2014, 06:19 | Съобщение # 212
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline



Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Петък, 10.01.2014, 10:30 | Съобщение # 213
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Е, браво, че качи Гого тези таблички да се запознаем с минералното съдържание на този изключително ценен и полезен плод. А виж само колко добре са развити дръвчетата в саксиите с големи и тъмнозелени листа. Личи си, че се гледат с внимание, пък и хората на една от снимките как само се редят на опашка като за топъл хляб да си закупят от растенията, това е похвално и означава, че има голям интерес към вида. След време може и ние нещо подобно да измислим в БГ ... smile tongue

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Петък, 10.01.2014, 10:31
 
OrdonezДата: Събота, 11.01.2014, 01:25 | Съобщение # 214
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
Както всяка вечер , четейки наляво и надясно за симините, попаднах на един немски сайт, на който свалям шапка за цените на растенията.

Маркирай тук, а аз си мисля, че нашите са скъпи.


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
OrdonezДата: Събота, 11.01.2014, 01:50 | Съобщение # 215
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
И докато в България всичко се развива с темповете на охлюв, то вижте какво става в Чехия.

Разсад Паупау






И личното стопанство на човека











Прибраната продукция





Презрели и паднали плодове от вятъра





Отгелждани сортове PA Golden 4 - този го имаме , и сме присадили от него, ще го пуснем есента на 2014 година




Плодове от семенни растения ( все още си нямат име )






Сънфлауър



Taytwo



Wilson




Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
wrongdreamerДата: Понеделник, 13.01.2014, 16:32 | Съобщение # 216
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 889
Статус: Offline
Някой виждал ли е захарност по Brix surprised

Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.

Съобщение редактирано от wrongdreamer - Понеделник, 13.01.2014, 16:42
 
OrdonezДата: Понеделник, 13.01.2014, 17:03 | Съобщение # 217
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
Quote wrongdreamer ()
Някой виждал ли е захарност по Brix surprised


Уточни си въпроса ,че нещо не го разбирам Брикс не е захарност smile , аз съм работил с бриксове 8 години за Куинс и Гришата, така , че може и да съм ти от полза smile


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
wrongdreamerДата: Понеделник, 13.01.2014, 18:45 | Съобщение # 218
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 889
Статус: Offline
O.K. имам предвид каква степента на сладост, било в %, било като съдържание на захароза по 'Br
На снимките има много окапал плод и си мислех за детилация, но без добавки.


Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.
 
poj160arДата: Понеделник, 13.01.2014, 18:54 | Съобщение # 219
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Лелеее този чех направо ми скри шайбата... biggrin Много сериозно се занимава с отглеждането и разпространението на вида. А относно дестилацията Петьо ако не се лъжа беше качил някъде статия, както и аз със снимки за производството на алкохолни течности от пау пау.

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
OrdonezДата: Понеделник, 13.01.2014, 20:11 | Съобщение # 220
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
В щатите правят вино и шнапс от него ( визирам това окапалото ) много е сладко, нещо като банан и манго в едно, това му е вкуса. А що се касае шнапса, четох го някъде , даже имаше и дегустация в снимки, но не помня къде го видях, мисля или в Айдахо или в Кентъки, но не помня на 100% . Не съм му мерил захарността, Ще го потърся обаче и ще кача инфото, инат съм. smile

Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
OrdonezДата: Понеделник, 13.01.2014, 20:15 | Съобщение # 221
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
PAWPAW WINE (1)

2-3 lbs ripe pawpaws
2 lbs granulated sugar
7 pts water
1-1/2 tsp citric acid
1 tsp pectic enzyme
1/2 tsp grape tannin
1 tsp yeast nutrient
wine yeast
Put water on to boil. Meanwhile, peel the fruit and cut into pieces. Put fruit in nylon straining bag, tie closed, and place bag in primary. Mash fruit in bag, pour sugar over fruit and, when boiling, pour water over that. Cover primary and set aside to cool. When room temperature, add all ingredients except yeast. Recover and set aside 12 hours. Add yeast. When the must is fermenting vigorously, stir twice daily for 7 days. Drain bag and squeeze gently to extract most juice and flavor, then transfer juice to secondary. Fit airlock and set aside for 2 months. Rack into sterilized secondary, top up and refit airlock. Rack again after 3 months, top up and refit airlock. Check wine for clarity after additional 3 months. If wine has not cleared, fine with gelatin, wait two weeks, and rack into bottles. Age additional 6-12 months. [Author's own recipe]

PAWPAW WINE (2)

2 lbs canned pawpaw cubes
2 lbs granulated sugar
7 pts water
1/2 oz citric acid
1 tsp pectic enzyme
1/2 tsp grape tannin
1 tsp yeast nutrient
wine yeast
Put water on to boil. Meanwhile, put fruit in nylon straining bag, tie closed, and place bag in primary. Mash fruit in bag, pour sugar over fruit and, when water boils, pour it over that. Cover primary and set aside to cool. When room temperature, add all ingredients except yeast. Recover and set aside 12 hours. Add yeast. When the must is fermenting vigorously, stir twice daily for 5 days. Drain bag and squeeze gently to extract most juice and flavor, then transfer juice to secondary. Fit airlock and set aside for 2 months. Rack into sterilized secondary, top up and refit airlock. Rack again after 3 months, top up and refit airlock. Check wine for clarity after additional 3 months. If wine has not cleared, fine with gelatin, wait two weeks, and rack into bottles. Age additional 6-12 months.

Значи с тези мерни единици , янките ми лазят по нервите


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Понеделник, 13.01.2014, 23:38 | Съобщение # 222
Лексус
Група: Приятели
Съобщения: 2107
Статус: Offline
Един бърз и почти точен превод на статията на Гого от горния пост с помощта на "свободната" програмка Dicter

Папая вино ( 1 )

2.3 кг узрели pawpaws
£ 2 гранулирана захар
7 точки вода
1-1/2 ч.л. лимонена киселина
1 ч. л. пектинови ензим
1/2 ч.л. гроздов танин
1 ч.л. мая хранителен
вино мая
Сложете вода да заври. Междувременно , обелете плодовете и се нарязва на парчета. Сложете плодовете в найлонова торба се прецеждат , вратовръзка затворен, и място чанта в първичната . Mash плодове в чантата , изсипете захар над плодовете и , когато кипи , се налива вода над това. Покрийте първична и оставете настрана да изстине. При стайна температура , се добавят всички ингредиенти , с изключение на мая . Възстановяване и оставете настрана 12 часа. Добави мая . Когато мъст се ферментиране енергично се разбърква два пъти дневно в продължение на 7 дни. Изпуснете чанта и стиснете внимателно да се извлече най- сок и аромат , след това се прехвърля към помощна сок . Fit люк и се оставят в продължение на 2 месеца. Rack в стерилизирани средно, долейте и поставете люк . Rack отново след 3 месеца , в началото и отново се поставя въздушен шлюз . Проверка на вино за яснота след още 3 месеца. Ако виното не е изчистено, глоба с желатин , изчакайте две седмици и багажник в бутилки . Възраст допълнителни 6-12 месеца. [ Собствена рецепта на автора ]

Папая WINE ( 2 )

£ 2 консерви папая кубчета
£ 2 гранулирана захар
7 точки вода
1/2 унция лимонена киселина
1 ч. л. пектинови ензим
1/2 ч.л. гроздов танин
1 ч.л. мая хранителен
вино мая
Сложете вода да заври. Междувременно , поставете плодове в найлонова торба се прецеждат , вратовръзка затворен, и място чанта в първичната . Mash плодове в чантата , изсипете захар над плодовете и , когато водата заври , да го излее над това. Покрийте първична и оставете настрана да изстине. При стайна температура , се добавят всички ингредиенти , с изключение на мая . Възстановяване и оставете настрана 12 часа. Добави мая . Когато мъст се ферментиране енергично се разбърква два пъти дневно в продължение на 5 дни. Изпуснете чанта и стиснете внимателно да се извлече най- сок и аромат , след това се прехвърля към помощна сок . Fit люк и се оставят в продължение на 2 месеца. Rack в стерилизирани средно, долейте и поставете люк . Rack отново след 3 месеца , в началото и отново се поставя въздушен шлюз . Проверка на вино за яснота след още 3 месеца. Ако виното не е изчистено, глоба с желатин , изчакайте две седмици и багажник в бутилки . Възраст допълнителни 6-12 месеца.


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Понеделник, 13.01.2014, 23:40
 
OrdonezДата: Вторник, 14.01.2014, 00:35 | Съобщение # 223
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
Quote poj160ar ()
, вратовръзка затворен, и място чанта в първичната . Mash плодове в чантата ,


е тази част от превода на програмката Диктър най ме радва booze


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
wrongdreamerДата: Вторник, 14.01.2014, 11:41 | Съобщение # 224
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 889
Статус: Offline
Добър е ревода на текста, но мерките не са обърнати :
1-1.5кг ripe pawpaws
1кг granulated sugar
4 л water
1-1/2 чаени лъжици citric acid
1 чаена лъжица ензим за ибистряне
1/2 tsp grape tannin
1 чаени лъжици активатор на дрожди
винени дрожди /за бяло вино/
и второто :
1 кг canned pawpaw cubes
1 кг granulated sugar
4 л.water
14 гр citric acid
1 чаена лъжица ензим за ибистряне
1/2 tsp grape tannin
1 чаени лъжици активатор на дрожди
винени дрожди /за бяло вино/

Добавено (14.01.2014, 10:41)
---------------------------------------------
Боже сега го прочетох!
Този превод може да обърка и анализаторите на ЦРУ.
Повечето думи не означават това. Напр. pts не е точки /points/ a пинти /pints -0.568мл./
Просто е ужасно. Нещо като old rum и дърт циганин.
Обещавам, поне зимата да оправям преодите от английски.


Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.
 
OrdonezДата: Вторник, 14.01.2014, 13:10 | Съобщение # 225
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3764
Статус: Offline
Quote wrongdreamer ()
ripe pawpaws

това беше - добре узряло паупау , нали ?


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
Форум Екзотик Плантс България » ПЛОДНИ РАСТЕНИЯ - СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ И УМЕРЕН КЛИМАТ » УМЕРЕН КЛИМАТ - ПЛОДНИ ДЪРВЕТА И ХРАСТИ » Asimina Triloba (Pawpaws) (Индиански Банан, Пау пау)
Страница 15 от 35«1213141516173435»
Търси: