Фейхоа — Feijoa - Page 8 - Форум Екзотик Плантс България
Събота, 22.07.2017, 05:47
Добре дошли Гост | RSS

Форум - Екзотик Плантс България

[ НОВИ МНЕНИЯ · СЪФОРУМЦИ · Правила на форума · ТЪРСАЧКА · RSS ]
Страница 8 от 8«12678
Форум Екзотик Плантс България » ПЛОДНИ РАСТЕНИЯ - СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ И УМЕРЕН КЛИМАТ » СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ ПЛОДНИ ДЪРВЕТА И ХРАСТИ » Фейхоа — Feijoa (Всичко за растението, опрашване и зимна защита)
Фейхоа — Feijoa
wrongdreamerДата: Вторник, 11.11.2014, 17:29 | Съобщение # 106
Лада
Група: Проверени
Съобщения: 904
Статус: Offline
Завиждам им за транспортното средство.

Не можеш да разбудиш човек, който се преструва, че спи.
 
OrdonezДата: Вторник, 18.11.2014, 00:46 | Съобщение # 107
Лексус
Група: Администратори
Съобщения: 3803
Статус: Offline
Тази вечер реално имам повечко време за писане и реших да пусна един пост в който да обясня от първо лице за качествата на сортовете виреещи в България и предлагани от нас в онлайн магазина ни.

Ще разгледаме сортовете Mammoth и MarionСорта Мамут го имаме засаден в градината на открито, вече 4 години. Това беше в момента когато внесохме за първи път този сорт, за съжаление от близо 7-8 месеца не разполагаме с него, но при първа възможност ще го внесем отново.
Тази година половината от плодовете бяха буквално унищожени от градушка , която ни удари три пъти , ако се не лъжа. Малкото останали плодове изядохме и добре че вчера намерих един паднал под дървото та успях да го заснема и да го пусна в темата. Формата е овално цилиндрична , повърхността на кожицата е леко грапава. Снимките са правени с телефон и не отразяват реалния цвят на кожицата, но дават бегла представа. Плодовото месо е изключително сочно, консистенцията е мека и нежна, характерните микро гранули, които се усещат във вкуса при другите сортове , тук почти липсва, което уверявам ви е голям плюс. Едрината на плодовете е задоволителна, най едрия плод, който скъсахме тази година бешес дължина 10 см, но като имаме в предвид възрастта на дръвчето, мисля, че това няма да е рекорда. Ароматът е много силен, захарността е много висока. За съжаление никога не съм тествал няколко сорта едновременно и за това не бих дал оценка, но ще го сравня със сорта Марион, който ще опиша след малко, като накрая ще обобщя резултатите.Сорта Марион. Това е един сорт, който започнахме да внасяме едва преди около две години. При нас плододава, но всяка година плодовете му заминаваха директно за сладко, тази година обаче, плодовете се изядоха в прясно състояние. Естествено днес потърсих плодчета и открих в едно контейнерно растение ( растение отглеждано в контейнер на открито ). За съжаление не сме засадили растения от този сорт на открито, но имаме засадени растения плододаващи на други обекти, като за нас ще е интересно какви са резултатите. В предвид факта, че растенията се отглеждат в бедна на хранителни вещества почва, не можем да дадем прецизни резултати и изводи, за това нека не се взима в предвид като крайно мнение, да можем да поставим една питанка.
Плодовете са овални, не са толкова продълговати като на Мамут. Плодовото месо е много сочно. Аромата не е толкова интензивен като Мамут, но го има и е прекрасен. Зърнитостта ( микро гранулите в месото ) се усеща, като на познатите ни сортове, кожицата е в по наситен цвят ( зелено ) от тази на сорта Мамут ( снимките са правени с телефон и може да подлъгват за цвета ). Определено събуди интереса ми и ще бъде засаден на открито.

Извод:
Отглежданото растение Фейхоа на открито от сорта Мамут, определено има по добри вкусови и ароматни показатели от отглеждано растение в контейнер от сорта Марион. Живи и здрави, през следващата година ще тестваме другите сортове които отглеждаме, за съжалениетази година в предвид натоварената ни програма , не успяхме да проведем подобен тест. Ще се радвам, ако прочета и други мнения написани по подобен начин за да си направя изводи от второ лице.
Прикачвания: 4705504.jpg(412Kb) · 8016744.jpg(365Kb) · 0209455.jpg(384Kb) · 1777073.jpg(421Kb)


Титаник е създаден от професионалисти, а ноевия ковчег от аматьори :)
 
pepeДата: Понеделник, 30.03.2015, 08:08 | Съобщение # 108
Москвич
Група: Проверени
Съобщения: 353
Статус: Offline
Вчера разредих с ножицата фейхоите. Значи на -12 през зимата издържаха спокойно но с пасивна защита и с лекичко отопление от един радиатор за баня 80 вата. Кумкуата дето беше вътре оцеля но другия тестовия без отопление чакам да избие от подложката....Дано да е по нормално лятото и да има плодчета повече.
 
Форум Екзотик Плантс България » ПЛОДНИ РАСТЕНИЯ - СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ И УМЕРЕН КЛИМАТ » СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ ПЛОДНИ ДЪРВЕТА И ХРАСТИ » Фейхоа — Feijoa (Всичко за растението, опрашване и зимна защита)
Страница 8 от 8«12678
Търси: