Тест на препарата КРИО - Форум Екзотик Плантс България
Петък, 28.07.2017, 07:36
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум Екзотик Плантс България » ТЕСТОВЕ В ЗИМНИ УСЛОВИЯ НА ЕКЗОТИЧНИ РАСТЕНИЯ » ТЕСТОВЕ НА ПЛОДНИ ТРОПИЧНИ И СУБТРОПИЧНИ РАСТЕНИЯ » Тест на препарата КРИО (Важно !)
Тест на препарата КРИО
OrdonezДата: Неделя, 30.11.2014, 00:02 | Съобщение # 1
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3803
Статус: Offline
Преди да прочетете статията е важно да се знае. Предоставям абсолютно безплатно препарата за тестови цели. Препарата е в режим на патентоване, за повече информация се свържете с мен на познатия ви телефон. Можете да заявите препарата и в темата или на ЛС. Препарата се доставя абсолютно безплатно за активни съфорумци.

ТЕСТ 1 - Обработка на Пауловния със зазимяващ препарат КРИО 100

След положителните резултати при теста със Супербуст 100 е взето решение за третиране на тестовата проба с експерименталния зимен криопротекторен наш есенен продукт - КРИО 100, представляващ ново поколение криозащитен тор, който е в два варианта - чисто криоаминокиселинен - І, както и крио аминокиселинен вариант за плодни дръвчета с пропорция 10:25:25 и седем хелатни микроелемента - ІІ.

Предвидено е растенията да се подложат на студов стрес, както и тоталното замръзване при минус 18 градуса, независимо, че растенията не са в състояние на зимен покой. Базова снимка - пробите от 30.09.2014 г.

1. От 27.09.2014 до 29.09 включително - поливане с КРИО 100 - І вариант

2. Поставени - за 4 часа на 3 градуса в камера без светлина - Видими промени няма.

3. Отново поставени за 12 часа при 3 градуса без светлина - При тестовата проба видими промени няма. Нулевата проба е намалила интензитета на зеления цвят.

(снимка 1)


30.09.2014 - поставени за 4 часа на минус 18 градуса без светлина - почвата на нулевата проба е втвърдена. На теста е по-мека - без лед. Замръзнали са изцяло - до встъкляване на листата. Има видима разлика в цвета - нулевата проба постепенно намалява интензитета на цвета на листата.

(снимка 2 - 3 часа след изваждането)

Състояние - пет часа след изваждане от минусовата камера - тестовата проба не е загубила цвета си, листата не са напълно полегнали. Нулевата - листата са увиснали.

(снимка 3)След 24 часа - пълно увисване и умъртвяване на на листата - тестовата проба е с по тъмен цвят и листата са много по-меки.

(снимка 4)

След 48 часа пълно увисване - тестовата проба е с много по-тъмен цвят и листата са по-меки. При нулевата - разлика в цвета, начало на съхнене на листата.

(снимка 5)10.10.2014 - отрязани сухите части - тестовата проба е със стъбло само 20 % изсъхнало - към върха. Нулевата проба е изсъхнала по стъблото почти 90 %

13.10.2014 - при тестовата проба са израснали две нови листенца - почвата не се е отделила от стената на саксията. При нулевата е видима появата на луфт, все още няма прорастване.
Тестова проба - израстване на нови листа след четиринадесет дена.

(снимка 6)

Обобщение на резултатите до 13.10.2014 - видима е по-високата съпротивляемост на тестовата проба - прорастването на две нови листа е изпреварващо спрямо нулевата проба. Изсъхването на стъблото при тестовата проба е чувствително по малко - само връхната част.

17.10. 2014 - нулевата проба има прорастване на листо. Тестовата е утроила размера на двете листа.

(снимка 7)За повече информация и за други тестови продукти се свържете с мен

Георги Гошев , разполагам с препарата и го предоставям за тестови цели - БЕЗПЛАТНОна този етап


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Неделя, 30.11.2014, 15:28 | Съобщение # 2
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Дай малко повече инфо, братле!? cool На био основа ли е и как по-точно се прилага. За да се тества по приложение е много важно да се знае всичко! Аз съм силно заинтересован от препарата. cool Можеш да ми го изпратиш с Ред-Лова като дойде.

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Неделя, 30.11.2014, 15:28
 
OrdonezДата: Неделя, 30.11.2014, 17:27 | Съобщение # 3
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3803
Статус: Offline
Зависи от контейнера в който е засадено растението или ако е засадено в земята , то от кореновата му бала. Но ако слагаш на растение с големината на мандарините примерно които предлагаме е достатъчно две поливки по 100 мл разтворени в 5-10 литра вода ( ако е в ОГ ) , ако е в контейнер , две поливки по 5 литра вода в който е сипан по 100 мл от препарата през 10 дни. Прави се преди зазимяване и преди да приключи вегетацията. Растението изхвърля препарата за няколко месеца. Абсолютно безвреден. Какво съдържа, на този етап , няма как да разкрия, защото предстои патентоване, а и нямам право да обсъждам съставките. Химика , който го създаде е мой приятел и се надяваме да навлезе в търговската мрежа чрез нас. Аз го тествам на Стрелиции и други растения, които държа на вън и то в разсадника, а там ви уверявам си е доста студено.
Цената на литър ще бъде под 10 лв, с един литър ще можете да зазимите 5-7 растения в които се съмнявате, примерно : смокини, нар и т.н. Така на 100% ще си хапвате нар и смокини без да се притеснявате. Препарата работи, тестван е доста . Ще ти изпратя с ред лова, а ти мисли на какво ще го тестваш, сега вече е късно за смокините, защото няма вегетация при тях, освен при някое вечнозелено, при друго сега не се сещам


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Вторник, 02.12.2014, 15:14 | Съобщение # 4
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Все ще измисля върху какво да тествам. Не ми се жертва някой цитрус, та ще пробвам върху нещо не толкова интересно за екзотиката... cool

Добавено (02.12.2014, 14:14)
---------------------------------------------
Моля да ми изпратиш Гого една разфасовка заедно с Ред лов-а! surprised


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!
 
pepeДата: Вторник, 02.12.2014, 16:38 | Съобщение # 5
Москвич
Група: Проверени
Съобщения: 353
Статус: Offline
Примерно на кумкуата кото съм засадил на двора и е с пасивна защита мога ли да го пробвам сега или вече е късно?
 
poj160arДата: Вторник, 02.12.2014, 16:49 | Съобщение # 6
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Според разговора ми с Гого по телефона вчера и днес, от получената информация можеш спокойно да го използваш Крио-то, но веднага докато не са паднали още температурите под 0гр.С за да има ефект от препарата да въздейства в почвата, а от там през кореновата система към цитруса ти нагоре и да влезе навсякъде във всички клетки на растението. Все пак си изисква биологично време за да има положителен ефект, особенно при цитрусовите растения, знаеш... cool wink

Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Вторник, 02.12.2014, 16:50
 
OrdonezДата: Вторник, 02.12.2014, 18:59 | Съобщение # 7
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3803
Статус: Offline
Quote pepe ()
Примерно на кумкуата кото съм засадил на двора и е с пасивна защита мога ли да го пробвам сега или вече е късно?
и според мен можеш да го тестваш, няма проблеми


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
OrdonezДата: Петък, 05.12.2014, 19:47 | Съобщение # 8
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3803
Статус: Offline
Днес имах среща в разсадника с мозъка на този препарат, като му предоставих два броя трахикарпус, които да бъдат с опитни цели, надявам се всичко да върви по план, до месец , месец и половина ще бъдат публикувани резултатите от теста на млади растения третирани с кореновия бустер, а след това и с препарата Крио. Очаквайте скоро резултатите. Както споменах, инвестирането сега в тази насока е висока перспектива в бъдещето. На официалното откриване , смятам да поканя химика изобретил това чудо, за да изнесе лекция по темата. За сега препаратите от тази серия не се продават, само ще издам една тайна за кореновия бустер. Препарата не съдържа вредни вещества и на практика може да се консумира и от човека. Формулата е в процес на патентоване, а самия генератор във формулата е трудно да се открие при химичен анализ от конкуренти, защото се съдържа в литър едва 0,0007 части.

Повече инфо тук http://www.technochim-bg.com/index.php?p=5&l=1&id=1

скоро в същия сайт ще бъде качен и теста с двата трахикарпуса.

След анализ на Асимина Трилоба, специалисти ще създадат формула за осъществяването на интензивен растеж в първите години, това което на този етап е невъзможно. Посоката в която се работи е насърчаване на кореновата система, още от покълването на семената, като семената ще се третират една седмица преди да се засадят и една седмица преди да покълне над почвата. Както ни е известно през това време асимината образува корен и точно там е ключа. След което ще се третират с абсолютно безвреден стимулатор, аналогичен на този , който използват във фитнес залите спортистите. Повече няма да разкривам от детаклите, за да ви бъде интересно.


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
poj160arДата: Петък, 05.12.2014, 20:33 | Съобщение # 9
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 2153
Статус: Offline
Прочетох статията, както и още малко инфо горе в дясно от отметките и много ми допадна информацията, както и видяното от снимките. Искам КРИО и СУПЕРБУСТ 100 на 200% за тестване. surprised biggrin

Впрочев след няколко години чрез новоразработен продукт "Супербуст 1000" - днес садиш например малка фиданка, а утре ставаш и гледаш голямо дърво, хе-хе, де да можеше да става така, майтапчия, нали? wacko smile


Здравейте, приятели, пожелавам Ви много щастие, любов, здраве и бъдещи успехи!!!

Съобщение редактирано от poj160ar - Неделя, 07.12.2014, 17:47
 
Форум Екзотик Плантс България » ТЕСТОВЕ В ЗИМНИ УСЛОВИЯ НА ЕКЗОТИЧНИ РАСТЕНИЯ » ТЕСТОВЕ НА ПЛОДНИ ТРОПИЧНИ И СУБТРОПИЧНИ РАСТЕНИЯ » Тест на препарата КРИО (Важно !)
Страница 1 от 11
Търси: